ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
Baby Jane
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
12 Mart 2011 13:04
Son Ziyaret:
09 Nisan 2011 08:28
Toplam Mesaj:
10 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Ceren SÜTCÜ
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Istanbul
Meslek:
Biyolog / Pazarlama Uzmanı
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Ceren SÜTCÜ

SON 10 MESAJI

Ramireziler katil olabilir mi?
Akvaryumumuz 500 lt ve iki tane de mangrove kökü var büyük ve kovuklu saklanacak yer bol hatta bir tane ram içine yuva bile yaptı kimseyi sokmuyor.
 
Cinslerini de anlayamıyorum çünkü tamamen sarı renkteler hiç siyah bir nokta yok üzerlerinde.
Baby Jane2011-04-09 08:31:23
Ramireziler katil olabilir mi?
İki gündür akvaryumumda sürekli ölümler yaşıyorum. Ve ramirezilerimin sürekli kırmızı burun tetralarıma ve discuslarıma saldırdıklarını görüyorum. 2 gündür 2 kırmızı burun tetram ile 1 zebram öldü. Discuslarım ise akvaryumun yarısına hapsoldu çünkü geçmelerine izin vermiyorlar. Ramireziler kendi aralarında da kavga ediyorlar sürekli.
 
Acaba kırmızı burunlarımı ve zebramı ramireziler öldürmüş olabilir mi?  
Discusta dış parazit mi var?
Mantar sanıyorum ve diğer balıklarıma da bulaştı :(
Bu hastalık nedir?
Arkadaşım ben balığının rahatsızlığı ile ilgili değil de başka bir hususta sana nacizane fikrimi belirtmek isterim. Ve ayrıca buradan tüm arkadaşlarımıza da tavsiyede bulunmak isterim.
 
Balığının resmini çıplak elle çektiğini görünce bu mesajı yazmak istedim. Balıklarınız hastalandığında iç parazit, dış parazit, beyaz benek, vs. yani hangi hastalık olursa olsun; eğer balığı elinize alıp tedavi etmeniz veya resim çektirmeniz gerekiyorsa, mutlaka ince eldiven kullanınız. Tabiki steril eldiven bulamama ihtimaliniz var ama artık çok ucuza her yerde, tek kullanımlık/disposable eldivenler satılıyor (İçleri pudralı olanlardan, büyük bulaşık eldivenlerinden değil).
 
Bu iki yarar sağlar. Birincisi balığınızın açık yarasının (varsa) ya da kendisinin, elinizden ve ortamdan başka bir enfeksiyon kapmasını önler; ikincisi de sizin balık ve akvaryum kaynaklı herhangi bir mikrobik bulaşa maruz kalmanızı önler.
 
Mümkün olduğunca bu hususa dikkat etmenizi dilerim.
 
Sağlıklı balıklar dilerim.
 
Baby Jane2011-04-02 11:04:47
Discusta dış parazit mi var?

Fotoğraf: Net bir fotoğraf yok ilerleyen günlerde çekeceğim.

Canlıdaki Belirtiler: Yüzmeme, kararma, akvaryumun kuytu bir köşesinde sabit durma, üzerinde beyaz pütürtülü kabarık bir çizgi

Akvaryum Kapasitesi (litre): 500

Akvaryumdaki Diğer Canlılar: 8 ramirezi, 7 zebra, 7 kırmızı burun tetra, 40 tetra neon, 6 discus, 2 çöpçü

Bilinen Tüm Su Değerleri (pH, sıcaklık, amonyak, nitrat): 28 derece, pH 6,5

Filitrasyon: Tetratec EX1200 ve SunSun HW-302 (mekanik filtreleme için kullanılıyor)

İlaç Kullandıysanız İsimleri ve Miktarları: -

Diğer Genel Bilgiler (Su değişim sıklığı, akvaryumda en son yaptığınız değişiklikler vb.) : Yakın zamanda dip çekimi ile %20 su değişimi yapıldı. Dinlendirilmiş su ilave edildi. Bir de akvaryum ilk kurulduğunda su düzenleyici koymuştuk.

İlk akvaryum kurduğumuzda (geçen hafta) 40 adettetra neon ve 2 adet discus almıştık.  

İki gün önce discusların çok mutsuz ve kapkara durduklarını görünce stres oldular diye düşündük ve yine aynı petshop dan aynı akvaryumdan 4 tane daha discus ve 7 tane zebra aldık aldık. Başka bir petshoptan da 8 ramirezi, 7 kırmızı burun tetra, 2 de çöpçü aldık. Discuslarda ilk koyduğumuzda hiçbir problem yoktu ama bugün iyice sakin, durgun olmaya başladılar. Hiç yüzmüyorlar ve sürekli en arka kuytu köşede bekliyorlar. Ve bir tanesinin üzerinde de beyaz, 1cm uzunluğunda, pütürlü-kabarık bir oluşum var. Sanki bir yara varmış da üzerin beyaz köpük olmuş gibi. Tam anlatamıyorum ve resmini çekip koymam da neredeyse imkansız yine de deneyeceğim...
 
Ramirezilerde de kendilerini Mangrow köklerine sürtme eğilimi görüyorum yalnız oyun mu oynuyorlar hastalanıyorlar mı anlayamadım. Neonlarda, kırmızı burunlarda, zebralarda, çöpçülerde şimdilik çok şükür hiç bir problem yok hepsi çok mutlu.
 
Akvaryumda dış parazit tehlikesi olabilir mi? Eğer dış parazit olsaydı tetralara ve zebralara da bulaması gerekmez miydi?
 
Bana yardımcı olursanız çok sevinirim...

Baby Jane2011-04-02 10:55:39
Akvaryumumun üst köşesinden su sızıyor
Sorun çözüldü. Buharlaşma sebebiyle su sızıntısı oluyormuş arada akvaryumun kapağını açıp da su buharının çıkışına izin verince kalmıyor bir problem.
 
Akvaryumumuz Beta Plus yani camcıya yaptırılmış bir akvaryum değil. Herkese teşekkür ederim verilen bilgiler için.
 
Baby Jane2011-04-02 10:28:01
Akvaryumumun üst köşesinden su sızıyor
Belki yanlış başlık altına konu açmış olabilirim çok emin olamadım ama acil bir durum bu. Akvaryumumda camların birleşme yerinin üzerinde mobilyalı bir bölüm var. Bilirsiniz çerçeve gibi camların üzerine geçen ahşap parça. İşte o ahşap parçanın altından ince ince, damla damla su sızıyor çok yavaş sızıyor ama gün boyu sızmış. Tam akvaryumun ön camı ile sol yan camının kesişim noktasından sanırım. Akvaryum ölçülerim : 120 boy X 60 en x 70 yükseklik
Sizce sorun ne olabilir? Cam kalınlığı 1cm diye biliyorum ama emin değilim...
Discuslar simsiyah dolaşıyorlar

Yani bu söylemiş olduğunuz detaylara dikkat etmiş olsaydık balıklar geldiklerinde de renklerini koruyacaklar mıydı?



Tetra neonların sayısını da bugün itibariyle 40 a çıkardık ama onlar da sağolsunlar bireysel takılyıorlar hiç sürü balığı gibi değiller. Akvaryumda 3 er 5 er gruplar halinde dolaşıyorlar...

Discuslar simsiyah dolaşıyorlar
Merhaba,
 
500 LT akvaryumumuza dün akşam 10 adet tetra neon ve 2 adet yavru discus aldık. Discuslardan biri mavi sanırım tam ismini bilemiyorum cinsinin, diğeri ise Red Map e benziyordu. Benziyordu diyorum çünkü dün akşamdan beri balıklar akvaryumda ne doğru düzgün yüzüyorlar ne de renklerini anlayabiliyoruz. Mosmor olmuş şekilde bir köşede duruyorlar. Bu normal mi? Ne zamana kadar böyle devam eder acaba?
 
Biraz akvaryumdan bahsetmem gerekirse  2büyük mangrow kökü, siyah hagen kum, arkada siyah fon ve birkaç tane de gobi taşı var. 2 adet dış filtre var. Ve su sıcaklığı 26-27 derece.
Yengeçlerimden biri akvaryumda yok

Merhaba arkadaşlar,

 
Dün akşam 500 lt akvaryumumuza attığım  2 adet yengeçten bir tanesi şuan akvaryumda yok. Dün akşam hava motorunun borularını keşfedip köşeden yukarı doğru çıktıklarını gördüm ama kaçabilecekleri yerleri kapattık. Ve işin kötüsü evde de yok gibi. Buhar olup uçmadı ya nereye gitti anlamadım Sikkin Acaba kendini kuma falan gömmüş olabilir mi?
 
 

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.