ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
TanPinar
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
3
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
17 Nisan 2012 20:20
Son Ziyaret:
22 Aralık 2018 19:25
Toplam Mesaj:
163 [0.04 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Tan Pınar
Doğum Tarihi:
11 Kasım 1985
Yaş:
38
İl:
Istanbul
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Tan Pınar 150x55x70h Rainbow Cenneti :)

SON 10 MESAJI

Güneş Enerjili Akvaryum Aydınlatma
Led ampullerin çok fazla elektrik yakmadığını ve 10watt enerji panelinin 60-75TL, akü şarj kontrol ünitesinin 40-50TL arasında olduğunu düşünürsek çok ta ekonomik bir yöntem değil aslında. 

Enerji paneli 60-75TL
Akü şarj Ünitesi 40-50TL
Işıldak Aküsü 10-15TL

Toplamda 110-140TL arasında bir fiyata geliyor.

Şerit ledleri 3 sene yaksanız bu kadar fatura gelmez zaten :) O nedenle çok ta ekonomik olduğunu düşünmüyorum. İlk yatırım maliyeti kendisini 5 senede ancak kurtarıyor.

Zebralar Hakkında Sıkça Sorulan Sorular
[QUOTE=bugra taner]Lutfen pembelik ve boyut disinda [/QUOTE]

Dişideki pembelik zaten %100 oranında kesin bir sonuç veriyorken başka bir yolu neden öğrenmek istediğinizi merak ettim açıkçası.

Eğer akvaryumunuzda kırmızılaşmış bir balık yok ise henüz çok gençtir, ya da akvaryumda dişi yoktur. Zebralarda dişi/erkek ayrımı siyahla beyaz gibi belli iken başka bir yol bilmenin gereği yok ki :)

İbret Alınası İlanlar
[QUOTE=GörkemÖzdemir] 

En nihayetinde yine ibret alınası bir ilan. Yani ders çıkartılması. Başlık ve içerik bu yönde. 
[/QUOTE]

Tabi ki ibret alınması gereken bir durum, ama kişi ile hakaret boyutuna varacak kadar dalga geçmek, aşağılamak doğru değil.

Yani siz beni güldürdünüz Allah'ta sizi güldürsün, şu balığı da koysaymış tam olurmuş, orası cahil insan kaynıyor gibi yorumlar hoş değil diyorum sadece. Burada yorum yapan ve yapacak olan pek çok kişi böylesine olmasa da yanlış şeyler mutlaka yapmıştır, yanlış yapmadan doğruları bulamazsınız. 

Bu yapılan şey tamamen bilgisizlikten kaynaklanıyor, cahillikten değil. Kimse adama nasıl balık besleneceğini öğretmemişse ve o bu şekilde balık besliyorsa Cahil demenin, dalga geçmenin doğru olmadığını savunuyorum sadece. 

O malum sitede aramaya kalksak bunun gibi yüzlerce ilan var, bizim 1 liraya bile almayacağımız Zebrayı 50 liraya satandan tutun da 50cm'lik akvaryumu 250liraya satan satıcılar da dahil olmak üzere yüzlerce ibretlik ilan var. sonuçta bilinçli olan insan ne Zebra'ya 50 lira verir, ne 50cm'lik akvaryuma 250 lira verir, ne de bu konuya bahis olan ilandaki şeylere 280lira verir.
İbret Alınası İlanlar
Ben bu ilanda ibret alınacak ve de özellikle kahkahalar ile gülünecek bir şey göremiyorum şahsen. 

neden diyecek olursanız ülkemizde yaklaşık 500.000 civarı akvaryum hobisi ile ilgilenen insan var, bu foruma yolu düşmeyen yaklaşık 450.000 kişinin akvaryumu bu şekilde zaten. Yani bunda ne gülünecek, ne ibret alınacak ne de ağlanacak bir durum yok. 

Evet insanlar bu şekilde bilinçsiz bir akvaryum kurabiliyor. ben aynı akvaryumda Teleskop ve Astronot gördükten sonra hiç bir şekilde o balık şu ve ya bununla yaşamaz diyemiyorum. sağlıklı olup olmayacağını tartışabiliriz, ama yaşamaz deyip aradan sıyrılmak ta doğru bir tercih değil.

Yanlış bir uygulama ama sonuçta hepinizin de gördüğü gibi o kadar birbirinden ayrı balıklar aynı akvaryumda yaşıyorlar. Böylesine acınası bir tablonun gülünecek bir durumu yok. Emin olun o insan gibi akvaryumu olan onbinlerce insan var. Hayatım boyunca bu tarz akvaryumlara çok rastladım ve sahiplerini bilgilendirmeye çalıştığımda aldığım cevaplar hep aynı. ''Abi ben bu balıkları 2 yıldır beraber besliyorum bir şey olmuyor'' Bu durumda da bize söyleyecek söz kalmıyor. Her birey buradaki forum üyeleri kadar bilgi sahibi değil, o nedenle onların bildikleri ile dalga geçmeye çalışmanın, kahkahalar ile gülmenin gereği yok. Her zaman herkesin doğruları aynı olmayabilir. Akvaryumda saklanacak yer bolluğu varsa da her balık her balıklar aynı akvaryumda yaşar, bunu onaylamıyorum tabi ki ama örneklerini sürekli olarak görüyoruz.
Ucuz Maliyetli Isıtıcı
Suyu kaynattığınız zaman içerisinde yararlı bakterileri de öldürmüş oluyorsunuz. o nedenle sağlıklı bir sistem değil. Üstelik günde 5 kez akvaryumdan su çekip kaynatıp geri boşaltmanın mantıklı bir yanı yok. Yazın suyumuz zaten fazla soğumuyor sıkıntı değil ama bütün kış boyunca bu işlemi yapmanız halinde akvaryum suyunu sürekli değiştirmeniz gerekecek. :)

Kısacası pratikte olabilir gibi görünse de mantıklı olarak bakıldığında uğraşılmayacak bir sistem. Gece bu işlemi yapıp akvaryum suyunu sabit sıcaklıklarda tutmazsanız sonrasına söylediğiniz sistemle suyu kolay kolay ısıtamazsınız. Günde 8-10 kez akvaryumdan su alıp kaynatarak geri boşaltmak normal bir insanın yapacağı bir durum değil.
Varlık içinde yokluk
Yapışkanlı fon ve ya folyo olarak satılıyor. Neredeyse bütün 1 milyoncularda bulunur, birinde olmazsa diğerinde mavi renkli olanı mutlaka bulursunuz. hatta kırtasiyelerde bile var. Şimdi ilkokul öğrencilerinin performans ödevlerinde sık sık kullanılan bir malzemedir.
fotoğraf makinesinden anlayanlar
Mahmut bey Profesyonel Fotoğraf çekimi yapan birisi gözü ile bakıp öyle üstün diyebiliyorum. 

ve kesinlikle de ısrar ediyorum elinizdeki makinelerden çok daha üstündür linkte verilen makineler. Amatör değil profesyonel fotoğrafçı olarak elinize bir Fujifilm makine almış olsanız emin olun bu fikirleriniz tamamen değişir. Öyle ki Nikon ve ya Canon marka fiyatı 1300-1500TL arasında değişen fiyatlar ile satılan modellerin aynı segment ve kalitesinde olan FujiFilm makineler 750-800TL'ye satılmaktadır. :)

Lütfen hayatınızda elinize FujiFilm makine almamışsanız o makine hakkında yorum yapmayınız.. Sizin elinizdeki makine sizin standartlarınız çerçevesinde çok iyi olabilir buna bir itirazım yok, ama kıyaslama yaparken genel olarak kıyaslama yapın derim.

hele ki fotoğraf bilginizi yoksa, Lens açısı, Diyafram, Enstantane, İSO, Odak uzaklığı gibi kavramların fotoğrafa ne gibi etkiler verdiğini bilmiyorsanız böyle kıyaslamalara girmeyiniz. 

30X optik zoom'u olan bir makineyi 12x optik zoomlu bir makine ile kıyaslayamazsınız, 1/2000 Enstantane imkanı veren bir makine ile hiç enstantane ayarı yapılamayan bir makineyi kıyaslayamazsınız, 64-6400 arasında İSO hassasiyeti olan bir makineyi 80-1600 İSO hassasiyeti imkanı veren bir makine ile kıyaslayamazsınız. (Buradaki kavramların ne işe yaradığını, fotoğrafı ne şekilde etkilediğini merak ederseniz özelden yazın açıklayabilirim)

İşin özü ve kısacası şudur ki sizin elinizdeki makine güzeldir belki size göre 1 numaradır ama linklerde verilen makineler ile hiç bir özelliği konusunda boy ölçüşemez. :)

Varlık içinde yokluk
Demosoni belki bulunmaz ama Düz Mavi arka fonu akvaryumcudan almak zorunda değilsiniz ki. 1 milyonculardan da temin edebilirsiniz.

fotoğraf makinesinden anlayanlar
Nikon L310 Teknosa da yeniden indirime girmiş. 399TL'ye satılıyor. Eğer hala düşünüyorsanız bir bakın derim. Fiyat performans olarak memnun kalırsınız. Daha iyileri elbette ki var ama işin içine bütçe girince çok fazla bir seçenek kalmıyor.
fotoğraf makinesinden anlayanlar
[QUOTE=mahmut1106]Canon Sx 150 IS tavsiye ederim. Linkte vermiş olduğunuz makinelerden çok çok üstün.Facebook hesabımı ekleyerek resimlerime bakabilirsiniz
teufelkaplan@hotmail.com[/QUOTE]

yanlış bilgilendirme yapmayalım lütfen. 10 yıla yakın zamandır fotoğraf piyasasının içerisindeyim. Çok yakından takip eder makinelerin özelliklerini rahatlıkla kıyaslayabilirim. Sizin modelini verdiğiniz makine ile linkleri verilmiş olan makineleri kıyasladığımız zaman kesinlikle sizin sonucunuzun tam tersi çıkar. 

Özellikle sizin önerdiğiniz makine Fujifilm Finepix S4080'nin yanına bile yanaşamayacak düzeyde diyebilirim. 

Sizin makineniz sizin fotoğraf çekmek konusundaki istekleriniz doğrultusunda çok iyi olabilir, fakat verilen linklerdeki makineler ile kıyaslanabilecek seviyede değil kesinlikle. 

Sizin ihtiyaçlarınız doğrultusunda iyi olabilir. Ama karşılaştırdığınız makinelere göre iyi değil.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.