ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
Magma
Kullanıcı Grubu:
Forum Özel Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
260
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
23 Ocak 2016 23:01
Son Ziyaret:
17 Saat 1 Dakika önce
Toplam Mesaj:
493 [0.16 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
3 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Mehmet Göksel Işıklı
Doğum Tarihi:
12 Şubat 1973
Yaş:
51
İl:
Yurtdisi
Meslek:
Endüstri Mühendisi
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

MEHMET GÖKSEL IŞIKLI 160 lt Bitkili:Paracheirodon Innesi,Tanichtys Albonubes,Hyphessobrycon Flammeus,Trigonostigma Heteromorpha,AlbinoCory,BronzeCory, Crossocheilus Oblongus-SAE,Pterygoplichthys Gibbiceps-L165,Fire Red Shrimp, Salyangozlar

SON 10 MESAJI

Walstad Metodu Denemesi
Bravo size sabırla bugüne getirmişsiniz.
Walstad için hazırlık yaparken önce vazgeçer gibi olmuştum. Reptisoil diye bir malzeme var aslında terrarium yatağı; torf-hindistan cevizi tozu vs var içinde. Bir delikli bez torba içine onu koyup tabana yatıracağım. Sineklik ile de karışma tehlikesi var çünkü. Üstüne sıfır numara midye kırıklı inşaat kumu var elimde. Onu mu ve/veya bazalt yer dolgu malzemesinden var gri-siyah renkli dere kumundan biraz irice, hangisiyle toprağı kaplamakta karar veremedim. Filtre kendinden sumplu fluval 57 lt tank olduğu için filtreyi çalıştıracağım. Dere kumu da eski tankımdan var ama yıllardır ekru renkten sıkıldım daha siyaha yöneldim şimdilerde.
Burada tek çekimcem ph seviyeleri. Terrarium malzemesinin ph'i bitkiler için 5-6 seviyelerinde. Karidesleri asitte öldürmek istemem bitkilere iyi olsa dahi. Ormanda dere içindeki çamurdan da koyabilirim ama geçenlerde bu amaçla getirdiğim çamur kah güneş kah yağmur altında lağımdan beter koktu ve çekindim ev ahalisini daha da rahatsız etmemek için.Bu sebeple torfa yöneldim.
Cesaret verici çalışmanız.Tebrikler...
Walstad Serüveni Ve Balık Önerisi
Merhaba;
Dün bir videoda cüce guramiler karideslere-birbirlerine ve kendi yavrularına rahat vermemişlerdi.
Karides için hüsran oluşturmasın…
Fluval Flex 57lt İle Nano Bitkili
Merhaba; Bu akvaryumun handikapı kum seviyesinin çok düşük olması, giriş altta zemine çok yakın çünkü. Bitkilerinizi planlarken bunu dikkate alın. Ben zorlandım açıkçası. Bir de motor vınlaması duyuluyor. Motor altında vantuzlar var ama çıkış hortumu yüksekliği vantuzların tabana yapışmasına yeterli değil. Otomatik yem makinesi için de kapaktaki alan yeterli gelmeyecektir. Görseli güzel görünse de…
Taşınma sırasında boşaltmıştım bu tankımı. Geçici olarak büyük plecoma ev sahipliği yaptı. Benim de düşüncem walstad ile bir kurulum yapmak. Takipteyim…
Yemsiz Karides Akvaryum
Dennerle ürünü ısırgan otu içerikli yaprak formunda yemi var.suya girdikten 1 gün kadar sonra yenilir hale geliyor.sayıya da bağlı olarak birkaç günde tükeniyor.ama fazla atarsanız da illa kirlilik yapacaktır.küçük bir yem makinesi alın ve minimumda ayarlayın her gün en az halde yemlesin.yine dennerle’nin granül yemleri var karideslere özel.makineye koyabilirsiniz.ama su seviyesi de 20 günde %25 civarı azalır havalar ısınıyor.açıksa eğer bunu da düşünün…
Najas Ve Yosun Birlikteliği
Merhaba,
Yaz ortasında kurduğum 56 lt’lik fluval arka sumplu karides akvaryumuna 2 ay tatil sebebiyle bakım yapamadım,yemleme haftada 1 kez kağıt şeklinde bitkisel yemle yapıldı.
Günde 4+4 saat 6500K led kendi aydınlatması var.sumpuna ek önceki akvaryumdan getirdiğim hava filtresi de devam ediyor.
Daha önce de najas bitkisi ile yosun birlikteliğine dikkat çekmiştim.2 aylık sürede aynısı yine oluşmuş.yosun oluşumu dışında najas da çok hızlı biçimde çoğalıp tankı kaplamış neredeyse.yosun lifleri fotodaki gibi yoğun ve yüzeyde çok uzun iplik şeklindeler ve çok da sağlam.
Bu öbekleri çıkarıp uzaklaştırmak dışında neler yapabilirim?
lifleri uzaklaştırmama karideslere ve su değerlerine zarar verir mi?
Bunları besin olarak hangi canlı etkin olarak tüketir,karideslere zarar vermeden?
Najas faydadan çok zarar mı veriyor acaba?
Teşekkürler…


[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/182183/041020211102301.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/182183/041020211102351.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/182183/041020211102421.jpg[/IMG]
Filtre Önerisi
Merhaba,
Elodea,tilki kuyruğu,najas,pistia,su mercimeğini küçücük akvaryuma koyunca hobi akvaryumdan çok o bitkileri azaltma işine dönüşür ve bıktırır bir süre sonra.sonuçta filtreniz olacak ve su değişimi yapacaksınız.yapraklı ve köklü ya da kütüğe bağlayabileceğiniz anubias gibi bitkilerle balığa-karidese daha çok odaklanırsınız.
Gün geliyordu 1,5 metre tilki kuyruğunu çıkarıp dağıtmaya çalışıyordum.tecrübemle böyle…
Dış Filtreyi Ucuza Getirme Yolları
Merhaba Erkut;
Vida dübeli yerine Türkiye’de de üretilen kaldness seçeneğini düşündün mü?
Arıtma istasyonlarında-havuzlarda-sumpta kullanılan bir malzeme.dübel de debiyle yüzer herhalde kap içerisinde ama kaldness kadar yüzey alanı olmaz onda.
Selamlar...

[QUOTE=lemur]Yeni filtre yapacağım. 16000 litre Koi havuzu için sınırlı seçenekler arasında satın alınabilecek en ucuz seçenek 9000 tl. faiziyle 11.000 tl.

Ne yapabilirim? Motoru kendim yapamam. Seçenekler araştırdığım kadarıyla 900-3500 tl arasında. Bunlar 8000-10000 litre/saat çevirme aralığında olan farklı markalar.

En basitinden başlayalım Kasa olarak 3 adet 60 lt çöp kovası kullansam bu da bağlantılarıyla falan 150-200 tl tutsa. Rastgele bir kap kullanamıyorum, dekoratif görünmesi de önemli.

Şansıma zeolit ve lav taşı elimde fazlasıyla var. Bunlara para vermeyececeğim. Verseydim 100 tl tutardı.

Bioball ve seramik büyük sayıda kullanıldığında pahalı malzemeler. Kullansaydım 150-200 tl de ona yazardım. Onun yerine ucuza kaçıp plastik vida dübeli kullansam 30 tl'ye hallederim.

Aktif kömür kullanırsam hesap iyice şaşar. Onun yerine bildiğin odun kömürü kullanabilirim gerekirse. Kilosunu bilmiyorum ama ona da 50 yazsak.

Tabi bütün bunları dağılmasın diye dolduracağım file torbalar lazım, onlar da çok pahalı, atıyorum 50 tl yazsak, ya da anneciğime eski tül perdelerden diktirsek?

2 farklı gözenekte biyolojik sünger lazım, fiyat değişmekle birlikte 150-200 ona yazsak. Ya da iyice işin suyunu kaçırıp döşemeci süngeri veya bulaşık süngeri kullansak??? Sünger işini 50 tl altında hatta bedavaya halledebiliriz. Fakat filtremiz 2 günde tıkanır.

Elyafı en sona bıraktım. Marka elyaf 100 tl alabiliriz ya da yine döşemeciden aynı miktarda 10 tlye alabilriz.

Hepsini altalta toplayınca bu hesapla filtremin olası maliyeti 1200 lirayla 4350 lira arasında değişiyor. Bu geniş aralığı yaratan en önemli unsur da 2600 tl farkla motor seçenekleri oluyor.

Yapmaya değer mi? Önerilerinizi bekliyorum.[:?]

[/QUOTE]
80lt Bitkili
Hiç gerek yok gübreye,biyolojik döngü başlaması için salyangoz ve güvendiğiniz bir akvaryumdan su ve/veya bakteri besini/bakteri ekleyip yavaş yavaş balıklarınızı alıştırın yeni yerlerine.sürü halinde balık alıp koymayın hemen.birkaç adetle başlayın.
Öğrendikçe zor bitkilere ya da moss türlerine isterseniz geçersiniz zamanla.
Bu Filtreyi Daha Önce Gördünüz Mü? (qanvee Lh-600)
Substrat malzemeler yüzmez ya da hareketli değildir,kaldness türevleri akışla birlikte kap içinde hareketlidir,bu da avantaj sağlar bakteriler için.sumplarda ve arıtma tesislerinde yaygın kullanılır.
Çatı Katı Günlükleri
Merhaba;
Zamanı geçti mi bilemiyorum ama ahşap dolapların altına ayak-takoz vidalasanız iyi olurdu.antalya’mın deli yağmurlarıyla zarar görmesin sistemleriniz. ya da istenmeyen kaçak durumunda.
Bir de büyük tanklarınız için Aponogeton Boivianus’u öneririm.dertsiz iri uzun yapraklı,kökleri anubias gibi,kuma gömmek gerekmiyor.
İyi keyifler...[EDIT]Magma,2021-02-13 01:21:50[/EDIT]

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.