ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
havai1212
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
21
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
14 Mart 2014 11:43
Son Ziyaret:
18 Ocak 2022 17:03
Toplam Mesaj:
8 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
ahmet hezer
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Hatay
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

SON 6 MESAJI

Yerli Toprak (hezer Soil Turk) İle Tank Kurulumu
Slm aliemre07 bey Toprağın suyu geç emmesinin nedeni 1200 derecelik fırından çıktığından dolayı kuru oluyor ayrıca toprakların gözeneklilik özelliği buna neden oluyor.bu yüzden toprağı sererken arıtma suyu ile 3 kat sererek her 2cm katta spreylerseniz su emme sorunu ortadan kalkar. soruna çözüm olarak nemlendirici aletten geçirip paketleme yapılacaktır . Genede uzun zaman pakette bekleyen aktif toprak kuruyabilir bu durumda gene arıtma suyu ile spreyleyerek kurulum yaparsanız sorun çözülür.Ada toprakla kıyaslama bence 3 aylık kurulumda erken adada olmayan özellikler var HEZER SOIL de o yüzden 5 - 6 ay sonra kıyaslama yapılırsa daha net bilgi elde etmiş olursunuz hem bitki hemde karides akvaryumları için geçerli bekleyelim ve neticeyi görelim . Kurulum yapan arkadaşlarımız zaten paylaşım yapıyor. HEZER SOIL TURK Aktif bitki ve karides toprağı yurt dışındaki tanınmış bitki ve karides üreticilerine deneme amacı ile gönderilip denenecektir ve sonuçlarını tüm hobicilerle paylaşılacaktır.[EDIT]havai1212,2021-07-30 18:31:32[/EDIT]
Yerli Toprak (hezer Soil Turk) İle Tank Kurulumu
Slm kadir açıkgöz Analiz raporlarından bahsetmişsiniz buyrun ham işlenmemiş haldeki analiz raporu [IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/159335/290720211323291.jpg[/IMG]

Amonyak hakkındada detaylı anlıyacağınız şekilde bilgi verdiğimi düşünüyorum merak ettiiğiniz soruları ise size ücretsiz toprak yollayayım cevapları toprağı kullandıkça anlayacaksınız.Kendinize iyi bakın.
Yerli Toprak (hezer Soil Turk) İle Tank Kurulumu
Kadir açıkgöz bey Slm Amonyak giderici katkı maddesini sormuşsunuz taktir edersinizki bu gibi açıklamalar 8 yıllık emeğin başka rakip firmaların eline geçmesini istemediğimden dolayı açıklayamıyorum sizde olsanız açıklamazsınız.Amonyak değerlerini sera marka ürünlerin amonyak testi ile ölçüm yapıyorum.Planarya için katkı maddeleri içinde cevabım aynıdır. kullandığım maddeler doğal organik maddelerdir .Planarya önleyici olarak ayrı bir ürün yok bütün HEZER SOIL TURK AKTİF TOPRAKLARINDA mevcuttur.

Halil mutlu bey slm Planarya omurgasız,karides de omurgasız planaryayı yok eden madde karidese nasıl zarar vermiyor diye sormuşsunuz basit bir cevap vereyim Veteriner arkadşaların bilgi ve tecrübesiyle yapmış olduğumuz deneylerle sonuca ulaştık ancak kullanılan maddeler doğal ve organiktir 8 yıl denendikten sonra piyasaya sürülmüştür.Kesinlikle karides , balık ve bitkilere zararı yoktur.Diğer amonyak ile ilgili sorunuza Azot döngüsü aktif toprağın içerisinde bulunan bir organik katkı sayesinde canlılara zarar vermeyecek bir şekilde oluşmunu tamamlıyor.Toprağı kullanan arkadaşlarda paylaşımlarda bulunuyor zaten. İyi günler dilerim.


[EDIT]havai1212,2021-07-29 11:52:42[/EDIT]
Yerli Toprak (hezer Soil Turk) İle Tank Kurulumu
Slm arkadaşlar ben Ahmet Hezer HEZER SOIL TURK AKTİF BİTKİ VE KARİDES TOPRAĞININ Üreticisiyim Merak ettiğiniz konular hakkında bilgilendirme amaçlı açıklama yapma gereği duydum .Aktif toprağın arge si tam 8 yıl sürdü bu süreçte bitkili tanklarda ve karides tanklarında nasıl bir toprak olmalı bitkinin ve karideslerin su ortamındaki istekleri nelerdir bunları Türkiyenin duayenlerinden Gürsel Seçkin Bursada bitki üreticisi , Karides içinse Recai Akkurt ve Emre Özkurt arkadaşlarımızın ve karides üreticisi olarak ben eksiklerimiz nedir onları tartışıp iyi bir ürün geliştirelim istedik. HEZER SOIL TURK AKTİF BİTKİ VE KARİDES Toprağının PH- 6.1- 6.5 - KH 0-1 toprak ömrü 2.5-3 senedir. Toprağımızın diğer toprakta olmayan özellikleri kurulumdan 2 veya 3 gün sonra canlıları akvaryuma ekleyebilişrsiniz amonyak toprakta bulunan bir katkı tarafından zararsız hale getiriliyor ölçümlerde amonyak değeri sıfırdır. ikinci özelliği Kesinlikle PLANARYA OLUŞMUYOR nedeni ise gene aktif toprak içerisine katılan zararsız bir organik ürün planarya kovucu gibi düşünün. üçüncü özelliği ise bazı aktif topraklarda ömür bitmeye yakın toprak dağılma çözülme yapıyor ama HEZER SOIL TÜRK AKTİF Toprakta tam bunun tersi bir durum oluşuyor kesinlikle toprakta dağılma tozlanma olmaz zaman geçtikçe toprak dahada sertleşir ve birbirine mıknatıslanma yapar. Dördüncü özelliği toprak ömrü en az 2.5 veya 3 sene verimli olarak çalışır. Facede toprağı deneyen arkadaşlar zaten paylaşım yapıyorlar takip edebilirsiniz.Toprağımın her zaman arkasındayım yazdıklarım doğrudur Bitkili akvaryum ve karides akvaryumu video ve resimler yazışmalar mevcuttur isteyen arkadaşlar aşağıdaki linkten bana ulaşabilirler.Sağlıcakla kalın faceye pek giremiyorum işlerimden dolayı bu yüzden geç cevap verebilirim . Sorusu olan arkadaşlar Bu link ten ve telefondan bana ulaşabilir. TLF-05367897170 - https://www.facebook.com/ahezer1
[EDIT]havai1212,2021-07-29 00:43:10[/EDIT]
Yerli Aktif Toprak
Koray bey ben size kısaca lafı uzatmadan bir şey yazmak istiyorum burada sizinle polemiğe girmek istemiyorum. Size şu kadarını söylemek istiyorum toprağı denemeden yorum yapmayın alın kullanın sonra oturup konuşalım olmazmı .Benim toprağın akadamadan iyi olmadığını düşündüğünüzü yazmışsınız bu yazınızı okuyan niyetinizi anlıyor Kullanmadığınız bir toprak hakkında nasıl yorum yapabiliyorsunuz anlam veremedim de neyse .
Yerli Aktif Toprak
Arkadaşlar mrb ben AHMET HEZER - HEZER SOIL TURK AKTİF BİTKİ VE KARİDES TOPRAĞININ üreticisiyim. Sekiz yıllık bir argenin sonunda 1.6.2021 tarihinde yerli ve milli aktif toprağımızı akvaryum severlerle buluşturmanın mutluluğunu yaşıyorum. Sizlere toprağın özelliklerinden bahsetmek istiyorum. PH - 6.1 - 6.5 KH 0-1 aralığındadır. Bitki için gerekli gübre hümik asit fulvik asit potasyum ve demir bulunmaktadır. Araştırmalardan sonra nasıl bir toprak olmalı ömrünü nasıl uzatırım,ph hangi değerde olursa faydalı olur , KH değerleri en önemlisi de 3 gün sonra karides ve bitki ekleyebilmenizdir . İlk kurulumda gerekli şekilde kurulan bir akvaryumda döngü oluşuyor ama amonyak bir şekilde bloke edildiğinden dolayı canlılara hiç bir şekilde zarar vermiyor ölçümlerde bile amonyak değerlerini sıfır olarak görürsünüz bu dünyada tek yerli toprağımıza mahsus bir durumdur. Toprak ömrü su değişim sıklığına bağlı olarak en az 2.5 - 3 yıl arasındadır. Akvaryumu uygun şartlarda kurun ve kurulumdan 3 gün sonrada korkusuzca karides , bitki veya yumuşak su balıklarını ekleyebilirsiniz. Fiyatlar diğer topraklara göre daha ucuzdur.Toprak almak isteyen veya soru sormak isteyen arkadaşlar alttaki linke tıklayarak özelden mesaj atabilirler. Msj larınıza iş yoğunlundan dolayı geç dönüş yapabilirim.
https://www.facebook.com/ahezer1

[EDIT]havai1212,2021-07-16 18:38:53[/EDIT]

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.