ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
TOTEM1
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
06 Aralık 2006 17:03
Son Ziyaret:
24 Aralık 2007 18:31
Toplam Mesaj:
15 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
HÜSEYİN KARABAĞ
Doğum Tarihi:
28 Aralık 1976
Yaş:
47
İl:
Istanbul
Meslek:
tekniker
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

hüseyin karabağ
-----------------------------
doğa biz olmadanda yapabilir, ya biz, doğayı koruyalım

SON 10 MESAJI

Arka fon yapımı ilk denemem

Moderatör arkadaşlardan ricam olacak, acaba resimlerin boyutlarını düzeltmek gibi bir şansımız olabilirmi? Şimdiden teşekkür eder, saygılar sunarım.

ARKA FON YOK.YAŞASIN ALT FON

Ellerinize sağlık, çok değişik bir çalışma yapmışsınız, size bir sorum olacak kayaları strafordanmı yaptınız? yoksa gerçek kayalarımı kapladınız acaba,  bende strafordan kayalıklar yaptım, fondan kalan parçalardan isterseniz görebilirsiniz, DIY projelerinde var resimlerim, akvaryumun içindeki görüntülerinide sabırsızlıkla bekliyorum, kolaylıklar dilerim, allah daha değişik çalışmaları hepimize nasip etsin, Saygılar.

TOTEM12007-06-03 19:25:10
Arka fon yapımı ilk denemem

kusura bakmayın resimlerin boyutları büyük olmuş, sizleri uğraştırdım şimdi özür dilerim. Hepinize ayrı ayrı teşekkür ederim, iyi dileklerinizden ötürü, prenses'in balıklara karşı en ufak bir ilgisi dahi yok rahat olabilirsiniz. Balıklar onun için evde dekorasyon olarak duruyorlar hiç ilgilenmiyor. Yeni çalışmalarım da yolda kafamda yeni bir arka fon çalışması planlıyorum, yapım aşamaları bittiğinde sizlerle onuda paylaşıma açacağım. Saygılar.

TOTEM12007-05-29 22:19:02
Arka fon yapımı ilk denemem

Herkese merhaba en sonunda bende bir cesaretle bu işe koyuldum ve bu akşam bitirdim. Şimdi sırada tuzlu su ve tatlı su testleri kaldı onlarıda yaptıktan sonra akvaryum içindeki görüntüsünüde sizlerle paylaşacağım, umarım beğenirsiniz. İnsan kendisi bakınca beğeniyor ama daha değişik fikirler gelebilir sizlerden yorumlarınızı bekliyor olacağız, Saygılar.

Kullanıdığım malzemelerin listesini yazıyorum
Gerekli Malzemeler
100x50x50 tabaka strafor, istenilen kalınlığa göre adet olarak alabilirsiniz. Adet kalınlığı ortalama 2.5-3- 5 cm dir. Nalburlarda ve dış cephe işi yapan yerlerde mevcuttur. Yanı sıra Bauhaus, pratiker,koçtaş tezken’de mevcuttur.
Havya
Maket bıçağı, isteğe bağlı tornavida
Silikon ve silikon tabancası, özellikle akvaryum silikonu tercih edilmelidir.
Bez
Kalekim FugaPool 2300 kullandım Derz dolgu malzemesi
Boya
Küçük ve orta boy fırça
Boş küçük yoğurt kovası, boya karışımı için .
* Akvayum Silikonu (Henkel-Sista) . Antibakteriyel silikon olması  gerekmektedir.

2 Adet 5 cm'lik beyaz strafor aldım (Koçtaş'ta fiyatlar daha uygun)

Straforları oyma işlemlerindeki en büyük yardımcım kedim Prensesi sizlere takdim ederim, malzemeye bakıp ondan sonra tırnaklarını bilemeye gitti.

Straforları birbirine silikon vasıtası ile yapıştırarak yeterli kalınlığı elde ettim (10 cm kalınlık)

Yapıştırma işleminden sonra üzerine ağırlık koyarak kurumasını bekledim (1 gün) kontrolleride prenses hanım yapıyor bana güveni yok anlaşılan

Akvaryum ölçülerine göre kesim işlemlerini de yaptıktan sonra oyma ve şekil verme işlemine geçiyoruz haydi hayırlısı

Tamamiyle içimden ne geliyorsa öyle çalıştım inşallah olmuştur.

Elimde kalan straforlarıda değerlendirdim, onlardanda balıkların yuva olarak kullanabileceği yuvalar yaptım.

Sırada ise derz dolgu ile kaplama işlemi var. Fuga poll 2300 derzden 500gr kadar bir kaba aldım ve içine su ilave ederek boza kıvamında bir karışım elde ettim ve ince bir fırça yardımı ile ilk katı uyguladım.



4 günde 4 kat derz dolgu işleminden sonra boyama işlemine geçtik (geçtik diyorum çünki eşim sağolsun bana bu konuda çok yardımcı oldu tam bir aile dayanışması kendisine sizlerin huzurunda TEŞEKKÜR EDERİM. iyiki varsın)
[/URL
Boyama işlemleri bitti görüntü bu oldu nasıl olmuşmu?.


Yuvalarımızıda kapladık önde görebilirsiniz, yuvaları silikon yardımı ile tabana sabitleyeceğim.


Bundan sonrası sizlerin yorumlarına kalmış, su testinden sonra akvaryumun içindeki görüntülerinide bu başlığa ekleyeceğim, herkese sağlıklı ve bol yavrulu  akvaryumlar dilerim. Saygılar.

Kayalıklar yeter mi?

Bence yetersiz kenarlara ve üst kısımlarada kaya dekoru yapman daha faydalı olacaktır. Bu dekorla olmaz balıklarının baskın olanları bir yer kapacak ama diğerleri ortalarda kalacak ve hep tartaklanacaklardır. Buda akvaryumdan kavga gürültü eksik olmayacak demektir. Canlı bitki yerleştirmeyi düşünmezmisin?, olabilecek bitkilerden sana anubias türü bitkileri öneririm. kayaların üzerinede misina yardımı ile sarıp tutturabilirsin. Yok olmaz dersen sana  tavsiyem  bitkileride kayaların arkalarına doğru yerleştirmen bence daha bir estetik görünüm kazandırır. Akvaryum ölçülerin ne mesela derinlik bu bağlamda önem kazanıyor. Çünki kaya dekoru 10 cm yer kaplasa ve akvaryum derinliğin 25 cm olsa 15 cm kalıyor balıklar için ön tarafta bunlarda balıkların için şimdi sorun yaratmasada ileride balıkların büyüdüğünde rahatsızlık verecektir. Yardımcı olabildiysem ne mutlu bana, nacizane fikirlerimi yazmaya çalıştım, yeni eklemeler yaptığında resimlerini görmek isterim. Kolaylıklar diler, saygılar sunarım.

balık tür tavsiyesi
www.aquapetcenter. com ' da bulabilirsin. online alışveriş sayfasından istediğin herşeye ulaşabilirsin. Ben oradan 4 adet bricardi almıştım, halen bende yaşıyorlar. yavrulamalarına da az kaldı diyebilirim. Burası ithal balık getiriyor ve bu yüzden balık fiyatları biraz fazla gelebilir ama gerçekten çok kaliteli balıklar var, benim evime 100 metre mesafede olduğu için arasıra gidip geziyorum. Dilerseniz sitesini bir gezin karar sizin. Saygılar.
Akvaryum+mobilya
Merhaba akvaryum suyunu kova veya bidona boşaltarak hiç bir kayıp vermeden yani (su döngüsünden yararlı bakterilerden) akvaryumu yerinden kaldırıp altına strafor koymadı iseniz strafor koymanızı tavsiye ederim, allah korusunda strafor koyma nedenimiz ise altında küçük bir parça kum ve benzeri şeylerin cama temas edipte akvaryumu patlatmaması ve olası bir depremde (bilirsinizki aşağıdan yukarıya doğru bir basınç yaratır) akvaryumun patlamasını engellemiş olursunuz ve herhangi bir terlemeninde önüne geçersiniz, ben bütün akvaryumlarımın altına kurmadan önce koyarım, nalburlarda bulabilirsiniz, plakası 1 ytl, boyu 100 cm, eni 50 cm, bence strafor ile aklınızdaki  bu sorunu fazlası ile ortadan kaldırabilirsiniz. Saygılar
Mücevher Üretimi Nasıl
Boy olarak 8 cm ve yukarısı daha çabuk yavru verebilir.
Lepistesi Doğumhaneye Almalı mıyım?

<a href=" http://img147.imageshack.us/my.php?image=hidrobotanik2kf8.jp g" target="_blank"><img src=" http://img147.imageshack.us/img147/1921/hidrobotanik2kf8.th. jpg" border="0" alt="Free Image Hosting at www.ImageShack.us" /></a>

 

kaynak: hidrobotanik sitesi, yarışma resimleridir.

Lepistesi Doğumhaneye Almalı mıyım?

<a href=" http://img154.imageshack.us/my.php?image=hidrobotanik5ac8.jp g" target="_blank"><img src=" http://img154.imageshack.us/img154/7325/hidrobotanik5ac8.th. jpg" border="0" alt="Free Image Hosting at www.ImageShack.us" /></a>

bu ikonda sana bir resim gönderdim belki bir fikir oluşturur sana,

kaynak: hidrobotanik sitesidir.

 

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.