ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
turkbaba01
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
18 Şubat 2011 20:01
Son Ziyaret:
14 Nisan 2012 15:02
Toplam Mesaj:
13 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Cem TAMER
Doğum Tarihi:
09 Kasım 1992
Yaş:
31
İl:
Istanbul
Meslek:
Öğrenci
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Cem TAMER

SON 10 MESAJI

sarı prensesımın karnı şişti acaba neden
Dediğim gibi yaparsanız sorununuz çözülecektir, ayrı bir ( en aşağı-20-30) litrelik bir akvaryuma alın ve hasta olan balığın akvaryumuna bactopur direct ten iki tablet atın, kaya tuzu kullanın 24 saat sonra balık iyileşecektir, bu aşamada yemleme yaparsanız eğer sera granu green yeminizi kullanabilrsiniz onun dışında yaprak yem sera flora,spirulina olabilir ama bu yemleri almanıza pete gerek yok elinizdeki bitkisel yem ile besleyin.

 Balığınız iyileştikten sonra da yem kullanımını hepsini bir anda karıştırarak tek bir öğünde değil de. Sera granured i yani kırmızı olanı sabah-öğle saat 7 ye kadar herhangi bir zamanda verin, granu green i ise 7 dens onra akşamları verin. Haftalıkta yine düzenli olarak kaya tuzunu mutlaka kullanın.
sarı prensesımın karnı şişti acaba neden
Bu yemleri ayrı ayrı öğünlerde vermediniz yanılmıyorsam. Üç yemi de tek bir öğünde bir ötekini bitirmeden hemen ardından verdiniz ?
sarı prensesımın karnı şişti acaba neden
Sinan bey genel olarak sürekli ve sık sık beslediğiniz bir yem var mı ? Tetra bits, sera granured-granumead gibi? Bunlar balığı yağlandırmış olabilir onun haricinde bu sorun bloat hastalığıdır. Ayırmanızda iç filtre kullanılan küçük bir akvaryumda sera bactopur direct kullanmanız sorunu çözecektir, kaya tuzunu da eksik etmeyin.
Erkek SP Çiftleşmek İstiyor Sanırım
Çiftleşecekler, erkek dişinin ağzı dolduktan sonra yumurtaları bırakacağı alanı hazırlıyor. Dişi ağzına yumurtaları aldıktan 12-15 gün kadar sonra kusturup kuluçka setinde yumurtadan çıkmalarını bekleyebilirsiniz.
İki Gün Ara İle Balıklarım Öldü
Bakteri çatışması da olmuş olabilir diyeceğim ama yine de tam emin olmamakla birlikte tekrar bir soru sorayım. Balıklarınızı yerli balık ve ithal balık olarak karıştırdınız mı ?
Eksiklerim Yada Fazlalarım Sizce Nelerdir ?
Plastik bitki kullanmamanızı tavsiye ederim, Yekta bey'in dediği gibi elodea kullanabilirsiniz çok hızlı büyüyen bir bitkidir, kuma gömmeyip suyun yüzeyinde bile tutsanız büyümeye devam eder. Özel bir kum isterseniz aqua clay ya da hagen kum olabilir. Hangi bitkiyi ekerseniz ekin büyüme gösterecektir. Özel bir sıvı kullanmak isterseniz azoo sıvı bitki gübresi, sera flore plus (tablet şeklinde bitki gübresidir) kullanılabilir, ek olarak sera florena ya da özellikle tavsiye edeceğim Brightwell florinmulti olabilir.
Beyaz Benek Tedavimde Doğru Yoldamıyım ?
Isı 30-32 olabilir, contra dan az damlatmışsınız 50 litre dediniz contranın yarısını içine boşaltın ve kaya tuzu eklemeyi unutmayın. Normalde pet shoplarda bu tuzlar top şeklinde kutularda satılırlar o kutunun da yarısını içine dökebilirsiniz bir sorun çıkmıyacaktır. Ardından akvaryumunuzun üzerini örtün ve hiç ışık almamasını sağlayın 24 saat sonra kontrol edin. Kurtarılabilir olanlar hayatta kalırlar kurtarılamıyacak olanlarda daha fazla benek ortaya çıkabilir onları ayırmanızda da fayda var. Ayrıca dış filtreyi de kullanabilirsiniz bir sorun yalanmaz.
Kuluçka makinesine kusturdum balıkları Ac!l
Evet, yumurtalarınızı çok erken kusturmuşsunuz, şu aşamada yapılabilecek en doğru şey mümkün olduğunca ışıktan uzak tutun kuluçka makinasını, yumurtaların ışıkla temas etmemesi belki zamanla büyümelerine yardımcı olur ve havayı da az da olsa kısarsanız iyi olur zamanla hafifleyip kuluçka setinin üstüne yapışabilirler.
İki Gün Ara İle Balıklarım Öldü
Doğru, bu şekilde bir şey söylemek biraz zor ama suyunuzu dinlendirmeden koymanız da bir şeyleri tetiklemiş olabilir. Green teror ile sp gibi malawi türlerini bir akvaryumda beslememeniz daha iyi olurdu. Üstelik aldığınız balıklarda da herhangi bir hastalık belirtisi görmüş müydünüz ve ölü balıklarda size farklı gelen bir dış görünüm sorunu var mıydı ?
Erkek SP Çiftleşmek İstiyor Sanırım
İyi geceler Murat bey, videoyu izledim fakat net olarak balığı inceleyemedim. Öncelikle erkek sp nin kuyruğunda yumurta benekleri çıktı mı ve kum kazmaya başladı mı ?

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.