ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
mgunay17
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
1
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
25 Kasım 2014 11:03
Son Ziyaret:
19 Nisan 2018 22:23
Toplam Mesaj:
17 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Muhammed GÜNAY
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Izmir
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Muhammed GÜNAY

SON 10 MESAJI

Lepisteslerde Ölümler...
Fotoğraf:

Canlıdaki Belirtiler: Hareketsizlik, Yüzme zorluğu, Yem Yememe,

Akvaryum Kapasitesi (litre):200 lt

Akvaryumdaki Diğer Canlılar: 

Bilinen Tüm Su Değerleri (pH, sıcaklık, amonyak, nitrat): Sıcaklık 27 derece

Filitrasyon:

İlaç Kullandıysanız İsimleri ve Miktarları: 

Diğer Genel Bilgiler (Su değişim sıklığı, akvaryumda en son yaptığınız değişiklikler vb.) :
Yeni aldığım ithal lepisteslerden 1 hafta sonra belirtiler başladı. Yaklaşık 200 adet farklı boylarda yavru var ama onlar henüz etkilenmedi. Yetişkin lepistesler sırayla teker teker ölüyorlar. Kuyrukları kapalı şekilde dipte hareketsiz bekliyorlar ve ya yüzeye yakın noktada kuyrukları aşağıda, keyifsiz şekilde yüzmeye çalışıyorlar.

Bu problemin çözümü konusunda acil yardım bekliyorum arkadaşlar...



DIY gübre yapımı...
BİR CEVAP YAZAN YOK MU???

DIY gübre yapımı...
Mesleğim gereği çok rahatlıkla zirai potasyum nitrat, amonyum nitrat ve EDDA şelatlı demir gübreleri temin edebiliyorum. Bu gübreler ile akvaryum bitkileri için gübre solüsyonları hazırlayabilir mi? Eger hazırlanabilir ise formülasyon konusunda yardıma ihtiyacım var. 

İlgilenen arkadaşlara şimdiden teşekkürler...
Taban için tavsiyelerinizi bekliyorum...
Merhaba arkadaşlar...
80x50x50 ölçülerinde lepistes akvaryumum var. Tabanda midye kırığı var. Bitkilerim saz, tilki kuyruğu, elodea var.

Midye kırığı bu bitkiler için uygun mu? Eger uygun değil ise hangi kumu ne miktarda kullanmalıyım. Taban gübrelemesi yapmalı mıyım?

 Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler...
Vatozlar hk.
Üstadlar merhaba,
Vatozlar hakkında fazla bilgim yok. Sorularım biraz basit olabilir ama öğrenmeye çalışıyorum.

En az boy uzunluğuna sahip vatoz türü hangisidir? Dişi erkek ayırımı ne zaman yapılabilir?

Şimdilik bu kadar. Yardımcı olan olmayan herkese teşekkürler.

mgunay172015-02-13 09:18:40
Yapraklardaki leke ve delikler.
Fotograflardaki bitkide delikler ve lekelenmeler var. Bu olayın neden olduğunu söyleyebilir misiniz? Akvaryum 200 lt lepistes yetişkin boyda 15, yavru boyda +150 balık var. co2 yok. haftada bir % 20 su değişimi yapıyorum. Özelliklerini bilmediğim 1 gün ışığı, 1 mavi florasan var.Sıcaklık 28 derece. Kurulumda ve tabanda gübre kullanılmadı.

+Bitkideki deliklerin sebebi nedir?
+bu bitkinin ismi nedir?
+co2 kullanmalı mıyım?

Uzamayan, yayılan bitkiler
Arkadaşlar Merhaba,
Mesleğim gereği bitkilerle uğraşmaktayım. (Ziraat Mühendisiyim) 

Bitkilerin bazı durumlarda farklı hareketleri vardır. Örneğin ışığın az olması durumunda ışığa ulaşmaya çalışmak gibi. Ya da tam tersi ışığın fazla olması durumunda ışıktan kaçma gibi. Su altı bitkilerinde çok fazla bilgim olmasa da dünya üzerindeki bitkilerin büyük çoğunluğu aynı tepkileri vermektedir. 

Sizin probleminiz ışık miktarının fazla olması gibi görünüyor. Deneme yapmak isterseniz akvaryumun bir kısmını üstten siyah bir naylon parçası ile kapatıp (Florasanların hemen altından)  ışığın daha az geçmesini sağlayın. Direkt ışık altında kalan kısım ile gölge altında kalan bitkileri bir süre sonra kıyaslayın. Farkı göreceksiniz. 

Ben akvaryumun ışıklarını uzun süre yakıp seyretmek isterim derseniz florasanların gücünü biraz düşürerek deneyebilirsiniz.

NOT: Bitkilerin ışığa yönelmeleri ve ya ışıktan kaçmaları ile ilgili yazdıklarım kara bitkilerinde bu şekildedir. Su altı bitkilerinde de aynı olacağını düşünüyorum. Ama yinede ufak bir deneme yapın. Ayrıca bitki için gerekli diğer tüm etmenlerin olumlu olduğu durumlarda geçerlidir.)

Kolay gelsin...
Huwa-san 50 tr Ekolojik Dezenfektan
Arkadaşlar Merhaba,

Mesleğim gereği Huwasan kullanmaktayım.(Zİraat Mühendisiyim) Ürünü satan firma personelimden aldığım bilgiyi sizlere aktarmak istiyorum.

 "ÜRÜN GENEL BİR DEZENFEKTANDIR VE TEMİZLİK AMACI İLE KULLANILIR. BELİRLİ DOZLARDA BİTKİLERE VERİLDİĞİNDE HERHANGİ BİR ZARARI YOKTUR, ANCAK FAZLA DOZ VERİLİR İSE BİTKİLERİ YAKAR. AKVARYUMLARDA İSE ALET EKİPMAN VE TANK TEMİZLİĞİNDE KULLANILMALIDIR. BALIKLARA ZARAR VERİP VERMEYECEĞİ KONUSUNDA HERHANGİ BİR BİLGİ OLMAMASINA RAĞMEN BALIKLARI ÖLDÜREBİLİR DİYE DÜŞÜNÜYORUM"

Biz bu ürünü seralarımızda alet ekipman dezenfeksiyonunda ve suyumuzun dezenfeksiyonunda kullanıyoruz. Herhangi bir zehirleyici etkisi yoktur ama özellikle yüksek dozlarda yakıcı etkisi vardır. Ayrıca akvaryum temizlenirken dikkat edilmesi gereken bir nokta; yüksek dozlarda silikonlara zararlı olabilir. (Kendi düşüncem)

Kısacası bu ürünü yeni kuracağınız akvaryumların temizliğinde ve herhangi bir ciddi hastalık sorunu yaşanmış akvaryumların (Tüm akvaryum içi ekipmanlar dahil) dezenfeksiyonunda kullanılabilir.

Doz ve uygulama yöntemi konusunda isteyenler bilgi verebilirim.

Lepistes yavrularında ölümler...
Arkadaşlar Merhaba...
Yaklaşık 3 hafta önce ana tankıma aldığım yavru lepisteslerimden bir kaçı yavaş bir şekilde ölmeye başladı. Karınları biraz çökük ve sallanarak yüzüyorlar. Kuyrukları biraz zedelenmiş gibi görünüyor ama sanırım diğer balıklar biraz hırpalamışlar. Şu anda yavrular yaklaşık 1-1,5 aylık oldular. Hareket etmede biraz zorlanıyorlar gibi. Dışarıdan görünen bir belirti ve iz yok. Sanıyorum iç parazit ama emin olamıyorum. Tavsiyelerinizi bekliyorum.



Aydınlatma tavsiyesi...
Merhaba Arkadaşlar...
50 cm yüksekliğinde 200 lt lik bir lepistes akvaryumum var. 60cm uzunluğunda 1 beyaz ve 1 mavi florasan mevcut. Florasanların W' larını ve özelliklerini bilmiyorum.  Florasanlar yerine LED (LED florasan)takmak istiyorum. Hem aydınlatma hem de bitki gelişimi(Tilki kuyruğu, burgu saz, bodur saz) için nasıl bir ürün kullanmalıyım. 

Yardımlarınızı bekliyorum...
mgunay172014-12-15 16:12:28

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.