ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
Emre_A
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
22 Aralık 2011 06:25
Son Ziyaret:
17 Ocak 2012 15:35
Toplam Mesaj:
3 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Emre Akay
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Istanbul
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Emre Akay

SON 3 MESAJI

Akvaryumum . Tavsiyelerinizi Bekliyorum .
[QUOTE=saner]
 
Çabuk kirleniyor akvaryum . Dip çekimi yapıyor musunuz düzenli olarak. ( haftada bir düzenli olarak akvaryum suyunun %25 ini dibindeki pisliklerle çekip, 2 gün dinlenmiş taze su koymak tavsiye edilir. Buna karşı çıkanlarda var ama ben tavsiye ediyorum.)

Bu kirlenmenin sebebini anlamış değilim . .Sizce hangi sebepten ötürü kirleniyordur ? Filtre içindeki malzemeler nedir ne sıklıkla filtre temizliği yapıyorsunuz?( filtre malzemeleriniz akvaryumdan çektiğiniz su ile yıkayın mutlaka yoksa üzerindeki baterileri öldürüsünüz.) fazla yemleme yapıyor olabilirsiniz 1-2 tane vatoz alın biraz büyük olsun yoksa balıklarınız vatoza rahat vermez. Vatozlar dipteki yemleri yerler, yosunları temizlerler iyi olur.


[/QUOTE]

Dip çekimi nedir ve nasıl yapılır bilmiyorum açıkçası . 2 gün dinlenmiş suyu tavsiye edenler olmuştu bana da fakat neredeyse 4 kova su koyuyorum akvaryumun içerisine , suyu hangi yöntemle dinlendirebilirim . sorusu ortaya çıkıyor . 

Filtre içerisinde ki malzemeler , Sünger + Topçuklar + Poşet İçerisinde Plastikler mevcut . 4 tabakadan oluşuyor . Alt tabaka da 2 sünger , onun üzerinde Poşette Plastik , Onun üzerinde Topçuklar ve en üst tabakada yine 2 adet sünger mevcut . Filtre temizliğini 2 haftada 1 yapıyorum. Her akşam 1/2 şurup kaşığı yem atıyorum . Vatoz alıyorum , vatozlar 3 gün içerisinde ölüyorlar . Akvaryumcuya gidiyorum vatoz vermek istemiyorlar çabuk öldüğünden dolayı . 

Bu arada ilginiz ve verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim .


[QUOTE=leo_nuri]

Emre öncelikle akvaryumun hayırlı olsun.. Şimdi kendimce bildiklerim, gördüklerim ve duyduklarımca bişeyler söylemek isterim öncelikle Sarı, Mavi,Beyaz prensesler ve Yunuslar bitkili değil kayalık alanlardan hoşlanırlar bitki gerekmez, Yunuslar içinde kumluk alanlar gerekir bu nedenle öncelik o akvaryumundaki bitkiyi suni yada doğal çıkarmalısın ikinci olarak akvaryumundaki taş kırığı yada neyse onları çıkartıp beyaz silis kum alarak güzelce temizliyerek kumunu koymalısın sonra balıkalrının cinsiyetleri yazmıyor fakat bence o tek Yunusa yazık olmasın onu bence akvaryumundan çıkar yanına yunus al demiyorum çünkü yunuslar büyük hacimli akvaryumlarda daha sağlıklı olur bunun yerine bence 1E4D olmak sureti ile Sarı Prenses ve 1E4D olmak sureti ile Beyaz Prenses (elinde olduğu için) ama aslında en güzeli beyaz prenses yerine  1E4D olmak sureti ile Sarı Prenses ve 1E4D Iceman sarıkuyruk alıp güzelce beslemelisin derim..



Bu arada akvaryumunun hemen kirlenmesinin sebebide o koymuş olduğun bitkilerden, bu nedenle hemen çıkar onları derim [/QUOTE]

Yunusu akvaryumdan çıkartarak ufak akvaryumuma alıp , yanına bir Yunus daha alabilirim . Balığı çöpe atmak olmaz şimdi . 1E4D bu terimsel ifadeleri bilmiyorum açıkçası . Bu konuda yeni olduğum için sanırım . Fakat tavsiyelerinize uyacağım . 

Bilgi ve İlginiz için Teşekkür ederim .
Akvaryumum . Tavsiyelerinizi Bekliyorum .
Merhaba Hobidaşlar . Son 3-4 Aylık periyot içerisinde bende sizler gibi Akvaryumculuğu hobi edindim . Bu konuda yeni olduğum için eksikliklerim var. Bu eksiklikleri de , sizlerin tavsiyesiyle dolduracağıma inanıyorum . Daha önceleri fanustan biraz büyük akvaryumda 3-4 adet ciklet ile başladım . Sonralarda akvaryumu büyütme kararı alarak 60X30X35 boyutlarında bir akvaryum aldım . 

4 Adet Sarı Prenses
1 Adet Yunus
4 Adet Beyaz Prensesim var . 

Dış Filtre : Tetratec EX 400
Hava Filtresi : Aquarium Air Pump SB 8808
Isıtıcı : Mevcut 
Işıklandırma : LED

Resimlerden de belli olduğu gibi , Akvaryumda İnce Kum ve Taşlar bulunuyor . Daha çok bitkisel ürünler mevcut akvaryumun içerisinde . Çabuk kirleniyor akvaryum . Bu kirlenmenin sebebini anlamış değilim . Sizce hangi sebepten ötürü kirleniyordur ?

Ayrıca , İnce Renkli Kum ve Taş bulundurmak yerine , Sadece Beyaz Kum tercih etsem nasıl olacaktır ? Bitkilerin yerine de Kaya almayı düşünüyorum .

Yorumlarınızla beraber , tavsiyelerinizi de bekliyorum . Şimdiden teşekkür ederim .


Akvaryumumun Son Hali
Akvaryumunuz çok güzel . Kendiminki ile kıyas yaptığımda imrendim doğrusu . Akvaryum'un dekoresinden arka fona kadar hepsi harikulade . Tebrik ederim .

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.