ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
Yediline
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
23 Ağustos 2011 19:39
Son Ziyaret:
30 Mart 2014 23:10
Toplam Mesaj:
5 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Said EFE
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Istanbul
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA


150LTDemasoni+SarıPrenses

"Ömür sermayesi pek azdır; lüzumlu işler pek çoktur."

SON 5 MESAJI

ilginç akvaryumun erzurum v ersiyonu
[QUOTE=]Su oradan nasıl taşmıyor?[/QUOTE]

Suyun taşmamasını dik olan akvaryumun öndeki camının dibe olan seviyesi engelliyor sanırım. Mantık olarak öyle yani :)

Akvaryum bir 'düşünür'ün eseri olsa gerek ;) Mükemmel düşünülmüş. Evde küçük çocuk olmadığı takdirde bir sıkıntı olmaz :) Bakıldığında ferahlatan cinsten bir teması olmuş :) Tebrikler..
75 lt akvaryum ama fazla tecrübem yoku
Bu hacimdeki akvaryumda hangi tür beslerseniz besleyin 'tek tür' olmasına dikkat etmelisiniz ve balık sayısı (yavru olmakla birlikte) 3 veya 4'ü geçmemeli. Ayrıca bu hacimde yavru balıklardan daha fazla keyif alırsınız. 

Eğer bitkili akvaryumlarda tecrübeniz yoksa ve bitkili bir akvaryum yapmak istiyorsanız biraz sabır gösterip, bitkili akvaryumda tecrübe edinceye kadar minik cikletlerle keyifli zaman geçirebilirsiniz.. Küçük kayalıklar ve silis kumla birlikte güzel bir dekor yapabilirsiniz, akvaryumu fazla boğmamak şartıyla..
Demasoni, Auratus ve Sarı Prenses
Arkadaşım ben dayanamadım.. :) Şuan akvaryumda 5 Auratus, 5 Sarı Prenses, 1 Mavi Prenses, 1 dişi Polit, 1 Aysmen birde Demasoni var..

Sarı Prensesler'in boyutları iyi 6-7 cm'lik, Auratuslar küçücük 2-3 cm'lik, Aysmen büyük 8-9 cm'lik, Demasoni'de küçük 2-3 cm'lik..

Bu kadro şimdi veya ileride bir sorun teşkil eder mi? Şuanki gözlemlemelerime göre gayet mutlu ve barışçıl bir şekilde geçiniyorlar.. İleriki zamanlarda Auratusları çıkarmak istemediğim için Johanni ve Kenyi de alabilirim.. Tabiki Sarı Prensesleri çıkararak.. Peki onları çıkarmadan alsam ne olur?

Bu balıkları almadan önce sizin birçok fikirlerini almak istedim ama hem başka cevap veren olmadı (bu arada subwoofer arkadaşıma ilgilendiği için teşekkür ederim), hemde kurallar gereği yeni olanlar 24 saatini doldurmadan 2 ileti gönderebiliyormuşuz.. Saygıyla karşılamak lazım..

Şimdi görüşlerinizi alabilir miyim?
Demasoni, Auratus ve Sarı Prenses
Tavsiyeniz için teşekkür ederim fakat ben mbuna beslemek istiyorum.. Hiç olmasa auratus, demasoni ve splerden üçer tane koymak istesem yinemi fazlaya kaçmış olur.. Zaten alacaklarımın boyutları çok küçük. Yapacağım dekorasyonlada derinliği artıracağım.. Yediline2011-08-23 22:48:17
Demasoni, Auratus ve Sarı Prenses
Merhabalar..

Akvaryumum şuanlık bi hayli karma bir yapıdan oluşuyor. Efendim ahlisinden tutun saulosisine kadar.. Boylarıda küçük sayılmaz hani 7-8cm kadar.. He nacizane üç adet de 2,5-3cm'lik demasoni mevcut idi..

Bunları izlerken çok keyif alıyorum.. Çok sağlıklılar fakat asıl konuya gelecek olursam demasonilerim üç adet demiştim ya, bunlardan birisini iki gün önce kaybettim.. :( Gerçekten moralim çok bozuldu.. Bir diğeri de hastalığa yakalandı, yüzgeçleri kesik kesik kopmaya başladı onu şimdilik karantina tankına aldım ve flagly tedavisi uygulamaktayım.. 
Ama diğeri ana tankta sapa sağlam duruyor.. Bunların incinme sebebi nedir..? Ahli için agresif falan derler ama gördüğüm kadarıyla iyi geçiniyorlar.. Ama görmediğim zamanlar neler yaptılar bilemiyorum..

Şimdi bende diyorum ki madem bukadar karmalıkta demasonilerim zarar görüyor ozaman bu karmalığa kısmen bir son vermek istiyorum.. Tabiki sizlerin de önerilerine tabii tutularak.. Tank bilgilerimi aşağıya yazacağım.. Ben 4-5 adet demasoni (2-3 cm'lik), 5-6 adet auratus (3 cm'lik), 4 adet sarı prenses (5-6 cm'lik) ve bir adet de aysmen (8-9 cm'lik) bunların hepsini bir tankta bitkisel yem ağırlıklı olaraktan, proteinsel yem eksik edilmeden bakmaya kalksam;
çokmu ağır olur,
akvaryumda uyumsuzluk mu olur,
yer kavgaları ölümlere mi sebep olur,
aysmen'in olması diğerlerini mi korkutur...

Bu tür soruların cevabını almak istiyorum.. Tecrübeli hobicilerimizin de katkısıyla benim kötü rüyalar görmeme son vermek için aydınlatırsanız gayet müteşekkir olurum..

Tank bilgilerim:

Boyut : 75*35*50(h) - 130lt
Kum : http://img149.imageshack.us/img149/5459/13062010235.jpg buna benziyor ama aynısı değil.
Kaya : http://img301.imageshack.us/img301/7259/m38ol.jpg bu resimde soldaki kayaya benzer kayalar sıklıkla mevcut.
Bitki : 2 adet küçükçe anubias.
Filtrasyon : LifeTech 838 dış filtre, Jinzuan JZ 301 kafa motoru, çift çıkışlı hava motoru (ben tek çıkışlı kullanıyorum).

Yani hemen hemen durum böyle.. Şimdi fikir verme sırası sizde.. Öneri ve taktiklerinizi bekliyorum.. Şimdiden teşekkürler, hayırlı ramazanlar diliyorum...



SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.