ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
zcabaoglu
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
16 Mayıs 2006 12:48
Son Ziyaret:
26 Ocak 2011 18:49
Toplam Mesaj:
36 [0.01 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Zihni CABAOĞLU
Doğum Tarihi:
01 Ekim 1965
Yaş:
58
İl:
Istanbul
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Zihni CABAOĞLU
300 lt malavi
30 lt yavruluk
80 lt bitkili

SON 10 MESAJI

Super Melon Üretim
Yanıtınız için teşekkür ederim.
O zaman yumurtlama konisi satın almak yerine beyaz renkli pleksi veya fayans ile bu koniyi yapmak mümkün. :) Fakat pleksi hafif bir malzemedir. Anaçların yumurta dizmesi ve yumurtaların bakımı esnasında sorun çıkarmı acaba diye düşünüyorum. Nedersiniz.
 
Diğer taraftan su sertleştirme meselesi her halükarda çok dikkat gerektiriyor anlaşılan.
 
Aquarama2009 için şimdiden başarılar diliyorum size.
Super Melon Üretim
Bora bey umarım herşey istediğiniz gibi gelişir.
Birkaç sorum olacak;
Yumurtlama kulesi kullandığınızı görüyorum şu heryerde gördüğümüz konileri neden kullanmadığınızı merak ettim. Özel bir sebebi varmı? Kulenin arasına kaçan yavrular olmuyormu? Bu kulenin malzemesi nedir? (DIY bir şey gibime geldide.) Kulenin fazla yüksek olmamasıda sanırım daha fazla su değiştirebilmek için değilmi.
 
Su gün geçtikçe sertleştiriliyor demişsiniz. Bu konuyu biraz açabilirmisiniz. Mesela günlük %10 su değişimi mi? Atıyorum tankta 6.5 ph 120 ms su var eklediğiniz suyun değerleri nedir. Yoksa doğrudan dinlendirilmiş musluk suyumu ekliyorsunuz.
 
Bu sorulardan discus beslemediğim anlaşılıyor değilmi? Tebessüm Ama yakın bir zamanda niyetim var. Tebessüm Yanıtlarsanız sevinirim.
Selamlar.
zcabaoglu2008-11-28 07:44:24
süper dip çekme aleti
Yazdıklarımın bir art niyet taşımadığı lütfen anlayın. Küçük bir çocuk hevesle bunu yapacak ve olasılık dahilindedir ki canı yanacak. Sadece bunu anlatmaya çalışıyorum.
Bu yüzden son yazılarınızdan her ne kadar rahatsız olsamda sildirtmeyi hiç düşünmem. Ama eğer siz kendiniz silerseniz memnun olurum.
Amacım sadece birisinin canının yanmaması idi. Bunu anlatmaya çalıştım.
süper dip çekme aleti
Mustafa bey siz elektikten anlıyor olabilirsiniz. Daha önce yazdıklarımı sizi sınamak içinde yazmadım. Hayatında eline kontrol kalemi almamış bir genç akvaristin başına bir şey gelmesin diye bilgilerim dahilinde uyarıyorum sadece.
 
"Bulaşık eldiveni" , veya "2. bu aparatı kullanırken bir parça kabloyu suyun içine batırın kablonun diğer ucunuda topraklama sağlayacak bir materyale(akvaryumun demir sehpası,duvar vb.)bağlayın ki bir kaçak durumunda toprak hattı vasıtası ile kaçak toprağa aksın,şimdi oldumu acaba?"   
Bu dediklerinizi, sizde dahil evde kimse yapmaz. Sonrada insanların canı yanabilir, canından olabilir. Benim anlatmaya çalıştığım bu.
 
"Elimde somun açmaya/sıkmaya yarayan anahtarın patladığını bilirim ama ayağımda izolasyon olduğundan toprakla temas etmediğimden dolayı bana birşey olmadı." 
Bakın ne güzel söylüyorsunuz. Elektikten anlayanın başına bu gelebiliyorsa. Anlamayana ne olur bilmiyorum. Belkide bu işe başlamadan önce ilgili sigortaları kapatsaydınız veya o müdahale ettiğiniz kısmın elektriğini önceden kesseydiniz bu olayı yaşamayacaktınız değilmi. Ben buna kaza olmuş demem sizin ihmaliniz var derim.
 
"O kadar güvenli bir şekilde nasıl kullanılacağını anlatmaya çalışıyorum siz hala bana anti tezler sürüyorsunuz."
 
Kesinlikle anti tezler sunmaya çalışmıyorum böyle bir çabam hiç olmadı. Sadece insanların canı yanmasın diye uyarıyorum.
 
"Bu ne ya sanki hiroşimaya bomba attık." Yok atmadınız. Ama bombanın nasıl yapılacığını resimlerlede destekleyerek çok güzel anlatıyorsunuz. :)
 
"Arkadaşlar kullanmayın bu aparatı siz güvenli bir şekilde hortumla dip çekimi yapın." Demişsiniz lütfen bana kızmayın yazdıklarım bu düzeneğin yeterince güvenli olmadığını anlatmak içindi o kadar.
 
Kişisel düşüncem bu düzenek tehlikelidir ve kullanılmamalıdır. Ama belki astronot giysisiyle kullanılabilir.Tebessüm
 
 
zcabaoglu2008-10-10 01:54:55
süper dip çekme aleti
"Suyun buharlaşması sonucunda aydınlatma sistemlerine giden suyun oradaki elektrik elemanlarıyla teması sonucu olabilecek sonuçları düşündünüzmü hiç de,"
 
Mustafa bey işte tam bu yüzden önce can güvenliği diyorum. Önceki sayfada verdiğim linkte detaylı olarak işlenmiş. Akvaryuma elinizi sokmadan önce bütün elektrik fişlerini çekin denmesi boşuna değil. Bir kez daha okumanızı öneriyorum. 
 
"bahsettiğim 2.örnekte yani hortumun ucuna iletken olmayan malzeme eklendiğinde elinizin,kolunuzun akvaryumun içine girmesine gerek yoktur.Dolayısı ile su ve elektrik kaçağı ile temasınız söz konusu değildir."
 
Diyorsunuzda, bu parçayı kuru tutmak zordur. Islak olan her malzeme de iletkendir. Elektrikte adamı çarpar.
 
Böyle bir şeyi ticari olarak yapan dünyada yok zaten.Benzerleri var ama bunlarda pilli. Çünkü üretililirse ve bir sıkıntı olursa üretici firmayı mahkemelerde süründürürler. 
 
"birinin başına birşey gelse vebalini kaldıracakmısınız diye soruyorsunuz?"
Binde bir ihtimal bile olsa bu düzenekten birinin başına bir şey gelse ben üzülürüm. Sizde üzelmelisiniz. Sonra bana ne ben gerekli önlemleri gösterdim ama yapmamışlar, vah vah. İster kullanın ister kullanmayın demek. "OLMAZ"
 
Birde bu düzeneği semtinizdeki bir elektrikçiye gösterin ve ne amaçla kullanacağınızı anlatın. Birde onun fikrini alın.
 
Kusuruma bakmayın.
 
zcabaoglu2008-10-09 12:42:51
süper dip çekme aleti
Mustafa bey tüm sayfaları okudum önerdiğiniz önlemleride(ki bu önlem dedikleriniz konunun içinde kaybolup gidiyor), ancak şunu kabul edin ki 220 volt elektriğin hiç şakası yok.
 
Akvaryum sevdasına kapılan 10-15 yaşındaki bunu 20 de 50 de diyebiliriz elektikle ilgili hiç bir bilgisi olmayan çocuklarımız ve büyüklerimiz bile bunu uygularsa. ...
Elektiği her yerde kullanıyoruz doğrudur ama nekadar güvenlik önlemlerini alabiliyoruz bu önemli. İnsanlarımız hala duvardan fişi çekerken kablosundan tutup çekiyor(fişten tutup değil). Sonrada sigortalar atınca elektrikçi çağrıyor.
 
Kablolar en çok nerde kırılma, bükülme yaparsa oradan elektik kaçağı olur. Bu projedede kablonun filtre kafası ile buluştuğu nokta risk oluşturur. Filtre, eliniz veya kolunuzla birlite suyun içinde olunca bu benim için yeterince büyük bir risktir.
 
Yukarıda ve önceki sayfalarda yazdıklarım ışığında, bu proje ile birinin başına bir şey gelse VEBALİNİN ALTINDAN KALKABİLİRMİSİNİZ. VİCDANINIZ SIZLAMAZMI?
 
Üretici firmalar bu yüzden bunları pilli yapıyor.
 
Sağlıcakla kalın.
zcabaoglu2008-10-08 19:04:03
Önce Can Güvenliğimiz
Furkan bey bir nebze katkıda bulunabildiysem ne mutlu bana.
 
Kaçak akım röleleri bir nebze güvenlik sağlayabilir. Bunların düzgün çalışabilmesi için evin elektrik tesisatının ayrı olarak yapılmış sağlam bir topraklaması olması gerekiyor. Bu topraklama hattıda ancak yeni yapılan binalarda var. Daha açık yazmak gerekirse duvarlardaki prizlerde 3 kablo olması lazım. Yada evdeki tüm prizlere ayrıca topraklama hattı yaptırılması gerekiyor. Özellikle eski apartmanlarda bunu yaptırmak zor ve masraflı. Semt elektrikçisine şu prizi topraklı yap dedidiğinizde adam geliyor, ayrı topraklama hattı olmayan evde duvardaki kablolardan  nötür olanından prizin topraklama kısmına ek bir kablo ile bir köprü yapıyor. Tamam oldumu diyorsunuz? Ağbi bu priz topraklı oldu diyor. :) Bu işlem nekadar güvenli yorumunu bu işi iyi bilenlere bırakıyorum.
 
Kaldıki güvenlik riski bence daha çok ısıtıcı ve iç filtrelerde bunların fişleride iki uçlu.  Bunlara topraklama nasıl yapılabilir?
 
DIY projelerdeki otokontrol için en azından moderatörler kırmızı renkli, büyük punto ile dikkat çekecek şekilde "BU PROJE CİDDİ CAN GÜVENLİĞİ RİSKİ TAŞIMAKTADIR. FORUM YÖNETİMİ HİÇ BİR ŞEKİLDE UYGULANMASINI TAVSİYE ETMEMEKTEDİR" gibi bir uyarı bile yeterli olabilir. Çünkü forum üyeleri moderatörlerin uyarılarını (bu işleri bilenler olarak) dikkate alabilir ama herhangi bir üyenin uyarısının bir hükmü olmayabiliyor. Örneğide bir önceki sayfada verdiğim linktede mevcut.
 
Selamlar.
zcabaoglu2008-10-08 19:12:05
Ağaç Kampanyası
Refer bey sizi ve maddi katkıda bulunan herkesi kutluyorum.
 
Şu güzelim ülkemizde şu vurdumduymazlık, ilgisizlik olmasa.
Orman yapılsın diye onca insan çaba harcamış, emek harcamış, maddi katkıda bulunmuş bankada komisyonunu almış, birde BSMV. Oh ne güzel. Yahu adı üstünde bağış bu banka komisyonu neymiş, BSMV neymiş.
 
Birde Refet beyin ordan araya koşuşturması bankada kuyruk beklemesi cabası.
 
İnanın söyleyecek söz bulamıyorum.
Önce Can Güvenliğimiz
Furkan bey gerçekten çok önemli bir konu ve sade bir dille anlattığınız iyi olmuş. Yazdıklarınıza katılmamak mümkün değil.
Butonlu grup priz kullandığınızı ifade etmişsiniz. Anahtarlı demek istediniz sanırım. Bu tip grup prizleride kontrol etmekte fayda var.
Şöyleki;
1) Grup prizin anahtarı kapalı iken fişi elektriğe takılır ve kontrol kalemi ile elektrik varmı diye kontrol edilir. Normalde elektrik olmaması lazım.
2) Bu defa yine grup prizin anahtarı kapalı iken fişi ters çevirip elektriğe takılır ve kontrol kalemi ile elektrik varmı diye tekrar kontrol edilir. Normalde elektrik olmaması lazım.
 
Ancak böyle grup prizin anahtarı kaptıldığında gerçekten elekriğin kesildiğinden emin olabiliriz. Çünkü bu anahtarın içerdeki balantı şeklini ancak prizi açarak görebiliriz. Eğer bu grup prize gelen kablolardan biri direkt bağlandıysa bizim elektriğe çarpılma olasılığımız %50. Şansa bırakmamak lazım. :)
 
Birde forumumuzun DIY bölümünde aşağıda linkini verdiğim enteresan (!) projeler var. (Başka forumlardada var.) Denk geldikçe dilimin döndüğünce yapmayın etmeyin çok tehlikeli işlerle uğraşıyorsunuz, canınızın hiçmi kıymeti yok diyorum ama nafile. Eline kontrol kalemi bile almamış biri bu tür projeleri(!) örnek alıp birde elimdeki eski iç filtreyi değerlendireyim dese Allah korusun.
 
 
Yukardaki linkte görülen düzenek için açılan konu tek değil  benzerleri birkaç tane daha var. En son buna mesaj yazdığım için bunu burada örnek olarak gösterdim. Bu konuyu açanlar (süper dip çekme aleti) ve yorum yazanlar lütfen alınmasın. Ben sadece uyarmak istedim.
 
Bana sorarsanız özellikle DIY bölümünde bir otokontrol olmalı ve benzer tehlikeli olabilecek projelerde moderatörler  uyarılar yapmalı ve hatta bu tip başlıkları silmeli.
 
Sağlıklı akvaristler ve sağlıklı balıklar diliyorum hepinize.
süper dip çekme aleti
220 volt elektrikle çalışan bu tür düzenekler tehlikelidir. Aşağıdaki linki dikkatlice incelemenizi rica ediyorum.
 
Selamlar.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.