ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
fatih014
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
12 Aralık 2012 21:17
Son Ziyaret:
22 Haziran 2014 00:26
Toplam Mesaj:
67 [0.02 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Fatih GENCER
Doğum Tarihi:
01 Ocak 1982
Yaş:
42
İl:
Istanbul
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Fatih GENCER

SON 10 MESAJI

Su değerleri ?
Cihazın fotosunu mu
Su değerleri ?

Bugün su arıtıcı(Membran  Filtre+ mineral  carbon  filtre) cihaz aldık eve. Bu arıtıcıdan arıtılan suda 5-6 cm lik   discus yavruları beslenir mi? kitapçığındaki yazan değerleri resim olarak ekliyorum. Tecrübelerinizi paylaşırsanız sevinirim.

   

    

Sudaki bu canlı da ne?
100 cm (100*30*40) lik hazır akvaryumlardan kullanıyorum şuan  ev müsait olsa bi:)Zebralar direk mideye indirdi.Renklerinde sıkıntı yok.Sadece biraz önce içlerinden bir tanesi sürtündü diğerleri normal, ama onlara da sıçraya bilir sanırım.


Ne yapılmalı? Nasıl bir tedavi önerir siniz?

Discuslarım çok kıymetli benm için.6 aydır gözüm gibi bakıyorum.

Sudaki bu canlı da ne?
 Akvaryumum da 7 adet yetişkin adayı discus ,3 tetra  ve 10 kadar zebra var.Bu akşam discusun biri hızlı hızlı yüzmeye başladı cama bir kaç defa carptı.  Filitreye sürtündü. Hiç yapmamıştı bu şekilde.Yaklaşıp baktığımda  makara ipliğinden biraz daha ince bir şeyin kıvrım yaparak suda dolaştığını gördüm.Sonra dikkatli baktığımda irili ufaklı 3 adet olduğunu farkettim. Zaten sürtünme ile aniden belirdi Ardından zebralar o şeyleri yediler.

   Bu ne olabilir???


Sıkıntı ise çözümü nedir?
fatih0142013-06-03 03:05:27
Discus lar yem yemiyor
Bende de olmuştu aynı durum.Hödük gibi köşede saklanıp duruyorlardı. Şimdi görseniz akvaryumun içinden gözleri hep dışarda odadakiler ne yapıyor sıralanmış izliyorlar. sanki bir onları değil de onlar bizi takip ediyor.Hele yem verdiğimde  bir görseniz çok komikler. O ilk aldığım günler sıkıntılı geçti.ben de siz gibi küçük almıştım.Sabahlara kadar forum sayfalarını karıştırdım. Strese girmişlerdi.Kararmışlardı. Şimdi pırıl pırıl yüzüyorlar.
Su değişimi için önerileriniz?
Evo01 arkadaş.Doğru tecrübe ettim baya hassas balıklar.Kumun ph a etkisini bilemiyorum.Ph da ölçmedim şu ana kadar.Bütün balıkllarda kararma olmuyor sadece ikisinde var.Kök almayı düşünüyorum ama burdaki petshoplarda  varda dekoratif yönden vasat.Artık kargo ile istetmem gerekecek.Şu aşama da akvaryumu büyütmem olanaksız. önce su sorununu çözmem lazım.Su arıtma çihazının artıları ve eksileri nelerdir onları araştırmam lazım gibi.Üretmeyi düşünmüyorum anca 6 yıl sonra tayinim çıkıp memlekete gittiğimde.
Su değişimi için önerileriniz?
100*30*40 ebatlarında üzeri plastik kapaklı hazır aldığım  akvaryumum ve  içinde 6 adet yavru sayılabilecek discus var.Filitre sistemim Agua Pro 600. Bir kaç bitki ve tabanda da kum mevcut.(Deniz kumuna benzer bir kum)

  Benim sorunum Balıkların belli bir zaman sonra siyahlaşması. 20 LİTRE taban çekiminden sonra ve yerine damacana su koyduğumda renkleri geri geliyor.Çeşme suyu kullanamıyorum  içinde bir çok bakteri ve mikrop var zaten evde de ihtiyaçlar için kulllanmıyoruz.Kuyu suyu ayrıca depolanıp evlere geliyor.Deponunu içini siz tahmin edin artık.
     Bu konuda neler yapılabilir.Damacana suyuna para yetiştiremiyorum Gönül ister ki her gün taze su koyayım.
Balığımın durumu kötü

su değişimi yapmayın kendi haline bırakın önce.seramycoper ile sakinliği sağlayın öncelikle kullanma talimatına göre.sonra da söymemiş olduğum ilaçı forumda açıklaması mevcut kullanabilir siniz.

Parazit Sorunu
Bactrim ford kullanmanı öneririm. Forumda arkadaş baya güzelce açıklamış nasıl kullanılacağını ben kullandım netice aldım.Kısa sürede kesin çözüm.
Discus Rahatsızlık
Bactrim fort kullanman iyi olacaktır.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.