ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
yigit320
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
12 Mart 2013 00:16
Son Ziyaret:
22 Ekim 2016 15:03
Toplam Mesaj:
12 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
isim yok
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Istanbul
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

imza yok.

SON 10 MESAJI

Yavru sarı prenseslerim
Teşekkürler cevaplarınız için, bir kısmını satıcam mecbur.
Yavru sarı prenseslerim
[QUOTE=kaptan1992]Kardeşim anaç balıklarının boyları kaç cm ona göre tavsiye veriyim.[/QUOTE]
yaklaşık 4-5 cm

[QUOTE=emrekilci1988]Bu akvaryuma şimdilik sıgsalar bile 1 ay sonra stresten ölümler baslayacaktır..Balıklar 1 ayı geçtikten sonra salınabilir..size nacizane tavsiyem hacminizi 150ltreden az olmayacak sekilde yukseltin..[/QUOTE]

Maalesef hacmi büyütmek gibi bir imkanım yok şu an.



Yavru sarı prenseslerim
Merhaba, 18 aralıkta yavrularımı aldım 1 tane yavru kaybettim sadece, 18 tanesi sağlıklı şu an.

Plastik saklama kabından delikler açarak yavruluk yaptım. akvaryum suyundan ve sıcaklığından faydalanmalarını sağladım.


Ve bu da son halleri



Birkaç şey danışmak istiyorum size;
Akvaryumum 87litre. 2 tane sp, 1 vatoz var içinde.  ailem balıkları akvaryuma salmak istiyor, "dolu gözüksün izleyelim bol bol" diyorlar ama sayıları çok fazla. bu kadar balığı ne yapacağım bilmiyorum.
1-Sizce bu litrede maksimum kaç balık bakılabilir ?
2- Yavru balıkları akvaryuma salmalımıyım şimdilik  ?

Balığım Hamile mi? Doğuma Ne Kadar Var?
[QUOTE=CastieL][QUOTE=yigit320]
[/QUOTE]

Yiğit bey,yoğurt kabı diye bir yöntem yoktur.. Fazla tankınız yoksa herhangi geniş bir kaba rafya koyup dişinizi de ekleyin.. Yoğurt kabına gelince pek önermem,içerisinde iyi temizlenmezse yağ kalıntısı kalabiliyor ve yavrularınızı öldürebilir..

Saygılarımla..
[/QUOTE]
teşekkür ederim, rafyalı yöntem en iyisi o halde seçenekler arasında

[QUOTE=BadWolf]İlk balığın doğumu yakın en fazla 5-6 gün.İkincisinin ise biraz daha vakti var ve balık sakat.Genç bir dişi ve doğum sakatlığı yüzünden zor olabilir. Büyük ihtimalle kardeşi ile çiftleşen bir balığın yavrusu 2. dişiniz.[/QUOTE]
teşekkür ederim cevabınız için, peki ikinci sakat dediğiniz balıktan sağlıklı yavru alabilirmiyim ?

Balığım Hamile mi? Doğuma Ne Kadar Var?
merhaba iki tane lepistesimde aşırı şişlikler var diğerlerine göre, tahmini kaç güne doğum gerçekleşir, bir de akvaryumda bitki yok, yavruluk da yok, yavruluk almamı önerirmisiniz yoksa yoğurt kabı yöntemi okumuştum doğuma yakın kaba alınıyordu balık onu mu yapsam cevaplarınızı bekliyorum, teşekkürler
bu birinci balık;


bu ikinci balık;


Yeni balıklar iki gün içinde ölüyor

 [QUOTE=oscarus]

*

[/QUOTE]

kuyruk erimelerininde olması bu yeni akvaryumla ilgili sorun yüzünden ? birkaç ay sonra düzelecek mi diyorsunuz ?



[QUOTE=doguse] [QUOTE=yigit320]balıkları ekleme konusunda yanlışlık da yapıyor olabilirim, bir kovaya boşaltıyorum akvaryumdan gelen suyla sonra fileyle alıp akvaryuma bırakıyorum. ne önerirsiniz ?[/QUOTE]

Canlı ekleme konusunda damlatma yöntemi bana göre en sağlıklısıdır. Kısaca anlatayım.
1- İlk başta içi boş kovaya poşetin içindeki suyla birlikte canlılarımızı boşaltıyoruz.
2- Daha sonra hava hortumu ve bir vana yardımı ile mevcut akvaryumunuzdan kovaya saniyede 1-2 damla gelecek şekilde su transfer ediyoruz. Bu işlemi kovadaki mevcut su 2 katına çıkana kadar sürdürüyoruz.
3- Daha sonra kovadaki suyun yarısını boşaltıyoruz.
4- Son olarak tekrar su miktarı 2 katına çıkana kadar ana tanktan aynı yöntemle su ekliyoruz ve kepçeyle canlılarımızı alıp tankımıza koyuyoruz.
Bu yöntemle en ufak bir sorun yaşamadım, her türlü canlıyı eklerken bu yöntemi kullanmanızı öneririm.

[/QUOTE]

akvaryum düzeni oturana kadar yeni balık düşünmüyorum artık 6(4 lepistes,1 çöpçü,1vatoz) tane kaldı içinde onlarla düzenin oturmasını bekleyeceğim ama bir sonraki sefer bu yöntemi uygulacağım

yigit3202013-03-13 22:52:13
Yeni balıklar iki gün içinde ölüyor
[QUOTE=doguse]1- Su yüzeyine yakın duran canlılar lepistesler ise sorun etmeyin. Lepistesler orta ve yüzeyde yüzen canlılardır.
2- Plastik bitkiler mutlaka salınım yapacaktır ama akvaryumunuz daha 2 haftalık, bu kadar kısa zamanda salınım yapıp da canlılarınızı öldüreceğini sanmıyorum. En yakın zamanda akvaryumdan çıkarmanızı öneririm salınım yapar ve fazla pislik tutar.
3- Su sıcaklığınız fazla, 26 derecede sabitlemenizi öneririm.
4- Neon ile lepistes aynı tanka bakılmamalıdır. Farklı su şartlarını severler, birbirleri ile uyumsuz türlerdir. Neonların ölüm sebebi bu olabilir.
5- Ölen canlılarınızı hemen akvaryumdan çıkarmalısınız, çıkarmadığınız her dakika su değeriniz kötüleşecektir. Bunun için helena salyangoz edinebilirsiniz.
6- Yeni aldığınız canlıları akvaryumunuza nasıl ekliyorsunuz ? Lepisteslerinizin ölüm sebebi akvaryuma ekleme şekliniz olabilir. Eğer adapte olmalarını sağlamadan eklerseniz yeni akvaryumunuzun suyu canlılarda şok etkisi yaratabilir ve bir kaç gün içinde canlılarınızı kaybedebilirsiniz.
7- Her türlü hastalık tedavisi için mutlaka bir karantina tankı bulundurmanızı öneririm. Ana tanka yapılan müdahaleler oturmuş düzeni bozabilir, bir canlıyı kurtarayım derken hepsini kaybedebilirsiniz.
8- Akvaryum suyunuz 2 haftalık olduğundan henüz tam anlamıyla bakteri kültürü oluşmamış olabilir, bu süreçte canlı eklemeyip düzenli dip çekiminizi aksatmayın. Umarım bu süreci en az kayıpla atlatırsınız.

[/QUOTE]

balıkları ekleme konusunda yanlışlık da yapıyor olabilirim, bir kovaya boşaltıyorum akvaryumdan gelen suyla sonra fileyle alıp akvaryuma bırakıyorum. ne önerirsiniz ?

Yeni balıklar iki gün içinde ölüyor
Ölen balıklara baktığımda kuyrukları erimiş yada kopmuştu, akvaryumcuya gidip durumu anlattığımda mantar hastalığı dedi, ipliksi yapılar olarak dışkıları sanırım bazen ip şeklinde balıkla beraber sallanıyor düşmesi zaman alıyor
Yeni balıklar iki gün içinde ölüyor

Tüm dekorları kaldırdım , akvaryum 30 derecede şu an. 1,5 tatlı kaşığı da kaya tuzu karıştırdım akvaryuma.

Bugünde iki balığımı kaybettim

Yeni balıklar iki gün içinde ölüyor
[QUOTE=UNDERWORLD] [QUOTE=yigit320]Su ısısını dün akvaryumcuya sordum mantar hastalığı var, 30 a çıkar sıcaklığını dedi o yüzden yükselttim. hamile balıklarda almıştık o yüzden 24-26 arasıydı sıcaklığı dünden önce de [/QUOTE]

Mantar sorunu varsa bence o balıkları ayırmanız ayrı bir yerde ilaçlı tedavi yapmanızı öneririm... Ama sizin bence esas sorununuz Akvaryum dekorlarınızda.

[/QUOTE]


Akvaryum dekorlarını kaldırdım, hasta balıklar demişsiniz ama tüm balıklarda var bu durum, hepsi ölüyor bir süre sonra. ilaç olarak ne önerirsiniz ?

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.