ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
bahtiyar02
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
08 Ağustos 2006 23:12
Son Ziyaret:
24 Temmuz 2019 18:53
Toplam Mesaj:
13 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
zeki demir
Doğum Tarihi:
01 Ocak 1966
Yaş:
58
İl:
Adiyaman
Meslek:
petrol sondajı
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

zeki demir

SON 10 MESAJI

Sarı prenses akvaryumu hava motoru
Sevgili aloneangel9
250LT Akvaryum dış filitresiz kesinlikle olmaz İç filitre Akvaryum içindeki suyu sürekli hareketlendirir temizlemez. Kısa sürede balıklarda sağlık problemleri oluşur. Benim akvaryumum 200 litrelik ve çift dış filitre kullanıyorum balıklarımda gayet sağlıklı. Benim fikrim canlı doğuranları beslesenizde bu büyüklükteki akvaryuma dış flitre kesinlikle şart diğiyorum.
Saygılar
bahtiyar022015-01-05 01:02:17
KUMA SÜRTÜNME SORUNU
Balıkların kuma sürtünmeleri akvaryum içinde aşırı nitrat birikiminden de olabiliyor. Su değişimi yaptığınızda dış ve iç filitrelerinde temizlenmesi gerekir. Benim önerim Temizlik yapıldıktan sonra kaya tuzu ekleyip ısıtıcıyı 28 dereceye getirin. Burda dikkat edilmesi gereken  kaya tuzunu akvaryumunuzun ölçülerini bilmediğim için benim akvaryumdan ölçü olarak 200lt akvaryuma 2 su bardağı tuz ekleyin. ikinci gün üçte ikisini boşaltıp tekrar dinlenmiş aynı ısıya yakın su ekleyin. Akvaryuma her su değişiminde 1 çay bardağı kaya tuzu ekleyin derim. Buda benim uygulamam.
Saygılar
Demosoni balığının karnında şişlik var
Sevgili Batmanlı
Arkadaşların önerilerine tamamen katılıyorum benim yaptığım uygulama  malavi türü Karma akvaryum demosonide var. Bitkisel ve protein ağırlıklı yemler kullanıyorum. Bunun yanında haftada 1-2 kez bir marul yaprağını akvaryuma atıyorum balıklar severek tüketiyor. Bu güne kadar bir problem yaşamadım. Marulu deneyin derim. Saygılar.
Sarı Prenses yavrularım
Sevgili Mustafa11222255
Ciklet türlerinin yavruları dahi fanusta yaşamayacağı kanısındayım. Sevgili Özkoçak  arkadaşımızın dediğine katılıyorum. İkinci boş bir akvaryumunuz yok ise  Kuluçka makinesinde kurtulma şansları artar.
Saygılar
Auratus yumurta aldi napmaliyim?
Sevgili atakan53 
Auratus  veya diğer cikletler yavruları  akvaryumda tek tür değilde karma akvaryumsa yavruların kurtulma şansları çok azdır.  İkinci bir akvaryumunuz yok ise Yavruluğa Kusturmanız şansınızı arttırır. Auratus karma akvaryumlarda baş belası diğer balıkların yüzgeçlerine zarar veriyor. Besleyecekseniz bu türü tek tür besleyin derim.
Saygılar
beta baligi ne yapmaliyim
Sevgili zvezda 
Beta gerçektende hak etmediği ortamlarda bakılmaya,satılmaya çalışılıyor. Arkadaşların dediği gibi küçük boy akvaryumlarda baktığında daha verimli olur.Canlı bitkili küçük akvaryumda yavru aldım. Yanına eş attığınızda iyi takip etmeniz gerekir. Yumurtlama sonunda dişiye erkek zarar verebilir. Yanına erkek beta atarsanız bir birilerini ölümle sonuçlandıracak bir ortam hazırlamış olursunuz. Betanın yanına neon türü besleyebilirsiniz.
Saygılar
green terrör
Merhaba 
Benim akvaryumum 100x43x52 ölçülerinde karma malavi cikletleri besliyorum. Bunun yanında  bir çift Green terror var. Bu karma akvaryumda yavru aldım herhangi bir problem yaşamadım. Benim tavsiyem yetişkin  damızlıklardan başlama. orta boy balıklarlarla başlarsan herhangi bir problem yaşıyacağınızı sanmıyorum. Şayet yetişkin türle başlıyacaksanız  Green terrorler, ve malavi türleri harika olur. Herkesin görsel zevki farklıdır. Öncelikle sizin hoşunuza gidecek türleri beslemeniz daha zevkli olacaktır. 
Saygılar

Frontosam Yine Yumurta aldı.
sevgili dostum adına çok sevindim en azından yumurtladıklarını görme şansına erdin.inşallah en kısa zamanda yavrularada kavuşursun.saygılar
Deniz Akvaryumu(Resimli)

mehaba dostum.......

ellerine sağlık çok güzel olmuş.benim sormak istediğim dip temizleme filitresinin düzeneğinde hava taşı var bunun amacı ne ve bu sistemi dış filitrenin akvaryum içinede bulunan emiş kısmına takılırsa işlevi daha iyi olmazmı.filitrenin çalışmasını etkilermi?.birde sump sistemini benim gibi acemiler için tek konu altında başlangıç itibariyle anlatmanız mümkünmü?saygılar

TATLISU AKVARYUMU NASIL DENİZ AKVARYUMUNA
çok teşekkür ederim dostlar önerilerinize harfi harfine uyacağım.saygılar sevgiler

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.