ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
one1O
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
36
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
11 Kasım 2015 22:24
Son Ziyaret:
05 Ağustos 2019 22:56
Toplam Mesaj:
43 [0.01 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
eren can
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Istanbul
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

eren can

SON 10 MESAJI

Japon Yavrularında Renk Sorunu
Japon balıklarının hangi arkaplan renklerinde daha iyi renklerindiği ile ilgili çalışmalar vardı. Hatırladığım kadarıyla mavi arkaplan kullanıldığında en iyi sonuç oluyor. Yani mavi akvaryum arkaplanı kullandığınızda balıklar daha çabuk ve iyi renkleniyormuş.

Güneş ışığı da çok önemli tabi. Akvaryum doğrudan güneş ışığının sürekli değil ama belki günün yarım-bir saati hafifçe vurduğu bir yerde olması en uygunu bence renklenme açısından.

Üçüncü önemli konu yem meselesi. Kaliteli markalardan (sera veya tetra kullanıyorum ben) birkaç çeşit yem kullanın. Renk yemleri var belki birini bunlardan seçebilirsiniz.

Son madde ise sabır. Sabırlı olun. Balık bakarken de, yavru alırken de, büyütürken de, renklendirirken de :)
Siyah Oranda,ryukinler Gen Havuzu Yavru Çeşiti
Selamlar,
Konu çok güzel. Baştan sona okudum.
Ancak asıl merak ettiğim sorunun cevabını alamadım.

Ben de japon balığı besliyorum. Yavru da aldım ve büyüttüm. Ancak artık ilgim daha çok orandalar üzerine. Artık sadece oranda beslemek ve bu balıklardan yavru alıp büyütmek istiyorum.

Bu konuda tecrübesi olan var mı? Anne ve baba oranda olduğunda, yavrular da oranda oluyor mu? Ya da yüzde kaçı oranda oluyor?

Bu arada kendi tecrübemi de yazayım:
Benim balıklarım 1 oranda, 1 comet, 1 common ve 1 tül kuyruktu. Orandam o zamanlar küçüktü ve o pek kovalamıyordu. Anne balık comet idi. Babalar ise tül kuyruk ile common idi. Sonuç olarak yavruların çoğunluğu tek kuyruklu çıktı. Daha az olarak çift kuyruklu da vardı. Büyüdüklerinde çift kuyrukların tül kuyruk olduğunu gördüm. Tek kuyruklular da common ve comet idi. Renk olarak ise tamamı annelerinin rengini aldı. Birkaçı renklenmedi, öylece kaldı.

Yavru tecrübesi olanlar bu şekilde anne baba balık türlerini(varyetelerini yani) ve yavruların büyüdüklerinde hangi türde olduklarını yazarlarsa faydalı olur diye düşünüyorum.
Japon Balığı üretim teknikleri platformu
Selamlar, yaklaşık 2 yıldır beslediğim 4 adet japon balığım var. Balıklarımdan 2 tanesi, sarı olan balığımı ara ara kovalıyordu. Ama sonuç yoktu:) 3 gün önce yine kovalamaca başladı. Ben de akvaryumu gözlemlemeye başladım. Sonunda yumurtaları görebildim. İşin ilk ve belki de en zor kısmı tamamdı. Kovalamaca ve yumurta dökme devam ediyordu. Bu arada akvaryum suyu iyice bulanıklaşmıştı(spermden sanırım). Ben tabandaki taşları ve ağacı-bitkiyi başka bir kabın içine aldım. Bu kaba akvaryum suyundan doldurmuştum. İçine metilen mavisi damlattım(biraz fazla damlatmış olabilirim, zararı olur mu bilmiyorum). Hava motoru çalıştırmaya başladım. Ayrıca akvaryumdan toplayabildiğim kadar yumurtayı da yine bu kaba taşıdım. Sonra kabın üstünü ışığı az geçirecek şekilde örttüm. Bu arada yumurtlama devam ettiği için, akvaryumumda kalan bitkilerin yapraklarında 3-4 yumurta daha gördüm. Bunlara hiç ellemedim. (deney:)

Şimdi bugün 3. gün. (yumurta döküldüğünde pazardı, bugün çarşamba). Yumurtalardan çıkan eden yok. Bazı yumurtalar aynı şekilde ilk şeffaf haliyle duruyor. Bazı yumurtalardaysa, yumurtanın bir kenarında beyaz bir nokta(bir oluşum) var. Bunlar balık olabilir mi? Şeffaf ilk haliyle duranlardan mı balık çıkacak sizce, yoksa beyaz noktalılardan mı? Yanlış yaptığım birşey var mı? Ek öneriniz var mı?

İlk yumurta deneyimim olduğundan tecrübelerinizi esirgemezseniz sevinirim[:iyi:]
Kovalama Var, Yumurta Yok! Neden?
Selamlar,
4 tane japon balığım var. Cinsiyetlerini tam ayırdedemiyorum. Yaklaşık 2 senedir bendeler. Son 3-4 aydır sarı balığım, turuncu ve beyaz balıklarım tarafından kovalanıyor. Her zaman değil ama ara ara. Yalnız bir başladı mı, hemen hemen gün boyu sürüyor. Sarı balık sürekli kaçıyor, diğer ikisi peşinde, karnına vurarak kovalıyor. Balık saklanacak yer arıyor adeta akvaryumda. Kovalayan balıklar ve kovalanan balık hep aynı. Ben de bunları üreme kovalamacaları olarak değerlendiriyorum ama, şimdiye kadar akvaryumda hiç yumurta görmedim. Bir defa sarı balığı sağmayı denedim, birşey gelmedi. Akvaryum tabanı beyaz silis kum, içinde anubias ve amazon hançeri var.

Sizce bunlar üreme kovalamacası olabilir mi? Yumurtlama yakın diyebilir miyiz? Tecrübelerinizi aktarırsanız sevinirim.

Bir de sağma yapanlar, sağma yapacağınız zamanı nasıl ayarlıyorsunuz? Ne zaman yapıyorsunuz?
Balığım Su Üstünde
Balığın için üzüldüm. Ana akvaryumunda ilaç kullanmanı önermem. Akavryum suyunda zamanla oluşan yararlı bakteriler vardır, onları da öldürmüş olursun. Ortada hastalık olmadıkça tedavi berilmemeli.

2. Soruna gelince, tabiki balıklarımızın birden fazla olmasını ve sosyalleşmesini isteriz. Ancak 20 litrelik akvaryumda 1den fazla japon beslemezsen daha iyi olur. Tek de gayet güzel yaşar. Bir sorun olmaz.

Yine de hasta balığın için elinden geleni sonuna kadar yapacaksın tabi. Şansı az ama inşallah bi mucize olur.
Balığım Su Üstünde
Fotoğrafı ve videoyu inceledim. Kuyruktaki siyahlığı çok iyi göremedim, ama gördüğüm kadarıyla önemli birşey değil. Balığın videodaki hareketlerine bakılırsa 2 şey söylenebilir: hava açlığı ve hava kesesi sorunu. Böyle bir durumda neler yapabilirsiniz?

1- beslenmeyi hemen kesin. Birkaç gün hiçbirşey vermeyin. Sonra ıspanak ya da bezelye verin. Suda haşlanmış olsun ve çok az miktarda verin.
2- mümkünse hasta balığı ayrı bir akvaryuma alın.
3- mümkünse hava motoru ile bolca suya hava verin.
4- hava kesesi sorunu zaman zaman infeksiyonlardan da kaynakalanabilir. Bu nedenle suya metilen mavisi ve antibiyotik ekleyebilirsiniz (örneğin sera bactopur gibi)

Hava kesesi sorunu ilerlerse balığınız iyice hareketsizleşir, hatta yüzeyde ters dönerek durur. Bu aşamadan itibaren tedavi ile hastalığı geri döndürmek zordur.

Tedaviyi en az 3-4 gün sürdürmenizi öneririm. Aksi halde tekrarlayacaktır. Balık kaybı ile sonuçlanabilir.

Sonucu ne olursa olsun, devamını da buradan lütfen paylaşın.
Japon Balığı Türleri
Ülkemizde japon balığı olarak bilinen carassius auratus, sazangiller (cyprinidae) familyasının bir türüdür. Çaprazlama yöntemi ile farklı renklerde ve vücut yapısında çok çeşidi üretilmiştir.
Sazangiller Ailesi (Cyprinidae)
Sazangiller ailesi adını en tanınmış üyesi olan sazan balığından alır ve bu aile yaklaşık 2000 farklı türde tatlı su balığını içerir. Bu 2000 farklı türün içinde boyu 10cm'yi geçmeyenler de vardır, 2 metreye ulaşanları da. Bu familyadaki balıkların ortak özellikleri, çenelerinde dişler yerine kursak kemiklerinin üstünde dişe benzer uzantılar bulunmasıdır. Tam gelişmiş bir mideleri de yoktur, sadece bazen incelen ve kalınlaşan bir bağırsakları vardır.
Japon Balığının Bilimsel Sınıflandırması
Alem : Animalia (Hayvanlar)
Şube : Chordata (Kordalılar)
Sınıf : Actinopterygii (Işınsal yüzgeçliler)
Takım : Cypriniformes (Sazansılar)
Familya : Cyprinidae (Sazangiller)
Cins : Carassius
Tür : Carassius auratus (Japon Balığı)
Alt tür : Carassius auratus auratus / Carassius auratus gibelio

Japon balığının bilimsel sınıflandırmasını incelediğimizde görülmektedir ki, aslında bizim "japon balığı türleri, japon balığı cinsleri, japon balığı çeşitleri, japon balığı tipleri" derken ifade etmek istediğimiz şey, japon balıklarının çeşitli çaprazlamalar sonucu oluşturulan farklı renkler ve görünümlerdeki varyeteleridir. Bu çaprazlamalarla sayısız farklı japon balıkları oluşturulmuştur. Aslında bilimsel olarak tek bir japon balığı türü vardır: "carassius auratus". Ancak bu türün çeşitli çaprazlamalar sonucu üretilen sayısız varyeteleri mevcuttur.

Burada İngiltere Japon Balığı Derneği (The Goldfish Society of Great Britain)'in japon balıklarının varyeteleri üzerine yaptıkları sınıflamayı esas alacağız. İsimlerine tıklayarak fotoğraflarını görebilirsiniz.

A) TEK KUYRUKLULAR
1-Common
2-Comet
3-Shubunkin
B) SIRT YÜZGEÇLİ ÇİFT KUYRUKLULAR
1-Fantail (yelpaze kuyruk)
2-Veiltail (tül kuyruk veya peçe kuyruk)
3-Oranda
4-Teleskop
5-Ryukin
6-Pearlscale (inci gövde)
7-Tosakin
8-Jikin
9-Wakin
C)SIRT YÜZGEÇSİZ ÇİFT KUYRUKLULAR
1-Ranchu
2-Lionhead (aslan baş)
3-Bubble eye (balon göz)
4-Celestial (tepegöz)
5-Pompon (yumurta japon balığı)

[URL]http://japon-baligi.blogspot.com.tr/[/URL]
Otomatik Yemleme Makinesi Hangisini Almalıyım ?
Hailea ben de kullanıyorum, tavsiye ederim.
Bu Sakal Yosunu Mudur?
Sakal yosunu ise, nasıl kurtulabilirim?
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/179505/050820160012511.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/179505/050820160012541.jpg[/IMG]
40 Litrede Neler Beslenir
Hobiye yeni başlıyorsan 2 adet japon öneririm ben. Çok güzel de beslersin, hiç sıkıntı olmaz.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.