ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
EmreK
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
30 Aralık 2013 11:32
Son Ziyaret:
17 Ekim 2014 14:27
Toplam Mesaj:
7 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Yiğit Emre KEKLİK
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Antalya
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

SON 7 MESAJI

Yunus balıklarımdan 2 günde 2 ölü :(
[QUOTE=kemal koca]Oncelikle merhaba o baliklar icin akvaryumunuz hacmi kucuk diye dusunuyorum size tavsiyem her 15 gunde bir 2 corba kasigi kaya tuzunu  eritip dokmeniz olacaktir muhtemelen bende sudan diye dusunuyorum ve balik sayinizi azaltmanizi oneririm bu arada green terror baliginiza bayildim saygilar:) [/QUOTE]

Merhaba, valla üstadım green terör balığımdan tam vazgeçmek üzereydim ki mesajınızı gördüm :) Sizce akvaryum hacmim yunus olarak 3 e 13 d ve green terör olarak 1 e 3 d uygun mudur ? Veya sayı olarak nasıl önerirsiniz ? Saygılar..
Vieja2014-10-12 12:32:11
Yunus balıklarımdan 2 günde 2 ölü :(
[QUOTE=gress123]akvaryumunuzdaki su degişimine adapte olamadıkları için ölmüş olma ihtimalleri cok fazla balıklarınızın ayrıca akvaryumunuzda ısıtıcı göremiyorum eger ısıtıcınız yoksa balıklarınızın hayati tehlikede demektir akvaryumunuzda mücevher olarak adlandırdıgınız balıklar green tören yada blue akara olarak geçmekte balıklarınız stresli görünmekteler kaya tuzu  ve mikofis eklemenizi öneririm arıca 1 erkege 4 dişi olarak koloni kurabilirsiniz fakat tank hacminiz ufak bunun için erkek sayınızı 2 ye düşürüp 8 tanede dişi yunusu koloni olarak besleyebilirsiniz tabiki bu sayı için  diger balıklarınızla vedalaşmanız gerekebilir bu şekildede yaşatırsınız fakat saglıklı bir sekilde yavru alma ihtimaliniz oldukça düşük olacaktır saglıklı hobiler dilerim[/QUOTE]

Teşekkürler Sn. Gress123 kaya tuzu ve mikofisi eklemek bugün aklıma geldi ne yazıkki :/ Tavsiyeleriniz içinde sonsuz teşekkürler.Akvaryum hacmi 3 erkek 12 dişiye küçük mü gelecektir sizce ? ( Diğer balıklardan vazgeçip ).
Yunus balıklarımdan 2 günde 2 ölü :(
Herkese merhabalar,

Forumu uzun süredir takipteyim ve inceliyorum.Usta akvarist ve bilgisi olan arkadaşlarımdan yardım almak istiyorum.

Öncelikle akvaryumum 100x65x26 boyutlarındadır.




İçinde 12-13 tane yunus balığı ve mücevher balıklarım var.




Fakat dün ve bugün 2 tane dişi yunus balığım öldü. Sebebini bilmiyorum. Alttaki fotoğraflara bakarsınız göreceksiniz. Bugün ölen balığımın alt beyaz kısmında bi kararma vardı. Ve birazda şişme vardı. Neyden kaynaklanmış olabilir acaba ? 






Geçen hafta akvaryum suyunu temizledim(tazeledim). Taban kumunu döküp yerine midye kırığı serdim.Yem konusunda da sıkıntı yok ama neden olabilir :( 

Son birşey daha var, 3 tane erkek yunus balığa kaç tane dişi almam lazım acaba ? Dekor nasıl olmalı, süsleme nasıl olmalı , asıl ve asıl besleme nasıl olmalı ? TÜm bunlar hakkında detaylı bilgi sahibi olmak istiyorum.

Lütfen ustalarımdan , arkadaşlarımdan, kardeşlerimden yardım istiyorum.

Saygılar..

EmreK2014-10-11 23:58:53
Beyaz Molly Balıklarım Saklanıyor
Selam,

Yorumunuz için teşekkür ederim.Aslında meleklerin büyüdüğü gözümden kaçmış, az önceki gözlemlememe göre biraz farklılık var.En azından mollylere karşın.Peki bu durum sonradan düzelirmi? Bide mollylerim 1 erkek ve 1 dişi.Geçmiş zamanda yavru almadım ( yaklaşık 3 aydır falan ) acaba çiftleşme de olabilir mi ?
Beyaz Molly Balıklarım Saklanıyor
Selam,

Öncelikle konu uygun yerdemi bilmiyorum ama en uygun yer olarak burayı seçtim ( affola ). 

Şöyle bir sorunum var.Akvaryumum 1 metreye 60 cm. İçerisinde 1 adet vatoz (büyük) 2 beyaz molly,2 melek,6 tane komando çöpcü ve 20-25 tane de lepistes mevcut.Son zamanlarda molly balıklarım saklanmaya başladılar.Süs küplerin arkasına yada içine.Daha önceden böyle bir durum kesinlikle yoktu.İstediği gibi hareket ediyor, geziyorlardı.Son 3-4 gün içinde gözlemlediğim kadarıyla böyle oldular.Bazı yerlerde gördüm balıkların akvaryuma alışma süreci yada korktukları birşeyler gibi ama sanmıyorum molly balıklarım diğer balıklarımdan daha eskiler.Bi yandan da diyorumki acaba lepistesler yüzünden olabilir mi ? Çünkü daha önceden lepisteslerim 10 civarı idi.Yavrulama ve ek lepistesler sayesinde çoğaldılar.

Tavsiyeleriniz ve yorumlarınız benm için çok değerli olacaktır.Kolay gelsin.
Çöpçü balıklarım hakkında
Öncelikle cevaplarınız için minnettarım,

Sn. Mete Duru peki yumurtalar yada balık içinbirşeyler yaptınız mı ? Ayırmak falan vs. Balığın kendisi gayet canlı ver hareketli sadece şişkin olduğundan dalayı biraz yüzmekte zorluk çekiyor o kadar.Yumurta verme olasılığıda sevindirdi açıkçası 
EmreK2013-12-30 13:14:14
Çöpçü balıklarım hakkında
Şöyle bir sorunum bulunmaktadır.Akvaryumumda 6 tane çöğçü balığım bulunmakta ( 3 dişi,3 erkek).Sanırım dişilerden birinin sorunu var :( Alttaki resimde göreceğiniz üzre balığın karnı acayip derecede şişti.Balık şu an kendini dibe vuramıyor.Değişik tarzlarda yüzme sergiliyor.Onun için endişeleniyorum.Şişkin olduğundan dolayı hava kaldırıyor sanırım.Usta akvaristlerden ve diğer arkadaşlardan yardım bekliyorum.Ne yapmalıyım yada yapmamalıyım ?
 

Onur Nergiz2013-12-30 22:28:44

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.