ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
KAYS80
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
17 Ekim 2013 19:41
Son Ziyaret:
23 Şubat 2014 12:47
Toplam Mesaj:
41 [0.01 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
KAYS EKER
Doğum Tarihi:
10 Ekim 1987
Yaş:
36
İl:
Osmaniye
Meslek:
İngilizce Öğretmeni
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

KAYS EKER - OSMANİYE
F1 Duboisi MASVA Damızlık 1e 9d
Frontoza Blue Zaire Moba 1e 6d
L144 Blue Eye Longfin 3e 6d
600 Adet Kafalı Yunus :) 4000 Lt'de
200 Adet F1 Duboisi Masva :) 2500 Lt'de

SON 10 MESAJI

balık üretmek
Malavi sevdası akvaryumcularda ve hobicilerde hiçbirzaman bitmez. Hem kolay beslenimi hemde fiyat olarak uygun olması hobicileri malaviye yönlendiriyor. Üretimle para kazanırsınız. Ancak bu işi nerede yapacağınız, kurulumda harcayabileceğiniz sermayeniz önem sarfetmektedir. Ben kendi evimin bir odasını üretimhaneme ayırdım. Ev zaten doğalgazlı. Isı konusunda ek bir ücret ödememe gerek kalmıyor. Büyük bir hava motoru sayesinde tüm akvaryumlarda filtreleme yapabiliyorum. Anlayacağın benim aylık olarak çok bir giderim yok. Bu nedenle piyasanında biraz altında verdiğimde yavruları toplu olarak satabiliyorum. Şunuda unutmamak gerekliki üretimden para kazanmak için en az 3-4 akvaryum yaptırmanız gerekli.
Akvaryum
Akvaryumunuzun tam ölçülerini ve kullanmak istediğiniz kum çeşidini yazarsanız size daha net bir yardımda bulunabiliriz.
Tür değiştireceğim ancak akvaryumu yıkama durumu
Kardeş sen bir bidon bul ve içerisine taze su ekle. Varsa hava motoruyla bolca havalandır. 2 gün sonunda akvaryumun dibinden su çek ve bu suyu ekle. Isıtıcınıda uygun ısıya ayarla. Ertesi gün balıkları rahat şekilde akvaryuma bırakabilirsiniz.
Büyük balık nakli detaylı anlatım..
Kardeş İstanbul'dan 4 adet damızlık Moba almıştım. Boyları 17-20 cm arasıydı. Nakliyesini nasıl yapalım diye düşünürken sağlam bir şekilde getirdim. Kullandığımız yöntem, geniş bir strafor kutu bulduk. Derinliği yüksek olacak ( eczaneden temin edebilirsin ). Bunun taban kısmına 2 adet cep sobası yapıştır. Nalburlarda bolca bulabileceğin çift kat sera brandası al ve straforun içini kaplayacak şekilde ser ve suyu yarıya kadar doldur. Balıkları içerisine bırak. Straforun kapağına hava hortumu geçebilecek kadar bir delik aç ve içerisine hava taşı sallandır. Hava motorunuda kapağın üzerine yapıştır. Zaten kutunun içi karanlık olacağı için uyku modunda olacağı için sorun olmayacaktır.
Vatoz
Akvaryuma küpü erken koymanız sizin avantajınızadır. Çünkü erkek balık hem akvaryum dekorasyonuna alışmış hemde küp tutma çalışmalarına erken başlamış olur.
Filtre seçimi
Tetra 1200 ün dolu fiyatı şu anda 250 TL. Evcilal.com sitesinden ulaşabilirsiniz. Ancak eğer bütçeniz elveriyorsa eheim daha iyi ve kendini kanıtlamış dış filtrelerdir.
L-144 Blue Eye Longin Kolonilerim
Biliyorum abi. Büyüsünler ilk sana haber veririm
Gaziantepliler Baksınlar ?
Keyvanbey pasajında Uğur akvaryum var. İstediğin özel türleri getirebilirler. Ayrıca deniz akvaryumun sahibi Tolga Çapkur iyi bir arkadaşımdır. İstediğin özel tür varsa getirtebilir.
green teror 100lt bilgi
Green terörler sevimli ancak bir okadar da agresif balıklardır. Akvaryum hacminiz onlar için yetersizdir.
Elektrik Faturası
Kaliteli bir ısıtıcı almanız gerekli öncelikle. Ve akvaryumu sıcak bir odaya almalısınız. Benim hobihanem evimin bir odasında kurulu. Doğalgaz kullanıyorum ısıtabilmek için. Geçen ay ev dahil 270 lira fatura geldi. Bakalım bu ay nekadar gelicek.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.