ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
r4inmaker
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
15 Mayıs 2012 09:52
Son Ziyaret:
04 Temmuz 2012 18:59
Toplam Mesaj:
6 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Doğcan Bıçakçı
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Doğcan Bıçakçı

SON 6 MESAJI

60 lt Bitkili Masa Akvaryumu
[QUOTE=melihakgun] Bu bahsettiğiniz boyalı balıklardan bende de var. Bu balıklar renklendirilmiş white skirt tetra. Characiform lardan olup ">Gymnocorymbus ternetzi (Siyah tetra) nın farklı bir formudur. Boya ile veya renklendirici yemler ile farklı ren alması sağlandığı internetteki kaynaklarda yazıyor. White skirt tetra diye internette aratırsanız pek çok kaynak bulacaksınız.Saygılarımla.  [/QUOTE]

60 lt Bitkili Masa Akvaryumu
Evet Chanda Ranga olduğu kesin. Sorun çıkartmıyorlar ama üzüldüm yapacak birşey yok... Almayalım gerçekten balıklara yazık.

[QUOTE=12Kamil] [QUOTE=melihakgun] Bu bahsettiğiniz boyalı balıklardan bende de var. Bu balıklar renklendirilmiş white skirt tetra. Characiform lardan olup ">Gymnocorymbus ternetzi (Siyah tetra) nın farklı bir formudur. Boya ile veya renklendirici yemler ile farklı ren alması sağlandığı internetteki kaynaklarda yazıyor. White skirt tetra diye internette aratırsanız pek çok kaynak bulacaksınız.Saygılarımla.  [/QUOTE]

Bahsedilen balığın Chanda Ranga Olabileceğini düşünüyorum. 

Bu balıkları lütfen almayın. Ticari bir işkenceye maruz kalıyor bu balıklar. 

Saygılar...
[/QUOTE]

Balıkları hafiften eksilttim. Şuanda mutlular =). 

[QUOTE=mrtcndmrl]Balik sayii cok fazla degilmi sonradan eklediklerinizle beraber? 65 litrede ?[/QUOTE]


60 lt Bitkili Masa Akvaryumu
Akvaryuma 20 adet mücevher tetra eklenmiştir.  Son halinden ufak bir kare. Birazcık karışık gözüküyor ama aslında öyle değil. Bu ilk koyduğumda ki tanışmalar koklaşmalar diyebilirim. Herkes kendi halinde sürü olarak dolaşıyor ve izlemesi acayip zevkli. 

 
r4inmaker2012-05-17 22:31:43
60 lt Bitkili Masa Akvaryumu
@durulb  evet saçma sapan isimler söylüyorlar da dün gece bir akvaryum videosunda görür gibi oldum. bugün bir kaç dakikamı ayırıp sanırım tüm türleri gezip bakacağım. ama characiform'un içine girdiği kesin. bulursam buraya yazarım. 

@pacosinan  tabi müsait olduğumda ne zaman istersen. 

@dncr  60 litre akvaryumum :D gözden kaçtı heralde hehe.  r4inmaker2012-05-17 13:36:55
60 lt Bitkili Masa Akvaryumu
Teşekkür ediyorum =). Maltepe de Maydanoz Akvaryum var. ben oradan alıyorum herşeyimi. Ayrıca Minübüs yolunun orada bir pasaj var. İsteyeceğin her bitki var diyebilirim. Büyük ama sessiz bir yer =). PM atarsan tarif edebilirim. Yalnız adam latince isimleri bilmiyor tabiki. Arayıp bulmak gerekiyor dükkanda.
60 lt Bitkili Masa Akvaryumu
Herkese Merhaba =)

Ben Doğcan; yeni bir akvarist olarak aranıza bugün katıldım. Artık ben de birşeyler paylaşayım diye düşünüyordum ki yeterli hikayeyi ve fotografı biriktirdiğimi anlayıp bugün üye oldum. İlk mesajım olarak da başlangıç akvaryumlarımı paylaşıyorum =). 

Herkese bol sağlıklı akvaryumlar ve sağlıklı günler dileğiyle; buyrun.

Fotoğraf: Kaplumbağalı hali; 40lt diğer akvaryum; Türünü bulamadığım balık; ve akvaryum değişiminden+hastalıktan sonraki 3 fotograf ekledim. Kamerada bir sıkıntı var o yüzden telefonla çekmek zorunda kaldım. Hoş ve kaliteli fotograflar yakında eklenecektir.  




Kapasite (litre):60

Canlılar:
Beyaz Moli (1d 1e) 
18 Neon Tetra (Hastalıktan önce 28 adetti)
Kılıçkuyruk (1e) (H.ö +1d)
Siyah Moli (1e) (H.ö +1d)
Lepisles (1e) (H.ö + 2d)
Zebra (4);
ve türünü bir türlü bulamadığım (akvaryumcum da bilmiyor), muhtemelen bir çeşit boyayla boyanmış 3 adet balık (Sırtları Pembe, Mavi ve Turuncu) Orjinallerinin hafif şeffaf ve beyaz olduğunu düşünüyorum. Amazon balığı olduğu kesin.
1 adet türünü henüz kestiremediğim; kendini kuma gömen kücücük yavru bir salyangoz (sanırım çimle beraber geldi). 


Bitkiler:
Eleocharis Acicularis 
Anubias Congensis
Cabomba
Rotala Macrandra "green" (çok ufaklar. 3 adet filiz büyüme aşamasında) 

Malzemeler:
350 L/H filtre (çok sessiz)
100w ısıtıcı
1 büyük beyaz, 1 küçük pembe ve 1 mavi ışık.
1,5 2 Kilo mercan kumu. 

Akvaryum Bakımı:
Haftada 1 akvaryumun 1/6'sını dinlenmiş su ile değişim yapıyorum. İçerisi saçmalamadığı ve bozulmadığı sürece pek dokunmamaya gayret ediyorum. 2 haftada bir filtrenin süngerini kendi suyunda yıkıyorum ayrı olarak. Beyaz Moli sürekli orayı burayı oynatıyor bazen. Çimleri ilk yerleştirirken kökünden söküyordu da şimdi tuttuğu için daha rahatım. Dip çekimi henüz yapamıyorum. Onu ayarlayacağım. Veya bir iki salyangoz alacağım. Çöpçüm yok; sağolsun nedense moliler ve kılıçkuyruk hiç alg bırakmıyor. 

Kullanılan Yemler:
Pul yem; Bazen karides tozu, bazen de bir iki çeşit büyük yemi küçük parçalara ayırıp atıyorum (Etçil yemi). Diyetleri iyi diyebilirim.

Kullanılan İlaçlar ve/veya Katkılar:
Deep Fix Dezopur (2 haftada bir 2 damla) ve çok az  Deep Fix Reptivit (2 3 haftada bir 5 6 damla) güzel vitaminleri var. Esas olarak kaplumbağa için kullanılıyor ama hem bitkiler hem balıklar için ). Sera Florena (Haftada 10 15ml ). Hastalıkta da Mikofish kullandım. Şu anda bayağı hafif bir doz akvaryumun içinde dolanmakta halen. Hastalıktan geçiş süreci diyebilirim. 





Akvaryumu henüz dün düzelttim. Öncesinde hastalıkla beraber batmış durumdaydı. Hem bitkiler hem ölü balıklar :(... 1 haftadır tedavi ediyordum. ölümler yok artık. Klasik tetra hastalığı baş gösterdi. Neden bilmiyorum ama benim tahminimce akvaryumcumdan aldığım balıklar taşıyıcı idi. Farklı yerden almıştım ve büyük kayıplar verdim =)... 

Filtre şuanda ufak biraz da ortada duruyor. Daha büyük bir haznesi olan ve daha yavaş pompalı bir filtre alacağım sebebi ise yan tarafa taktığımda bitkileri fazla savuruyor diyebilirim. Şu anda direk ön cama doğru üflüyor. Ama sirkulasyon gene iyi sağlanıyor. Hava taşım var ama fotograflar sırasında açmamıştım. Gündüzleri açmıyorum pek. Gece yatmadan önce 3 4 saat açıyorum; hem bitkiler hem balıklar için. 

Bitkiler rahat rahat büyümekte ve akvaryuma iyice alıştılar. Hepsi köklerini bayağı bir uzattı. Şu anda tek derdim kum. Koyu renkten nefret ediyorum; o yüzden mercan kumu kullanıyorum. İnce bayağı ama bitkiler gayet sağlıklı oturdu diyebilirim. Sorun yaşarım zannediyordum ama artık yaşamıyorum. Çimler bile uzuyor güzel güzel. Sera Florenayı da haftada 10 15ml atıyorum. 

Tetralar çok güzel sürü yapıyorlar. Kavga dövüş eskiden olurdu; şimdi fazla kayıp verdiğim için herkes üzgün. Yas tutuyorlar :p. 


Bu arada; şu türünü bilmediğim balığa gelelim. Balıkların gerçekten sırtlarının boyanmış olduğuna inanıyoruz akvaryumcumla beraber. Adamda "bune lan" diye almış. İşçilik çok güzel diyebilirim. Fark etmek imkansız ama tek foyası omurganın kuyruğa dönüştüğü yerde hafif renk olması ve başlarının gerisinden aniden başlıyor olması. 100% aynı fiziksel özelliklere sahip 3 balığın 3 farklı renkte olması zaten çok çok çok zor bence. Ama onlarda bir canlı ve tabiki de çok seviyorum. Yassı ve meleğe benzer hatları var fakat yüzgeçleri öyle değil tabi. Barışçıllar diyebilirim. 

Akvaryum yaklaşık 1 senedir kaplumbağalarımı barındırıyordu (Mercan kumu, kaplumbağa güneşlenme/dinlenme tahtası, plastik bitkiler ve başka küçlü bir filtre vardı. Tabi extra ışıklandırmalar vs vs). Yaklaşık 1,5 ay önce çok temiz bir değişim yaptım. Şimdi kaplumbağalar 40 ltlik bir micro da. Tosbağa oldular artık yarım avuç diyebilirim ama gayet yettiğini görüyorum (4 adet). Artık büyük akvaryum tamamen balıklara ait.

Türler arasında bir sıkıntı yok. Çocuk da istemiyorum şu ara o yüzden ayırmaya gerek duymuyorum, kariyer yapıyoruz balıklarla =)


(Meraklısına Not: Kaplumbağalarla beraber 6 adet zebra yaklaşık 1 sene boyunca yaşadılar. Sonra ayırdım. Kaplumbağaların ilk senesinde çok güzel bir görüntü veriyorlar. Sonra ki senelerde hiç tavsiye etmiyorum. =) )



Teşekkürler.
Her türlü tavsiyenizi bekliyorum ;).

r4inmaker2012-05-18 12:35:04

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.