Kovalama Var, Yumurta Yok! Neden?


one1OÇevrim Dışı

Kayıt: 11/11/2015
İl: Istanbul
Mesaj: 43
one1OÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 22 Aralık 2017 11:01
Selamlar,
4 tane japon balığım var. Cinsiyetlerini tam ayırdedemiyorum. Yaklaşık 2 senedir bendeler. Son 3-4 aydır sarı balığım, turuncu ve beyaz balıklarım tarafından kovalanıyor. Her zaman değil ama ara ara. Yalnız bir başladı mı, hemen hemen gün boyu sürüyor. Sarı balık sürekli kaçıyor, diğer ikisi peşinde, karnına vurarak kovalıyor. Balık saklanacak yer arıyor adeta akvaryumda. Kovalayan balıklar ve kovalanan balık hep aynı. Ben de bunları üreme kovalamacaları olarak değerlendiriyorum ama, şimdiye kadar akvaryumda hiç yumurta görmedim. Bir defa sarı balığı sağmayı denedim, birşey gelmedi. Akvaryum tabanı beyaz silis kum, içinde anubias ve amazon hançeri var.

Sizce bunlar üreme kovalamacası olabilir mi? Yumurtlama yakın diyebilir miyiz? Tecrübelerinizi aktarırsanız sevinirim.

Bir de sağma yapanlar, sağma yapacağınız zamanı nasıl ayarlıyorsunuz? Ne zaman yapıyorsunuz?

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

The Last SamuraiÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 14/03/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 4538
The Last SamuraiÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 22 Aralık 2017 12:39
Eren Bey, merhaba,
Erkek balıkların, göz çevresi ve solungaç kapaklarında, beyaz noktalar oluşur.
Kovalamada, erkek balık, başı ile dişinin karın ve anüs bölgesini ittiriyor ya da dürtüyorsa, çiftleşme çabası olduğunu düşünebiliriz. Bunlar oluyor, yumurtlama olmuyorsa, iki seçenek üzerinde durulabilir:
Dişi, henüz yumurta oluşturmamıştır.
Yumurtalar yeniyordur.
Yumurtlama, genelde, sabah gün aydınlanırken gerçekleşir. Bu yüzden, sabah bitkilerin ve köklerin üzerini kontrol etmekte fayda var. Yumurta görülen obje, hava ile temas ettirilmeden, akvaryum içerisinde başka bir kaba alınır. Temiz su dolu, havataşı ile bol hava verilen bir akvaryuma kap içerisinde alınır. Sonra kaptan su içerisinde ayrılarak havataşından gelecek kabarcıklar direkt yumurtaların üzerine değmeyecek; ancak su sirkülasyonuna yakın olacak şekilde konumlandırılır. Yumurtaların mantarlaşmaması için metilen mavisi, kullanılabilir ve yumurtaların açılması beklenir.
Sağma yöntemini, balığa zarar verme riski olduğu ve balıkları strese soktuğu için önermem.
Balıklara kondüsyon kazandırmak için, New Life Spectrum Goldfish Formula, Hikari'nin japon balığı yemleri, JBL Goldpearls, New Life Spectrum Thera A+, Tetra Pro Algea, JBL Novo Tabs gibi kaliteli yemlerle beslemek, işi doğal sürecine bırakmak ve akvaryum içerisindeki objeleri kontrol etmek, Bence, emin bir yöntemdir.

Beğenenler: [T]161210,ENGİN06[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir