ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
burgman
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
28 Eylül 2006 03:35
Son Ziyaret:
04 Nisan 2013 19:03
Toplam Mesaj:
32 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Murat Ali MALATYALI
Doğum Tarihi:
08 Ağustos 1980
Yaş:
43
İl:
Mugla
Meslek:
Turizmci
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Murat Ali MALATYALI
MUĞLA

SON 10 MESAJI

Lepistes Akvaryumu
Hagen kum bitki için son derece uygun, hagen kum öneririm fakat Elodea önermem çünkü; Lepisteslerinizin yaşayacağı ve sağlıklı bir şekilde üreyebileceği su sıcaklıklarında Elodea çok çabuk eriyor ve yapraklarını hızlı biçimde döküyor, daha kötüsü yaprakları her tarafa, her aralığa giriyor ve toplayıp temizlemesi epey zahmetli oluyor. Zemin bitkisi olarak Parvula öneririm, Bacopa monnieri tavsiye ederim. Java Moss ve yüzeyde su mercimeği Lepistesler için malikane hazırlamak gibi bir şey oluyor :)

Esrarengiz ölüm.
Arkadaşlar, değerli bilgilerinizden dolayı teşekkür ederim. Nihayetinde olan olmuş artık. Ben ilk fırsatta lav taşlarını filtreden çıkartıyorum. Yardımlarınız için çok teşekkür ederim.
Esrarengiz ölüm.
Bahadır Bey, ilginize ve cevabınızdan ötürü teşekkür ederim. Bahsettiğiniz etkenler aklıma geldi ancak tüm bunların yanında asıl merak ettiğim konu Avratusun tekinin nereye gittiğidir veya bu durumdan neden sadece Avratusların etkilendiği konusudur. Şu an tankımı sürekli kontrol ediyorum. Balıklarım eski hallerine döndü, renkleri v.s. gayet canlı ve keyifleri yerinde.
Beni endişelendiren, bu tankta bir psikopatın olabileceği. Lakin Yunuslarım daha küçük, ölen Avratusumun eşi eğer bu balıkların biri tarafından yendiyse, boyutları bakımından Yunuslarımda tehlikede demektir.

Bu arada, sabahın ilk ışıkları, namaz vakti . Tüm arkadaşların mübarek Ramazan bayramını en içten dileklerimle kutlar, aileleri ile birlikte mutlu, huzurlu ve sağlıklı bir bayram geçirmelerini dilerim.
Esrarengiz ölüm.
Arkadaşlar, 120 litre tankımda 2 adet SP (5cm), 2 adet ahli (5cm), 2 adet Yunus (3cm), 2 adet Avratus (3-5cm), 2 adet Papağan (3cm) ve bir adet CAE var(dı).

Bu gün öğlen yem verdiğimde bile hiç bir soun yokken, iftardan sonra baktığımda Avratus'umun birinin kayanın yanında ölü olarak yattığını gördüm. Hemen ölü balığı aldım ve diğer Avratus'u aradım ama malesef bir pulunu dahi bulamadım. Kayaları kaldırdım, dibi sifonladım ama hiç bir izine rastlamadım.
Bu durum karşısında aklıma bir çok soru geldi.
1. Avratus'um neden öldü? diğeri nerede. (Akvaryumdan atlama imkanı %0)
2. Avratus'umun biri yenmiş olsa bunu hangisi yapabilir? (incelemelerimde, balıklarımın hiç birinde tuhaf bir karın şişliği, dışkılarında tuhaflık yoktu)
3. Hadi biri yendi öldü diyelim, diğeri neden öldü?
4. Diğer balıklarımda tedirgin ve genelde hepsinin karın bölgeleri, yüzleri veya ağız çevreleri kararmış durumda.

Acaba yaptığım bir işlemin sonucumu bu durum oldu diye düşündüğümde ise yine bir sonuca varamıyorum. Lakin 2 gün önce %50 su değişimi yapıp, dip çektim ve ekstradan filtreme lav taşı ve bir kaç kat elyaf ekledim.

Şimdi bende tedirgin oldum. Aklıma bin bir türlü şey geliyor. Yoksa hastalıkmı var? yoksa bir şeymi var diye. Ölü balığı alınca %20 su değişimi yapıp dezenfektan ekleyerek, sıcak suda eritilmiş kaya tuzu ekledim. Bana bu konuda bir fikir verirseniz çok memnun olurum. Avratusların hakkında yazılanlara rağmen, tropik görüntülerinden ve canlı renklerinden dolayı çok seviyordum, gerçekten çok üzüldüm.

Not:
Yardımcı olabilmenizi kolaylaştırmak amacıyla bir takım detayları belirtiyorum.
Papağanların uyumsuz olduğunu biliyorum, ancak şu an küçük olmalarından ve kızım dolayısıyla dokunulmazlıklarının olmasından dolayı idare ediyorum. İleride ayıracağım. Avratusumu yeme ihtimalinide düşündüm ancak ağızları çok küçük.

Tankımda fabrikasyon polyester kapak var. Atlama ihtimalleri kesinlikle yok.

Balıklarım, dekor, su şartları ve ısıdan son derece memnun ve keyfiliydiler. (27C - Saatte 1200 Lt sirkülasyon - Gerçek kaya dekor ve mercan kırığı kum)

Yem olarak, Cichlid yemi, Discus yemi, Granül yem ve kolay yiyebilmeleri için yavrular için olan pul yemden haftalık beslenme çizelgeme göre düzenli olarak günde 3 kez veriyordum.

Kullandığım ekipman: MoZoo EL 1200 Dış filtre ( Elyaf,
Organik Sünger, Ceramic ring, karbon, Lav) - Atman 300W Elektronik ısıtıcı, Gro-lüx 18 Watt aydınlatma, 100x30x40(h) kapaklı akvaryum.


burgman2006-10-23 5:2:21
Yeni Malawi tankım
[QUOTE=feyzal]Bence bitkilerinizi çıkartırsanız daha güzel olabilir.Akvaryumunuz gayet güzel!Ve birkaçtane daha dişi s.prenses atarsanız dede olmanız açısından yararlı olucaktır.İnşallah sağlıklı ve çabuk büyürler.[/QUOTE]
Yorumlarınız ve iyi dilekleriniz için teşekkür ederim. Aslında bitkileri çıkartmayı bende düşünüyorum ancak şu an akvaryum ve kum v.s. çok temiz, yani Cae'me yiyecek birşeyler yok. Şimdilik en azından yaprakların üzerinden birşeyler emiyor gibi yapıyor beni rahatlatıyor. Yemde yemiyor doğal olarak, bari öyle biraz beslensin diye düşünüyorum.
Yeni Malawi tankım
Benimde yaptığım izlenimlerde Japon, Discus gibi canlılara biraz askıntı oluyor. Bunun sebebinin özellikle Discusun salgıladığı koruyucu tabaka olduğunu düşünüyorum. Ancak benim tankımda gayet kendi halinde bir canlı.
Sürekli gözlemliyorum. Ne diğer balılar ona, nede bu onlara yaklaşmıyor bile.
malawi akvaruyumuna hangi vatoz?
Size kesinlikle CAE öneririm. Cae (Chinese Algae Eater, Gyrinocheilus aymonieri ) hem çok çalışkan, hemde kendi halinde bir canlı. Diğer balıklar yanına bile yanaşmıyor.
Yeni Malawi tankım
Familya:    Gyrinocheilidae           
 
Form:    Cypriniformes 
Sınıfı:    Actinopterygii 
Adı :  Chinese algae-eater
Max. Boyu: 
28.0 cm 
Su şartları:
pH: 6 – 8; dH : 5 - 19
İklim: tropik; 25 – 28°C


Davraniş biçimine gelince, gayet kendi halinde bir canlı. Çok hareketli, köşe bucak temizlik yapıyor. Ben Muğla/Dalaman'da oturuyorum ve bu balığıda buradaki balıkçımdan aldım. Fiyatına gelince, bizim buralar merkezi yerlere biraz uzak olduğundan fiyatlar yüksek olabiliyor. Ben buna 5 YTL verdim. Siz daha ucuza bulabilirsiniz diye düşünüyorum. Şu an bendeki balığın boyu 7 cm.

Saygılar.
burgman2006-10-8 2:21:27
Yeni Malawi tankım
Resmin kalitesinden dolayı kusura bakmayın. Detaylı çekimleri henüz yapamadım.
Genel olarak görüntüsü.

Yeni Malawi tankım
tavsiyeleriniz için teşekkür ederim ancak bitkilerim canlı. CAE ise, benimde daha ismini yeni öğrendiğim bir tür yosun yiyici. Cae (Chinese Algae Eater, Gyrinocheilus aymonieri ) 3. resimde taşın üzerinde duran balık.
burgman2006-10-7 23:38:44

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.