ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
thered
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
27 Haziran 2006 13:03
Son Ziyaret:
15 Ekim 2006 02:00
Toplam Mesaj:
30 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Ozan ULUSOY
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Istanbul
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Ozan ULUSOY / İstanbul Ataşehir
7 lepistes, 2 çöpçü, 1 vatoz, 27 lepistes yavrusu

SON 10 MESAJI

Lepistesle ilgili birkaç sorum var

bitki sayınız azsa yavruları kurtarmak zor olur. rafya kullanırsanız şansınızı artırırsınız. ben ilk doğumda yaklaşık 25 yavru aldım sadece 1-2 tanesi yendi. ama çok sıkı takip ettim ve doğum başladıktan sonra 2 saat kadar dişi balığın arkasında kepçeyle dolaştım resmen :) ve doğurduğu yavruyu anında yakalayıp ayrı bir kaba aldım. ayrıca birkaç erkek balığı da ayrı bir kaba koydum bu süreçte çünkü özellikle yavrulama zamanı erkekler sürekli yavrulayan dişinin peşinde dolaşıyor. çıkan yavru eğer çok çevik değilse birkaç saniye sonra ya dişi tarafından ya da dişinin peşindeki erkekler tarafından yutuluyor. ben yavrular için kesilmiş bir 5 litrelik plastik su kabını (1-2 litrelik) akvaryum içine yerleştiriyorum ve 2-3 hafta kadar orada tutup daha sonra ana tanka salıyorum. 2 ay kadar önce başladım bu işe ve 3-4 posta yavru aldım dişilerimden. şu an da biri hamile.. her hafta yeni balık alıyorum yavruluğa neredeyse. kolay gelsin..

Solungaç Kanlı Gibi, Noluyor?
Balığı birkaç saat önce kaybettim malesef. Ama asıl ilginci normalde sapasağlam ve hareketli olan erkek balıklarımdan biri hiçbir belirti göstermeden birkaç saat içinde öldü. Önce dipte dolaşmaya başladı. Sonra yüzeye çıkıp çırpınmaya başladı sonra da öldü. Ne kızarıklık ne benek ne iştahsızlık hiçbi problemi yokken oldu. İnşallah tanktaki diğer balıkları kaybetmem. Merak ettiğim şey bu problem parazit midir, bakteri midir yoksa suyun kimyasıyla mı ilgilidir.. Ancak bu belli olduktan sonra doğru bir tedavi uygulanabilir diye düşünüyorum.
Solungaç Kanlı Gibi, Noluyor?
Bugün ilginç birşey oldu. Balığın karnı da şişti dün. Biraz önce baktım anüsünde bi siyahlık var. Biraz dikkatli bakınca bunun avru olduğunu farkettim. Doğum yapıyordu. Ben başındayken 2 tane canlı, 2-3 tane de ölü (yumurta) yavru çıkardı. Canlıları da malesef almaya fırsat bulamadan diğerleri yedi. Akvaryumu iyice kontrol ettim başka yavru göremedim. Herhalde çoğunluğunu ölü çıkardı. Canlılar da çok hareketli olmadıklarından yendi. 3 gün önce diğer dişim doğum yaparken yavrular çok iyi kaçıp saklanıyorlardı sadece 1 kayıp vermiştim. Acaba hastalığı nedeniyle mi ölü doğurdu. Hareketsizliğinin ve sık nefes alıp verişinin sebebi hamilelik olabilir mi? Yüzgecinin altındaki kızarıklık biraz azalmış gibi ancak hala yem yemiyor. Dışkısı da boş ince bir zar gibi çıkıyor.
Solungaç Kanlı Gibi, Noluyor?
ya arkadaşlar, hala bir yanıt alabilmiş değilim. hiç mi bilen yok mu durumu? forumda aradım. kalkıp da forumdan kolayca bulunabilecek birşey sormuyorum ki..
Solungaç Kanlı Gibi, Noluyor?
ve balığı ayırmalı mıyım yoksa bulunduğu tankta mı tedavi yapmalıyım, hastalık tanka da bulaşmıştır diye..
Solungaç Kanlı Gibi, Noluyor?

o nedir? bulamadım forumda ve google'da öyle birşey. harf hatası mı var acaba isminde?

ve bu hastalık mıdır, hastalıksa nedir? bilen yok mu

Solungaç Kanlı Gibi, Noluyor?

Dün dişi lepistesimin beyaz benek olduğuna dair bir konu yazmıştım http://www.akvaryum.com/Forum/forum_posts.asp?TID=33123& PN=1 adresinde. Dün gece suyun sıcaklığını 27den 29-30 civarına çıkardım ve bir miktar tuz ekledim. Şu an benekler kaybolmuş görünüyor sadece bir tane sırt kısmında görebildim. Ancak şimdi de başka birşey farkettim:

Balığın sol solungacı boydan boya kırmızı, kanlı gibi. Resmi aşağıda. Pek net çıkmadı malesef :( tarif etmek gerekirse solungacının altında dikey olarak 5 mm uzunluğunda, yaklaşık 2 mm eninde dikdörtgen-yay karışımı bir şekildeki alan kırmızı. Balık birkaç gündür durgun. Bir köşeye geçip sabit yüzerek dışarıyı seyrediyor. Sadece bir erkek rahatsız ederse yer değiştiriyor. Ağzı da sürekli kımıldıyor. Yemlere ilgi göstermiyor.. Diğer balıklarda bir sorun yok.

Balığın sorunu nedir? Beyaz benekle ilgili bir durum mu bu solungacındaki kızarıklık ve kanlanma? Yoksa bir iç hastalığı mı var?

Ne yapmam lazım? Acil yardım gerekiyor

Beyaz Benek Acil Yardım

60 ltlik bitkili akvaryumumda imzamdaki balıklar var. Yetişkin dişi lepistesimden biri sanırım beyaz benek olmuş. Dünden beri hareketleri yavaştı ve sıkça bir köşede dinleniyordu. Üzerine dikkatle bakınca 4-5 tane beyaz kabartı gördüm. Forumdan öğrendiğim kadarıyla hastalık tüm akvaryuma bulaşıyormuş. Ve daha dün diğer bir dişimden 27 yavru aldım. Onlar da mı kapmıştır bu hastalığı? Yedek bir tankım ve yedek malzemelerim (ısıtıcı filtre vs.) de yok. Şimdi ne yapmam lazım. Bazıları tuzdan, bazıları akvaryumcularda satılan parazit ilaçlarından, bazıları da kendi yaptıkları formüllerden bahsetmiş. Elimdeki imkanlara göre en azından bu ilk günlerde ne yapmam lazım? Ve daha sonrasında en uygun ve etkili yöntem hangisidir?

- Öncelikle bu hastalık neden çıktı ya! Bu işe başlamadan önce 1 hafta boyunca her gün 2-3 saat forumları inceleyip başladım. Beyaz beneğin oluşmaması için ısıtıcı kullandım her zaman sabit ısıda kaldılar. Transferlerinde, su değişimlerinde vs. her zaman sabit sıcaklık konusuna dikkat ettim. Hem ilk kurulumda hem de her su değişiminde sera aqutan su hazırlayıcı kullandım. kaliteli pul yemlerle besledim. haftada 1, bazen 2 defa dip çekimi yaptım. Kullandığım herşeyi tuzla sterilize ettim vs.. vs.. buna rağmen nasıl bu hastalığa kapıldılar anlamadım!

- Şimdi hasta balığı ayırmalı mıyım? Yoksa hastalık akvaryuma bulaştığı için (henüz diğer balıklarda benek veya anormal hareketsizlik görmedim) gerek yok mu?

- Bir de tuz konusunda da o kadar şey okudum ancak tatmin oldum diyemem. Sofra tuzu değil kaya tuzu kullanın denmiş ama kullandığım sofra tuzu da kaya tuzundan üretilmiş. İyot haricinde bunların farkı nedir? Bileşikleri aynı değil mi sonuçta? Ve iyotlu olması parazit mücadelesinde artı bir etki yapmaz mı?

- ve son olarak yapılacak bu tedavi 1-2 günlük yavrular için de geçerli midir? onlara bir zararı olur mu?

Lütfen elimdeki imkanları ve yavruları da dikkate alarak etkin ve uygulanması kolay bir çözüm yolu önerin.

Resimdeki lepistes hamile mi?
dün gece yavruladı. 27 tane yavrum var şu an :) doğuma yakın arkasında yavruların gözleri görünüyor ve anüs kısmı hafif şişkinleşiyor..
Lepistesler nasıl çiftleşir?
yok ben yavrulama olayını sormuyorum zaten. hali hazırda bir hamile lepistesim var. benim merak ettiğim konu, bunlar nasıl çiftleşiyor? yani erkek spermlerini nasıl bırakıyor. dişi bunu nasıl alıyor vs. çünkü kovalamacalarda çiftleşme olabilecek hiçbir hareket görmedim.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.