ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
OlurunaBırak
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
02 Aralık 2012 20:05
Son Ziyaret:
08 Ocak 2013 18:30
Toplam Mesaj:
44 [0.01 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
mehmet yener
Doğum Tarihi:
07 Ağustos 1986
Yaş:
37
İl:
Adana
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Mehmet YENER

SON 10 MESAJI

Bitkiye geçiş 0'dan(güncel fotolar eklendi)
 Rica ederim, inan taban ve florasan konusunda bende yetersizim 15 aydır bitkili akvaryumla ugrasıyorum ayrıca 3 arkadasımın da evinde bitkili akvaryum var lowtech sistemler hepside,benim tabanım 7 cm iken bende gelişmeyen gül arkadasın 3 cm lık tabanında coşuyor :) yine o keza daylıgstar uv stop lambada eriyip giden subulata 2 liralık floresanda alıp başını gidiyor durdurumaıyorsun.
 Senin sorularına yinede bildiğimce yardımcı olayım,aydınlatma öyle fazla sorun değil eksik gelirse ilave edersin fazla gelirse çıkarırsında taban önemli burada bir şey yanlış olunca her şeyi ya baştan yapıyorsun yada olduğu gibi kabulleniyorsun bu yüzden tabanını elinden geldiğince zengin tut iyi arastır zemin sağlam olmazsa bina mutlaka yıkılır :).tabanıakaç kilo gider hesap yapmak lazım ama sen 8 cmden aşağı düşme,mutlaka misket gübre ilavesi yap.Bu ikisi düşük sistemi götürür.
 aydınlatmayı ise ortalama 150 watta ayarla ilerde bir kaç zor tür bitki eklersen onlarda büyür gider :) kırmızı bitkiler rengini alır.aseçimde sana daha doğrusu bütçene kalmış :) , istersen belli markaların grolux ,daylıgh kombinasyonlarını yap, istersende büyük marketlerden(koçtaş,pratiker)6500k florasanlarından al onları yap ama mutlaka grolux olsun içinde.
Bitkiye geçiş 0'dan(güncel fotolar eklendi)
 1.olur
 2.olmaz(litre başına minumum yarım watt lazım genel kanı bu.Ama bitkilerin ısık ihtiyacı akvaryumun bitki yoğunluğuna göre ayar en mantıklısı.
 3.yeniler için tilki kuyruğu,eledoa,gül,çınar,limon, tarzında bitkiler olur 
 4.Yeterli gelir dış filtre.
 5.kökler neredeyse bitkilinin vaz geçilmezi oldu :)
 6.Düz siyah bitkili için iyi bir seçim ama suyun kirini pisini çabuk gösterir oda dezavantajı.
 7.Aşırıya kaçmadıkca bir şey olmaz.Yani uygun dozlarda.
 8.Şuan için gerekmez,ilk bitkiliye geçenler genelde balıktan soyutlanıp direk bitkilere odaklanıyorlar.Bu dönemde sakin olmak en iyisi,kendimden biliyorum niye bunlar büyümüyor diye yapmadığım kalmadı en son bitkileri yaktım :) fazla gübreden.zaten 200 litreye mayalı sistem yorar adamı,
Tek Balast 2 Florasan
  


 Üst resimdeki bağlantı şeklini kullanarak 2 adet 18 wattlık floransanı 40 wattlık cata elektronik balastla yaktım,içimde şüphede yok değil floransanın ömrü benim için önemli değil 2 liraya alıyorum zaten kafama takılan elektirkle ilgili bir sorun çıkar mı ?
OlurunaBırak2012-12-28 00:33:16
Kum alacakların dikkatine
[QUOTE=MoonCrown41] gumancanatan : Resimde görülen ürün ile ,gönderilen ürün tam şok edici.Kürekle nekadar moloz varsa çuvallanmış.Çünki şahıs 5mm ile 5CM arasındaki farkı bilmiyor. 
 tasmarketim : Bir insanda art niyet olduğu müddetçe o insana altın da gönderseniz anlamaz. . Gözleri güzel olan bir hayvanın hoşaftan anlamadığı gibi. . 


Olumsuz yorum karşısında hemen hakarete başlıyorlar. Ttüccarlığı ne olursa olsun isterse bedava mal dağıtsın , şu yorumuna bakıp benim için 5 para etmez diyebilirim. Arkadaşına  akrabasına hatta ailesine bile ilk tartışmada ağzına gelen herşeyi sayan nankör tiplerden biri belli. 
[/QUOTE]


  Bu nasıl bir cevaptır ya,alışverişim olmadı ama artık bedava altında gönderseler almam.
Led lamba
 Düşük destekli bitkilerde performans verebilir,ötneğin moss türleri ve criptoda başarı elde ettim ama gül,rotola ve bir kaç bitkide gelişme göstermedi:8 ay kullandım led aydınlatmayı çok kombinasyonlar denedim beyaz,kırmızı,mavi adaptörler değiştirdim her yolu denedim bir baktım ledin masrafı 100 lirayı geçmiş :) en sonunda floresana döndüm ama gerçekten gelişim bir kaç tür üzerinde olumlu oluyor japon akvaryumunda anubias olacağı için bence uygun olur fikir açısından resimde ekliyorum.

İlk kurulum;

7-8 ay sonraki hali;

Kripto ve moss da büyük gelişme ama diğer bitkilerde randıman alamadım.

Hagen Kum
 Gayet uygun Adanada kilosu 5 lira yinede bulamıyoruz kum karaborsada :)OlurunaBırak2012-12-23 17:31:45
Tür Tavsiyesi
[QUOTE=braweheart] Mekanik bir timer ile ( yaklaşık 5 lira) toplamda 8 saat olmak üzere dönüşümlü ışık verin 4 / 4 kapalı / 4 gibi.Küçük tankta biyolojik dengeye dikkat edin yemlemeyi fazla yapmayın ve mutlaka salyangoz edinin.Ucuz ve iyi bir yosun yiyici olan japanese_trapdoor edinebilirsin,forumda bir ara metin kardeşim satmaktaydı.Ayrıca tetralar karideslerin canını okuyabilir. [/QUOTE]

 5 liraya mekanik alalım diye çıktım 30 liraya dijital aldım :) ,elma salyangozu ile katil salyangoz var.
Tür Tavsiyesi
[QUOTE=braweheart]http://www.akvaryum.com/Yarisma/bitkili_nano_yarisma_4417.asplinkteki örnek gibi bitkili bir nano şahane olurdu.Karides ve salyangozlarla da canlı seyri oluştururdunuz.Tankınız hayırlı olsun.[/QUOTE]

 Tşk.ederim linkteki tank güzelmiş,akvaryumda karides mevcut ama salyangoz çeşidi pek bulamadım.

Bitki eksiğim var,20 watlık osram 865 tasarruf ampül kullanıyordum,dayanamadım 15 watlık aquastar ile grolux aldım kapagı ayarlıyabilirsem balast alıp onları takacam,bulabilirsem bitki eklemesi yapacam,çınar yaprağı topladım onlardan ekledim  2 tane.


OlurunaBırak2012-12-22 14:46:05
Tür Tavsiyesi
[QUOTE=Darkle]Sürü halinde yaşayan,küçük boyutlu birçok tetra türü olabilir.3-4 tane kırmızı burun tetra taban siyah olduğu için bu akvaryuma çok yakışacaktır.Bunun yanında da birkaç plati yada sizin seçebileceğiniz barışçıl türler rahatlıkla olur.[/QUOTE]

Akvaryumda şuan 3 kırmızı burun tetra,5 rasbora,6 mücevher tetra var,3 akvaryumcuya baktım kırmızı burun bulamadım başka bulursam 3 adet daha ekliyeceğim. Birde mücevherleri orta yüzey balığı diye aldım dipte sıralı şekilde sabi duruyorlar,bölge de seçti büyükler kendilerine pek yüzmüyorlar.
Tür Tavsiyesi
 lepistes uzak ihtimal zaten , tetralar ölür yada hastalık feaan gelirse anca öyle canlı doğurana geçerim.

 tetralarla aram iyi şimdilik ilk kez beslediğim için değişik geliyor baktırıyor akvaryuma :)

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.