ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
Erhn glr
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
1
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
26 Ekim 2013 17:08
Son Ziyaret:
03 Haziran 2014 23:31
Toplam Mesaj:
76 [0.02 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Erhn glr
Doğum Tarihi:
05 Mart 1984
Yaş:
40
İl:
Istanbul
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Erhan

SON 10 MESAJI

akvaryumum nasıl olmuş?
Rica ederiz..yardımcı olabildiysek ne ala..
akvaryumum nasıl olmuş?
Evet java mossu kastediyorum stringray moss ta tercih edilebilir ama dik uzama eğilimindedir java ise yatarak kökü komple saraıcak daha şık durucaktır..
akvaryumum nasıl olmuş?
Mango kökünü akvaryumdan çıkarıp bi kova içinde düzenleme yapabilirsiniz kesilen parçalar kova içindeki suda kalır böylece suyunuz temiz kalmaya devam eder..
akvaryumum nasıl olmuş?
Kusura bakmayın ben farkedemedim heralde gecenin ilerleyen saatleri olduğu için olsa gerek resmi büyütünce şu an farkettim :) matar değil mantar olucaktı oda tek dal üzeri şapka tarzınds kısa gövdeli olanlar..

Moss gelistiğinde bi makas yardımıyla kısaltma yöntemini uyguluyabilirsiniz küçük bi parça yetrli olur akvaryum hacminiz iyi olduğu için çok çabuk kaplama sözkonusu olmaz sıkıntı yaşamazsınız ..

Ayrıca çömlek kap her ne kadar profesyonel bulunmasa doğal ortamı bozduğu konusunda ciddi düşünceler yaygınsada ben uygulama biçiminizi beğendim sonuçta yarışma akvaryumu olarak hazırlanmadığını düşünürsek seçiminiz iyi olmuş..
akvaryumum nasıl olmuş?
: j Şu an ki heyecanınızı anlayabiliyorum bitkiliye ilk geçiş insanı adeta akvaryumun karşısına çiviliyor..öncelikle arkadakiler bitkiler çam değil elodea..tam aksine dik durmamaları doğal bi görüntü sağlıyor ve elodelarınızı dik tutmanız çok zordur yapısı gereği kıvrımları olan ve yatmaya eğilimli bir bitkidir fon rengi deniz maviside olabilir siyah bi fonda tercih edebilirsiniz forumda uygulamalar mevcut bakabilirsiniz..mango kökünüzün üstüne bi parça moss alıp misina yardımı ile bağlarsınız çok dekoratif bi görüntü vericektir..parvulaları ön cama yaklaştırabilir ön zemini kaplatmayı deneyebilirsiniz matarlarınız şirin duruyor ancak bi araya toplarsanız çok daha güçlü bi görüntü vericektir..anubiasınız çok sağlıklı görünüyo kaya arkasına koyup köklerini saklamanız çok iyi bi tercih olmuş şık duruyo..tek çeşit kuma tercih etmeniz daha iyi olucaktır hagen tercihimdir ancak silisleri olduğu yerde bırakıp diğer tarafta sadece dere kumunu uygulayıp silise renk tonu yakın olduğu için değişik bi alternatif deneyebilirsiniz..
akvaryumum nasıl olmuş?
Ufak tefek eksiklikler mevcut ama buda başlangıç için son derece normal biraz zamanla çok daha iyi olucaktır..
Ölü lepistesim üzerinde ki sarı leke
Rica ederim.. Bi an önce sorununuzu çözmeniz dileğiyle..
Ölü lepistesim üzerinde ki sarı leke
Bakteriyel ve strese bağlı bi hastalık olan yüzgeç erimesi olabillir..antibiyotik tedavisi veya sara bactoupur kullanmayı deneyebilirsiniz..

Sarı leke büyük bi ihtimalle iltihap birikintisi belirtisidir..

Ph değerlerinin uygun olmamasından bile kaynaklanabilen bi sorundur bu..
sürtünme sorununu çözemedim
Mesaj kutunuza cevap attım aysel hanım bilginiz olsun..

Yardımcı olabilicem bişey olursa cevaplamaya çalışırım..
Lepistes Yem listesi
Önemli olan geniş bi yelpaze sunmanızdır bir iki çeşit yerine bütçenize göre uygunsa tabi yedi sekiz çeşit yem vermelisiniz..öğünlerde çeşitlilik olması sağlıklı gelişim ve renk açısından önemlidir..bunu sağlayabilirseniz renklendirici özelliği olan yemler kullanmanıza gerek kalmıcaktır..yavrularınıza ilk aşamada sera micron ve canlı artemia verebilir daha kuru yemlere geçebilirsiniz..ocean nutrition markasının hazır dondurulmuş yemleride bir alternatif olabilir..haftada bir artemia ve tropical quintet adı satılan altında çeşitli larvalar ve kurtcuklardan olusan yemden verebilirsiniz..

Mesaj cok eskiymiş şimdi farkettim pardon sorunun sahibi çoktan uzmanlaşmıştır bu konuda kusura bakmayın..

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.