ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
Hasancan Daglar
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
9
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
22 Nisan 2013 23:21
Son Ziyaret:
02 Mart 2020 17:37
Toplam Mesaj:
350 [0.09 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Hasancan Dağlar
Doğum Tarihi:
24 Mayıs 1991
Yaş:
32
İl:
Izmir
Meslek:
kimya mühendisi
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

[img]https://www.akvaryum.com/Forum/imzalar/146411.jpg[/img]Hasancan Dağlar

SON 10 MESAJI

Cuce Vatoz 20 Lt
O hacimde yapamazsınız. 30 lt'de yetişkin iki cüce vatozu karantinaya almak durumunda kalmıştım. Suyun ne kadar hızlı bozulduğunu tahmin edemezsiniz.
Lepistesin Kuyrugunda Garip Yara
[QUOTE=eryan]

Hasancan Dağlar Bu dediklerinle columnarisi mi tedavi edeceksin? Columnarise ev sahipliği yapan balığı 30 derece suya koyarsan ertesi güne balık yerine beyaz bir et parçası görürsün sadece. Seranın ilaçları zaten oyuncaktan hallice üstüne fahiş fiyat.

Balık ayrılır. Ayrılan yerin su sıcaklığı 20-25 arası olmalı. İki çeşit tedavisi var columnarisin;

1-) Yüzdürme: Kimyasal eklentili su içinde yüzdürülür balık. potasyum permanganat (nam-ı değer permasol) veya bakır sülfat. PP'yi eczaneden Bs'yi ziraatçilerden bulabilirsiniz. Akvaryumcun iyiyse api ürünleri satıyorsa furan-2 de olur. Facebook gruplarında satanlar bile var.
2-) Yem ile: Kullandığınız yemi teramisin göz merhemi ile harmanlarsınız. Teramisin kremini fazla kaçırırsanız yem tatak gibi olur fazla abartmamak lazım.

[/QUOTE]

Hastalığın fungal olduğunu düşünerek tedavisini yazdım. Aynı görüntüdeki bir çok balığımı da bu yöntemle kurtardım zira benim keşfim bir yöntem değil, literatürde yer alan tedavi şeklidir. Peki size columnarisi düşündüren nedir? Hastalığın fungal kökenli mi, columnaris mi olduğunu ayırt etmenin yolu nedir?[EDIT]Hasancan Daglar,2017-01-09 11:05:24[/EDIT]
Lepistesin Kuyrugunda Garip Yara
Ben kesin çözümü daha detaylı yazayım o zaman. Balık başka bir tanka ayrılır, bu tanktaki sıcaklık kademeli olarak 29-30 derece civarına çekilir, suya da litrece uygun miktarda sera omnipur gibi etkili, geniş spektrumlu bir ilaç eklenirse balığın başka bir problemi olmadığı sürece sorunun ortadan kalkması çok zor olmayacaktır. Dikkat edilmesi gereken nokta artan sıcaklık sebebiyle oksijenin sudaki çözünürlüğü düşeceğinden mutlaka bir hava taşıyla suyu havalandırmak gerekeceğidir. Deneyin, bu seviyedeki hastalıkların aslında ne kadar basit hastalıklar olduğunu göreceksiniz.
Lepistesin Kuyrugunda Garip Yara
Tanktan ayırma şansınız varsa ayırın. Balığı ayırdığınız tankta durum geçene kadar bulabildiğiniz bir mantar ilacını üstündeki talimatlar doğrultusunda uygulayın. Fakat balığınızın genel formu da çok iyi değil, ana tanktaki su kalitesi, sıcaklık yada besleme düzeniniz uygun olmayabilir.
Ahm Red Green Granulat
Merhaba, verebilirsiniz sorun olmaz. Fakat bu tarz yemler nispeten az satıldığından tarihi geçmiş olabiliyor. Bir son kullanma tarihini kontrol edin lütfen.[EDIT]Hasancan Daglar,2017-01-05 17:33:03[/EDIT]
Ciklet İçin Canli Yem
Doğadan toplanan yemler her zaman parazit ve hastalık riski taşır. Bu sebeple genelde canlı yem vermek yerine bu yemlerin dondurulmuş yada kurutulmuş halleri tercih edilir. Kurutulan yemin besin değerlerinde ve sindirilebilirliğinde canlı haline göre farklar olur, ayrıca balıkların bu yemlere ilgisi de nispeten azdır. O yüzden en iyi alternatif dondurulmuş yemlerdir. İlla ki canlı canlı vermekse niyetiniz su piresi yada un kurdu satın alabilir, kendi kültürünüzü oluşturabilirsiniz.
Güney Amerikan Tür Tavsiyesi
Kalabalık bir akvaryum istiyorsanız bir grup melek, yanlarına biotopa uygun serpae gibi bir kaç tür tetra sürüsü güzel olabilir. Eğer büyük balık istiyorsanız bir çift green terör yada oscar öneririm.
Partikül! Videolu Bıktım Artık:(
O filtre malzemelerine rağmen bu denli bir sorun olması çok zor. Videoda gözükmüyor zemin malzemeniz nedir?
Bilinmeyen Hastalık
Balık sağlıklı, kuyruğundaki siyahlık hastalık değil kendi deseni. Google'a miki mouse platy yazarak aratırsanız balığınız gibi bir sürü balık göreceksiniz. Fakat balığın şu anki ortamı uygun değil, o hacimde o şekilde birkaç güne kalmadan ölecektir.
Cichild Böyle Bir Tür Var Mı
Balık zaten malawi hibriti. Malawilerle ilgili pek bilgim olmadığı için kesin konuşmamakla birlikte beslenebileceğini zannediyorum.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.