ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
ordinalfasulye
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
1
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
28 Haziran 2013 12:51
Son Ziyaret:
24 Ocak 2015 15:51
Toplam Mesaj:
177 [0.04 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
SALİH ERÇETİN
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Ankara
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Salih E.

SON 10 MESAJI

Eski Kum ve taşlarla ilgili ?
Kaynatabildiklerini kaynat, ve hepsini 1 hafta kadar tuzlu suda beklet. içinde şüphe kalmasın. muhtemelen bir şey olmaz. kumu da düzgün bir biçimde yıka. gün ışığı led tek başına belki çok sarı bir görüntü oluşturabilir ama yanına biraz beyaz led ile dengeleyebilirsin.ordinalfasulye2015-01-11 17:16:57
Neden elma salyangozu yaşatamıyorum.
[QUOTE=çelebi] Aşağıdaki konuyu sonuna kadar okuyun. Arkadaşlar kumdan şüphelenmişti. Tesadüf sizin kum da aynı.

[/QUOTE]

kuma daha önce salınım testi yaptım fakat salınım yok gibiydi. konuyu sonuna kadar okudum, kumdan hiç şüphe etmiyordum ama iyice ihtimal vermeye başladım hatta konudaki arkadaşlardan biriyle iletişime geçtim sorun devam ediyor mu diye...
Neden elma salyangozu yaşatamıyorum.
Arkadaşlar 1 ay kadar önce elma salyangozu beslemek için 50 litrelik bir akvaryum kurdum. ama koyduğum elma salyangozları ertesi gün öldü. bende asıl amacım olan salyangozlar yaşamayınca akvaryumu boşaltıp aynı malzeme ve bitkilerle yeniden kurdum. şu an yeni akvaryum 2 haftalık. yine aynı sorun elma salyangozları eklememin ardından hemen ölüyolar.

silsile şöyle gerçekleşiyor: suya alıştırarak ekliyorum. şöyle bir ufaktan çıkıp hemen kabuklarına çekiliyorlar ve ertesi gün sabah kaltığımda kabuklarından dışarıya beyaz pamuğumsu bir şey salgılamış oluyorlar, öğle veya akşamı bulmadan ölüyorlar. Su değerlerinin bu kadar hızlı etki göstereceğini sanmıyorum sanki ölmeleri için bir ilaç atmışım gibi içten içe ölüyorlar. fanusta falan yaşatanları görükçe çıldırıyorum be koca akvaryumda yaşatamadım.

bitkileri aldığım yerde bikti tankında salyangozlar için bir ilaç kullandıklardan şüphelendim ve gidip sordum kesinlikle öyle bir şey yapmayacaklarını söylediler. kullanmış olsalar bile bu ilaçlar bitkilerde tutunup uzun süre gitmeme gibi etki gösterirler mi? araştırdım bazılarının içinde bakır sülfat var.

ölmeye yakın bir salyangozdan bir resim:
elma salyangozu
[QUOTE=çelebi] Poşetlerine akvaryum suyunu ekleye ekleye alıştırdınız mı? Yapmadıysanız da balıklar gibi hemen hastalanmazlar ama belki etkilenmişlerdir.

Arkadaşın belirttiği metallere, tuza ve balıklar için kullanılmış olan ilaçlara karşı hassastırlar. Onun haricinde balıklar yaşıyorsa su değerleri onlar için de iyidir.
[/QUOTE]

geldikleri su azdı zaten içine o suyun üçte biri kadar su koyup öyle beklettim biraz ama çok bekletmedim ve tam olarak suya alıştırma işlemini yapmadım orda hata yaptım. şu an çöpçü ve plati yaşıyor aynı şartlarda. hiç ilaç kullanmadım suda. bitkili olduğu için tuz vs. kullanmadım.
elma salyangozu
Arkadaşlar,

bugün kargoyla elma salyangozu geldi. akvaryuma koydum. hepsi teker teker biraz kafalarını çıkardılar ama sonra hemen soktular ve sokuş o sokuş hiç kıpırdamadılar, saat 15:00'den beri durumları bu şekilde.

elma salyangozları bu tarz bir adaptasyon süreci mi yaşıyorlar, su değerleri konusunda toleranslımılar, ben su değerlerinden de endişe duydum.
silinebilir
[QUOTE=ferhat33] Hagen kum koy ve sert bitkiler ile güzel bir tank olur inşallah.[/QUOTE]

hagen kullanacağım büyük ihtimalle, beyaz kumda bir türlü emin olamıyorum. yalnız sert bitki derken; anubias zaten ekleyeceğim fakat, başka eklenebilecek bitki türü var mı, Japonlara uygun, mesela tütün var elimde 2 bağ, olur mu?
Hagen siyah kum yanına dekor olarak hangi kum ?
Bana kalırsa tek çeşit kum kullanın, kumla şelale, akarsu gibi efektler bana göre kullanışlı değil ve yetenekli bir elden çıkmıyorsa cidden doğal durmuyor.
silinebilir
...ordinalfasulye2014-12-14 23:18:22
Hobiye ara vereceğim...
[QUOTE=muslim kavak] Mutlaka hata yapıyorsundur. Sebepsiz yere Balıklar ölmez akvaryum ısısındaki ani değişikliklerden su değişimi yaparken değiştirdiğin suyun akvaryum ısısıyla aynı olmaması gibi sebeplerden balıkların hastalanıyorlardır özellikle beyaz benek. Dip temizliğine Özen göstermeme aşırı yemleme gibi sebeplerden Balıklar zehirlenebilir. [/QUOTE]

keşke eksik hatalı bişeyler yapıyor olsamda hatamı düzeltip yola devam etsem ama büyük özen gösteriyorum, araştırmadan hiçbirşey yapmıyorum.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

KULLANICILAR

  • 20 Online Kullanıcı, 11 Üye

Online Kullanıcılar

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.