ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
farukclk
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
05 Ocak 2014 00:48
Son Ziyaret:
04 Mart 2014 17:35
Toplam Mesaj:
56 [0.01 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
ömer faruk çelik
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Kirsehir
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

SON 10 MESAJI

Saz bitkisi ve sararma?
[QUOTE=dasingen43]Fazla ışık aldığı için çürümüş olma ihtimali yüksek ama saz için budama oluyormu bilmiyorum.[/QUOTE]
günde 10 saat civarı aydınlatma yapıyorum. 85 litre için 54 watt aydınlatma var ve aydınlatmadan dolayı olsa sazların ortası da sararmaz mı?
Saz bitkisi ve sararma?
Merhaba saz bitkim uzadı ve su yüzeyinde akvaryumun ortasına doğru bir şekilde yol alıyor en üstte. Uç tarafında sararma meydana gelmeye başladı, yüzeyde olmayanlarda böyle bir sorun yok ışığa yakın olduğu için mi acaba ne yapmam gerekir?
Subulata budama?
[QUOTE=GOLDFISH]bitkileriniz subulata kesin 20 cm boy normaldir.uzayabilir hatta yaprak sayısı bile artar..tomurcuk olayına gelince oradan çiçek açar ve tohum verir..uzakdoğuda genelde satışı tohum olarak yaparlar..uzakdoğudan bitki tohumu alan arkadaşlarımız mevcut.http://www.akvaryum.com/forum/50adpaket_bitki47tlyerine_25_tl__hediye_kargo_k746449.asp  mevcut ilanımdaki  2. ve 6 .resimdeki akvaryumlarda ön ve orta planda görünen bitkiler subulatadır  akvaryum yüksekliği  40 cm..ve subulataların boyunu görebilirsiniz.
[/QUOTE]
Bilgiler için çok teşekkürler. Çoğaltma için tohumları nasıl alacağım peki biliyor musunuz ?
Subulata budama?
[QUOTE=GOLDFISH]faruk bey akvaryum ölçüleriniz için aydınlatma yeterli hatta fazla bile subulata budanmaz yandan kol atarak kumun altından yeni sürgünler verir..sizin subulatalarınız  ifadenize göre adaptasyon süresini atlatamamış ve kendini büyütüyor ..sabırlı olun zaman içinde büyümesi durup yandan yeni sürgün verecektir..bu arada gürer bey yanlış ifade kullanmış ..subulata ve saz farklı bitkilerdir..subulatanın uzayanına veya uzununa saz denmez  subulata yaprakları yana doğru eğilim göstererek büyür saz ize dikine büyüme yapar..bu nu hiç bitkiden anlamayan birisi bile bakınca  bilir..lütfen yanıltıcı ifade kullanmayalım. bu arada resim eklerseniz bitkinizin subulata mı yoksa saz mı olduğuna kesin karar veririz ..ve yanıltıcı bilgi ve ifade kullanarak kafa karıştırma olayına mahal vermeyiz.
[/QUOTE]
Bitki bu bazı yaprakları 20 cm geçti. Onlar sürekli öyle mi kalacak budamayacaksam? ve resimde tomurcuk gibi bir şey var o nedir acaba?
Subulata budama?
[QUOTE=Gürer ] 
Subulatalar yandan sürgün verir.. Onları kesip ayrı ayrı diktiğinde her biri ayrı yoldan yeni sürgünler vererek çoğalırlar... Ama subulatanın yaprakları çok uzuyorsa yeterince ışık alamıyorlar demektir.. Onun biraz daha uzununa saz diyorlar zaten...
[/QUOTE]
80 litrede 54watt aydınlatma kullanıyorum subulatalar için yeterli değil mi?
Subulata budama?
[QUOTE=T3kniker]Kök atarak büyüyor.Attığı kökler 4-5 yaprak oldu mu kesin istediğiniz yere dikin...[/QUOTE]
Tomurcuk şeklinde yukarıya doğru çıkıyor galiba? bilgi için teşşekürler.
Subulata budama?
Arkadaşlar subulata bitkisini nasıl budayacağımı ve çoğaltacağımı bilen var mı acaba? bazı yaprakları 20 cm'i aştı uzayanları istediğim yerinden kessem tekrar büyür mü? ne yapmam gerekir saygılar. farukclk2014-02-07 20:29:36
Marsilea Hirsuta bakımı
Hocam bende aynı bitkiden ektim ışıklandırma ve akvaryum ölçüleri aynı diyebilirim, neredeyse hepsi çürüdü kökleri simsiyah oldu ve bende taban bitkisi olarak subulata aldım şuan çok güzel büyüyorlar. Galiba marsilea için t5 florosan lazım.
Sizce durumu nasıl?
Dün saz'ın birini budadım sadece 1-2 cm kaldı. Bu şekilde büyürler mi diğerlerinide öyle yapayım mı yada renginin yeşile dönmesi için nasıl budama yapmam gerekir. Saygılar.

yardım edecek kımse yok mu?

yardım edecek kımse yok mu?
Sera Florena
Saz, rotala red, zeytin, gül,elodea ve subulata.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

KULLANICILAR

  • 9 Online Kullanıcı, 5 Üye

Online Kullanıcılar

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.