ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
fkarakaser
Kullanıcı Grubu:
Forum Özel Üyesi
Kullanıcı Başlığı:
[B]13070,2[/B]
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
161
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
30 Eylül 2006 19:41
Son Ziyaret:
24 Şubat 2024 22:45
Toplam Mesaj:
2406 [0.38 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Faruk Karakaşer
Doğum Tarihi:
15 Ekim 1975
Yaş:
48
İl:
Istanbul
Meslek:
Muhasebe
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

SON 10 MESAJI

Alsancak Petshop
[QUOTE=hakanchef]

Düşüncenize saygı duyarım, ancak siz de mantık çerçevesinde şu durumu nasıl izah edebilirsiniz: Alsancakpetshop.com adresli internet sitesinde "18 gr. artemia mix" paket fiyatı 8 TL, aynı ürün mağazada 16 TL. Ben hem internetten satın aldım, hem de bizzat mağazaya giderek gördüm. (Anlatım bozukluğu olmasaydı kendi gözlerimle gördüm derdim [:)]). Aynı ürün, fiyatı 2 misli. Üstelik internetten aldığım ürün için kargolama masrafı (koli, bant, vs) satıcı tarafından ödeniyor, ben kargo ücreti 14 TL ödüyorum alsancakpethop.com da, mağazaya gidip gelsem zaten arabam o kadar yakıt yakacak. Alsancakpetshop.com'dan yaptığım son alışverişte siyah kum aldım, kilosunu 6 TL'den, daha sonra yolum üzerinde olduğundan mağazaya uğrayarak tekrar aynı kumdan aldım, mağazadaki satış fiyatı 7,5 TL dediler. Nedenini mağaza çalışanına sordum, akla uygun (mantıklı) bir cevap veremedi. Hatta internetten yaptığım alışverişte 3 adet mavi karides almıştım, internet sitesinde 3 adet ve 10 adet diye iki farklı satış yapıyorlar, 3 adet alınınca adedi 4,5 liraya geliyor, 10 adet alınınca adedi 6 liraya geliyor. İnternet sitesinde bile tutarsızlık var :-D (Adedi fazla alınca fiyat düşer normalde).[/QUOTE]

İstanbuldaki petshoplarda da durum genelde böyle, ben internette ki fiyatlarını gösterip indirim istiyorum, şimdiye kadar reddeden olmadı.
90 Litre İçin Filtre Önerisi
Haqos 500ex veya Haqos AT500 slim modellerini kullanabilirsiniz, ben gayet memnunum.
Bitkinin İsmini Bilen Varmı Nedir
Merhaba, fotoğraf çok tatmin edici değil , bu sebeple emin olmamakla beraber limon bitkisine benzettim.

https://www.akvaryum.com/hygrophila_corymbosa_limon_bitkir_25_889.asp
HAQOS EXPRO-500 Filtre incelemesi
Herkese merhaba,

Expro 500 slim modelinde filtrenin pervanesini temizlik aşamasında nasıl söküyorsunuz? ben ikinci el olarak aldım pervane kasasının çevresinin dibinde beyaz yapıştırıcı var gibi, bu sebeple zorlamaya korktum açıkçası, ayrıca pervanenin çevresindeki plastik kasasının çevresinde 2 küçük vida var onları söktüm plastiği komple çıkarayım diye onu da beceremedim. Bir püf noktası var da ben mi bilmiyorum?
Haqos Expro 500 Slim Çalışma Sorunu!
İlk çalıştırma veya temizlik sonrası çalıştırmak için filtre haznesini pervaneye kadar su ile doldurmak gerekiyor. Suyu az koyarsanız çalışmakta nazlanıyor, eğer suyu az koymanız sebebiyle çalışmadıysa ve filtreyi tekrar açmak istemiyorsanız su çıkış borusuna plastik hortum takıp, ağzınızla ufak bir hava çekin hemen çalışır.
Gündoğumu, Günbatımı Simulasyonu Dıy
Bu sisteme şimşek çakması efekti ve hoparlör bağlantısı ile gök gürültüsü sesi eklenebilir mi ?
Balık Hafızası Saniyelikmidir? (şartlı Refleks Hk)
Merhaba Abdullah Kardeşim,

Proje ödevini gayet güzel ve özenerek hazırlamışsın. Geçen sene oğlum senin yaşındaydı ve serbest konu projesinde, akvaryum ortamında oluşan olası bir probleminin çözümlerini ödev olarak hazırlamıştık. Tabi orada ödevin bir çoğunu neredeyse ben yapmıştım. Senin konuyu okuduğumda geçen seneki ödev aklıma geldi :)

Öncelikle araştırarak ödevini yapmanı tebrik ediyorum. Çünkü bu devirde ödevler kopyala yapıştır olduğu için, genelde hepsi birbirinin aynı oluyor. Senin yaptığın ise farklı olduğu için takdir kazanacaktır.

Ayrıca her zaman bir insanın hobisi olması gerektiğini savunuyorum, senin yaşına bakıldığında uğraşmış olduğun hobinin sana neler kattığı hemen fark ediliyor.

Son olarak ödevinde eksik bir durum görmedim, gayet başarılı olmuş.
[EDIT]fkarakaser,2018-11-02 13:42:30[/EDIT]
Akvaryumda Niçin Reeflowers Siyah Kum Kullanmamalı
Kumu değiştirirken suyunuzu da yenilediniz. Filtre ekipmanları da elden geçmiştir. Dolayısı ile su değerleriniz de bir iyileşme söz konusu, tamamen kuma bağlamak yanlış olur.

Düzeltme: Diğer arkadaşlar kumun salınım yapmasından bahsetmiş, böyle bir şey söz konusu ise su değerlerini de etkiliyordur. Dolayısı ile kumu kullanan arkadaşların tecrübeleri önemli.[EDIT]fkarakaser,2018-09-19 17:13:43[/EDIT]
Eheim Jager Kalibrasyon Resimli, Detaylı Anlatımlı
[QUOTE=fgulcicek]

Evet yukarıda kalibrasyon sonuçlarını paylaşacağımı söylemiştim. İlk aldığımda havalar sıcak olduğu için kalibrasyon olayına girmemiştim. Kutudan çıktığı gibi default 26 derecede ellemeden kurmuştum. Havalar soğuduğu için bir kaç gün önce çalışmaya başladı. 26 derece default ayarda iken suyu 27.5 dereceye kadar ısıttı. Bende anlatıldığı gibi detaylara dikkat ederek eksi 1.5 derecelik kalibrasyonunu yaptım. Yani mavi halkayı oynatmadan 26 gösteren oku arkasındaki çentiği kaydırarak 27.5'u göstermesini sağladım. Kalibrasyon işi tamam.

Isının 25 derece olmasını istediğim için 25'e getirip bıraktım. 2 gündür hem daldırma tip dijital termometre hem de akvaryumdaki cam termometre ile kontrol ediyorum. Aldığım değerler 24.8 ile 25 derece arası. Değerler güzel. Oda ısısı 24 derece olduğu için bir kaç saatte bir kısa süreli devreye girip çıkıyor. Çalışma düzeninde de bir sorun yok. Bu ısıtıcının neden kötülendiğini anlayamadım. Kullanım klavuzunda bile nasıl yapılacağı yazıyor. Fahri Bey'in bu ısıtıcının kalibrasyonu konusunda tüm söyledikleri aynen doğru çıktı. Bu konuyu okumasaydım hemen hemen aynı fiyata çin mallarının bir iki tık üstü olan Tetra HT100 alacaktım. Şimdi profesyonel bir ısıtıcıya sahibim. Kendisine teşekkür ediyorum.

[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/208148/180920181142061.jpg[/IMG][/QUOTE]

Cihaz hem güzel, hem stabil. Büyük akvaryumlar için çok ideal bir ısıtıcı. Bizim insanımızın tek kabahati kılavuz okumamak, zaten bu ısıtıcıda kalibrasyonu bozmak tamamen bununla alakalı.

Kısaca siz burayı ve kılavuzu okumasaydınız, direk mavi bölümü çevirseydiniz ayarlar allak bullak olacaktı ve uğraşacaktınız. Buradaki bir çok kişinin sorunu da bu zaten.
Aşırı Yosun Kokusu Çözemedim
[QUOTE=halit7502]


Uzun süredir yeniden silikonlanıp kuru bekleyen akvaryuma su aldım yalnız tabandaki kayıtları silikonlamama rağmen kılcal sızıntılar olmuştu o kısma çok önemsemedim sonraki gün odaya girdiğimde aynı mide bulandırıcı koku sinmiş tüm her yere bunun başka bişey olduğundan endişeliyim artık çünkü sirke hidrojen peroksit ve etanolle silip iki hafta neredeyse kuru beklettim temizleyemediğim kayıt arasındaki birkaç mm lik yerden tüm akvaryuma sumpa sump melzemelerine odaya eve koku sindi[/QUOTE]

Ekipmanları çamaşır suyu (domestos değil) eklediğiniz suda bekletin.

Yosunlar tamamen temizlendiğinde durulayıp, elma sirkesinde bekletip tekrar durulayın. Bu şekilde yosun kokusu ve yosun kalıntıları kalmıyor.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.