ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
murat sürücü
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
12 Haziran 2011 17:51
Son Ziyaret:
03 Aralık 2012 17:51
Toplam Mesaj:
10 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
murat sürücü
Doğum Tarihi:
14 Nisan 1979
Yaş:
45
İl:
Istanbul
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

murat sürücü

SON 10 MESAJI

Korkak Balıklar
Aynı konuda benimde sıkıntım.Yaklaşık 3-4 ay öncesinde genç damızlık yunuslar aldım 3e 9 dişi sadece 3 defa ağzına yavru aldı ayrıca hep balıklarım korkaklar yeme bile korkarak geliyorlar sanki yemi çalıp kaçıyorlar :) yunuslardan öncede ıceman besledi 3e 20 dişi onlarda aynı böyleydiler.Aklıma bir fikir geliyor ama önce bu işte tecrübe kazananlardan fikir almak isterim.Aklımdan geçen şey arabaların camlarına çekilen aynalı filmi biliyorsunuz.Dışarıdan içerisini göstermiyor ama içeriden dışarısı görünüyor.Ben bu filmi ters çevirip akvaryumun dışına çekmeyi planlıyorum yani biz balıkları göreceğiz ama balıklar bizi göremeyecek.Bu konuda bilgisi olan varsa lütfen yazın mesajlarınızı bekliyorum.Herkese sağlıklı balıklar
Ana Tankı Yavru Tankına Nasıl Bağlarım ?
Bencede yavru tankını ana tankın altına koy, eğer ana tankı deldime ihtimaliniz varsa kule sistemiyle suyu yavru tankına indirirsin, dış filtre ile de suyu ana tankına gönderirsin.Eğer ana tankı deldiremiyorsan overflow diye bişey var türkiye de satılmıyor sanırım kendin ondan yapıp, ana tankdaki suyu yavru tankına indirirsin.Yalnız diğer arkadaşlarda belitmişler hastalık oluşursa (allah korusun) yavruların da da hastalık olacaktır.Benim önerimi mi uygularsan veya uygulamayıp başka bir yol bulursan lütfen paylaşırmısın.Saygılar.Herkese sağlıklı balıklar
Icemanlarımda sorun
[QUOTE=seyyaHH][QUOTE=murat sürücü]S. A. Yorumların hepsini okumadım, akvaryumda balık sayınız biraz fazla, birde iki ıceman çiftleşmez o titreme hareketi dişi dişiye bölge belirlemedir,ıcemanlar stres altında yani balık sayın fazla onu demek istiyorum biraz zor yavru alırsın, birde sen yapıyormusun bilmem ama ışığını sık sık açıp kapatmaktan ıcemanlar çok aşırı etkileniyorlar, diğer yorumları okumaya üşendim :) diğer arkadaşlar kusura bakmayın herkese sağlıklı balıklar, saygılar.

[/QUOTE]
Ozaman siz forumda yardımcı olmak yerine,  sadece isminizi sayfalarda görmek için yazıyorsunuz.
 
Saygılar.
[/QUOTE]

[QUOTE=murat sürücü] [QUOTE=seyyaHH][QUOTE=murat sürücü]S. A. Yorumların hepsini okumadım, akvaryumda balık sayınız biraz fazla, birde iki ıceman çiftleşmez o titreme hareketi dişi dişiye bölge belirlemedir,ıcemanlar stres altında yani balık sayın fazla onu demek istiyorum biraz zor yavru alırsın, birde sen yapıyormusun bilmem ama ışığını sık sık açıp kapatmaktan ıcemanlar çok aşırı etkileniyorlar, diğer yorumları okumaya üşendim :) diğer arkadaşlar kusura bakmayın herkese sağlıklı balıklar, saygılar.

[/QUOTE]
Ozaman siz forumda yardımcı olmak yerine,  sadece isminizi sayfalarda görmek için yazıyorsunuz.
 
Saygılar.
[/QUOTE] [/QUOTE] 

siz benim yazdıklarımından bunu anlıyorsanız evet 
ıcemandan yavru almak
Bende diğer arkadaşlar gibi kumunu beğenmedim kusura bakma :) bence kumu silis yapsan çok iyi olur çünkü ıcemanlar kumla oynamayı çok seviyorlar ben 2 yıldır ıceman besliyorum binlerce yavru aldım en az iki adet kaya koyki saklanma yerleri olsun, 1e 4 veya 5 dişi öneririm başkada bişey koyma yavru almak istiyorsan tabiki, bende şuan 3e20d var akvaryumda 150*60h*50 sen ona göre orantı kur işte, saygılar sağlıklı balıklar dilerim.

kuluçka makinesinin içinde yumurta yok
S. A. Hocam bu benim başıma çok sık geliyor. Benim tahminlerim ve gözlemlerimi size aktarayım. Birincisi akvaryumcudan aldığımız kuluçka makinasını benim ıcemanlarımda kullanamadım sebebi makinadaki delikler büyük geldi yumurtalar dışarı kaçtı bundan eminim bende kendim pet su şişesinden yaptım bi süre işimi gördü en son dibi yuvarlak olan cam bardaktan yaptım daha iyi oldu. İkinci tahminimde kusturduğum yumurtalar tahminimce döllenmemiş yumurtaydı belkide, sallıyorum 70 yumurta aldın ertesi gün bakıyorsun kaçaak yeri yok ama sayı azalmış, bir sonraki gün balıyorsun iyice azalmış, bi sonraki gün yumurta yok, ee nereye gitti bunlar diyorsun cevap yok, yumurta da yok :)) dediğim gibi tahminimce döllenmemiş yumurta suda eriyip gidiyor. Çaresini sorma şuan bende bilmiyorum. Sana yardımcı belki olamadım ama soruna cevap vermek istedim. Saygılar sağlıklı balıklar.

Icemanlarımda sorun
S. A. Yorumların hepsini okumadım, akvaryumda balık sayınız biraz fazla, birde iki ıceman çiftleşmez o titreme hareketi dişi dişiye bölge belirlemedir,ıcemanlar stres altında yani balık sayın fazla onu demek istiyorum biraz zor yavru alırsın, birde sen yapıyormusun bilmem ama ışığını sık sık açıp kapatmaktan ıcemanlar çok aşırı etkileniyorlar, diğer yorumları okumaya üşendim :) diğer arkadaşlar kusura bakmayın herkese sağlıklı balıklar, saygılar.

Balıklarım saklanıyor
Arkadaşlar konu biraz eskimiş ama yeni konu açmak istemedim, cevaplarsanız çok sevineceğim. Benim 150*60h*50 akvaryumum var içinde de 23 adet damızlık boy ıceman ım var. Yaklaşık 2 aydır balıklar sürekli korkaklar saklanıyorlar. Sanırım hem ışıktan hemde akvaryum oda da hemen kapının yanında sürekli girip çıkmamızdan etkileniyorlar. Akvaryumun yerini değiştirmem mümkün değil,sorum şimdi şu. Acaba akvaryumun camına arabalara cekilen aynalı filmden çeksek biz balıkları göreceğiz ama balıklar bizi göremeyecek sanki ayna varmış gibi olacak. Sizce sorunu çözermiyim? ne olur bilen birileri varsa cevap yazın. Balık izleme zevkim kalmadı.

İklimlendirme
[QUOTE=muztava] [QUOTE=murat sürücü] Ben köpük kutu içinde grindal kurt besliyorum sıcaklıkla ilgili bir sorun yok, tavsiye ederim

[/QUOTE]

Tavsiyeniz için teşekkürler Murat bey. Köpük kutu içine doğrudan toprak sererek mi yoksa saklama kabını mı köpük kutu içine koyarak üretiyorsunuz ?

[/QUOTE]
köpük kutunun içine tahmini 4-5 cm yüksekliğinde hazır çiçek toprağı koyuyorum,kültür ekiyorum, sonrada kurtları her gün besliyorum, birde size tavsiyem kutunuz biraz büyük olsun mesela bir muz kolisinin yarısı kadar yani saklama kabları küçük bence ( şahsi görüşüm kimseyle tartışmak istemem) büyük kutu üreme açısında daha verimli olduğu kanaatindeyim, umarım yardımcı olmuşumdur, saygılar..
İklimlendirme
 Ben köpük kutu içinde grindal kurt besliyorum sıcaklıkla ilgili bir sorun yok, tavsiye ederim
Bende bi akvaryum ve fon yaptım.
Elinize sağlık çok güzel olmuş,sağlıklı balıklar

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.