ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
mmmmmm22
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
22 Ağustos 2012 09:39
Son Ziyaret:
22 Ağustos 2012 21:05
Toplam Mesaj:
2 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
metin birdal
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Metin birdal

SON 2 MESAJI

kaplumbağa üremesi
Buna rampa gibi bişey yaptım ama suda cıkmıyo :S Bide balkona koydum orda da klimanın motoru duruyo ısıtıcı kullanmıyorum ama klimayı actıgımda orası da ısınıyor sence bişey olurmu yoksa iyi mi böyle ? sıcaklık tam ona vurmuyo.
kaplumbağa üremesi
Selam beyler benim hiç bir tecrübem yok bu konuda , bilgi edinmek istiyorum , daha önce hiç araştırmadım bugun başladım araştırmaya o yüzden geç kalmış olabilirim ne kadar hızlı yazarsanız cevap o akdar iyi olacaktır. Bana arkadaşım askere gittiği için su kaplumbagasını verdi besliyeyim diye , yanlız hiç tecrübem yok arada meyve ve kıyma tarzı şeyler veriyorum yiyor. kaplumbağam 2-3 yaşında sanırım 10 cm den biraz büyük.ve en önemlisi de dişi. arkadaşım bana verdikten 1 gün sonra kaplumbaga 2 kere yumurtladı , napcagmı bilemedim ve suda bıraktım yumurtaları. Leğende yaşıyor şuan zaten biraz büyük işte leğenin boyu. suyu sık sık temizliyorum. Neyse bu arkadaşta bakmayı bilmiyor sanırım 1 hafta kadar bakmış o da.ekmek ver diyp duruyodu 2 gündür ekmek veriyodum yemiyodu bende neden diye merak ediyodum. En son 2 yumurtadan birini yediği gün anladım acıktıgını. :(( diğer yumurtayı hemen ayrı bi kaba koydum ama suyun içinde beklettim, meğer kuma falan gömmek lazımmış :( Şimdi  bu yumurta yaklaşık 1 hafta kadar suda bekledi ama suyunu zaman zaman değiştirdim. tabi o olaydan 2 gün sonra 3.ncü kez yumurtladı. onuda ayrı kaba koydum. ilk yumurtladıgı yumurta çok küçük ve hala büyümedi içinde bişeyler yok gibi bembeyaz duruyo orda.
          Diğeriyse oranla daha da büyüdü ve genişledi içinde bişeyler oluşmuş gibi beyaz siyah bişeyler var ama damarları dediğimiz kırmızı bölümleri göremedim henüz. Ve aptallığıma bakın ki kaplumbaga bu sıcak havada pişer dye hep gölgede tuttum hiç güneşe çıkarmadım.yumurtalar da aynı.şimdi tam olarak ne yapmam lazım lütfen bi yardımcı olun ? GÜneeşe çıkarıyorm artık , yumurtalar ölmüşmüdür yoksa nasıllardır lütfen biri bişey söylesin , bikaç saatten fazla suda kalırsa ölür diye duydum ama 1 haftadır suda 1 tanesi küçük hala o son yumurtladıgı büyük biraz ve içinde bişeyler var gibi. Şimdi napmam lazım bi söyleyin lütfen. Bu arada kaplumbagam Kırmızı yanaklı. Saygılar..

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.