ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
mahmut özen
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
12
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
06 Temmuz 2015 17:50
Son Ziyaret:
15 Ekim 2015 15:45
Toplam Mesaj:
14 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
mahmut özen
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

mahmut özen

SON 10 MESAJI

Led İle Sorunsuz Bitki Yetiştiren Göremedim.
Forumda power led magduru hobiciler acaba neden yazmiyor konuya katki anlaminda ozellikle tanitim yapan arkadaslar? Olumlu yada olumsuz yorumlarini merak ediyorum neden power ledi biraktiklarina dair.
Led İle Sorunsuz Bitki Yetiştiren Göremedim.
Bende diyorum ki aman gubreyi fazla vermeyim aman az vermeyim derdiyle ugrasmak yerine hobiyi zulum yapip can sikmak yerine eziyet cekmemek adina T5 kullanilmali. Evet videonuzda gayet guzel fotosentez olmus konunuzu da okudum ama okurken sunu da anladim baya baya temkinli ilerlemis ve tedbirli gitmissiniz bu noktada arastirmalariniz takdir edilmelik. Onlarca bitkili calismasindan yada denemelerinden yukarda da yazdigim gibi basariya ulasmis olanlar ledin bitkili akvaryumda basarisi olmaz bu olsa olsa sizin gozlem ve deneme basarinizdir. Yukarda yine linklerini paylastigim konular da sizin gibi itina ile baslamislar ve devam etmislerdi ama basaramadilar yada forumdan ciktilar bilmiyorum.
Ek olarak soylemek istedigim su var ;
Dunya uzerinde yapilan bitkili akvaryum yarismalarinda bu kadar verimli olan led neden kullanilmiyor? Yoksa hic bi konuda Dunyaya evet biz yaptik diyememisken acaba bi ilk olduda biz ledi bitki akvaryumuna adapte mi ettik? Onlarca firma var ar-ge muhendisleri kalite kontrol calisanlari var... Sanirim cevap dusundurucu oluyor. Klasik bi hobi mantigi ile dusununce testlerini yap gubrelemeyi yap mantigiyla kaliteli ekipmanlarla T5 ile basariya ulasilmisken, ayni mantigi yuruterek ledde yakalayan olmadi. Ne bitkilide ne tuzluda... Kisaca zengin insanlar degiliz yada sahsim adina degilim ve deneme yanilma ile fazladan harcayacak param da yok vaktimde yok. Hobiyi kendimize zulum etmeyelim... Stresimizi atmaya yarayan bi yol kabul edip zorlastirmayalim.
Led İle Sorunsuz Bitki Yetiştiren Göremedim.
Mustafa Bey;
Ben ise sunu demek istiyorum arastirmalariniz takdire sayan 90 kusur sayfa yazinizi dahi okudum. Ulkemizde ve yurtdisinda onlarca forum karistirdim. Low techde led gayet basarili. Fakat high tech de ayni sey soz konusu degil. matasoy nickli hobici arkadastan cok umitliydim bu sefer led yurur dedim ama ondan da uzun zamandir guncelleme gelmedi . Kaldi ki kendisi gubreleme konusunda baya arastirmalar yapmisti konusunda. Ek olarak ulkemizdeki ledleri kullanan arkadaslardan sunu duydum... Belirtilen lumen degerlerdinde degiller. Mecbur yurtdisindan getirtiyoruz. Bu cevap karsisinda yine ulkemizde kaliteli led uretiminin olmadigini dusunuyorum yada cin mallarinin gazabi diyelim. Keske led tutsaydida high techlerin vazgecilmezi olsaydi.
Led İle Sorunsuz Bitki Yetiştiren Göremedim.
Bende tam burda asagidaki linkleri paylasayim sizlerle...




http://www.akvaryum.com/Forum/60x40x40_kurulumu_--_yeni_resimler_3_sayfada_k838969.asp




http://www.akvaryum.com/Forum/highend_hightrend_ve_tabiki_hightech_23062015_k832528.asp

Takip ettigim konulardi ve ledden sikayetci olduklarini biliyorum.

Yapilan yuzlerce calisma var bunlarin icinden birkac tane basariya ulasilmis olmasi ledin faydali oldugu yada evet lede yetisir anlamina gelmez. Ki link veremicek olsamda led tanitimlarinda ustteki t5 leri sokup led konup resim cekildigini dahi okumustum. Dedigim gibi ticari kaygilar insanlarin yuklu elektrik faturalarina ragmen hobiyi devam ettirme adina cozum arayisi.
Bir diger nokta ise su;
Ben elktronikten anlamam evimde dahi priz bozulsa usta cagiririm. Ve hobiyle ugrasirken hepimiz anlamakta zorunda degiliz dogal olarak. Bazi ledler sanirsam yurtdisindan siparis ediliyor vs. Armatur icinden 1 led arizalandiginda onu sokup yeni led takmak? Yada elde yedek led bulundurmak gerektigini bilmek? Yurtdisindan girilen siparislerin bu surecte 1 aya yakin surelerde ele ulasmasi vs.
Takashi amano dahi kendi showroomunda metal haline ile kurulum yaparken led ile cekilmis resimlerle aquasky serisini piyasaya surmusken amerikayi yeniden kesfetmeye gerek yok diyorum. Ulkece hobiye harcadigimiz paralar uzakdogu ulkelerinin yaninda baya cuzi bi miktarken sorunlarla ugrasmak daha sonrasinda yine onlarca para harcamak bana mantikli gelmedi.
SAYGILAR




Eklemeyi unutmusum kusura bakmayin.

http://www.akvaryum.com/Forum/bitkili_hayalim_renkli_ormanim11052015_k830943.asp


Ayrica t8 florasanlari su uzerinde o kadar yuksekteyken zemin bitkisi yetistirilemez kaldi ki zemin bitkileri icin t5 onerilir. Dedigim gibi ben onlarca forum onlarca tanitim takip ettim devamliligi olup basariya ulasan kisi sayisi yuzdeye vurdugunuzda cok cok dusuk rakamlar. Misal iaplc yarismalarinda kurulan devasa tanklar.... Hic birinde led yoktur. Led ile mukemmel sonuc aliniyorsa acaba neden kullanmadilar onu da merak ettim.

Duzeltmeler icin kusura bakmayin mobil baglaniyorum eklemelerim oluyor.
[EDIT]mahmut özen,2015-09-27 23:33:31[/EDIT]
Led İle Sorunsuz Bitki Yetiştiren Göremedim.
Forumda bitki akvaryumları tanıtımı başlığı adı altında kaç tane power led ile kurulum yapıldıysa hepsinin sonu belirsizlik oldu. Low tech için evet başarılı olan gördüm (moss+saz+çınar vs) Özelden görüştüğüm tanıtım sahibi hobici arkadaşlar ise ya hobiyi bırakmışlar yada power led ile high tech bi kurulumun imkansız olduğundan bahsettiler. Acaba gerçekten de bu power led işe yarıyo mu ? Şahsi görüşüm t5 in yanına power led eklenince başarıya + katıyor fakat tek başına power led ile başarıya ulaşan görmedim. Belli bi süre çok iyi giden tank bi anda ya yosuna bulaşıyor yada armatür içinde bi ledin çalışmaması yada yanması sonucu tüm sistem çöküyor.Malum hepimiz elektronikten anlamıyoruz ve arızalı ledi söküp yerine yedek led takamıyoruz. İşin açığı ADA gibi markalara bakınca metal halide kullanırlarken kurulumlarında, sitelerinde led de satıyorlar (aquasky serisi). Acaba led kullanımı ticari bi ürün mü yoksa gerçektende yurtdışında sadece ada nın başardığı bi aydınlatma mı?
SAYGILAR
Ada Amazonia'ya Verilen Yüksek Meblalar
Herkese selamlar
Yeni tank kurulumu yapmayı planlıyorum ve forumda cokca amazonıa kurulumu inceledim. Merak ettiğim amazonia gerçekten de 9lt ye 200 lira gibi bi ücreti hakediyor mu? Ve sadece amazonia ile bitmiyo altına 5 farklı çeşit toz üstüne powderi derken fiyatlar uçuyor. Tecrübeli arkadaşlardan yardım bekliyorum.
Bu Sefer Tamam Gibi...
Tabanda powder yok gibi yada powder değişmiş taneleri kalınlaşmış.
Fernweh ( Final Sayfa 11 )
Çok güzel bravo[:iyi:]
Ada Tipi Armatür
Dolaba bağladığınız, armatürün bağlı olduğu boruları nerden aldınız ? Hazır bükümlümüydü siz mi hallettiniz

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.