ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
erkanaydoğan
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
2
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
06 Haziran 2011 13:45
Son Ziyaret:
11 Aralık 2012 13:28
Toplam Mesaj:
53 [0.01 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Erkan AYDOĞAN
Doğum Tarihi:
21 Haziran 1984
Yaş:
39
İl:
Istanbul
Meslek:
Çevre Y. Mühendisi
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Erkan AYDOĞANOĞLU

SON 10 MESAJI

Demir
Bence Demiri su numunesinden ölçüyorsanız 0 çıkması normal ama ölçüm kitinizin ya da probunuzun hassasiyeti de önemli tabiki . rotalaların tabandan kökleriyle almaları için tabana gömeceğiniz tablet gübre daha yararlı olacaktır görüşündeyim.
Sıvı gübrelerde EDTA lı olduğu için suda bitkiler tarafından kullanılabilir demir miktarı sıvı gübre uygulamasından hemen sonra artar ama bir süre sonra biyolojik aktiviteler sonucunda okside olacaktır.
Ben ayda bir mutlaka tablet hemen hemen hergünde az miktarda sıvı gübre kullnaıyorum akvaryuna bakarken yemlerken bir iki damla damlatıveriyorum. 
10 lt bitkili akvaryum
En başta aklında hayal ettiğin bir tasarım olmalı, kabaca düşünülmüş. Buna bağlı olarakta seçeceğin bitkileri belirlemelisin. bitkilerin ışık ve CO2 gibi ihtiyaçları farklı olduğu için seçeceğin bitkiler sonraki aşamayı belirleyecek. Basit olarak bu bendeki bitkilerden yola çıkarak anlatacak olursam devamı şöyle; zemin için güzel bir malzeme, maliyetin artmaması için sende olan hagen işini görür ona en azından nispeten ucuz olan fondo vivo falan katabilirsin en alttına. Sonra bitkileri güzelce yerleştireceksin zevkine göre. ışık için basit bir tasarruflu lamba 9-12W, üzerinde gün ışığı, cool light, day light gibi şeyler yazar 6500 K da yazıyor bazılarında. CO2 için hafta iki üç kez Saechem flourish exel gibi sıvı karbon eklemen gerkiyor. bunları 10 L tankına 1 ml kadar ekleyeceğin için 250 ml lik şişe sana 70-80 hafta yeter ;) aynı şekilde sıvı gübrelerde öyle seranın, saechem in sıvı gübreleri var bunların içinde demir mangan bakır çinko bigi elementler var. Bu sıvı gübreyide haftada 3-5 ml yerine her gün 1-2 damla versen daha iyi. Çünkü sudaki oksijenden dolayı bu elementler oksitleniyor. hergün az az vermen daha yararlı. bunun dışında zeminin zayıf olacağı için tablet gübre ayda bir falan bitkilerin dibine kuma gömeceksin. onunda bir paketi sana uzun zaman yeter. hepsi bu sonrası sabır ;)
Bazı olumsuzluklar olacak yosunlaşma gibi bunlarıda balıklarla çözeceksin. otocinclus başta olmak üzere amano karides (10 L ye iki tane yeter) ve de vantuzlu çöpçü diye satılan güzel balıklarda iş görüyor, onuda katabilirsin.
Filtre için Atmanın HF-100 şalele filtre modeli tam nano tanklar için bende de o var. hem filtreler hemde sirkülasyonu sağlar.
Haftada birde %15-20 yani 2 litre kadar su değiştirmelsin.
bitkili nano tankım
Olacaktır inş.  Yaklaşık 6 haftalık bir sürede bu hale geldi biraz sabır istiyor daha iyileri için deneyim ediniyoruz ilk denememdi ;)
bitkili nano tankım
Görüşlerinizi bekliyorum ;)
Hacim: 12 L
CO2: Saechem Flourish exel haftada  kez
Gübre: Ayda bir tablet ve hemen her gün az miktarda sıvı gübre (mikroelementler)
Işık: 12 W(şuanda 9 W'lık takılı) tasarruflu lamba, 6500 K günde 10 saat.
Eleocharis Parvula
Echinodorus tenellus
Staurogyne repens
Micranthemum umbrosum
Lepistes
Karides
Sae ve cüce vatoz
 
erkanaydoğan2011-11-02 15:03:41
10 lt bitkili akvaryum
Masraf konusunda bişey diyemiyorum masrafsız olmuyor tabiki. hagen kum işini görür. Floresan demedim, küçük tasarruflu lambalardan var bende de  day ligtj (6500 K )12 W var. 5-6 TL falandı sanırım her markette var.ışık en kolayı ;) 
10 lt bitkili akvaryum
Forumda yeteri kadar bilgi var biraz zaman ihtiyacın sadece o kadar. Zemin için Oliver Knott un gübresi, başka bir şeye gerek yok. biraz pahalı ama varsa etrafında bir arkadaşınla ortak
alabilirsin. hiç olmadı siyah hagen diye satılan zemin malzemeside işini görür(bu kez zemine tablet gübre koyman gerekebilir).
 
Sıvı gübreler; karbondioksit için Seachem exel
diğer mikro elementler içinde yine sachemin trace gibi diğer ürünleri başka bir şeye ıhtıyacın yok.
e birde tasarruflu lambalardan cool ligth veye day ligth diye satılan 6500 K değerinde 9-12 W kadar bir lamba. Günde 8-10 saat yeter açık kalması yeter. Filtre koyacaksan eğer atman hf-100 şalale.
hepsi bukadar.
10 lt bitkili akvaryum
Tasarım kısmı var tabiki ama iwagumi olayına falan girmedik henüz. zemin için ne tür bir korkun varkine???
10 lt bitkili akvaryum
Eyvallah kardeşim. İnşallah olacaktır. Burdakiler basit ve güzel bitkiler. Ön zemindekiler Parvula , ön sağdaki ve ön soldakiler Repens, arkadaki uzunlar Umbrosum ve arka sağ ve arka solda Tenelluslar var. Nano içinde fazla uzamayan bitkiler. Zemin için Marsilea Hirsuta da önerbilirim. Benim bu aşamam henüz bitkileri sağlıklı tutabilme aşaması. İleride güzel tasarımlar yapacağım inşallah.   vuslat2011-10-31 15:38:21
10 lt bitkili akvaryum




Arkada Umbrosum ve Tenellus, önde Repens ve Parvulalar var. Lepistes Sae ve karidesler vuslat2011-10-30 11:53:49
10 lt bitkili akvaryum
Arkadaşlar önerilen bitkilerin büyüme boyları 50 cm den aşağı değil bende 12L bitkili bir tank var nano tanklarda zemin bitkileri kullaılır. Işık olacaktır fakat bir CO2 sistemi nano için uygun deil aşırı yosun yapıyor. Bu sebeple co2 yi sıvı karbon olarak haftada bir eklemeyle götüreceğin ve küçük zemin bitkileri gerekli. EN basiti moss. moss beni kesmez dersen parvula veya tenellus gibi küçük zemini saran bitkiler bu akvaryum için on numara. arka kısımlara biraz daha uzayan umbrosum gibi boyu 10 cm de rahatlıkla tutabileceğin yine bakımı nispeten basit bir bitkilerle destekleyebirsin.
 
Canlı aolarak ise kesinlikle bir ottcinclus yosunlardan kurtulmak için olmak zorunda yine aynı görev için amano karidesde hoşuna gidecektir. fazla balık koyamazsın zaten hacimden dolayı o yüzden neon gibi küçük tetralara yönelmelisin.
 
Kolay gelsin benim bitkilinin fotosunu koyacağım akşam çekip örnek olsun diye. 

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.