ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
ICE12
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
02 Kasım 2011 15:23
Son Ziyaret:
02 Mayıs 2020 17:23
Toplam Mesaj:
18 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Tolga Şinoforoğlu
Doğum Tarihi:
01 Ocak 1980
Yaş:
44
İl:
Ankara
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Tolga Şinoforoğlu

SON 10 MESAJI

Iceman yavruları kuluçka makinesinden kayboluyor
[QUOTE=jokos]En iyisi odur zaten eğer balığınız sıkıntıya girmeyecekse kalsın ana tankta 18. gün kusturun yumurta kalmaz karınlarında yavruların. Sağlıklı Balıklar.[/QUOTE]

Şimdiye kadar geç kusturmayı tercih etmememin sebebi anaçların 3 hafta aç kalmalarını istememem. Güçsüz kalmalarından korkmamdı ama iceman ler için yapılacak pek bir şey yok gibi. Sarı prensesleri 3. günde bile kusturduğumda yavrularda hiç bir sorun olmuyordu. İceman lerdeki bu durumu anlayamadım.


[QUOTE=URAS]Benim gözlemlerim şu şekilde, yukarda bir başka arkadaşında dediği gibi iceman yavruları yunus veya sp yavrularına göre daha küçük boyda oluyorlar. Tabir edecek olursak 3 te 2 si kadar büyüklükteler. .Bizzat takibim sonucu kuluçkaya koyduğum 100 adet yumurtadan en az 20 tanesi kuluçka makinasının alt veya ust kısmındaki elekten geçerek akvaryuma düşüyor sirkülasyonla birlikte suda dalgalanmaya başlıyor ve sonrada diğer balıklara yem oluyor. Buna dikkat etmenizi öneririm
sağlıklı balıklar. ..
 
[/QUOTE]

Bana o eleklerden geçebilecek kadar küçükmüş gibi gelmiyorlar ama olabilirde... Şimdi biraz kararsız kaldım. 18. gün mü kustursam, elek kısmının üstüne tülmü geçirsem, yoksa suya debi ayarı mı yapsam? En sağlam 18-20. gün kusturmak gibi ama bu seferde anaçın hali beni düşündürüyor.
Iceman yavruları kuluçka makinesinden kayboluyor
[QUOTE=jokos]Kuluçkada yavrun varsa eger havanın ayarını düşür hafif hafif yükselsin balıklar ozamn sorun olmaz yavrularına. ayrıca balıkların ölümü için yakın tarihde su değişimi vs yaptın mı akvaryumunda o etkileye bilir.[/QUOTE]

Su tepkili makine, şu an kuluçkada yavru yok. Eğer mecburiyetten erken çıkarırsam düşük ayarlı yapacağım söylediğiniz gibi ama 18-20 gün arası kusturup direk akvaryuma koymayı planlıyorum şimdilik.
Iceman yavruları kuluçka makinesinden kayboluyor
Şİmdiye kadar iceman'lerden 150 ye yakın yavru aldım onlarda hiç bir problem olmadı. Son iki seferdir böyle. Herhalde bir dahaki sefere bende 18-20. gün arası kusturup direk yavruluğa alacağım. Şu ana en mantıklı çözüm o gözüküyor.  Katkı da bulunanlara teşekkürler.
Iceman yavruları kuluçka makinesinden kayboluyor
[QUOTE=masaaii]Eğer 4-5 cm lik yavrularla birarada iseler hiç şansları yok...[/QUOTE]

4-5 cm lik yavruların bulunduğu akvaryumda kuluçka makinesi içerisindeler. Şimdiye kadar 300 tane yavru sorunsuz olarak orada kuluçka makinesinde durdu. Nasıl şansları yok!!!
Iceman yavruları kuluçka makinesinden kayboluyor
[QUOTE=jokos]İceman Yavruları Sarı Ve Diğer Balıklara Göre boyutları daha küçüktür. yumurtalarıda aynı şekilde küçükler. kuluçka makinesinin ayarını fazla açtığınızda aşağıya yüzmede zorlanıyorlar dolayısıyla dayanamayanlar ölüyor ve üste yapışıyo daha sonrada çürüyolar. tavsiyem icemanlerini kusturmayın doğal süresi 20 21 gün keseleri kurtulmuş olarak alın ve yavruluğa koyun. Sağlıklı balıklar.[/QUOTE]

Benim öğrenmek istediğim de neden ölmüş olabilecekleriydi. Ama birde şöyle bir durum var ölen oldu mu hareketsiz şekilde inip çıktığını görebiliyorum. İlk günden 1 tanesi ölmüştü ve dün ben balıkları akvaryuma alana kadarda oradaydı. Dün ayırdım. Benzer bir durum daha önce Albino Nyassa yavrularına da olmuştu. Tavsiyeniz için teşekkür ediyorum. Bunu not aldım. Peki başka olası sebepleri de bulunabilir mi bu durumun?
Iceman yavruları kuluçka makinesinden kayboluyor
Son iki seferdir iceman beyaz kuyruk yavrularım kulukça makinesinin içindeyken kayboluyor. Su tepkili kuluçka makinesi kullanıyorum, yavruları 10-14 gün arası kusturuyorum. Kusturduktan eb geç 1 hafta içinde yavrular keselerinden kurtulup akvaryuma alınacak duruma geliyorlar ama bir önceki seferde 40 yavru kusturup 12 tane, son seferde de 51 yavru kusturup 11 tane alabildim. Akvaryum da 4-5 cm lik yavruların yanında durdukları için onların bir şey yapabilecek olmasına pek ihtimal vermiyorum. Ayrıca SP yavrularına bir şey olmuyor. Sizce neden ne olabilir. Ölüp suyun içinde eridiklerini düşünüyorum ama ölmeleri içinde bir sebep göremiyorum. Daha önce böyle bir durumla karşılaşmamıştım. Bilgisi olan var mıdır? Teşekkürler.
İlk Sarı Prenseslerim Görüşleriniz
Malofix inşallah balıkların 1 ay dayanır ama eğer dayanmazsa yinede canını sıkma sen büyük bir akvaryum temin edene kadar bekle ben sana 2-3 cm lik sarı prenses 5-10 tane veririm.  Yeter ki balıklarını hep böyle düşün ve ilgilen. 
Tatlı su midyesi
SP, Iceman, Yunus ve Albino Nyassa olan tankıma 6 midyeyi yaklaşık 3 ay önce almıştım. 3 tanesi öldü. Öldüklerinde balıklar hemen yedikleri için ben sadece tamamen açılmış içi boş kabuklarını gördüğümde anladım. Kabukları da dekor olarak hala akvaryumda tutuyorum. Diğerlerinde şimdilik bir şey yok. 3-4 tane daha almayı düşünüyorum. Bu arada hareket ettiklerini izlemek bayağı keyifli oluyor. Tavsiye ederim. 
Aceminin Malavi Akvaryumu
[QUOTE=practica]Hocam yeni olmana rağmen çok güzel ve akıllıca bi sistem kurmuşsun tebrik ederim öncelikle.
Büyük akvaryumda  yunustan vazgeçmem diyorsan yunus ve sarı olarak iki tür besleyebilirsin dahada rahat etsin balıklarım dersen sadece yunus olabilir sarı yunus yaparsanda 5 er adetten iki koloni kurabilirsin.
Kaya dekorun yetersiz oda normaldir ilerleyen zamanda eklemeler yapacağından eminim zaten sarılar mağra tarzı girip çıkacağı oyukları sever yunuslarada düzlük geniş bi kumluk alan bırakacak şekilde bi dekor yapabilirsin.
Işık olmaması sorun deil.
sağlıklı balıklar dilerimHA  dip çekimi aksatmamanı tavsiye ederim..
[/QUOTE]

Dip çekimini aksatmıyorum ama hafta da 1 de yapacak vaktim yok. Yavruların akvaryumuna hafta da 1 yapabiliyorum ancak. Aslında vazgeçilmeyecek bir şey yok ama yunusları yavru olarak aldım ve büyüyüp yavru vermelerini izlemek istiyorum. Zaten daha da ileride işi iyice öğrendiğimde frontoza blue zaire niyetim var. Şimdilik sadece eldeki imkanlarla bir şeyler yapmaya çalıştım. Hem işi bilmeden fazlaca girmek istemedim, hem de kendimi iyice deneyip sonra ilerletmek istedim. Ne kadar sürdürebileceğimi, sıkılıp sıkılmayacağımı görüp öyle büyütmek istedim. Şimdilik keyifle ve her şey yolunda gidiyor gibi gözüküyor. Herkes farklı bir şey söylüyor. Bende hem aklıma yatanları yapmaya, kendimce bir şeyler yaratmaya aynı zamanda da işin uzmanlarından önemli ve gerekli bilgileri almaya çalışıyorum.  Yorumlarınız ve tavsiyeleriniz için teşekkür ederim.
Aceminin Malavi Akvaryumu
[QUOTE=Orhun1907fb]1.si arka fon çok yapay
2.si kum olmamış - tavsiyem silis kum
3.sü dekor taşların uyumsuz , taş marketlerden tamburlanmış dekor taşları al
4.sü gündüz ışığını alıyorsa sorun yok
5.si büyük tanka haftada 1 20-30% su değişimi yapman iyi olur 2 haftada bir değişim az
6.sı kısmen yeterli
[/QUOTE]

Arka fon zaten bizim için anlamlı. Balıklar açısından da mavi tonlu bir arka fondan çokta farkı olmadığını düşünüyorum.
Silis kum da düşündüm ama çalıştığım kurumda 15-20 yıldır bu işle uğraşan artık iyice uzmanlaşmış 3-4 kişi de bana midye kırığı ya da mercan kırığı al dediği için ikisini karıştırdım.
Taş dekoru elde olan taşlardan yapıldı. İşi iyice öğrendiğimde, zaman ve para durumuna göre tabii ki geliştirilecek. Balıklar için kötü bir ortam yaratmadığı sürece şimdilik bence yeterli, tabii genel görüşü bilemem.
Tank direk güneş ışığı almıyor ama gündüz ışığını fazlasıyla alıyor.
Küçük akvaryuma hafta da 1 yapmaya çalışıyorum ama ikisine de yapmaya yetecek vaktim yok. Onun için büyüğe 2 hafta da 1 yapıyorum. 3 aydır bir sorunla karşılaşmadım. İnşallah da karşılaşmam.
Yunuslar büyüdüğünde sayıyı 5'e (1e 4d) düşürücem. Belki albinoları da bırakırım.

Hiç bir şey bilmeden girdiğim hobi de şimdilik kendi çapımda işler iyi gidiyor. Dün iceman lerden 45 yavru daha aldım. Herkesin hayali olduğu gibi ileride hobiyi iyice öğrendiğimde ve maddi imkanlar doğrultusunda daha büyük bir tankla daha uzman bir şekilde bir şeyler yapmayı düşünüyorum. Yorumlarınız için teşekkürler.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.