ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
saykodelik
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
1
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
10 Ocak 2014 00:29
Son Ziyaret:
19 Kasım 2018 21:45
Toplam Mesaj:
100 [0.03 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Ozan Coban
Doğum Tarihi:
26 Aralık 1993
Yaş:
30
İl:
Istanbul
Meslek:
Öğrenci
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Ozan Çoban
Bitkili Meraklısı

SON 10 MESAJI

Pendik'deki akvaristler
Merhaba dostlar.Bir nano akvaryuma heves ettim.Elinde uygun ölçülerde akvaryum olan varsa talibim.
Bitkili Akvaryum Revizyonu
[QUOTE=umutgunay]Büyükçe bir kova alın (akvaryum suyunun en az %50'sini alacak kadar. Balıklarla birlikte buraya suyu aktarın. Mümkünse akvaryum suyunuzun %80'ini elinizde tutun. akvaryumdaki su tabana kadar inince kumunu ekipmanını vs değiştirirsiniz. Bu sırada kovadaki balıklar için hava motoru çalıştırırsınız. Yeni kurulumdan sonra tabanı örtecek kadar dinlenmiş su ekler, sonra ayırdığınız akvaryum suyunu yavaş yavaş ilave edersiniz. Su seviyesi yarıya geldikten sonra balıkları da suyla birlikte yavaş yavaş aktarabilirsiniz.
[/QUOTE]
Sağol dostum.benim asıl kafama takılan konu akvaryumun biyolojik dengesi.Aynı gün içerisinde kumu,bitkileri değiştirip balıkları ve karidesleri akvaryuma geeri koymam gerekiyor.HAl böyle olunca akvaryumun biyolojik dengesi altüst olacak.Bu durum canlılar için sorun yaratır mı?
Bitkili Akvaryum Revizyonu
Merhaba dostlar.100 ltlik bir bitkili akvaryumum var.Bol miktarda canlıdoğuran ve karides bulunuyor.Akvaryumun peyzajından sıkıldım.İlk kurulumum olduğu için biraz da acemice olmuştu.Kumundan bitki çeşitlerine kadar değiştirmek istiyorum.Ama bunu akvaryumdaki canlılara zarar vermeden yapmak istiyorum.Bu konuda yardımcı olabilecek,bir fikir verebilecek arkadaşların yardımlarını bekliyorum.
Şimsir Ağacı kullanılırmı
Hocam o şekilde kullanırsanız büyük ihtimalle çürür.Ancak bu tür suya dayanıklı olmayan ağaç parçalarını akvaryuma uygun cilalarla cilalayıp kullanan arkadaşlar vardı forumda.
Gaz Beton ve düşünceleriniz
Merhaba Tekin bey. Daha önce ben de bu malzemeyi akvaryumda kullanmayı planlıyordum. Konuyu biraz araştırdığımda gazbetonun suda salınım yapacağını ve su değerlerini altüst edeceğini öğrendim. Kullanmanızı tavsiye etmem.
bitkili canli doguran akvaryumu yapmak istiyorum
Merhaba dostum. Kum seçimin yanlış olmuş. Bitkilerde ki çürümeler adaptasyon sürecinden oluşuyordur büyük ihtimalle.Tabi bitkilerin gelişmesinde sadece kum yada co2 yeterli olmuyor. Kum, ışıklandırma gibi faktörlerin hepsi aynı düzeyde yeterli olmalı. Lowtech tank kurulumu diye araştırırsan birçok konu bulabilirsin forumda.
co2 mayalı?
Ben de mayalı sistemin bu kadar uzun süre gidebileceğine inanmıyorum. Yapılan ilavelerin süreyi bu kadar uzatabileceği pek yatmıyor aklıma. Bu yüzden sen de pek uğraşma derim.
YOSUN (ALG) GÜNCESİ
Çok faydalı bir konu.Fotoğraflar da uçmasaymış daha bir şahane olurmuş.
Dıy Makro Sıvı Gübre
[QUOTE=hylkrmn10]Merhabalar bende bu tarife uyarak bulunduğum ilde potasyum sülfat aldım 1 kg fakat kahverengi renkte ve kötü kokusu var beyaz olması gerektiğini sorduğumda bu organik ikisi aynı şey dedi sizce bunu kullanmalı mıyım ?[/QUOTE]
Biraz geç oldu ama yine de bildiğim kadarını aktarayım.Sizin aldığınız gübre kompoze gübre olabilir.Bende ilk araştırmalarım sırasında denk gelmiştim böyle bir gübreye.Satan adam kompoze olduğunu söylemişti.Kompoze gübrelerde üre olduğu içindi yanlış hatırlamıyorsam, kullanılamıyor.Satıcının aynı dediği toprakta kullanım için geçerlidir.Tavsiyem kullanmamanızdır.Yoksa bütün canlılarınzla vedalaşabilirsiniz.
9.sınıf kitabında yazan su piresi oluşturma
Merhaba.Ben de takipteyim.Gelişmeleri merakla bekliyorum.Ancak pek birşey beklememenizi öneririm.Belki kurduğunuz sistemde protozoa denilen canlılar oluşacaktır ancak bu sınıf çok geniş bir sınıf olduğu için su piresi oluşma şansı çok düşük gibime geliyor.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.