ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
aquacalix
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
30
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
25 Nisan 2012 22:04
Son Ziyaret:
21 Kasım 2022 00:38
Toplam Mesaj:
101 [0.02 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
oğuzhan aşkar
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Meslek:
su ürünleri ürt. uzm.
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

balık deyip geçme bir küçük kavanozu dünyası yapar... yeri gelir koskoca okyanusa sığmaz...

SON 10 MESAJI

Betanin Kuyruğu Düştü
[QUOTE=Emyy]Şiddetli bir kavga sonucu kopan bir kuyruğa benziyor. Bettanın yanında başka balık var mı? Aynı tür bile olsa tek besleyin. Kabın dibindeki yenmeyen yemleri dip sifonuyla çekin, aksi halde su hızla bozulur ve kopan yer mantarlaşır. İyi beslemeye ve suyu temiz tutmaya çalışın.[/QUOTE]

kavgalarda genelde daha küçük parçalar kopar. Ama mantarlaşma konusunda haklısınız. veil tail işte kavgaya gerek yok su 19 derece altına düştüğünde tepki olarak kuyruk ve yüzgeçler bu türde kopabiliyor ne yazıkki.
Koi balıkları hakkındaki herşey
[QUOTE=dont_walk]Merhabalar.
Öncelikle faydalı bilgilerinizi bizlerle paylastiginiz için teşekkür ederim. Bizim şöyle bir sorunumuz var. Bahçedeki havuzumuzda 24 saat içinde 50 tane anaç 200 tane de yavru koi baligimiz bir anda öldü. Ardından eylul 2016 da tekrar koi aldık havuzu dipbucak temizleyip balıkları biraktik.
Ve maalesef geçen hafta aldığımız 8cm lik 70 tane koi balığı öldü. Araştırdık fakat bu toplu ölümlerle alakalı herhangi bir neticeye ulaşamadık.
Bu konuda yardımlarınızı bekliyoruz.[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/183122/230220171455451.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/183122/230220171456201.jpg[/IMG][/QUOTE]

Ölümler kış ayında yaşanıyorsa ve 24 saat içerisinde sürünün tamamı telef oluyorsa deterjan sabotaj elektirik kaçağı gibi teorilere gerek yok. Karasal iklimin agır hissedildiği bölgelerde belli bir su derinliğinin üzerinde kalan havuzlarda +4 derece kuralı korunamadığı için balıklarınız donarak ölmüştür. Başka bir açıklamaya gerek yok. 1metreden az derinliklerde sık görülen bir olaydır. Koi havuzları ve göletleri ya uzmanı tarafından yada çok iyi bilen hobici tarafından tasarlanmalıdır . görsel kaygıdan çok balıkların rahatı ve biyolojik kurallar gözetilmeli.. Her iki toplu ölüm vakasınında kış ayında yaşandığını tahmin ediyorum.
Koi balıkları hakkındaki herşey
[QUOTE=Kromatit]Kurbağa veya iribaş yiyen bir canlı var mı acaba yılandan başka?[/QUOTE]
Ekosistemde avcısı çok olan bir canlıdır.. kanatlılardan, sürüngenlere, balıklardan, memelilere kadar hatta bazı etobur bitkilere kadar potansiyel avdır kurbağa. Sadece bunla kalsa iyi Kurbağa yiyen kurbağalarda var. Kısacası dünyaya bir daha gelme şansımız varsa kurbağa olmak istemezdim. Eee tabi bütün bunlar yanısıra avcılar avcısı insanda bu zincirde kurbağanın avcısıdır. Bir çok ailenin ekmek teknesidir trakya yöresinde.

[QUOTE=recep_erginer] Arkadaşlar benim yazı kısa olunca her türlü yorumada açık kalmış .Ben doğayı tabiatı seven biriyim her türlü hayvanıda severim. Evimdede yıllarca akvaryum vardı. ''bunlar,bunlar olsun,şunlar,şunlar olsun ama kurbağa olmasın''. Ekosistemde yok böyle bişey bunu gayet iyi biliyorum, hatta nasiyata ihtiyacım olmucak kadar iyi biliyorum.
Evim 36 haneli herkesin özel bahçesi olan bir site . Yan komşum rahatsız oluyor diye ben rahatsız oluyorum .O rahatsız diye ben kafama takıyorum ve rahatsız oluyorum.
Şimdi İnsanmı kurbağamı? hangisini seçelim?
Tavuğu sevdirmek için diyelimki yumurta verdik .Ben havyarmı vercem sevdirmek için. Yada kurbağa bacağı'mı pişireyim komşuma ikram edeyim.
Adam rahatsızlığını dile getirdi .bende ne yapabiliriz diye forumda sordum, geçen yaz ben onları geceleri kepçeyle yakalayıp uzaklaştırıyordum aslında
Ben bu havuzu bozmam ama komşuluğuda bozamam . Komşu Ekosistemin böyle olduğunu bilmiyo bilse bana gelmez öğrenmeyede niyetinin olduğunu düşünmüyorum o'nu ben tanıyorum forumdaki arkadaşlar değil. bu yüzden o'na öğretmek için zamanda harcamak istemiyorum.
[/QUOTE]

Recep bey uzun zamandır forumda yorum yazıp soru cevaplamıyordum yada tavsiyede bulunmuyordum. Bununda gerekçesi yazdığım yazıların içinden bir cümlenin cımbızlanıp tüm metin ve emek heba edilip o cümlenin üzerine dünyasını kuran üyelerden ve daha önce cevabı verilmiş ama tuaf şekilde tekrarlanan ramazan ayındaki iftar öncesi programlarındaki medyatik hocaya "hocam neler orucu bozar" diye soran seyircilerin mantığında özelden bana mesaj atıp iki balık aldım 1 senede ne kadar büyür yada bunlar ne zaman doğuracak diye soran üyelerden dolayı. Nasıl ki medyatik hoca "La müslüman geçen sene orucu bozan şeyler bu senede bozuyor bir şey değişmedi geçen ramazandan bu yana" diyemiyor sa bende kardeşim 1 parmak boyunda koi almışsın ne yavrulamasından bahsediyorsun sen onu yaşatmayı başar sonra bakarız çağresine diyemiyorum. Bu nedenlerden dolayı forumada uzun süredir girmiyordum ki geçen gece şeytan dürtene kadar. Bir sürü özel mesaj vardı. siz 1 hafta arayla 2 kez mesaj atmışsınız ve her mesajdan da ikişer tane gelmiş 4 mesaj olunca dedim okuyayım sanırım çok önemli ki 4 mesaj atılmış. oysaki 2 mesaj tekrarlarıyla o yüzden uzun olmuş. ve mesajlarınızda "ben ve komşum rahatsız oluyoruz" cümlesini gördüm ama ben o cümleyi okuyunca dedim ki komşu rahatsızdır ve recep beyde komşunun rahatsızlığından muzdariptir. Zaten yazımın sonunda da belirttim siz kurbağa gerçeğini bilerek ve umursamayarak o havuzu kurdunuz ama sizi sıkıntıya sokan kurbaga değil komşunuzdur diye.
Şimdi neden uzun süreden sonra forumda canım sıkılmasın diye yazmama rağmen sorunuza açıklık getirme ve yardım etme ihtiyacı duydum? Size yardım ederken aynı zamanda ülkemizdeki bu algının ne denli yanlış olduğunu bu satırları okuyacak ve aynı sebeple bu konuyu ziyaret edecek kişilere bir kaynak bırakmak çabasıyla cevapladım sorunuzu.. Aslında aynı tarafta olduğumuzu sizin kurbağa kaynaklı değil komşu kaynaklı sorun yaşadığınızı zaten belirttim. Kimseye nasiyat vermek gibi bir çabam yok çünkü nasiyat verilmez nasiyat alınır sizin için tavuk yumurta örneği bir şey ifade etmese de o satırları okuyan kişi sorunun insan kaynaklı olduğunu farketsin diye yazdım. Burada yazdığım her şey sadece size özel değil çünkü bu satırları binlerce insan okuyor içinde bahçesine havuz yapıp kurbağa istemiyen de var kendi için sorun olmayan ama komşusu rahatsız olduğu için sorun edende var ben her ikisine de örneğimi, tavsiyemi, nasihatımı her ne diyorsanız verdim. İster uzun uzun yazdığım için teşekkür etsin yada isterse yine içinden iki satır çımbızlayıp yanlış anlayıp emeğimi hiçe saysın. önemli değil. Sizin komşunuzun zeka seviyesini kültürünü tabi ki bilmez kimse, en iyi siz bilirsiniz. ama kötü komşuyla yaşama deneyimini ve idare etmeye çalışma deneyimi size has bir durumda değil hepimizin uyumsuz sorunlu komşuları var. O kadar alabileceginiz önlemleri yazmama rağmen bunları görmeyip sizinle aynı duyguları paylaştığı mı ve sıkıntınızı anladığımı da fark etmeyip alındığınız içinde teşekkür ederim. Ben alışığım artık acıtmıyor.
şimdi bu kadar yazmışken ve geçen gün bir kısmını yazdığım Kurbağaları havuzundan uzak tutmak isteyenlere birkaç tavsiyede daha bulunayım da başladığım işi tamamlayım. Şimdi Recep bey sizinle aynı sorunu paylaşanlar için uygulaması kolay bir yöntem söyleyim. ucuz ve etkili bir yöntemdir kısmen diğerlerinden daha fazla işe yarar. Birçoğumuz balkon ve teraslarında cd asmış insanlar görürüz martı güvercin karga gibi balkonuna pisleyen çöpünü karıştıran çiçeklerini yiyen kuşlardan sakınmak için. bu yöntemi balık üreticilerine tavsiye ederiz ki özellikle yavru havuzlarına balık avlayabilecek su kuşları iniş yapmasın diye.
Prlak ve hareketli cisimler her canlının dikkatini çeker ve korkutur. kurbağa buna dahildir. ama sorun şuki geceleri aktif olan ve daha çok bağıran kurbağları bu yöntemle engelleyebilirmiyiz.? evet engelleyebiliriz. yapmamız gereken bahçe aydınlatmasında kullanılan basit let lambalardan edinmek. havuzunuzun en çok kurbağa çeken kısmına yerleştirin. daha sonraki aşama en ufak rüzgar kıpırtısında dönecek şekilde havuzun birkaç köşesine cd asmanız. mutlaka kurbağanın seviyesinde ve daha yüksekte değişik seviyelerde asın ki kurbağaları daha çok rahatsız etsin kıpırdayıp parlayan bu nesneler kurbağaları tedirgin edecekti bu tedirginlik çiftleşme sarkısına ara vermesine sebep olur çünkü avcılarına karşı en azından esini duyurmak istemeyen kurbağa parlayan şeylerin ne olduğuna kafa yorarken sessiz kalacaktır buda sizi biraz daha rahatlatır. Bu yöntem en işe yarayanlar arasındadır havuz kenarına heykel koyma olayına benzer ama bunda daha fazla görsel efekt kullandığınız için kurbağaya " what the f#ck is that?" dedirtirsiniz. CD nin hareketli olması ve ışığın olması yeterlidir. tek sıkıntı doğal görselliği bozacak cd lerdir ki her şeyin birde kötü yönü vardır . aynı etkiyi yaracak orijinal bir ürün bulabilirseniz disko topuna benzer çocuk odalarında olan yıldız şekli yansıtan ışıklı toplar gibi işe yaraya bilir ama tabi bir fikir.. Bir diğer yöntemse su üzerinde yılana benzeyecek ve hareket edebilecek bir obje kullanmanızdır buda baya işe yarar. yılan tehlikesi insan dahil neredeyse tüm canlılarda iç güdüsel bir korku durumunu tetikler.
Şehri ikiye bölen su kanalının kenarında yürüyüşe çıkıp bir banka oturup çekirdek sefası yaparken kurbağaları gözlemlemek suya düşen taşla beraber, sokak lambasının altından geçen gece kuşunun karartısıyla, su üzerinde sürüklenen dal parçasıyla, dönüş yapan arabanın farıyla şarkılarına ara verdiklerini birkaç gecede gözlemleyerek çözdüm. Ben soruyu kurbağalara sordum cevabı onlardan aldım "siz ne zaman susarsınız sizi ne susturur ?" diye cevabıda sağolsun kırmayıp verdiler. Okulunda alamadığım cevabı yerli yabancı kaynaklarda bulamadığım cevabı yine onlar verdi sağolsunlar. Bende bu cevapları sizlerle paylaştım umarım işinize fazlasıyla yarar. [:3] sevgilerle..[EDIT]aquacalix,2016-01-23 06:04:22[/EDIT]
Koi balıkları hakkındaki herşey
[QUOTE=recep_erginer]Merhaba,
Bahçemde 6tonluk Koi havuzum var. Mayıs 2015 kurulum. tek sıkıntım bahar aylarında çok aktif olan kurbağlarlar var ne yapabilirim
Yardımcı olurmusunuz[/QUOTE]

Merhabalar Recep bey bahçe göletlerinde ve süs havuzlarında kurbağa sadece bizim ülkemizde ciddi sorun olarak görülüyor. Su peyzajında ilerideki ülkelerde kurbağa varlığı başarının temsilcisi sayılır. Kurbağalardan kurtulmak yerine nasıl göletime çekerim diye planlar yapılır. Bazı kurak bölgelerde kurbağalar gölet sahipleri tarafından getirilip gölete yerleştirilir.

Kurbağa sesini duymak istemiyorsanız neden bahçenize bir havuz yada gölet yaparsınız?. Balık beslemek için mi? o zaman evinize akvaryum kurun..Nilüfer gibi su bitkilerini yetiştirmek için mi ? geniş bir çöp kovasına su koyarakda nilüfer bakabilirsiniz havuza ihtiyacınız yok. Eğer cevabınız güzel görünen doğal bir gölet/havuz sahibi olmak istiyorumsa kurbağa bunun kaçınılmaz bir parçası olacaktır. Doğal bir göletteki tüm güzellikleri bahçenizde isterken sadece kurbağa olmasın demek yanlış olur kurbağa ekosistemin bir parçasıdır. Dünyaca ünlü gölet malzemeleri ve havuz ekipmanları üreticisi birçok firmanın logosunda kurbağa vardır. Hiç aklı başında insanlar problem sayılacak bir şeyi müşterisinin gözüne sokarcasına logosuna taşır mı? hayır taşımaz.. peki bu adamların derdi nedir! dediğim gibi onlarda değil bizim ülkemizde ve estetik anlayışımızda sorun var. Kurbağalar suyun olduğu her yere gelecektir bunu yapmayı bıraktıklarında işte sorun o zaman başlar.

Su peyzajında kurbağa üzerine alınan önlemler uzak tutmak üzerine kurulmaz çünkü asla hiçbir yöntem etkili olmaz ( eğer havuzun üzerini kapamayı yada etrafına bariyer döşemeyi düşünmüyorsanız) Kurbağa ile ilgili alınan tüm önlemler kontrolsüz şekilde çoğalmamaları üzerinedir. Frekans yayan kovucular kurbağalarda tam anlamıyla işe yaramaz ses onaları uzaklaştıran bir çözüm değildir eğer öyle olsaydı kurbağalarda kulak kepçesi olurdu. kurbağalarda kulak zarı derilerinin üzerine yapışık konumlanmış şekildedir. O mercimek tanesi seklindeki beyaz leke aslında kulak zarı. Sadece su içerisindeki titreşimler kurbağalar için aşırı sayılır. Yani piyasada bulunan titreşim ve düşük frekans ses ile haşere uzaklaştıran ürünler kurbağalarda tam etkili olmaz. Buna rağmen kullanmaya devam ederiz.
Kurbağaları uzak tutmak için önerilen her türlü kimyasal doğruda diğer su ve kara canlılarına ( hatta insana) aynı etkide zarar verdiği için akıl karı değildir..
tuz çemberi kurbağayı rahatsız eder ama havuzunuzun çevresine sürekli tuzdan bir çember yapmakta akıllıca değil tuz toprak yapısını bozar bitkilere zarar verir ve her yağmur yada nemli gün sonunda yıkanarak kaybolur.
Düşük voltajlı çitler dünyada kullanılan en yaygın gölet ve havuz koruma önlemidir ama dediğim gibi kurbağalar için değil balıklara zarar verebilecek canlılar için uygulanır rakun gibi ( çok şükür ki rakun gibi bir tür coğrafyamızda yaşamıyor). bu çitler kurbağaları önlemek için kısmen işe yarar ama çiftleşme seronomisi için her şeyi göze almış kurbağalar o engelide zıplayarak aşabilir.
En zararsız ve işe yarayacak önlem baykuş,timsah, heron, telli balıkçıl, kaplumbağa gibi havuz figürlerinin ve heykelciklerinin kullanılmasıdır. Gözüne kulağından daha çok güvenen bu canlılar doğal düşmanlarının şeklindeki her şeyi tehlike olarak algılar durur ve daha iyisi ters yöne doğru kaçar. Ama bu taştan ve plastikten heykeller hormonları git kendine bir eş bul diye bağıran kurbağaları durdurmaya yetmez.
Başka bir yöntem küçük çamur birikintisidir. mantık şu şekilde işler daha sığ ve çamurlu bir birikinti kurbağa yavruları ve yumurtalar için havuzun soğuk ve tehlikelere açık berrak sularından daha sıcak ve güvenlidir. Havuz yakınına açılan bu küçük birikintinin içerisine kepçe benzeri bir ağ bırakırsınız sizi gören kurbağalar bu küçük çamurlu birikintiye atlayıp saklanırlar ama siz ağı kaldırdığınızda aslında küçük göletlerini tuzak olduğunu anlarlar. Sonra o şirin yaramazları en az 200 m uzağa bırakırsınız ki başka su kaynağı arasınlar.
Kurbağa konusunda biz proje aşamasında havuz ve göletlerin inşası ve filtrasyon düzenekleri planlanırken ve tasarlanırken daha sonrasında ise sayılarını makul düzeyde tutmak ve ekosisteme entegre etmek için alınan biyolojik önlemlerle konuya yaklaşıyoruz.
Kurbağalar bahçe havuzlarının değişmez gerçeğidir. Balık üretimi yapan toprak havuzların etrafı etek perde çekilerek balık yavrularını yememesi için kurbağalar uzak tutulmaya çalışılır. içeri girmeye başaranlarsa havalı tüfek ile vurulur. Kurbağa eğer bir problemse sadece balık üreticisi içindir.
Batılı doğallığın anlamını çözmüş kurbağa onun gün ışırken öten kuşlardan farksız kendine has şarkısı olan hayvan olduğunu kabullenmiş ( kabullenmese kaç yazar kaçış yok) Yukarıda bahsettiğim en çok uygulanan yöntemler ve yazamadığım diğer yöntemlerden daha gerçek olan olan çözüm bence şudur. Bir yakınım "eğer tavuk besleseydin ve komşun tavukların kokusundan ve sürekli öten horozundan şikayetçi olsaydı ne yapardın dedi" bende kolay bir yöntem olduğu için hepsini keser kümesi de yıkardım böylece sorun çözülürdü dedim. Sonra bana daha kolay ve herkesin mutlu olacağı çözümü söyledi. Bazen komşuna hediye olarak tavuklarının taze yumurtalarından hediye edersen şehirde taze yumurtanın tadına bakma imkanını bulursa senin kadar o tavukları sever koku burnunu, sesi kulağını tırmalamaz olur çünkü o lezzetli yumurtanın tadı damağını meşkül eder demişti. havlayan köpeğini bazen komşundan gezdirmesini rica edersen kendi köpeği gibi görüp sevecektir. bahçendeki meyvenden ikram edersen bahçesine düşen yaprakları görmeyecektir. Her şey paylaşmakla ilgili sanırım. Eminimki o havuzu yaparken kurbağa gelebileceğiniz ve erkeklerin çiftleşme şarkılarını söyledikleri senede iki defa o 3'er haftayı göze almışsınızdır ama komşunuzun rahatsızlığı farklı olur. yani yine yazımın en başındaki gibi sorun kesinlikle bizde kurbağalarda değil. Sanırım komşunuzdan bazen balıklarınıza yem atmasını yada havuzunuzun kenarında çaya, mangala davet etmenizi şiddetle tavsiye ederim [;)] çünkü kurbağalar hep bizimle olacak.. sağlıklı hobiler dilerim.



Koi balıkları hakkındaki herşey
[QUOTE=tahsincetin]Boyu yaklaşık 20 cm davranıslarında olumsuz bir değişiklik yok aksine daha canlı. Aslında akvaryumu canlı doguran beslemek icin aldım ama bu hediye gelince veremedim bi yere. Eger yumurtlama olduysa erkek koi almayı düşünüyorum[/QUOTE]

bu mevsimde üreme pek mümkün değil. ayrıca koi balığının üreme işini yanına bir eş alarak çözemezsiniz. zor ama diyelimki balığınız dişi ve yine varsayalımki bu mevsimde halen yumurta sahibi. yanına üreyebilecek boyda erkek aldınız akvaryuma koydunuz. sonraki planınız ne ? bazen 2 balığı yan yana koyunca hemen üresin yavru alayım olmuyor daha rasyonel düşünün. su ısısına göre 2,5-7 gün arasında yumurtalar açılır. yavrular neredeyse 1mm civarındadır lepistes yavrusundan 5 kat daha küçük. filtreye yakalanır ilk dakikasında yada anaç balıklarınızın arasında telef olur . diyelim ki ayırdınız bir şekilde ilk 15 gün boyunca en az 4 değişik türde canlı yemle sırasına göre beslenmeli. dahada olumsuzlukları uzattıkça uzatırım ama asla size yalan söyleyip hemen yarın bi erkek alın atın yanına diyemem erkeğide almanız zaten problem tek tek çıkarıp sıkacaksın karnını sperm çıkacakmı diye. bu mevsimde sivilceside olmazki bakıp öyle alabilesiniz. hiçbir aklı başında akvaryumcu balıklarını çıkarıp size tek tek sıktırmaz.  Tavsiye vereyim en az 6 -7 koi alın akvaryumunuzu en az 500 litre yapın önümüzdeki sene nisan sonu mayıs başında üreme mevsimi başladığında deneyin. yada o tek olan koi balığını bi şekilde verip yerine bol miktarda canlıdoğuran alarak balık üretmenin keyfini sürün.

Koi balıkları hakkındaki herşey
[QUOTE=tahsincetin]Merhabalar,
Bir sorum olacak. Koi balıgım tüpçük cıkardı sürekli köselere kuytu yerlere giriyor ve sanırım yumurtlamaya başlıyor. Ama disinin yanında erkek yok. Balıgı yaklasık bir ay önce aldım. Suan yanına aynı boyutlarda bir erkek koi alsam yumurtaları döller mi ?
Not. Balık beslemeye yeni basladım.

[/QUOTE]

Koiler için üreme mevsimi geçti çok nadiren yaz sonuna kadar devam ederler. balığınız boyu ve yaşı önemli ayrıca akvaryumda bakıyorsanız ve 3 yaşından ufaksa ne yazık ki yumurtlamayacaktır . cinsiyetinin dişi olduğunu kesin biliyormusunuz. tüpcük çıkardı derken eğer anusunde bir değişim varsa bu mevsimde yumurtlama nadiren olduğu için hastalık yada stres sebepli olabilir. Davranışları yumurtlama arefesindeki bir dişiden daha çok stres altındaki bir balığa daha çok benziyor.
Koi balıkları hakkındaki herşey
[QUOTE=xaus]Verdiğiniz bilgiler için şimdiden çok teşekür ediyorum. Rafya yardımı ile havuzda koilerin yumurtlaması gibi bir şey varmı? 15 tonluk bir havuzum ve 20 adet koim var bahçemde  İl :antalya[/QUOTE] rafya işe yarar. çok cılız olmasın rafyalarınız. mümkünse havuzun kıyı kısmına yerleştirin ve su seviyesine yakın şekilde yerleştirin. derin olurlarsa işe yaramaz.onun dışında çam ağacı dallarıda kullanabilirsiniz. acele edin. balıkların biolojik saati üreme için sizin hazırlığınızı bekliyemez tam zamanı. belki antalya iklimi için yolun yarısı.
Koi balıkları hakkındaki herşey
[QUOTE=ayhan1976]Merhaba arkadaşlar, bahçe evimde 30.000 litre havuzumda 60 a yakın koi balıklarım var valıdem bakıyordu şu anda en büyüğü 30 cm civarında havuzum bakımsız sadece yemleme yapıyorduk günde 1 defa.Bu forum a denk geldim iyiki de gelmişim temmuzun başında havuza komple bakım yapmak istiyorum içine fayans döşeyeceğim bu havuza imkanlar dahilinde arıtma yapmak istiyorum önceki ve sonraki halini sizinle paylaşacağım  koi hakkında bilmediğim bilgileri buradan fazlasıyla öğreniyorum bütün arkadaşlara teşekkürler.. [/QUOTE]

Ayhan bey kolay gelsin. fayans yapmak akıl karı bir iş değil. yaz aylarında çok pis gösterecektir. filtrasyon sistemi oluşturulmazsa fayansın bir esprisi kalmayacak.
Koi balıkları hakkındaki herşey
[QUOTE=caff]Benim havuzum 55-60 cm derinlikte. Yaşayamaz mı? Bu arada sizi sorularımla sıkıyorsam lütfen söyleyin. Teşekkürler :)[/QUOTE]
o derinliktede yaşar ama tabiki bulunduğun bölgenin iklimine bağlı.
Koi balıkları hakkındaki herşey
[QUOTE=caff]Tekrardan merhabalar. Japon balığının bir türü olan aslanbaş, benim çok hoşuma gitti ve almak istedim. Ancak satıcı, bu balıkların narin olduklarını ve havuzda yaşamasının zor olduğunu söyledi. Doğal olarak kafam karıştı. Sizce?[/QUOTE]

derinliği 1 metre ve üzeri bir havuzda yaşayabilir. kışı rahatlıkla geçirebilir.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

KULLANICILAR

  • 20 Online Kullanıcı, 11 Üye

Online Kullanıcılar

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.