ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
mesutik
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
1
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
04 Ocak 2016 01:15
Son Ziyaret:
14 Ocak 2017 20:14
Toplam Mesaj:
8 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Mesut Işık
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Istanbul
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Mesut Işık

SON 8 MESAJI

Elektrik Faturasi Hk.
Yılbaşıdan sonra elektriğe zam geldiğini de hesaba katın. Kullanım miktarındaki artışa bakmanız daha sağlıklı olacaktır.
Akvaryumun Silikonundaki Beyazlik
[QUOTE=aragon53]Kar gün kurumaya bıraktın eğer biri hafta falan durduysa sorun olnaz ama 1 iki güne su doldurduysan sıkıntı olanlar
[/QUOTE]

1 hafta %30-%40 i dolu sekilde bekledi bitkileri ekmistim ama beyazligin oldugu seviyeye kadar doldurmamistim
Akvaryumun Silikonundaki Beyazlik
Merhaba akvaryumumu bugun doldurdum. Olculeri 80*40*50 yani yaklasik 160 litre hacimli. Icerisinde 25 kg civarinda hagen kum ve 6-7 kg civarinda volkanik kaya var ve 110-120 lt arasinda su aldi ancak doldurduktan sonra sag camin silikonunda beyazlik farkettim sanki cok hafif kayma olmus gibi. Sizce bu sorun cikartir mi? [IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/181452/DSC_0516.JPG[/IMG]
80*40*50 Bitkili Akvaryum Kurulumum
Yusuf Bey,
Sanirim haklisiniz copculer icin biraz daha bekleyebilirim. Bu aksam yeni bitkiler aldim daha saglikli ve daha canli, henuz ekmedim c.tesi akvaryum kurulumunda ekmeyi dusunuyorum zira ekili olan bitkilerde suan icin gelisme yok aksine sari olan yapraklarda curumeler var. Sudan kaynakli oldugunu dusunuyorum filtre olmadığı icin suya oksijende girmiyor geceleri oksijensiz kaliyor olabilirler emin degilim. Ayrica ilk iki gun kucuk kabarciklar salarak fotosentez yaptiklarini dusunuyordum suan hicbir hareketlilik yok. Yeni aldigim iki bitkinin ismini bilmiyorum bilen varsa soyleyebilir mi? Ona gorr ekim videolarini izleyip dogru yapayim

[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/181452/DSC_0490.JPG[/IMG]

[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/181452/DSC_0492.JPG[/IMG][EDIT]mesutik,2016-01-21 00:38:03[/EDIT]
80*40*50 Bitkili Akvaryum Kurulumum
Herkese merhabalar,

Sonunda akvaryumuma kavuştum ve burada paylaşmak istedim. Altına ölçülerine göre dolap yaptırdım ve c.tesi günü dolap gelecek ve kurulumu haftasonu tamamlamayı düşünüyorum.

Akvaryumu alırken bitki de aldım ve dayanamayıp ilk geceden diktim. Şuan yarıya kadar dolu, c.tesi yeri değiştirilirken tamamen boşaltılıp full doldurulacak. hacim olarak 160 lt sanırım, filtre olarak shark sd-2000 dış filtre aldım, saatte 1200 litre çeviriyor. Maddi olarak durumum olmadığı için bu markayı aldım, açıkçası ses konusunda tedirgindim satıcı hiç ses yapmadığını söyledi evde test ettim gerçekten de şuan için hiç ses yok tabi ilerleyen zamanlarda ne olur bilemeyeceğim. Beni tedirgin eden konu debisi çünkü 1200 lt çok fazla bu boy bir akvaryum için umarım akıntı fazlalığından sorunlar yaşamam.

Bitkilerin hepsinin ismini bilmediğim içi burada resimleri paylaşıyorum. co2 spreyi aldım ilk zamanlarda büyümeyi ve yayılmasını hızlandırmak için, akvaryumu low tech olarak devam ettirmeyi düşünüyorum. Taban bitkisi olarak eleocharis parvula aldığımı sanıyordum ama bunlar daha farklı gibi geldi bana yaprakları kalın ve biraz uzun duruyor bu konuda forum üyelerinin bilgisine danışmak istedim.
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/181452/DSC_0486.JPG[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/181452/IMG-20160118-WA0003.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/181452/DSC_0484.JPG[/IMG]

Sağ tarafa Japan dikmeyi düşünüyorum ayrıca kafamda bazı değişikliklerde var. Almış olduğum çimler çok sağlıklı değildi benim akvaryumumda şuan filtre takılı olmadığı içinde akvaryum mezarlık gibi duruyor sanki hiçbir bitki tutunamayacakmış gibi geliyor sizce filtreyi takmadan ekmekle hata mı yaptım ? Bu arada tam olarak bitki köklerine olmasa da köklere yakın bölümlere misket gübre gömdüm. c.tesi kurulumu tamamladıktan sonra bakteri atarak 1-2 hafta boşta çalıştırdıktan sonra ilk önce çöpçü ve cardinal tetra almayı düşünüyorum bu arada yazının başında söylemem gerekirdi ama canlı doğuran akvaryumu kurmayı düşünüyorum.

Ayrıca bir sorum olacak c.tesi günü akvaryumun tamamını dolduracağım, bildiğim kadarıyla dinlendirilmiş su koymak gerekiyor ancak 160 lt suyu dinlendirecek boyutta kap yok bunun için ne yapabilirim ? 60-80 lt yi dinlendirip koysam gerisini musluk suyu koysam ve su düzenleyici eklesem olur mu ? yoksa akvaryumu direk musluktan 160 lt doldurup filtreyi çalıştırmadan 2 gün beklemeli miyim ?

Değerli görüşlerinizi ve yorumlarınızı beklerim. Forumları çok okudum ama neticede acemiyim bu yüzden görüş ve önerileriniz benim için önemli.

Saygılar,
2 Saat Önce Bitirdiğim Akvaryumum Eksiklerini Söyl
Akvaryumunuz hayirli olsun, dis filtre alip yagmurlama yaparsaniz oksijende saglamis olursunuz. Ha birde isiticinin yaninda derece almayida unutmayin bazi isiticilarda sapma olabiliyor :)
Düşündüğüm Akvaryum İçin Düzeltme Ve Tavsiyeler
Merhaba tekrardan, biraz geç bakabildim k.bakmayin. Cevaplariniz icin cok tesekkur ederim, sonunda akvaryumumu kurmaya basladim. Uygun bir baslik altinda resimleri ve surecleri paylasacagim :).
Saygilarimla
Düşündüğüm Akvaryum İçin Düzeltme Ve Tavsiyeler
Merhaba,

Foruma yeni üye oldum ismim Mesut ve Üniversite öğrencisiyim.
Odama akvaryum kurmak istiyorum ve şunu belirteyim ki bir süredir forumları okuyup bilgi edinmeye çalışıyorum ve en sonunda kafamda kuracağım akvaryum ile ilgili bir şeyler oluşmaya başladı. Bende kafamdaki akvaryum ve detayları burada paylaşarak sizden tavsiye ve öneri almak isterim. Yeni üye olduğum için konuyu açabileceğim tek yer burasıydı.

Öncelikle İstanbul da oturuyorum ve bana yakın olan bir semtte ihtiyacım olan her şeyi sağlayabilen bir akvaryumcu buldum. Size kafamdaki sistemin kombinasyonu hakkında danışmak istiyorum ayrıca bu akvaryumcudaki fiyatlar piyasanın normalinde midir ? Bu konuda fikirlerinizi almak isterim.

Kurmak istediğim akvaryum 100*50*40 cm boyutlarında bitkili bir akvaryum. Daha çok akvaryumu bodur taban bitkileriyle kaplamak istiyorum, uzun olan bitkilerden tek tük yada hiç olmayacak. Sorun şu ki maddi durumum yüzünden co2 sistemi kuramayacağım ve taban bitkilerinin çoğu co2 istiyor sanırım, belki maya ile ev yapımı co2 sistemi kurabilirim. Kurmak istediğim sistem için aldığım fiyat aşağıdaki gibidir.

Akvaryum 100*50*40 cm = 130-150 tl
Eheim classic 250 dış filtre(dolu) = 250 tl
hagen siyah kuartz kum 25 kg = 60 tl
Isıtıcı (kaç wat tam olarak hatırlamıyorum) = 30-50 tl

aldığım fiyatlar bu şekildeydi sizce normal midir ?
Bu arada kum konusunda sadece hagen için fiyat aldım ama aslında acuaclay pro üzerine siyah aquapro kumu düşünüyorum bitkiler için uygun olur mu ? Ve dış filtre konusunda tavsiyenize ihtiyacım var yaklaşık 200 lt bir akvaryum olacak eheim classic 250 yeterli dediler ama forumlarda bu serinin çin de üretildiğini ve gürültü sorunu olduğunu yazanlar olmuş. Bu fiyat aralığında tavsiye edeceğiniz bir dış filtre var mı ? Sessiz olması çok önemli benim için.

Eksik söylediğim şeyler varsa kusura bakmayın, cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.