ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
ogzygt
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
15 Nisan 2011 09:58
Son Ziyaret:
16 Mayıs 2011 11:37
Toplam Mesaj:
4 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
oğuz yiğit
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Antalya
Meslek:
turizm
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

oğuz yiğit

SON 4 MESAJI

BİLGİLERİNİZİ BEKLİYORUM
Arkadaşlar damacana suda kullandım arıtılmış suda kullandım bir hafta demeden yine su yemyeşil oldu balıklar içinde neredeyse görükmüyor 250 litrelik avaryumun suyunun değişip temizlenmeside kolay değil iş yerinde oldugum için zaman ayıramıyorum bu yosunlaşmaya nasıl care bulacagım yani bulamassam care sonunda balyozla kıracagım balıklarıda kedilere verecegim benim anlamadığım bizim emektar müdür bakarken 15 20 dmacana su kullanıyordu ve suyu hiç yosunlanma yapmıyordu 4 yada 5 ayda bir su değiştiriyordu ve herhangi bir cihaz kulanmıyordu balıklar yine aynı balıklar sistemde aynı sistem aynı suyu kullandım akvaryum güneş almıyor asla yeri resimde görüldügü gibi. Bana tek söylediği balıklara 3 günde bir cok az bir yem ver yoksa yosunlaşmaya karsı gelemessin demişti ben her iki günde bir cay kasıgı kadar veriyorum hiç yem vermesem 5 günde versem balıklar acaba ölürmü ve su yosunlasmaan kurtulurmu bişlemiyorum ne yapacam yok mu bunun su değiştirmeden akvaryumun temiz kalması işte akvaryumun 1 hafta sonraki hali.
BİLGİLERİNİZİ BEKLİYORUM

merhabalar bu hafta suyunu değiştirdim ve dediğiniz gibi mavi mürekkebe benzeyen temizleyiciden 2-3 damla döktüm bu sefer damacana su kullandım bakalım ne kadar zamanda yosunlasma yapacak. kedi balığına benzeyen bir balık daha var onun cinsi nedir bilmiyorum. ayrıca dediğiniz arıtıcı su temizleyici ne kadardır fiyatı ben akvaryuma canlı bitkide almak istiyorum. ayrıca suyun temiz halde fotograflarını cektim şimdi yüklemeye calısacagım. bakalım ne önereceksiniz ve ne tür balıklar yaşar bu balıkların yanında. ilginiz ve bilgileriniz için teşekkürler.

BİLGİLERİNİZİ BEKLİYORUM

Mesajıma kısa sürede cevaplandırdıgınız için çok teşekkür ederim öncelikle fotografını atmayı bilmiyorum cepten cekip size bu alana 1 saat içinde atabilirsem atacagım. Benim akvaryumda bir balık daha var agzı vakum gibi digerlerine göre ufak fakat mormalle göre büyük balık suyu ben fabrikanın bahcesindeki yerden gelen hortumdan doldurdum dediğiniz gibi 1 saat kadar dinlendirdim aslında cok fazla dinlendirmek istiyordum fakat ölen balık o zaman sendelemeye başladı. Ve bir an önce değiştiğim suyta attım fakat atmadan önce derece ile kontrol ettim suyun sıcaklıgı +20 dereceyi gösteriyordu kendi suları ile aynıydı. Şimdi bu hafta yine sularını değiştirecegim ve kedi balıgıyla yaşayacak balık türü almak istiyorum çünkü 250 litrelik akvaryumda topu topu 2 balık var o yosun yiyen balıgı saymassak ayrıca kumunu yıkadım ve bitki almak istiyorum benim sıkıntım yosunlanmayı nasıl önliyeceğim inşallah arıtılmıs su yosunlanma yapmaz bos 20 litrelik damacana var onlara arıtıcıdan su hazırlıyorum bilmiyorum ne yapacam acaba köpek balığı alsam bir iki tane onun ebatlarında bi sıkıntı yaşarmıyım?.

BİLGİLERİNİZİ BEKLİYORUM
Merhaba arkadaşlar ben bu foruma yeni üye oldum. ve bana bir akvaryum verildi akvaryumlarla ilgili pek bilgim yok. sizden yardımlarınızı bekliyorum.
çalıştıgım fabrikanın müdürü emekli oldu ve gitti 250 litrelik su kapasitesi olan büyük geniş bir akvaryumu bana hediye etti gecen hafta cok degerli buyuk bir balıgı su değiştiriyorum diye öldürdüm. suyu değiştirdikten 1 2 gün içinde öldü akvaryumda 2 tane hava veren cihaz var adları nedir bilmiyorum oksijen saglıyor ısıtıcısı var kumu var kayaları var. içinde 2 tane balık var biri  Clarias Batrachus kedi balığı diye geciyormus uzun beyaz. bir tane ona benzeyen kahverenkli ondan kücük en az onun kadar uzun olan balık var. müdürümüzdeyken hiç yosunlastıgını suyun yeşil bulanık bir renk aldıgını görmemiştim ve o 10-15 tane 20 litrelik damacana su kulalnıyordu.ama ben suyu değiştirdiğimde bir hafta içinde camında yosunlasma renginde yeşilimsi bir değişim oluyor. ayrıca bu balıkların yanında ne tür balık yaşar ve yosunlaşmayı nasıl önlerim şimdiden teşekkürler

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.