ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
Eates
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
22 Şubat 2016 08:57
Son Ziyaret:
13 Aralık 2016 11:51
Toplam Mesaj:
9 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Engin Ateş
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Izmir
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Engin Ateş

SON 6 MESAJI

Msobo Magunga Yavru Ölümleri (resimli)
[QUOTE=mesutok]Yeni kurulan akvaryumlarda en öldürücü etmen amonyak yüksek seviyede olur, dönüştürücü faydalı bakteri kolonsi nitrifikasyon bakteriler henüz oluşmadığından nüfusta fazla olunca amonyak zehirlenmeleri olabilir belkide, onun için 4 günde bir su değişmi yaparsanız iyi olur düşüncesindeyim bu aralar, Böylece amonyağı uzaklaştırmış olursunuz sudan. [/QUOTE]

Ölçüm yaparken Jbl su testi kullanmıştım. Ölçtüğü değerler içinde amonyak var mıydı bilmiyorum. Sadece kH ve klor seviyesi çok yüksekti. Önerdiğiniz gibi su değişimini sıklaştıracağım.
Teşekkürler



[EDIT]Eates,2016-02-25 22:25:38[/EDIT]

Birde şöyle birşey geldi aklıma. balıkları akşam normal bırakıp sabah ölü bulduğum için bunun karanlık kaynaklı olduğunu düşündüm. ve birkaç gündür akşamları ışığı açık bırakıyorum. birde bunu deniyelim bakalım.
Msobo Magunga Yavru Ölümleri (resimli)
[QUOTE=thundereblue]Öncelikle geçmiş olsun bence bakteri çakışması olmuş olabilir gerçi bu çakışma durumu daha çok diskuslarda olur ama yakınınızdan aldığınız kültür onun balıklarını öldürmemiş olabilir neden onun balıkları bağışıklık kazanmıştır ama sizinkilerin geldiği biyotop başka olduğu için çakışma olabilir.
Yoksa karın şişmesinden yola çıkarak bloat mı desek daha doğru olur linki incelermisiniz [URL]http://www.akvaryum.com/Forum/bloat_k486944.asp[/URL][/QUOTE]

Öncelikle yorumunuz için teşekkür ederim.
Bakteri çakışması olabilir mi açıkçası bilmiyorum. Kültürü frontoza akvaryumundan almıştık.
Bloat benimde aklıma gelmişti sürekli gözlem yapıyorum balıklar verdiğim yemleri yiyor. Tek tek anlayamasamda bazılarının dışkı çıkardığını da gördüm. Balıkları aldığım arkadaşlada görüştüm. Günde 3 defa çok az miktarda yem veriyordum. O, bu sayıyı 2'ye düşürmemi ve haftada bir gün yem vermememi tavsiye etti. Bende onun dediği gibi yemlemeyi 2'ye düşürdüm ve pazar günleri de yem vermiyorum.
Bunların haricinde beni asıl şüphelendiren su testinde çıkan klor ve kH değer yüksekliğiydi. Çeşme suyu kullanıyorum ve bizim sularımızda aşırı kireç ve klor var. - Türkiye'nin en pahalı suyunu kullandığımız halde :) -Bunun için akvaryuma dün, 20 ml su düzenleyicisi koydum. Şuan için durum bundan ibaret.
Akvaryumum ... Dekor Ve Sorular. (fooğraflı)
[QUOTE=Karaay]O Deniz Taşlarını Çıkar Kardeşim Gerçekten Sorun Oluyor Betamı Yırtmıştı Çok Kötüydü.
Suyuda Dinlendir 2-3 Gün Fotoda Gözüküyor Isıtıcının Üstü Full Kabarcık Dikkatli Ol.[/QUOTE]

Isıtıcının üzerinde kabarcık olmasının anlamı nedir?
Arkadaslar Bakar Mısınız Lutfen
Bir insanı 4 metre kare odaya kapatmak gibi birşey [:?]
Msobo Magunga Yavru Ölümleri (resimli)
Merhabalar,
Yaklaşık 2 hafta önce kurduğum 200 lt tankımı ilk bir hafta boş bir şekilde çalıştırdım. Bu süre içinde bir yakınımın dış filtresinden bakteri kültürü ekledim bu şekilde 1 hafta boyunca boş bir şekilde çalıştırdım. Ardından ise boyları 2,5 - 3,5 cm arası 19 tane msobo magunga yavrusu koydum. Yavruları koyduktan 4 gün sonra ilk yavruyu kaybettim ve 10 günde toplam 4 yavru öldü. Balıklar ilk geldiği gün çok canlılardı. Halende öyleler çok hareketliler keyifleri yerinde ama nedense sabah baktığımda bir yavruyu ölmüş buluyorum. Akşamları normal bırakıyorum sabah ölü buluyorum. Balıklar eklendikten bir hafta sonra 40 lt dinlenmiş su ile su değişimi yapıldı. Tetratec 300 w ısıtıcı ile su ısısı 27 derecede sabit. Sunsun 302 dış filtre ve resun air 4000 hava motoru kullanıyorum. Hava ve filitrasyon açısındanda bir sorun yok.
Bu sabah test çubuğu ile test yaptığımızda pH/nitrat vs değerleri normal. klor oranı ve KH (ne olduğunu ve neden olduğunu tam olarak anlayamadım) oranı çok yüksek çıktı acaba bu ölümlere bunların etkisi var Mıdır? Eğer öyle ise ne tavsiye edersiniz? Su düzenleyici işe yarar mı hangi markayı Nasıl kullanmam gerekir.

Ölen yavruların resimleri aşağıdadır, Yardım ve tavsiyeleriniz için şimdiden teşekkürler..

İlk ölen yavru kararmış ve şişmişti.
[url=http://hizliresim.com/7gmLAm][img]http://i.hizliresim.com/7gmLAm.jpg[/img][/url]

[url=http://hizliresim.com/Pk3VQv][img]http://i.hizliresim.com/Pk3VQv.jpg[/img][/url]

İkinci yavruda kısmen kararmıştı.
[url=http://hizliresim.com/v5zD4O][img]http://i.hizliresim.com/v5zD4O.jpg[/img][/url]

Diğerleri
[url=http://hizliresim.com/1vPod1][img]http://i.hizliresim.com/1vPod1.jpg[/img][/url]

[url=http://hizliresim.com/LAP63J][img]http://i.hizliresim.com/LAP63J.jpg[/img][/url]

[url=http://hizliresim.com/rMLDEB][img]http://i.hizliresim.com/rMLDEB.jpg[/img][/url][EDIT]Eates,2016-02-23 22:04:22[/EDIT]

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.