ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
kniferson
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
25 Temmuz 2011 19:01
Son Ziyaret:
25 Şubat 2021 03:41
Toplam Mesaj:
17 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
murat bıçakçıoğlu
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Manisa
Meslek:
öğretmen
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA


murat bıçakçıoğlu

SON 10 MESAJI

Portatif Hamburg Sistemi
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/60172/221120181157481.jpg[/IMG]

.[/QUOTE]
Ben bu deliklerin fonksiyonunu anlamadım. Su girişi içinse zaten borunun altı açık değil mi? Başka bir amacı mı var acaba?
Cama Cam Akvaryum Maliyet Hesaplama
40x50x90 ölçüde 8 mm camdan teklif istedim armut.com dan 400 tl teklif geldi bugün
Akvaryumda Kaynamış Su Kullanmak
[QUOTE=lemur]

1)- Şebeke suyuna klor mikroplardan arındırmak için eklendiğinden yeterli klor bulunan suyu tekrar kaynatmaya gerek yoktur. Hem ne kadar süre kaynatacaksınız? Kaç saat? İçmek için suyu tadı kokusu düzelsin diye birkaç saat bekletmek yeterlidir, akvaryuma koymak için de 48-72 saat yeterlidir. Bu süreci hızlandırmak için ya da acil su değişimlerinde hava taşıyla havalandırmak ya da klor giderici ürünler kullanmak yeterlidir.

Çaydanlıkta biriktirdiğiniz suyu da yine dinlendirmiş olmuyor musunuz?

2)- Sudaki kireç kalsiyum bileşiklerinden oluşup klorla bir alakası yoktur. Su sertliğini uzun vadede artırabilir. Yumuşak sudan hoşlanan özel balık türleri beslemiyorsanız kireçli suyun bir zararı yoktur. Sadece akvaryumunuzda görsel kirlilik oluşturur. Dolayısıyla kireçten korunmak için hazır su kullanmaya da gerek yoktur. Fakat hazır su eğer bileşimi, pH, sertlik gibi kimyasal değerleri mevcut akvaryum suyunuzla uyumluysa, acil su değişimleri için iyi bir seçenek olabilir. Ülkemizdeki şebeke sularının %99'u kireçli, sert sulardır ve balıklar bu sulara çoğunlukla alışıktır.

3)- Kaynatma sırasında ısıyla oluşabilecek kimyasal tepkimelerle suyun niteliğinin olumlu ya da olumsuz yönde değişmesi olasıdır. Fakat bu konuda bilgim yok, sadece tahmin yürütüyorum.

4)- Şebeke suyunu klordan arındırmak için kaynatmak gereksiz bir yol. Zaten biraz bekleyince havaya karışan bir gazdır kendisi. Bazı klor bileşikleri kalıcı olabiliyor söylendiğine göre (kloraminler). Bunları uzaklaştırmak için de piyasada bulunan özel klor gidericiler kullanılıyor.

Hem siz ne balığı besliyorsunuz bakayım? Sakın çaydanlıkla su değişimi yapacağınız küçük akvaryumda imzanızdaki gibi japon besliyorum demeyin...[:P][/QUOTE]

Ayrıntılı bilgiler için teşekkür ederim. Son paragrafı görmemiş gibi yapıyorum [:((] inşallah güzel bir akvaryum kuracağım ama olmuşken büyük bir şey olsun diyorum o yüzden şimdilik böyle idare ediyorlar iki küçük japon.[:)]
Ben dinlendirme süresini daha uzun sanıyordum iki gün yeterliyse sıkıntı yok zaten.
Akvaryumda Kaynamış Su Kullanmak
Sudaki kireç çaydanlığa bağlandığı için kireci de azaltır diye düşünmüştüm ben. Bulunduğum yerde sular aşırı kireçli bu arada.
Akvaryumda Kaynamış Su Kullanmak
Merhabalar.
Sudaki klordan kurtulmak için uzun süre dinlendirmek yerine çaydanlıktan artan kaynamış suları biriktirip kullansak (akvaryumum küçük olduğundan benim için yeterli olur)
- klordan daha fazla arındırmış olur muyuz
- su mineral vs zenginliğini kaybeder mi
- dezenfekte olup daha sağlıklı olur mu
Kısaca hangisi daha iyidir, fikrinizi almak istiyorum.
Bitki türü danışma
Anladım, yardımınız için tekrar teşekkür ederim
Bitki türü danışma
Teşekkür ederim Alper Bey ilk bakışta benzetememiştim ama diğer resimlerine bakınca evet oymuş. Bu bitkinin toprak ihtiyacı hakkında bilgi alabilirmiyim, topraksız veya ince çakıl türü kumda yaşar mı bitki bakmadım şimdiye kadar hiç.
Bitki türü danışma

Merhabalar, akvaryumcudan aldığım bu bitkinin türünü bulamadım yardımcı olursanız sevinirim.
Canon 400d iso sorunu
Berkay kardeşim anladığım kadarıyla fotoğraf bilgisi konusunda sandığımdan çok daha yenisin. Ama işe en zor kısımdan başlamışsın. Manuel mod çok ileri safhada kullanabileceğin moddur. Sana tavsiyem şimdilik otomatik modda kullanıp öncelikle temel fotoğraf bilgilerini edinmen.
Canon 400d iso sorunu
Makinenizde (sizinkinde nerededir bilmiyorum) poz telafisi ayarı vardır. Bu ayarla ideal pozlama değerlerinden daha az ya da daha fazla pozlama yapabilirsiniz. Örneğin f 5,6 için ideal pozlama süresi 1/400 ise siz bu ayarla -1 pozlama yaptığınızda enstantane değeri 1/800 olarak çeker. Bu durumda fotoğraf olması gerekenden biraz daha karanlık olacaktır. Belki farkında olmadan bu ayarı değiştirmiş olabilirsiniz.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.