ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
djshadow
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
17 Mart 2012 21:06
Son Ziyaret:
10 Ocak 2020 02:04
Toplam Mesaj:
81 [0.02 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Musa BABA
Doğum Tarihi:
10 Kasım 1981
Yaş:
42
İl:
Kahramanmaras
Meslek:
Kamu Görevlisi
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA


(18 adet F0-F1 Tropheus Kasakalawe Yavru)

SON 10 MESAJI

Yunuslarım ölüyor ! tavsiyeleriniz?
[QUOTE=mesutok]Dış vücut yapısını yüzgeçleri, kuyrukları kontrol ettinizmi, beyaz benek paraziti gibi parazitler varmı yeni aldığınız balıklarda, Onun haricinde kuyrukta mantarlar pamukçuklar gibi, yahut dışkılarına baktınızmı ne renk krem beyaz renktemi yoksa kahverengi bir dışkımı.[/QUOTE]
 
Kontrol ettim dıştan bir şey yok gibi tuz tanesi gibi olur diye okumuştum, ben göremedim bu şekilde bir şey ama şimdi foto eklerim buraya, dediğiniz gibi yeni gelen balıklardan yem yemeyenler ve ölen, 7 tane geldi 1 i öldü 3 de yem yemiyor işte, akvaryumcuda durdukları akvaryum büyüktü ama çok sıkışıktı bir süre çeşit çeşit balık vardı ve sağlıklıydılar, metilen mavisi kullansam mı acaba balıkları ayıracak bir yerimde yok yavru akvaryumu var ama ona atsam yavrulara saldırırlar sanırım. Ayrıca yem yediklerini görmedim hiç dolayısıyla dışkıda yok ama akvaryumda baktım beyaz dışkıda var gibi.
djshadow2014-04-23 11:13:58
Yunuslarım ölüyor ! tavsiyeleriniz?
Fotoğraf:

Canlıdaki Belirtiler: yem yememe, sürekli akvarymun bir köşesinde hareketsiz durma

Akvaryum Kapasitesi (litre): 300 lt

Akvaryumdaki Diğer Canlılar: tamamı yunus

Bilinen Tüm Su Değerleri (pH, sıcaklık, amonyak, nitrat): 26 derece

Filitrasyon: tetra ex1200, resun 9603 hava motoru

İlaç Kullandıysanız İsimleri ve Miktarları: sadece kaya tuzu

Diğer Genel Bilgiler (Su değişim sıklığı, akvaryumda en son yaptığınız değişiklikler vb.) : haftalık %30 dinlenmiş su değişimi ve dip çekimi

elimde var olan yunus ve sarı kolinilerini sadece yunusa çevirdim, sarı prensesleri vererek yerine dişi yunuslar aldım 2e8d şeklindeydi, ancak sonradan gelen 4 yunus yem yemiyor ve sürekli köşede duruyorlar, bugün sabah bir tanesi ölmüş, hemen çıkardım, ne yapabilirim aç bıraktım yine fayda etmedi yem yemiyorlar diğer 3 üde bu gidişle ölecek gibi diğerleri maşallah çok iyiler, ne yapabilirim acaba?

evcilal.com hakkında.
Bu konuya son mesajımı atmak istiyorum. Sanırım ürünün garanti süresi dolaması yakınsa bu bir eksi durum oluyor ki her yerde 2012'yı karartarak baskılayarak yazmışsınız, sizin nazarınızda böyle görünüyorsa bu başka bir konu neyse, gelelim hava motoruna bu ürünü ben satın aldıktan kısa bir süre sonra bozuldu tahmini 3-4 ay kadar, ben o tarihte size konuyu bildirmiştim, sizde beni orjin firmasına yönlendirdiniz ve 50 TL tutarındaki ürünü kargo ücreti bana ait olmak üzere göndermemi söylediniz, 10+10 toplam 20 TL kargo karşılığında yani, neyse ben firmayı aradım ve muhattap bulmakta zorlandım, sonra bana MNG kargo ile anlaşmalı dediniz, MNG ye gittim bahsedilen firmanın kaydı çıkmadı kargoyu yine veremedim elimde kaldı, bu arada tabi bir çok telefon görüşmesi oldu, yine neyse dedim, attım bir köşeye hava motorunu, yenisini aldım, şimdi ikinci akvaryum kurduğum için lazım olduğunda diğer firmaya daha önce gönderemediğim için size gönderim, olay bundan ibaret. Siz kargoyu kabul etmeyin bana iade edin ben 20 TL öder o hava motorunu geri alırım, sizden de bir daha bir şeyler almam, sadece bu yaşananlar bilinsin diye yazdım, ben daha öncede garantili ürünü servislere gönderim, böyle bir durumla asla karşılaşmadım, HP marka laptopum bozuldu telefonla aradım evden kargo gelip teslim aldı ödemesini de ben yapmadım, böyle bir şey beklemiyordum tabi ama bu şekil bir şeylerde beklemiyordum. Hava motoru ihtiyacı olan varsa da bu haliyle isteyene hediye ediyorum.
evcilal.com hakkında.
Evcilal.com sitesinden akvaryum için garantili ibaresi olması nedeniyle Sera marka hava motoru aldım, birçok yerde daha uygun olmasına rağmen, daha sonra ürün arızalandı,defalarca aramama rağmen beni sürekli başka bir firmaya yönlendirdiler, ürünü kendilerinden almama rağmen başka bir firmaya göndermem gerekiyormuş, onada tamam dedik, ancak söyledikleri firmaya ulaşmak mümkün olmadı,dedikleri isimde kargoda anlaşmalı firma çıkmadı, ürün elimde kaldı yenisini baka bir siteden satın aldım, daha sonra bende ürünü kendi adreslerine gönderdim konu hakkında mail attim ancak arayarak kabul etmeyeceklerini söylediler. Bu arada ben 2-3 kez kargoya gittim geldim. Harcadığım zaman, yaktığım yakıt ve kargoya ödediğim paralar yanıma kar kaldı. Kimseye tavsiye etmiyorum, paranızla rezil oluyorsunuz. Benimde iki kez alişverişim oldu, ürünler bozulmaz kargoda vs. sorun çıkmazsa siz parasını verip kullandığınız ürün için memnun olabilirsiniz, ama firmanın asıl kalitesi bu gibi garanti durumlarında kargo sorunlarında iade vs vs. durumlarda belli olur. Alişveriş yapacakların bilgisi olsun!!!
300 lt Tropheus Kasakalawe - Yavruların atışması :)
 
İlk mesaja baskınlık için mücadele eden ufaklıkların videolarını ekledim ayrıca hızla büyüyen 4 aylık yavrularımın yeni fotografları, makine EOS 350D Sıgma 18-200 lens makineye yabancıyım daha önce nikon kullanmıştım daha güzel fotograflar çekebilirim kanımca :)
Bu arada makine set halinde satılık ;)
Tropheus çiftleşme mi kavgamı ?
Şuan halen bu tarz atışmalar devam etmekte, ayrıca bu atışmaların yanı sıra titremelerde mevcut tüm balıklar birbiri yanına geldiğinde titreşiyorlar sonrasında kovalamaca :) şuan bir balık diğerlerine göre en iri olan genel hakimiyeti almış durumda ona pek karışan yok ama 2 numara olmak için kapışan 2 balık daha var genelde bunlar atışıyor, sanırım akvaryumu ikiye bölmüşler kendi aralarında :)
Üretimhanem yeni türler güncel foto day sayfa : 5

Umarım herşey şuan olduğu gibi yolunda gitmeye devam eder, başarılar.

300 lt Tropheus Kasakalawe - Yavruların atışması :)
[QUOTE=furrion]Hayırlı olsun yeni akvaryumunuz.300 litre tropheus beslemek için alt limit.Filtreniz doğru seçim.Yem çeşitliliği güzel.Sayı sizde farkındasınız fazla mümkünse şimdi bir eleme yapın.Büyümeye başladıkça yanık kalma ihtimalleri artacaktır.Ama bunu önlemek sizin elinizde su değişimlerini hiç aksatmayın.Taze balığı her zaman diri tutar.Tankınızın bence tek kusuru kaya dizilimleri yapay durmuş daha doğal bir görüntü tankın genel havasını değiştirecektir.[/QUOTE]
 
Tavsiyeleriniz için tşkler, evet balık sayımı ilerde azaltmayı düşünüyorum fakat bunu damızlık altı boya geldiklerinde yapmayı düşünüyorum belki daha erkende yapabilirm, su değişimlerini aksatmadan yapıyorum hatta daha erken yapacam sabırsızlanıyorum akvaryum içinde dışkı görmeye dayanamıyorum :)
Ortadaki kaya grubunu ilk önce koymamıştım fakat balıklar kayaları çok sevince daha çok kayalık olsun diye ortadakileride ekledim.Şimdi keşke 130cm lik yaptırsaydım diyorum zaten, bakalım kismet belki ilerde büyütebilirim.
Üretimhanem yeni türler güncel foto day sayfa : 5
Mersindeki hobicileriçin güzel haber bende aslen mersinliyim izne geldiğimde uğramak isterim, inş ileride tanganyika gölü balıklarıda üretirsiniz.
300 lt Tropheus Kasakalawe - Yavruların atışması :)
Fotoğraf:

 
Bu videoyu önceki bir mesajımda paylaşmıştım ortak görüş baskınlık kavgası oldu, ama sürekli titremelerde var birbirlerine karşı.
 
[VID]http://www.youtube.com/watch?v=Mvpgz3FbqYI[/VID]
Boyut (cm): 100x60hx50 10mm
Kapasite (litre): 300 lt
Canlılar: 18 adet Tropheus Kasakalawe yavru 4-6 cm arası

Malzemeler: Tetratec 1200 Dış Filtr - Tetratec 200 Isıtıcı - Grolux gün ışıgı aydınlatma

Akvaryum Bakımı: Haftalık %30 su değişimi ve dip çekimi

Kullanılan Yemler: Tropikal Super Spirulina Forte Pul, Tetra Pro Vegetable, Nls Thera+A, Dainichi Cichlid Veggie Deluxe, Sera Spirulina Tablet, Sera flora, günde 4 kez yemleme yapıyorum.
Kullanılan İlaçlar ve/veya Katkılar: Kaya Tuzu
Akvaryuma yavrularımı koyalı 1 ay kadar oldu şuana kadar hiç bir sorun çıkmadı çok şükür, hobiye başlamama neden olan arkadaşlar ilk tecrübemi tropheustan yana kullanmamdan dolayı biraz korkuları vardı ama şuan için problem yok :)
Balık sayısı fazla ancak ilerde balık eklemektense balık çıkarmanın daha mantıklı olduğunu düşünerek sayıyı yüksek tuttum, iki bölmeyi düşünüyorum damızlık altı olduklarında.
 
Kayaları kendim braj gölü kenarından topladım, kalsiyum karbonatlı 50 kg kum var, akvaryumda içime sinmeyen tek şey arka fon, benim seçerek almadığım tek malzeme hediye olduğu için,  onuda değiştirecem yakın zamanda, herkese hayırlı forumlar..
djshadow2012-05-05 13:25:43

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

KULLANICILAR

  • 9 Online Kullanıcı, 5 Üye

Online Kullanıcılar

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.