ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
RESURECTION
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
20 Mart 2014 11:45
Son Ziyaret:
16 Ocak 2017 00:32
Toplam Mesaj:
26 [0.01 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Naim SARICALI
Doğum Tarihi:
07 Kasım 1980
Yaş:
43
İl:
Izmir
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Naim SARICALI

SON 10 MESAJI

200 litre yavru yunus
[QUOTE=turhanakın]Arkadaslar baliklari elimden cikartiyorum arakadasimin yunus kolonisi var ve 1 e 2 d lazimmis ben vericem ve damizlik es tutan bi balik alicam onerileriniz var ise lutfen söyleyin hu cumartesi alicam akvaryum taslarla beraber 190, litreye dusuyor yani ona göre tür tavsiye ederseniz sevinirim :)[/QUOTE]

O boyutlardaki yunuslarda erkek dişşi ayrımı yapmak cok zordur. Cinsiyet ayrımını nasıl yaptınız.
Yeni Malawi Akvaryumum Tavsiyelerinizi Bekliyorum?
[QUOTE=Sphenks]çok teşekkür ederim naim üstad mağaralardan aslında varda çok gözükmüyor sağdaki ve soldaki taşlarda orjinalinden içi oyuk ve kalın taşlar burda bi kaç değişiklik yaptım sizce nasıl olmuş ?

[/QUOTE]

Bu daha güzel gözüküyor.
Yeni Malawi Akvaryumum Tavsiyelerinizi Bekliyorum?
Caner'cim merhaba;
Akvaryumun cok hos görünüyor. Taslar cok hosuma gitti. Aynı taslardan birkac tane daha bulup magara tarzı yerler olusturabilirsin cok daha güzel olacaktır. Malawi türleri bu tarz yerleden hoslanır.
Akvaryumu kurduk yavaş yavaş eksikleri gideriyoruz
[QUOTE=Emre GÜLEN]

Bugün plati balığına baktım. Ama satıcı tropikal olduğu için hassastır dedi . Ciklet tavsite etti.  Cikletlere minimum 100 lt önerildiğini duydum. Kafam çok karışık şuan . Tecrübeli arkadaşlardan yardım bekliyorum.

[/QUOTE]

O ebatlardaki Ciklet türleri için o ebatlardaki akvaryum hacmi ufak gelir. Gelişimlerini tam olarak gerçekleştirmez ve strese girebilirler. Bu sebepten dolayı uygun olan türler canlı doğuranlardır. Her zaman neon tetraların renklerine ve toplu olarak hareket etmelerine hayran kalmışımdır. İçerisine birkaç çeşit canlı bitki ekleyerek 20 adet neon tetra çok güzel bir görüntü oluşturabilir.
LepistesleriminYanına
[QUOTE=holynesis]Cüce vatoz aldım 2. gun olduler ya :( bana bılgılerını soyleyebılırmısınız derecesi ortam nasıl olmalı falan ? [/QUOTE]

Bu link'ten gerekli bilgilere ulaşabilirsin.
http://www.akvaryum.com/forum/ancistruslar(cuce_vatoz)_hakkinda_hersey_k71856.asp
Çöpçü Türlerinin hepsi bir arda yasar mi?
[QUOTE=bykaosoguz25]80*40*50 akvaryumum bar ekipmanları hazir kurulu şuan 5 gruplar halinde albino yelken kuyruk vatoz ve diğer çöpçü turlerinden almayi düşünüyorum hepsi bir arada uyum içinde kalabilir mi
Bide yanlarına xanli doğuran veya yunus prenses turude atsam uyum içinde dururlar mi?[/QUOTE]

İki sene Yunus besledim. Ufak boyutlarda aldığım (3-4 cm) Yunusların yanına cüce vatoz aldım ve herhangi bir sorun yaşamadım. 
bitkiliye geçiş
[QUOTE=darkaura]Bitkilide discus besliyorum. Discus bitkide ne kadar güzel durursa dursun, bitki ile discusun ihtiyaçları birbirleri ile taban tabana çelişiyor. Discus sıcak su ister, bitki o sıcağı sevmez, bitki ışık ister, discus aşırı ışıkda stres olur. Discus besliyecekseniz en sağlıkları black water tankı yada camacam. Öteki türlü ne yaparsanız yapın discus kolay kolay mutlu olmuyor. Ben yaptım oldu diyenlerede sözüm, 4-5 ay sonra gelip tekrar aynı sözü söylemeleri Çünkü uygun ortam olmayınca discus hemen ölmez. Aslında kuvvetli balıktır. İlk bir iki ay bunu görenler discusu baktıklarını sanırlar, halbuki balık yavaş yavaş güç kaybeder formdan düşer. Bir süre sonrada ölür gider. 

Ayrıca 2-3 yavru discusda başka bir hatadır. Yetişkin discus pahalı olduğundan çoğu hobici yavrudan almak ister ama yetişkin discusun neden böyle pahalı olduğunu hiç düşünmezler. Çünkü yavruyu sağlıklı büyütmek gerçekden çok zor ve meşagatli bir iştir. Gün aşırı dip çekimleri ve su değişimleri gerektirir. Yapılmazsa gene yavru ölmez ama yanık kalır formu bozulur. Discus gibi discus olmaz.

BU laflarımı eleştiri gibi yanlış anlamayın. Bende aynı hataları zamanıdna yaptım. Ve hala yapıyorum. Benimkisi sadece uyarı.

Bitki tankı için neon, melek, cüce amarikan türleri ve canlı doğuranlar en uygunu. Ama melek le neon koncakda yavrudan birlikde konmalılar. Damızlık meleklerin yanına satış boyu neon koyarsanız sonu kıyım olur.  
[/QUOTE]

Mustafa Bey;
Verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim. Balıkların fiyatları yüksek bunu eleştirmiyorum. Balıkları aldığım kişiyi birkaç kez ziyaret ettikten sonra alımı yaptım. Bu süreçte balıkların beslenme şekilleri ve kullanılan yemlerin fiyat olarak ne kadar pahalı olduğunu gördüm. Akvaryumum ebatları çok büyük olmadığı için şu an için yavru olarak almayı tercih ettim. 6-7 cm boya ulaştıklarını inşallah görebilirsem akvaryumu değiştirme yoluna gidebilirim. Aldığım yavrulardan dört tanesinde gelişim söz konusu, fakat iki tanesi ne yazık ki aynı ebatlarda ve yem attığım zaman yediklerini görmüyorum. Gerçi alalı 2 hafta oldu yem yemeseler bu kadar zaman yaşayamazlardı. Sanırım artemia desteği vermem gerekecek. Discus konusunda bilginiz olduğunu fark ettim. Bu süreçte sizden yardım alabilirim.
RESURECTION2014-04-08 13:40:34
Yeni Akvaryum Kafam Karışık
Su sıcaklığı, ph değeri, düzenli dip çekimi ve temizliğini yaptığın sürece sorun yaşayacağını düşünmüyorum.
bitkiliye geçiş
[QUOTE=mytel]discus nedense pek sıcak gelmiyo bana bildigim kadarıylada biraz pahalılar canlı doğuran çeşitleri düşünüyorum[/QUOTE]

Bence 40 lt'lik akvaryum için dış filtre kullanmaya gerek yok. Ama illa ki kullanmak istiyorsan ben 

Sunsun Hw-603  kullanıyorum. İki hafta önce aldım ve şu an memnunum. Fiyat olarak da çok uygun.




RESURECTION2014-04-08 13:28:47
Vatoz almam sart mı
Akvaryum hacminiz büyük ben olsam 4 adet cüce vatoz alırdım. Diğer vatoz türlerine göre daha çok çalıştıklarını düşünüyorum.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.