ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
beykurt
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
1
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
12 Ocak 2014 21:44
Son Ziyaret:
19 Aralık 2017 18:31
Toplam Mesaj:
48 [0.01 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Burak Beykurt
Doğum Tarihi:
15 Şubat 1990
Yaş:
34
İl:
Istanbul
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

SON 10 MESAJI

Elma Salyangozu Kabuk Uçları Sarı Rengin Azalması
[QUOTE=hakanturken108]Maalesef kabuk yaralanması. Bu şekilde benimde başıma geldi ve halen devam etmekte açıkçası. Sebebi ise su değerleri. Yaptığım araştırmalar neticesinde ingilizce kaynaklarda bu şekilde yazmakta.

Eczanelerde satılan kalsiyum tabletlerinin faydalı olduğu yazıyordu, şu suda eriyen efervasan tabletler ancak ben daha sonra iyileşmeleri için sadece elmalar için kurduğum akvaryuma bol bol bu tabletten eklememe rağmen hiçbir zaman eski haline dönemedi salyangozlarım.

Ancak sizinki basit ve görece ilk aşamasında bir yaralanma. Eğer ki su değerlerinizi elmalar için uygun hale getirirseniz kolayca düzelir bu çatlak. Sadece ince bir çizgi olarak iz kalıyor kabukta. Ancak tankınız canlı doğuran tankı sanırım, bundan dolayı yumurta haşlama suyu veya kalsiyum vb. gibi katkılar suyu sertleştirirler bu elmalara iyi gelse de tropikal balıklar için pek iyi bir durum değil.

Karar sizin ancak ben olsam eğer suyu yumuşatan katkılar kullanıyorsanız, ağaç kökü, kızılağaç kozalağı, çay, catappa yaprağı vb. gibi bunları çıkartır ve kullanmayı bırakırdım elma salyangozu için çünkü bu kabuklarına zarar veriyor(tecrübe ettim).[/QUOTE]

Lapistep, Plati var.Ayrıca 6-7 adet kiraz karides ve bir vatoz bulunmakta.Bitki olarak anubias'ın 3 farklı versiyonu bulunmakta.3 yıl önce aldığım 2 adet mangonov kökü var anubiasları tutturduğum.Bu ortama eczaneden aldığım kalsiyum tableti ne kadar uygulasam balıklara zarar gelmez? 160 litre akvaryum
Elma Salyangozu Kabuk Uçları Sarı Rengin Azalması
Selamlar,
Akvaryumuma(bitkili ve canlı doğuran) 3 adet elma salyangozu aldım.Fotolardaki gibi 4 gün içerisinde kabuk uçları bu hale geldi.Bu kalsiyum eksikliğinden midir yoksa başka bir eksiklik mi? Yumurtayı haşlayıp suyunu akvaryuma dökmeyi düşünüyorum.Kötü bir etkisi olur mu? Teşekkürler
[IMG]null[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/156453/200920170932031.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/156453/200920170932451.jpg[/IMG]
Yeni Full Red Lepisteslerim
[QUOTE=I_love_fish]Arkadaşlar rafya mı Yavruluk mu konumda bana yardım eder misiniz?[/QUOTE]

Seçimin senin isteğine bağlı,
- Yavruluk kullandığımda yavrular daha zayıf, korunmayı bilmeden büyüyor.Kayıp az ama doğal şartlara alışkın olmadan büyüdüklerinden ben ısınamadım bu yönteme.Başlarda kullandım sonra vazgeçtim.
- Rafyada ise güçlü olan yavrular hayatlarını orada devam ettirip yaşam mücadelesini öğreniyorlar.Daha fazla geniş alanları olduğundan kısa sürece boylanıyor ve daha dirençli oluyorlar.Ama çoğu yavru erişkinler tarafından yeniyor.Sadece en güçlüler kaçıp yaşıyor.
Tercih senin.
Japon balığı ters dönerse...
Annelik kutsaldır.Anne sevgisiyle balıklar iyileşmiş  Balığı ölüme terketmek yerine son bir çaba harcayarak birşeyler deneyip balıkları yaşatmanız gerçekten müthiş bir durum.
Bitki Akvaryumu Kurmak [İlk Defa]
Yetiştirme zorluğu düşük olmayan bitkileri alırsan ihtiyaçlarından birini bile karşılayamadığın durumda çürümelerini izlemek zorunda kalırsın.Anubias türleri güçlüdür.Onun dışında yukarda denen bitkileri de inceleyip en az gereksinimi olan bitkilerle başlayabilirsin.Zamanla DIY sistemle yapabileceğin şeyleri öğrenir CO2 ihtiyacını amatör olarak karşılayabilirsin.Aydınlatmanın inceliklerini öğrenip doğru kombini oluşturabilirsin.Ve zemine misket gübrelerle bitkilerin gereken besin ihtiyaçlarını karşılayabilirsin.Ama bunları yapmadan önce güçlü bitkilerle önce bitkilerin incelikleri öğrenmelisin :)
lepisteslerim ölüyor ve yeni yavrular
[QUOTE=mai_41]Balıkları başka bir akvaryuma taşırken akvaryum su sıcaklıkları mümkünse aynı olmalı..ayırdığın akvaryumda  ısıtıcı yok dediğine göre iki akvaryum arasındaki sıcaklık farkı çok ve doğrudanda balığı yeni akvaryuma bıraktıysan ani ısı değişiminden etkilenip ölmüş olabilir.
Sanırım ana akvaryumda ısıtıcın var ..balıkları taşımadan iki akvaryumun sıcaklığını eşitle (ısıtıcıyı diğerine taşı) ..sonra taşıyacağın balığı diğer akvaryuma taşımak için kullandığın kaba 15-20dk boyunca saniyede 1-2 damla yeni akvaryumdan su damlat, balık yeni suya yavaş yavaş alışsın..sonra balığı yeni akvaryumuna koyabilirsin. Sonra ısıtıcını ana akvaryumuna geri taşı , diğer akvaryum soğuk oluyorsa arkadaşın dediği gibi kalorifere yakın yere koy ve en kısa zamanda bir ısıtıcı al, sıcaklık dalgalanmaları balıklar için iyi değildir.

Yavrular ölmesin istiyorsan, su sıcaklığını olabildiğince sabit tut , kaliteli yem ile besle , aşırı yemleme yapıp suyu kirletmemeye çalış..azar azar sık yemleme gelişimlerini hızlandırır..(mesela günde 4-5 kez , ama gıdım gıdım yem, çay kaşığının sapının ucu ile)..su sıcaklığı aynı ve dinlenmiş su olacak şekilde 2 günde bir yavru akvaryumunun suyunun %10 unu değiştirirseniz yavruların gelişimini hızlandırır..
Kolay gelsin.
[/QUOTE]

BİR AKVARYUMDAKİ ISITICIYI DİĞER AKVARYUMA GEÇİRİRKEN ÇOK DİKKAT ET.EĞER İLK AKVARYUMDA ÇALIŞIYORKEN FİŞTEN ÇEKİP ÇIKARDIYSAN ISITICIYI SICAKTIR.VE SOĞUK AKVARYUMA SOKARSAN CAM PATLAR.ISITICI BİR SÜRE DIŞARDA BEKLESİN ODA SICAKLIĞINA GELİNCE DİĞER TARAFA AL.
(Bilerek büyük yazdım ki arkadaşın dikkatini çeksin ve ısıtıcısından olmasın)
Susuz kalan lepistes ne kadar yaşar
[QUOTE=BabySoul]3-4 saat akvaryum dışında yaşayabileceklerine olanak vermiyorum mutlaka bir su birikintisi içinde kalmışlardır. 3-4 saatte bırakın yaşamasını balık kurumaya başlar içten ve dıştan olarak. Tropical'ın aloe vera katkılı su düzenleyicisi var, hem balılarınızın sakinleşmesini sağlamakta hem de dış mukozasını yenilenmesini hızlandırmakta. Ben Balık taşımalarında balıkların suyuna bunu katarak strese girmelerini engelliyorum.

Bemiks ampulu kullanacaksanızda 50 litreye 1 ampulun yarısını dökün ve akvaryumun ışıklarını kapatmanız gerekmekte. Ama bemiksi direk tanka değilde yemlerinize şırınga ile damlatırsanız daha faydalı oldugu forumda bir çok yerde yazılmıştır.
[/QUOTE]

Teşekkürler
Susuz kalan lepistes ne kadar yaşar
[QUOTE=tuncselim]Bemix ampul bulabilirseniz eczaneden ekleyin balıklarınızın bulunduğu akvaryuma.[/QUOTE]

Teşekkürler iş çıkşı temin etmeye çalışıcam.Tam olarak hangi durumlara iyi gelmekte bu ilaç.Ve 10 litre su için ne kadar kullanmalıyım?


Güncel :D
Susuz kalan lepistes ne kadar yaşar
Selamlar,
Cuma günü tamamen kendi tedbirsizliğimden kaynaklanan bir olay yaşayıp tüm akvaryumun suyunun hava hortumundan yere boşalmasına sebep oldum.
125-140 litre su ben evde yokken boşalmış akşam saatlerine.Komşum farkedip eve girdiğinde akvaryumda su kalmamış balıklar çırpınıyormuş.Kepçeyle bi şekilde kurtarabildiğini kurtarmış.
Fakat file içerisinde cama yapışık yüzeye yakın bir bölme vardı.Orda 40-50 yavru tamamen susuz kalarak kurumuşlardı.O anlık üzüntüyle filedekileri camdan silkeledim.5-6 tane kalmıştı içinde.fileyi akvaryuma su doldururken geri attım ve o yavrular canlandı.bir kaç saat sersemlemiş şekilde dolaştıktan sonra 2 gündür sapa sağlamlar.1 tanesinde beyaz benek oluştu aldım kenara.
Şimdi sormak istediğim konular şunlar;

- Lepistes kadar narin bir canlı bu kadar süre nasıl susuz dayandı(o yavrular tahmini en az 3-4 saat susuz kaldı)
- zeminden kepçe ile çırpınırken toplanan balıklar şuan ayrı bir 10 litrelik akvaryumda.su düzenleyici(stres önlediğinden) ve sıvı vitamin ekledim.Herhangi bir ilaç da eklemeli miyim hastalıklara karşı korusun diye?2 gündür hiçbirinde bir hastalık belirtisi yok ama birinde başladı mı hepsine bulaşıyor.
- yeni düzen oturana kadar o 10 litrelik yerde ne kadar tutmalıyım?Bugun bitkileri falan düzeltip tam anlamıyla doldurucam akvaryumu.2 gündür yarısına kadar dolu olarak çalışıyor filtre vs.

yardımlarınız ve yorumlarınız için şimdiden teşekkürler
lepistesimin ve lepoarlarımın cinsiyeti
[QUOTE=eralpx]Çok teşekkürler dişi olduğuna sevindim çünkü rengi parlaktı erkek diye düşündüm.Nereden anlıyorsunuz peki renkleri birbirine çok yakın olan turlerde?[/QUOTE]

Lepisteslerde dişi erkek renkler birbirine çok yakın değildir.Erkekler bütün vucutları renkli ve kuyrukları daha ihtişamlıdır.Ayrıca üreme organları gözle çok rahat görülür.
Dişilerin çoğu(standar petshop lepistesleri) kuyruğundan gövdesinin ortasına kadar renklenebilir.İnternette erkek lepistes yazıp arat fotoğrafları incele hızlıca.Sonra dişi lepistes yaz arat onları incele.Bahsettiğim farkları hemen kavrarsın


Ayrıca dişin yeni doğum yapmış ve stres altında görünüyor.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.