ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
comeng
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
11 Ocak 2016 03:03
Son Ziyaret:
03 Ekim 2017 15:55
Toplam Mesaj:
11 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Emre ÇOĞALAN
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Sakarya
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Emre ÇOĞALAN

SON 10 MESAJI

Lepisteslerim Hasta Mı ?
Herkese merhaba arkadaşlar

Yaklaşık 2 aydır lepistes besliyorum 1e 3d lepisteslerimin solungaçlarında biraz kırmızılık farkettim ve ağzının alt tarafı parlıyordu. Fotoğrafını aşağıya koydum. Acaba bu bir hastalık mı anlayamadım dişilerimin 3 de aynı. Yemlere karşı hepside çok ilgili günde 2 kere yem veriyorum. Hiç birisinde durgunlaşma yok hepside kıpır kıpır maşallah. İç filtre kullanıyorum. Sıcaklık 26 da sabit. haftada bir (en kötü 2 haftada bir) %30 su değişimi yapıyorum. akvaryum hacmi 35-40 litre arası Ayrıca balıklarımdan 2 si dolu birisi yeni doğum yaptı (3 gün önce) Sizce bu balıklar hasta mı hastaysa tedavisini nasıl gerçekleştirebilirim.[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/181701/151220162009531.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/181701/151220162010011.jpg[/IMG]
Lepistesim Dibe Çöktü Ve Yalpalayarak Yüzüyor
Şöyle özetleyeyim.
Öce ciklet beslemek istiyordum ve dekor ve silis kum aldım sonra ciklet almıştım (sarı prenses) fakat akvaryum küçük olduğundan balıklar baya strese girdi renkleri falan beyazladı bende balıkları lepisteslerle değiştirdm.
bi kaç gün sonra vatoz ekledim
Daha sonra lepisteslerin dekorları kullanmadığını gördüm ve yaklaşık lepistesleri aldıktan 1 hafta sonra dekorları çıkardım ve elodea ekledim.
Elodea eklediğim için hava motorunu kapatmıştım günde 1 saat bile çalıştırmıyordum balıklarda herhangi bir sıkıntı görmeiğim için çalıştırmadım.
Daha sonra vatozun su yüzeyine çıkıp indiğini gördüm sert bir şekilde hemen hava motorunu çalıştırdım fakat vatoz ertesi güne öldü.
vatozu sudan çıkardım ve öleli 3-4 gün oluyor. Lepistesleri alalı 2 hafta oldu avaryumu yeni kurdum ve ilk defa lepistes besliyorum. Daha öncesindede küçükken (10 yıl önce falan 3-4 ay ciklet besemiştim).
Suyun sıcaklığını ilk etapta 26 da sabitlemiştim fakat elodea erimeye başladı bende 24 e indirdim. Şuan hava motoru yaklaşık 8-9 saat çalışıyor elodea ya bi zararı olmuyor şimdilik bende çalıştıryorum. co2 ve gübre kullanmıyorum. elodea yı ilk aldığımda dipleri biraz sararmıştı bende onları kestim diplerini ve attım şun herhangi bir sararıklık yok bitki çok iyi görünüyor ve yaklaşık 7-8 cm lik 2 tane filiz verdi. Ayrıca iç filtrede Hindistan cevizi aktif karbonu ile zeolitin 1 e 1 oranında karıştırılmış şeklini kullanıyorum. Aldığım yer suya tuz atmayın dediği içinde suya hiç bir şekilde tuz atmadım (Forumda araştırmalarıma göre kaya tuzu atın iyi olur diyorlardı o yüzden yazdım)
Biraz uzun oldu ama kusura bakma. Sana durumu iyice anlatabilmek için herşeyi yazdım. Bu arada balıkları akvaryumcudan aldığımda hamilelerdi ama kaç haftalıklardı bilmiyorum ben alalı 2 hafta oldu kısa zamanda fotoğraf ve video ekleyeceğim
Lepistesim Dibe Çöktü Ve Yalpalayarak Yüzüyor
A.s kardeşim.
Akvaryum 50 litre ısıtıcı hava motoru ve iç filtre kullanıyorum. Aynı zamanda led aydınlatma kullanıyorum.(bitkiyi yeni aldım ışıklandırmayı ona göre değiştireceğim).
Aslında haklısınız akvaryumda doğum en iyisi fakat balık sürekli iç filtrenin altında bekliyor. İç filtre yavruları çeker mi onun için yavruluğa aldım. Yada iç filtreyi mi kapatayım
Lepistesim Dibe Çöktü Ve Yalpalayarak Yüzüyor
Evet ilk deneğimim balıkta bir beyazlama yok şu an farkettim karnını yerdeki taşa sürttü ve yanına balıkları yaklaştırmıyor gibi.
Lepistesim Dibe Çöktü Ve Yalpalayarak Yüzüyor
Herkese selam arkadaşlar. 3 tane dişi ve 1 tane erkek lepistesim var . Dişilerimin 3 de hamile. akvaryumcudan alırken hamileydi ve ben alalı 2 hafta oluyor.Dişilerimden birisi 2 gündür yalpalayarak yüzüyor ve iç filtrenin altına gidiyor dibe çökmüş orda bekliyor akvaryum içinde yüzmüyor. Bu doğuracağının belirtisimi dir yoksa hastalık belirtisi mi acemi olduğum için anlayamadım. Şöyle bir sıkıntı var diğer dişilerimin karnı daha çok şiş fakat olar da böyle bir belirti yok onlar yüzüyor fakat bu dişi arada çıkıyor yalpalayarak yüzüyor sonra gene oraya gidip bekliyor anlayamadım. Yardımcı olabilirseniz sevinirim. Akvaryumda 10 dal elodea bitkisi var ama ben yavruların çoğunu kurtarmak istiyorum. Yavruluğa alayım mı eğer doğuracaksa?
Herkese şimdiden teşekkürler
Suyu Mahvettim
Arkadaşlar çok saolun ilgilendiğiniz için aksama kadar bekleyeceğim su şuan baya düzeliyor aksama kadar iyi ce düzelsin akvaryuma alacağım çünkü balıklarım biraz huzursuz. Çok saolun
Suyu Mahvettim
Anladım tesekkur ederim peki balıkları tekrar akvaryuma alabilir miyim şuan 5 litrelik pet sisedeler içinde ısıtıcı ve kava tasi var bu şekilde beklesinler mi yoksa akvaryuma alayim mi
Suyu Mahvettim
Öncelikle herkese kolay gelsin. Ben yeni akvaryum kurmuştum ve 1e 3s lepistes birde cüce vatoz besliyorum yaklaşık 2 hafta ya oldu ya olmadi . Bugün dip çekimi yapayım dedim ve kendi kafama gore hic araştırmadan dip çekimi yaptım . Dip çekimi yaparken kumu elimle iyice eşeledim pislikler çıksın diye ve sonuç fotoğrafta gördüğünüz gibi su mahvoldu hemen biraz daha su aldım ve dinlenmiş su koydum fakat nafile . İç filtrem var ve çalışıyor. Simdi be yapıp bu suyu duzeltebilirim. Balıkları başka bi kaba almıştım şuan ordalar bu suya atamıyorum bisey olur diye. Yardımcı olursanız çok sevinirim [:(][:(][:(][IMG]null[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/181701/021120161504291.jpg[/IMG][EDIT]comeng,2016-11-02 16:04:29[/EDIT]
Lepistesim De Kuyruk Erimesi Mi Var
Anladım eyvallah hacım çok saol.
Lepistesim De Kuyruk Erimesi Mi Var
Fahrisinan teşekkür ederim dediğin sorunlar çok şükür yok.

Ozturkali dediğin gibi yapmıştım akvaryumcudan aldığım şekilde suyuyla birlikte boşaltmıştım. Ama balıklar hasta gibi değiller durumları gayet iyi gözüküyor ve fahrisinan nın dediği durumlar oluşmadı onun için şimdilik kimyasal ilaç kullanmayı düşünmüyorum. Ama teşekkür ederim ilgilendiğin için.

Peki balıklarım hamile gibi mi duruyor? Karınları şiş ve arkalarında biraz siyahlık var ama emin olamadım.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

KULLANICILAR

  • 38 Online Kullanıcı, 21 Üye

Online Kullanıcılar

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.