ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
halilözdil
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
22 Nisan 2012 22:21
Son Ziyaret:
27 Ağustos 2013 00:12
Toplam Mesaj:
19 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Halil Özdil
Doğum Tarihi:
23 Temmuz 1991
Yaş:
32
İl:
Istanbul
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

SON 10 MESAJI

Frontosa Bangwe Yellow ( Kigoma ) resimler 3 de.
Maşallah mert. vallahi gerçekten güzel olmuşlar. ama biraz daha canlı ve net resimler yakalarsan paylaşım için gerçekten faydalı olur..
Tropheus akvaryumunda su sertliği
Tropheuslar için özel bir akvaryum bakımı uygulamaya gerek yok.Her zaman yaptığımız gibi haftalık %20-30 dip çekimi ve taze su eklenmesi yeterli gelecektir.Mümkün olduğu kadar bakımı geciktirmeyin derim.Çünkü belki birkaç geciktirmede birşey olmayabilir ama birgün mutlaka olumsuz bir etkisi oluyor.Balıkta fiziksel etkileri olmakla beraber üremesine ve renginede etki etmekte.Bu nedenle bakımın rutin yapılması önemlidir.
İnşallah istediğiniz ölçülerde akvaryumu en kısa zaman da kurarsınız.

Birde Link önermek isterim bir arkadaş çok güzel şekilde anlatmış.

http://www.akvaryum.com/Forum/tum_detaylari_ile_tropheusculuk_rehberi_k373121.asp HalilÖzdil2012-05-14 02:14:53
Ne besliceğime karar veremiyorum
Üstat ben Frantosa bakıyorum ama senin gibi red rainbow katalambaya aşık olmuş birisiyim gerçekten çok güzel renkleri var. Hayırlısıyla askerliği bitirdikten sonra akvaryumu mu kurup balıkları almayı düşünüyorum gerçekten güzel balık beğenmişsin bence. Bildiğim kadarıyla çok nazik balıklar bakılması biraz zormuş diye duydum ama tahminimce yeterli özeni temizliği sağladıktan sonra bakılması imkansız balık yoktur. Akvaryumun sump'lı ise daha güzel de olur çünkü sump dış motordan daha temiz yapıyor akvaryumu tabi bu benim düşüncem şimdiden hayırlı olsun diliyorum inşallah yavrularını da görürüz.

strafor
Akvaryum ile masanın arasına koyacak . HalilÖzdil2012-05-11 19:32:07
strafor
Kardeşim nalbura git alabilirsin.
Tropheus akvaryumunda su sertliği
[QUOTE=citronx] [QUOTE=Çağdaş 78] 
 Malesef hersey linklerde bulunmuyor.Fakat tropheus başlangıç kitaplarına bakarsanız tümünde kurulum aşamasında aragonit kum önerilmiştir. Neyse ben bildiğimi yazayım siz ister uygularsınız ister uygulamazsınız,size kalmış. Tropheuslar tank ortamında yeterince geniş alanda yüzemedikleri için metabolizmaları yavaslıyor. Dolayısı ile dolasım sistemleride doğal ortamda olanlara göre yavaslıyor. Silis kum cok ince ve cok sert bir kum olduğu için(cam üretiminde kullanılır) oynarken veya özellikle kumdan yem toplarken 1-2 tane yutuyorlar ve zamanla uzun immun sistemlerinde birikerek tıkanmalara ve sonuçta ölümlere neden olabiliyor. İncelediğim bloud vakhalarının coğunda tankta kullanılan kum sasırtıcı bir sekilde silis kumdu.
İyi bakımlar...
[/QUOTE]

Güzel ve faydalı olduğunu düşündüğüm bu paylaşım için öncelikle teşekkürler.
Discus kurma aşamasındayken birden bire çok beğendiğim kasanga ya başlayan biri olarak birşeylerde ben sormak istiyorum. Herşey apar topar geliştiği için ,aragonit yerine kalsiyum karbonatlı kum kullandım. Varsa bununla ilgili deneyimlerinizi de öğrenmek isterim.
Ve bu yavaş büyüme yada hızlı büyüyememe konusunda birşey öğrenmek istiyorum,mesela şöyle bir kanıda mevcut bu balıkları besleyenler arasında yada bana öyle denk geldi. Balık dişinin ağzından çıkıp 3-4 cm e gelinceye kadar acaip bir hızla gelişiyor ve 5-6 cm den sonra duraklama dönemi gibi şeylerden bahsediliyor. 
Her balık için yüzeceği alanın fazlalığının gelişimine olan olumlu etkisini biliyoruz elbette ama frontosa için kurulan tonluk akvaryumlarda bile gelişim gözle görülür şekilde yavaş ilerliyor. Acaba tropheusta bu bir önyargı mı yoksa gerçekten yüksek hacimli akvaryumlarda bu gelişim gözle görülür hızlanıyor mu? 
[/QUOTE]

  Öncelikle Faruk bey bende frantosa besleyen biriyim ve kasanga'ya aşığım diyebilirim boy konusunda şu şekilde bildiklerimi paylaşmak isterim 180x70x50 bu ölçü yılların verdiği tecrübe ile bazı akvaryum sever arkadaşlar tarafından balıklar için en ideal ölçü olarak belirlenmiş bu ölçüyü şu şekilde de yapabiliriz 180x70x60 tabi bu tercih meselesi düşünün 3 cm balığı bu ölçülerde akvaryuma attığınızı ve her gün 3 saat boyunda bir taraftan su dolacak akvaryuma tabi şu şekilde bir damla akvaryuma girerken bir damla diğer taraftan çıkacak tabi bu akvaryumun % 25 ini karşılamasa bile bunu 2 veya 3 günde bir yaptığımız zaman bende yeterince fazlasını bile karşılar diye düşünüyorum ve su her daim taze kalmış olur buda balıkların boy atmasına yardımcı olur bu şekilde belli bir boya gelir örneğin: normal akvaryumda 6 ayda alacağınız boyu bu akvaryumda 4 ayda alabilirsiniz bu şekilde yüzme alanları ve suyun hacmi boy atmada önemlidir tabi ki bazı balık yetiştiren arkadaşlar bile balıkları boy atmaları için balıklarını hacmi fazlasıyla büyük depoya atarlar tabi su temiz ve balıklar için uygun şekilde olacak ama biz hobici olduğumuz için onları yapmıyoruz ama balıklara ne kadar uygun ortam sağlarsak o kadar verimli olur ve boyları da uzar tabi her balığın bir limiti vardır belli boydan sonra hiç boy atmazlar yada çok yavaş olur buda onların doğasıdır.Saygılar hayırlı günler.
Tecrübeli arkadaşlar İlangilerimin ağzında yavru var! Ne önerirsiniz?
Üstadım balıkların güzel olduklarını tahmin edebiliyorum 17 adet 8-11 cm balıkların boyu diyorsun sana yardımcı olmamı istersen şu şekilde fikrimi söyleyebilirim sana bence akvaryumunu büyüt ve bence boyları şu şekilde olmalı 180x70x50 ve bu 180 cm'in 20 cm i sump yapabilirsin bu şekilde akvaryumun suyu daha temiz ve daha berrak olur ve daha sık yavru alırsın içinin taşlarını da iyi dizmen lazım tabi ki çünkü tropheuslar bildiğim kadarıyla kaya sahipleniyor yavru aldığı zaman çekilecek yere ihtiyacı var ki buda rahatsız edilmesini önler diye düşünüyorum daha sağlıklı ve düzenli yavru alabileceğini düşünüyorum. Sağlıklı balıklar ve yavrular diliyorum size hayırlı günler..
              
1 tonda son resımler 5.sayfada
Hey maşallah imkan olsa bizde böyle tank kurabilsek.
Hayırlı olsun resimleri bekliyoruz.

                                                
KARABÜK SAFRANBOLU FO TROPHEUSLAR GELMEYE DEVAM
Hayırlı uğurlu olsun. Allah utandırmasın.

Maşallah. 
120*55*45h Tropheus İkola (Fotoğraflar 1.2. Video 2. Sayfa)
Akvaryumunuzun dekoruna hasta olsun ayrıca balıklarınız da çok güzel Tropheus'larda bunu seviyorum balıklar çok hareketli ve izlemesi insanı asla sıkmıyor aksime huzur veriyor. Allah yavrularını almayı nasip etsin sağlıklı bakmanız dileğiyle hayırlı olsun.

Maşallah. 

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.