ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
gzm__
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
04 Mart 2012 17:26
Son Ziyaret:
16 Haziran 2019 21:50
Toplam Mesaj:
101 [0.02 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
gizem onrat
Doğum Tarihi:
03 Şubat 1990
Yaş:
34
İl:
Eskisehir
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Gizem Onrat

SON 10 MESAJI

Jbl Tatil Yemi
Merhabalar,
Tek betta baligi besliyorum ve bir hafta tatile cikacagim.akvaryumcu bana tek tablet jbl verdi, piyasanin en kalitelisi oldugunu soyledi. Aranizda kullananlar varmi acaba bu yemi?Ne kadar atmaliyim ve oylece akvaryumun dibine atiyor muyum sadece? Tatil yemi hakkinda olumsuz yorumlar da yapilmis tedirginim acikcasi bir zarari dokunurmu diye.Yorum ve onerilerinizi bekliyorum, tesekkurler simdiden.
Tatil Yemi Betta
Merhabalar.5 günlüğüne şehir dışına çıkacağım ve betta balığım malesef yalnız kalacak. Tatil yemini araştırdım biraz kullananlar tavsiye edermi? Yorumlardan okuduğum kadarıyla olumsuz yorum yapanlar da olmuş. Tatil yemi alsammı yoksa 5 gün dayanabilirmi açlığa? Aç bırakmaya da gönlüm el vermiyor ama mecburum:/ Tatil yemi al derseniz hangi markayı önerirsiniz? Teşekkürler şimdiden..
betta kuyruk erimesi
[QUOTE=EmRe][QUOTE=gzm__]
[QUOTE=EmRe]Bendede benzer sorun vardı, dün ayrı bir kaba alıp metilen mavisi ekledim ve tuz banyosu yaptırdım. Bugün baya açılmış şekildeydi kuyruğu falan, eskisine göre daha hareketli oldu. Günde 2-3 defa 5 dk kadar uyguladım. Deneyin derim, bence fayda eder.
[/QUOTE]

Erime ilerlemiş miydi sizde? Bende baya kuyruk kısaldı. Mikofish kullanıyorum bende ama pek fayda etmedi. Düzeldimi sizin balığınız? Düzeldiyse ne kadar sürede?
[/QUOTE] Yaklaşık 2-3 haftadır bu durum vardı. Tedaviye dün başladım ve 24 saatte baya fayda gördüm. Kuyruğunu hiç açmadan yüzmeye çalışan, sürekli sabit duran balığın yerinde şimdi kuyruğu açık, elinden geldiğince yüzen bir balık var. Sanırım 1 hafta içinde tamamen kurtulacağız bundan.
[/QUOTE]

Anladım biraz daha bekleyeyim bakalım olumlu sonuçlanmazsa sizin tedaviyi de denerim.Teşekkürler öneriniz için.Umarım iyileşirler en kısa zamanda.
betta kuyruk erimesi
[QUOTE=mesutok]Bugün 1/3 oranında su değişimi yapın ve mikofish ekleyin açık sarı tonda önceki gibi sonra 3 gün su değişimi yapmayın 3 gün sonra bakalım ne olacak erime durucakmı bu tonu yakalayın 3 gün daha akvaryuma dokunmayın.


Betta balıklarının ömünün 2 yıl olduğunu okuyorum konularda sizin balık ne zamandır sizde.
[/QUOTE]

Daha 2 ay oldu balığı alalı.


[QUOTE=EmRe]Bendede benzer sorun vardı, dün ayrı bir kaba alıp metilen mavisi ekledim ve tuz banyosu yaptırdım. Bugün baya açılmış şekildeydi kuyruğu falan, eskisine göre daha hareketli oldu. Günde 2-3 defa 5 dk kadar uyguladım. Deneyin derim, bence fayda eder.
[/QUOTE]

Erime ilerlemiş miydi sizde? Bende baya kuyruk kısaldı. Mikofish kullanıyorum bende ama pek fayda etmedi. Düzeldimi sizin balığınız? Düzeldiyse ne kadar sürede?
betta kuyruk erimesi
Şimdi ne yapayım peki? Cuma günü yüzde 50 değişimle beraber ilaç eklemiştim ama erime arttı o günden beri.Bugün su değişimi yapıp tekrar ilaç ekleyim mi yoksa sadece su değişimi mi yapayım?
betta kuyruk erimesi
Su değişimi yapıyorum zaten 4 günde bir yüzde 50 aynı ısıda olacak şekilde.Geriye sorun sadece yem kalıyor 2 çeşit yem var elimde çeşidi artırmam gerek.Dip çekimi yapsam nasıl olur sizce 2 ay oldu kuralı hiç yapmadım ilk zamanlar dibe düşen yemler oluyordu topladım elimden geldiğince ama kalmış olabilir.Dip çekimi yaparsam kumdaki yararlı bakterileri de çekmiş olurmuyum? iyileştirecem diye dengeler daha beter alt üst olmasın.
betta kuyruk erimesi
Merhaba. balığımda kuyruk erimesi durdu diye ilacı kestim fakat erime arttı yeniden ilaçladım yüzde elli su değişimi yapıp üzerinde yazan ölçüye göre attım ilacı 4 gün önce yaptım ama yine düzelme yok.Bugün yine yüzde 50 su değişimi yapacağım.İlaç kullanıyorum ama düzelmiyor neden anlamıyorum ne yapmam gerekiyor?
betta kuyruk erimesi
En az 2 gün bekletilmiş su kullanıyorum zaten.Yüzde elli oran fazla diye okudum hep forumdan o yüzden 25-30 değiştiriyordum.Yüzde elli değişim akvaryumun dengesini bozmazmi yani yararlı bakterileri de akvaryumdan çıkarmış olmazmıyım yüzde elli değişimle? Siz daha iyi bilirsiniz tabi tecrübelerinizden yararlanmak isterim. Filtrenin süngerini ayda 1 temizliyorum aslında ama neden böyle oldu bende anlamadım.Tedavi bittikten sonra dip çekimi de yapmayı düşünüyorum zaten.1,5 ay oldu akvaryumu kuralı hiç yapmadım.İlaç tortularından da arındırmış olurum böylece kumu.
betta kuyruk erimesi
[QUOTE=mesutok]Bu aralar su değişimini fazlaca yapın mango kökünü alıp suda bir temiz fırçayla fırçalayıp yüzeyini temizleyebilirsiniz, tuz kullanmayın akvaryumda bu aralar, 4 günde bir yüzde 50 su değişimi yapın. Biraz mikofish ekleyin birak damla abartmadan. Peki balığın durumu şimdi nasıl?[/QUOTE]

Balıkta bir sıkıntı yok gayet iyi ama görüntüde bir düzelme yok hala.Cuma günü yüzde elli değişim yapmıştım yarın 4 gün olacak bir daha yapmayı düşünüyorum. Kökü de yarın temizlerim değişim yaparken.Bir daha ilaç damlatayım mı yoksa tedaviyi sonlandırayım mı? Pamuksu tabaka oluştu ya suyun içinde iyileşme aşamasına girmiştir belki.
gzm__2015-03-02 13:44:30
betta kuyruk erimesi
[QUOTE=mesutok] Eskiden Sera baktopur 800 L sıvısı kullanırdık süper ilaçtı ama ithalat sorunları çıktı Türkiyede onun için sera ürünlerine ulaşmak çok zorlaştı. Onun için alternatiflere yöneldik Mikofish o ilaç öyle suyu biraz sarı tonda yapın açık olmasın ona göre birkaç damla daha damlatın. Olmadı çay bardağının diben biraz su atın önce onun içine sıkın sonra iyice karıştırın o tortuları faydası olur diye düşünüyorum sonra akvaruyma katın sorun değil mantık yürütün. Erimeler durmuşsa ilerlemiyorsa ozaman iyiye gidiyor demektir.

Sudaki ton sarı ilaç tonu:
[URL=#][/URL][URL=#]</a>

Bir balığı iyi beslemekte onu hastalıklardan korur sulardaki mikropları kapmaz dış parazitler olumsuz bakteriler vücuduna yerleşemez. Bazı tavsiyeler veriyim örneğni bazı bilgili akvrayumcular çıkartılmış artemia satarlar pet bardağı 5 TL. Su piresi satarlar pet bardakta 5 Tl, canlı yem yani bettalar etcil balıklar canlı yemleri seviyorlar beslemesemde bu balığı araştırdığım kadar bu canlı yem destekleri yapabilirisni sevdiği yediği şeylerle. 
Artemia çıkarmak biraz uğraş gerektirir aklınızı karıştırmayayım akvaryumcularda işte bazıları çıkarıp satıyorlar neyse.
Artemia çıkarmakla uğraşamam derseniz ilgili firma bunu paketlemiş kabuksuz artemia yapmış balık kabul ederse verilebilir iyi gelir rotififs kabuksuz artemia 16 Tl paketi verecek kadar örneğni yarım çay kaşığı alınır poşette 1 çay bardağı içme suyuna atılır 5 dakika bekletilir kabuksuz bu artemia atılır balık bunu yer iyi gelir.


Haşlanmış bezelyenin kabuğunu soyun içini atın yumuşaklardan yesin iyi gelir.
Kuru yemlerine haftada 2-3 kez balık vitamini sıvısı vardır akvrayumcularda 8 TL falan bir damla yemi vermeden önce kuru yeme damlatılabili iyi gelir, yüzdüğü suya 15 litreye örneğin 3-5 damla damlatılabilir haftada 1 -2 kez.

Yüzgeçleri eriten başlıca sebepler en başlıcası yetersiz su değişimi kirlenmiş bozulmuş su, sonrasında yetersiz beslenme sebebiyle mukozasın balığın dışındaki sümüksü tabakanın incelmesi ve mikrop kapmaya yatkın hale gelmesi durumu olabilir. Birde ısı değişimi gece ile gündüz arasındaki soğukma ve ısınma halleri. Çok enderde olsa aşırı stres.







[/QUOTE]

Oncelikle usenmeden bu kadar uzun bilgi vermissiniz tesekkur ederim.Yem olarak gemma granul yem ve kurutulmus kan kurdu veriyorum.Yem cesidini artiracagim en yakin zamanda.Simdi akvaryumu inceleyince mangrow kokunun ustunde olusmus pamuksu bir tabaka gordum sizin bahsettiginiz sumuksu tabaka bu mu acaba

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.