ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
sheythans
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
24
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
19 Mart 2016 14:47
Son Ziyaret:
29 Nisan 2021 11:59
Toplam Mesaj:
20 [0.01 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Sertan Eresmer
Doğum Tarihi:
25 Nisan 1988
Yaş:
36
İl:
Istanbul
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Sertan Eresmer

SON 10 MESAJI

100 X 40 X 50h Bitkili/karides Tank Kurulumu
Tekrar merhaba,

Tankımın son halini eklemek istedim.

Bu ikinci kurulumun 5. günü. Genel durumu maddelemek gerekirse;

[B][K]1.[/K][/B] İlk hafta olması sebebi ile 72 watt power led armatürün 36 watt'ı devrede. 4s açık - 3s kapalı - 4s açık olacak şekilde ışık veriyorum tanka.
[B][K]2.[/K][/B] Kurulum gününde Bioplan bakteri kültürü ekledim tanka. Bu ürünün bakterilerin gelişimi hızlandıran bakteri yemleri gibi ürünlerle alakası olmadığını, direk canlı mikroorganizmaları tanka sunduğunu, tanka direk bakteri takviyesi yaptığını söylediler ki, prospektüsünde de bunlar yazıyor.

[url=http://hizliresim.com/O0nR80][img]http://i.hizliresim.com/O0nR80.jpg[/img][/url]

[B][K]3.[/K][/B] Co2 için Ista'nın max mix reaktörünü aldım. Sanırım Co2 yi daha hızlı çözüyor. Dış filtre çıkışına bağladım.
[B][K]4.[/K][/B] Bugün itibarı ile yavaş yavaş gübrelemeye başlayacağım.
[B][K]5.[/K][/B] Düzenli su değişiminden midir bilmem, yaprakları neredeyse tamamen kararmış cubalar, diplerinden yeni yeşil sürgünler vermeye başladı.
[B][K]6.[/K][/B] Parvulalarda da yeni sürgünler mevcut. Gelişim gözlemliyorum.
[B][K]7.[/K][/B] Bioplan kullandığım için, suyun hiç bulanmamasına hatta umduğumdan daha berrak olmasına dayanarak, karidesleri ekledim tanka. Hallerinden mutlu gibiler. 2 adet yumurtalı vardı, tankta 3 tanesi daha yumurta aldı. Kabuk değişimleri çok fazla. Sanırım bu da tanka adapte olabildiklerini gösteriyor bir nebze.

Tankın küçük bir videosunu aldım, yorumlarınızı bekliyorum.

[URL]https://youtu.be/GX0a1pveXz8[/URL]
100 X 40 X 50h Bitkili/karides Tank Kurulumu
[QUOTE=AlperAskan][/QUOTE]

Şu an amaç sadece görsellik, bitkili yolculuğumdaki acemiliğimi atıp, keyifle karşısına geçip kahvemi yudumlarken izleyebileceğim bir tank..

Düzeni oturtup bitki gelişimini sağlayabilirsem, dediğiniz gibi hobime katkı sağlamak amaçlı 100-150 litre civarı ikinci bir tank daha kuracağım ve o tankı da sadece çok istediğim siyah kristal karideslere ayıracağım.. Yeni yolculuklar lazım.. :)

Teşekkürler.

[url=http://hizliresim.com/0lYQ9D][img]http://i.hizliresim.com/0lYQ9D.jpg[/img][/url]

Son halimiz budur. Yine kafamdaki çizgiyi tam oturtamadım ama, yoruldum epey.. [:/]

Elimdeki mevcut bitkiler ile devam edeceğim şimdilik..

[QUOTE=mrah]Mumkunse o aydinlatmayi tanktan daha yukari tasiyin yada dimmer varsa gucunu dusurun. Yoksada 50w civarlarina cekin bir sure gozlemleyerek devam edin 72w 50h olsada kucumsencek bir rakam degil. Gubreleme yapmaya 1. gunden baslamanizin hic bir sakincasi yok, tam aksine yapmamak su anki gibi sorun bile olabilir. Ihtimaller arasinda secim yapmak gerekirse ben sorun olmayacak olani secerdim ve seciyorum oneririm. :) Ben de sizle ayni sorunu yasadim ilk bitkili tankimda, ivir zivir 1 ay beklemeler falan derken bitkileri kaybediyordum. Ilk oldugunda oluyor boyle sorunlar ogrenmenin farkli bir sekli buda.

[/QUOTE]

Emrah hocam, ilk bitkili kurulumunuzu zevkle izledim.

Elimdeki mevcut bitkiler ile deneme yapacağımdan, az miktarda cuba, parvula, yosunlu kısımlarını temizleyip duru sudan geçirdiğim biraz hemianthus micra ve bir kaç moss çeşidim var. Bu sefer dediğiniz gibi gübrelemeye hemen başlayacağım ve ilk hafta 72 değil de 36 watt aydınlatma ile ilerleyeceğim.

JBL proflora start set'in kutusundan Ferropol ve Ferropol24 gübreleri çıktı. İlk etapta kullanım için bunları tercih etmeli miyim yoksa direk kendi hazırladığım solüsyonlar ile mi devam edeyim? Ne önerirsiniz?
100 X 40 X 50h Bitkili/karides Tank Kurulumu
Herkese selam,

An itibarı ile tankı bozmuş, daha sağlam bir temel ile işe koyulmuş bulunmaktayım.

4 cm. civarı olan sade hagen tabanımın altına 2 cm civarı fındık büyüklüğünde lav kırığı döküp, üzerini sineklik ile kapatıp, leblebi büyüklüğünde lav kırığı ile jbl proflora start kumu karıştırıp tekrar bir katman hazırladım.

[url=http://hizliresim.com/g27JP2][img]http://i.hizliresim.com/g27JP2.jpg[/img][/url]

tekrar sineklik ve biraz hagen ile destekledikten sonra artık tasarım aşamasına geçeceğim.

Gnaysler ile sadece örnek amaçlı birkaç tasarım yaptım. Çok basit oldu ama her bir deneme biraz daha birşeyler oturtuyor kafada.

[url=http://hizliresim.com/8PV71A][img]http://i.hizliresim.com/8PV71A.jpg[/img][/url]

Bitmiş halini tekrar paylaşacağım,

[QUOTE=AlperAskan]Karideslere bu denli hacim ayıran çok az kişi var. Tebrik ederim elinize sağlık. Ama bence illa neocaridina türü olacaksa Mavi Kadife, Sarı ateş neon, Blood Mary gibi Kirazdan daha nadir türler bakabilirsiniz. Bu hacimde ıslah ederseniz renkli, iri ve sağlıklı canlılar elde edebilirsiniz hem de yarın öbürgün bu hızlı üreyen canlılara yer bulmakta sıkıntı çekince hobinize yardım ve güzelleştirmesi adına satışını da yapabilirsiniz :)[/QUOTE]

Alper Bey,

Sözünüzü dinledim, 150 adet karışık karides aldım bu gün.

Kiraz, Mavi Kaplan, Sakura, Mavi İnci, Yeşil, Rili karışık geldi. Biraz çeşit olsun artık. [:)]

Teşekkürler,
100 X 40 X 50h Bitkili/karides Tank Kurulumu
Tesekkur ederim Tunc Bey,

Dinlenmis sekilde 5 tane 20lt lik damacanam var yaklasik 3 haftadir agizlari acik bir sekilde dinlenmede. Fakat agirlik kaldirmam yasak oldugu icin simdilik kullanamiyorum. Tankta duzeni oturtup karidesleri ekledigimde dinlenmis su ile degisimlere baslayacagim, muhtemelen bir su motoru ile hallederim. Su an tankta canli olmadigi icin sebeke suyu kullanmak zorundayim.

100 X 40 X 50h Bitkili/karides Tank Kurulumu
[QUOTE=mrah][/QUOTE]

Emrah Bey cok tesekkur ederim cevap icin..

Armaturu yapmama yardimci olan arkadas ta power led isik acisindan dolayi sudan biraz daha yukseltmem gerektigini en basta soylemisti.

Ilk etapta soylediklerinizden de yola cikarak gubrelemeye ayni sekilde devam edip co2 ve aydinlatma ile oynamalar yapacagim.

Demir icin onerinizi arastiriyorum simdi.

Sebeke suyu bulundugum bolgede cok berrak geliyor fakat sudaki gaz orani yuksek sanirim. Akvaryuma suyu verirken ve verdikten sonra 6-7 saat cok fazla kabarcik gozlemliyorum isiticiya ve camlara yapisan.

100 X 40 X 50h Bitkili/karides Tank Kurulumu
Gürkan Bey teşekkür ederim cevabınız için.

Aslında tank ve geçen 2 hafta içerisinde yaptıklarım hakkında daha detaylı bilgi verirsem, hatanın temeli daha iyi yansıyacak ve tecrübeli diğer arkadaşlar da yorumlarını daha net yapabileceklerdir.

Aklıma gelen birçok ihtimal var, yapmamam gereken birçok yanlış yaptığımın farkındayım. Bu ilk bitkili deneyimim, çok aceleci davrandım, ışığı çok erken verdim, su değişimlerini aksattım, ince ayar yapamadığım bir regülatörüm vardı..

Bitkiler sanırım sudaki besini yüksek ışık ve Co2 yardımı ile hızla tükettiler ki bitki yapraklarında sararmalar, kararmalar, hatta bazı bitkilerin yapraklarında delinmeler meydana geldi, ilk hafta sonunda gübrelemeye başladım, bitki popülasyonum az olduğu için sanırım, gübrelemeden sonra suda puslanma oldu, rakı dökmüş gibi oldu, su değişimlerini bundan sonra 2 günde bir %40 civarında yapmaya başladım.

Yaptığım yanlışlardan konuya benim gibi çok hakim olmayan arkadaşların da belki dersler çıkaracağını umarak, tankın şu anki halini anlatmak isterim.

[B]1.[/B] Aydınlatma olarak, 72x1w , 46 adet 6500 K , 16 adet 660 nm, 8 adet 450 nm, 2 adet yeşil power led mevcut. akvaryum yüksekliğim 50 cm, armatür ile suyun üst seviyesi arasında 9 cm kadar var. [B][K]4 saat açık, 4 saat kapalı, 4 saat açık, 12 saat kapalı[/K][/B] şekilde ayarlı.

[B]2.[/B] [B][K]Co2, 200 litre tankta dakikada 120-125[/K][/B] damla olacak şekilde ayarlı, maalesef selenoid valfim olmadığı için sürekli açık. Kapatırsam, tekrar aynı ince ayarı yapmam çok uğraştırıyor.

[B]3.[/B] 3 hafta önce boyun ameliyatı geçirdim, ağır kaldırmam yasak, banyo ile akvaryum arasında hortum çektim, direk şebeke suyu veriyorum.

[B]4.[/B] Hiç test kiti edinmedim. PH bile ölçmedim. Bitkilerin ekiminden itibaren ışık kullanmaya başladım, ve bitkiler ekiminden ve tanka suyu dahil etmemden 1.5 - 2 saat sonra fotosenteze başladılar. İlk hafta hiç gübreleme yapmadım, 3. gün %50 civarında su değişimi yaptım. Daha sonra bitki yapraklarında sararmalar, kararmalar ve delinmeler gözlemleyince, bitkilerin sudaki besini tükettiklerini düşünerek Emrah Bey'in de yardımı ile makro gübreleri hazırlayıp direk kullanmaya başladım.

[QUOTE]Potasyum Sülfat için ; To reach your target of 3.2ppm K you will need to add 12.84 grams (equivalent to 2 tsp + 1/2 tsp + 1/16 tsp ) of K2SO4 to your 900mL dosing container. Add 100mL of that mix to your 200L aquarium to yield:

Magnezum Nitrat için ; To reach your target of 3.2ppm NO3 you will need to add 11.91 grams (equivalent to 2 tsp + 1/4 tsp + 1/8 tsp ) of Mg(NO3)2.6H2O to your 900mL dosing container. Add 100mL of that mix to your 200L aquarium to yield:

Mono Potasyum Fosfat için ; To reach your target of 0.6ppm PO4 you will need to add 7.74 grams (equivalent to 1 tsp + 1/2 tsp + 1/32 tsp + 1/64 tsp ) of KH2PO4 to your 900mL dosing container. Add 20mL of that mix to your 200L aquarium to yield:

ölçülerini kullanacağım.

Yani, El daily yöntemi ile (şırınga vasıtasıyla) 13ml potasyum, 12ml Nitrat, 8ml Fosfat solüsyonu eklemeliyim..[/QUOTE]

[B]5.[/B] Aceleci davranarak, makroları kullanıyorum, mikrolara da başlasam ne olur diyerek 1 hafta sonunda [B][K]Reeflowers'ın Aquaplants ferrous ve Aquaplants trace VI[/K][/B] gübrelerini de, üzerindeki talimatlara göre kullanmaya başladım. P.tesi makro, Salı mikro, Çarşamba makro, Perşembe mikro, Cuma makro, Cumartesi boş, Pazar %50 su değişimi şeklinde planlamıştım.

[B]6.[/B] Akvaryuma 1 hafta sonra dış filtre takabildim. Astronun 8,5W 380 l/h filtresini devreye soktum. 2 sepetli, sünger, elyaf ve seramik yüzükler mevcut.

[B]7.[/B]Kurulumda JBL'in Kugeln misketlerinden bitkilere yakın yerlere misketleri 2 ye bölerek 6 adet yerleştirmiştim.

[B]8.[/B] 4. gün ısıtıcı ekledim. 23-24 derece tank.

Şimdilik sadece ne olacağını gözlemlemek adına, deney amaçlı bozmayacağım tankı. Her gözlem eminim biraz daha tecrübe olacaktır benim için. Tankta bitkiler haricinde canlı yok, gübre seviyeleri ile oynayıp hangi gübrenin çokluğunda tanktan nasıl tepkiler alıyorum bunu ölçeceğim. Su bulanıklığını bakteri kültürü ile giderip gideremeyeceğimi gözlemleyeceğim.

Sonunda tankı bozmam gerekse de elbette kurulumu yeniden yapacağım. Bu işe çok heveslendim, yardımlarınızla umarım ben de 4x4 lük bir bitkili kurulumu yapapacağım.
100 X 40 X 50h Bitkili/karides Tank Kurulumu
Herkese merhaba,

Tankımın 2.haftasında maalesef yosun sorunu ile karşılaştım.

[url=http://hizliresim.com/AnBLNQ][img]http://i.hizliresim.com/AnBLNQ.jpg[/img][/url]

[url=http://hizliresim.com/bkNr0Y][img]http://i.hizliresim.com/bkNr0Y.jpg[/img][/url]

[url=http://hizliresim.com/6r391N][img]http://i.hizliresim.com/6r391N.jpg[/img][/url]

[url=http://hizliresim.com/DBnPA1][img]http://i.hizliresim.com/DBnPA1.jpg[/img][/url]

Camlarda hiç yosun oluşmamasına karşın, kum üzerinde, bitki yapraklarında ve taşlarda yeşil yosun oluşumu başladı. Test kitlerini edinmediğim için şu an su değerlerini ölçemiyorum.

Bitki yapraklarında sararma ve kararmalar oluşmaya başladığından kendi yaptığım potasyum gübresini kullanmaya başladım, günde 4+4 saat aydınlatma sürem var. Co2 saniyede 2 damla olacak şekilde sürekli açık.

Yardım ve önerilerinizi bekliyorum.

Teşekkürler,
Nasil Sivi Gubre Hazirlanir?
[QUOTE=mrah]

Hayirli olsun, buyuk bi masraftan kurtulmaniza sevindim. [:)]
[/QUOTE]

Sayenizde oldu, konu icin tekrar tekrar tesekkur ederim. Canli olarak 200 litre tanki sadece karideslere ayirmayi dusunuyorum. [:)] Su an bitki sayim cok az. Akvaryum tanitimi profilimde mevcut.

[QUOTE=mrah]

demir icin [URL=http://www.e-tartes.com/GUBRE-LIBREL-FE-DP-DTPA-SELATLI-DEMIR.html]bu[/URL] urunu gonul rahatligiyla kullanabilirsiniz.
[/QUOTE]

Onerdigim urun dediginiz bu sanirim?
Nasil Sivi Gubre Hazirlanir?
Emrah Bey merhaba,

Konunuza bitkili tanka geçiş yapmayı planladığım, 72x1w power led armatürümü hazırlayıp, co2 sistemini kurduğum dönemde denk geldim ki, hi-tech bir tankta gübrelemenin ne derece önemli olduğunu öğrenmemle birlikte, oturup kara kara piyasanın hazır gübrelerinin ne kadar pahalı olduğunu ve ne yapacağımı düşündüğüm bir dönemdi..

Hemen internet üzerinden ürünleri sipariş ettim, sağolsunlar dün kargoya vermişler, bugün elime ulaştı.. Banka havalesi ile, kargo dahil 39,50 TL ödedim..

[url=http://hizliresim.com/JqvAkJ][img]http://i.hizliresim.com/JqvAkJ.jpg[/img][/url]

1000 ml'lik kavanozlar edindim, fakat silme dolu olduğunda 1000 ml ediyormuş maalesef. Bu yüzden solüsyonları 900ml hazırladım.

Distile su için, benzinliklerde satılan akü sularından aldım. 500ml'si 1.25 TL.

[url=http://hizliresim.com/3vdLAp][img]http://i.hizliresim.com/3vdLAp.jpg[/img][/url]

Hassas tartım vardı zaten..

[url=http://hizliresim.com/R1qk0Z][img]http://i.hizliresim.com/R1qk0Z.jpg[/img][/url]

Böylelikle kavanozlarda;

900 ml saf suda 100 gr. Potasyum Sulfat,
900 ml saf suda 100 gr. Magnezyum Nitrat,
900 ml saf suda 20 gr. Potasyum Fosfat çözeltilerini hazırlamış oldum.

[url=http://hizliresim.com/kGlB9v][img]http://i.hizliresim.com/kGlB9v.jpg[/img][/url]

Akü sularını yeni aldığım için suyun derecesi oldukça soğuktu. Karışımları yaptıktan sonra kavanozları biraz ısı ile daha hızlı eriyeceklerini düşünerek peteğin üzerine koydum ki öyle de oldu.

[B]Potasyum Sülfat için ;[/B] To reach your target of 3.2ppm K you will need to add [B][K]12.84 grams[/K][/B] (equivalent to 2 tsp + 1/2 tsp + 1/16 tsp ) of K2SO4 to your 900mL dosing container. Add 100mL of that mix to your 200L aquarium to yield:

[B]Magnezum Nitrat için ;[/B] To reach your target of 3.2ppm NO3 you will need to add [B][K]11.91 grams[/K][/B] (equivalent to 2 tsp + 1/4 tsp + 1/8 tsp ) of Mg(NO3)2.6H2O to your 900mL dosing container. Add 100mL of that mix to your 200L aquarium to yield:

[B]Mono Potasyum Fosfat için ;[/B] To reach your target of 0.6ppm PO4 you will need to add [B][K]7.74 grams[/K][/B] (equivalent to 1 tsp + 1/2 tsp + 1/32 tsp + 1/64 tsp ) of KH2PO4 to your 900mL dosing container. Add 20mL of that mix to your 200L aquarium to yield:

ölçülerini kullanacağım.

Yani, El daily yöntemi ile (şırınga vasıtasıyla) [K][B]13ml potasyum, 12ml Nitrat, 8ml Fosfat[/B][/K] solüsyonu eklemeliyim..

Demir elementi için yazdıklarınızı sonradan gördüğüm için siparişini vermemiş bulundum. Bu yüzden micro elementler için şimdilik piyasadan hazır gübre alacağım. Bunun için bir öneriniz var mıdır?

Hazırlamış olduğum solüsyonlar için görüşünüz nedir? Solüsyonları hangi sıklıkta, haftada nasıl periyodlarla vermeliyim?

Teşekkürler,

100 X 40 X 50h Bitkili/karides Tank Kurulumu
[QUOTE=AlperAskan]Karideslere bu denli hacim ayıran çok az kişi var. Tebrik ederim elinize sağlık. Ama bence illa neocaridina türü olacaksa Mavi Kadife, Sarı ateş neon, Blood Mary gibi Kirazdan daha nadir türler bakabilirsiniz. Bu hacimde ıslah ederseniz renkli, iri ve sağlıklı canlılar elde edebilirsiniz hem de yarın öbürgün bu hızlı üreyen canlılara yer bulmakta sıkıntı çekince hobinize yardım ve güzelleştirmesi adına satışını da yapabilirsiniz :)[/QUOTE]

Alper Bey ilginiz icin teşekkür ederim.

Bu tankı kurmamdaki ilk amaç, yeni yaptığım armatür ile zemin bitkileri beslemekti. Işık ve co2 kullanmamdan dolayı bitkilerin besin ihtiyacini ve bu besinlerin de karideslere zarar verebileceğini goz önünde bulundurarak, red cherry lerinde en dayanıklı neocaridina türleri olduğunu bildiğimden bu türü tercih etmiştim.

Dediğiniz gibi, daha önce sadece tankın ihtiyaçlarını karşılamak üzere kiraz karideslerden hobicilere uygun fiyatla verdiğim oldu.

Bitkilere sunduğum besinlerden yine etkilenmeyecek, daha dayanıklı karides çeşitleri var ise tabii ki seve seve bakmak isterim.

Saygılar..

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

KULLANICILAR

  • 14 Online Kullanıcı, 8 Üye

Online Kullanıcılar

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.