ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
leggera
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
23 Ocak 2011 19:25
Son Ziyaret:
27 Ağustos 2014 10:40
Toplam Mesaj:
23 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Fırat Başaran
Doğum Tarihi:
17 Temmuz 1986
Yaş:
37
İl:
Mugla
Meslek:
iç mimar
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

SON 10 MESAJI

Natterilerim Neden Stresli ?
Su değerlerin bozulmuş olabilir bunu challenger ı tanktan almana bağlama bence. %30-40 oranında dip çekimi yap taze su ekle bir süre bekle kendilerine geleceklerdir. Tank ebatların kaç bilmiyorum ama nattereri ler en az 6-8 li gruplar halinde bakılmalıdır sürü balıkları oldukları için cesaretlerini sürüden alırlar. Eğer tankın boyutu yetiyorsa ve piranhalarınla aynı boyutlarda nattereri bulabilirsen 4-5 adet daha almanı tavsiye ederim...
pirana ve diğerleri
Benim tavsiyem ilk başta o deniz kabukları ve taşlar yerine mangrow kökü gibi daha soft aksesuarlar kullanmanız çünkü piranhalar yeri geldiği zaman çok hızlı hareket ederler ve ani hareketlerde taşlara çarpıp çenelerine zarar verebilirler..
   Piranha konusunda da arkadaşlara katılıyorum bu tarz karma akvaryumda gün geçtikçe stres artacaktır birbirlerine zarar vermeye başlayacaklar. bence nattereri dışındaki türleri elden çıkarıp 3-4 tane daha aynı boylarda natt. atarsanız emin olun bu işin tadına daha iyi varacaksınız. 
100*40*50h Fırat Başaran Rhom Tankı
[QUOTE=izzettanju]   Bildiğim kadarı ile rhombeuslar nehir balıkları olduklarından akvaryumda akıntı yaratılması hayvanın sağlıklı olması için kaçınılmazdır. Bir de yetişkinler derinlerde yaşadıklarından akvaryumda karartılma da uygulanmalıdır. Akvaryumun eni de bu türlerde çok önemlidir, balık ilerde dönmede sıkıntı yaşarsa yüzgeçlerinde kırılmalar görülebilir. Bugün için sadece karartma uygulasanız yeter herhalde, ilersi için zaten daha büyük bir akvaryum düşünüyorsunuz.
  Tür değişikliği düşünmemenizi anlıyorum. Sakadan sonra muhabbet kuşu beslenilmeyeceği gibi bu türü besledikten sonra birçok tür size boyalı papağan gibi gelecektir. Uzun zaman piranha besledikten sonra Tayland'dan özel siparişle çok güzel bir fh getirten bir arkadaşım kısa bir süre sonra yarı fiyatına satıp yine piranha almıştı. [/QUOTE]
Evet kesinlikle piranha besledikten sonra başka balık beslemek insanın içinden gelmiyor piranha çok farklı bir balık özellikle de bu tarz nadir ve agresif türleri besledikten sonra başka tür aklınızın ucundan bile geçmiyor.
Karartma konusu aslında gerekli değil karanlık ortamlarda yaşamayı sevdikleri doğru fakat akvaryum ortamında balık karanlığa alıştığı zaman çok korkak olur ve hareket olduğunda oraya buraya çarpar, aşırı derecede strese girer. Işığa alışmaları zor olmuyor ve aydınlık ortamda bütün doğallıklarını ve agresifliklerini sergiliyorlar tecrübeyle sabit.  Akıntı olmazsa olmazlardan biri balığın gelişimi ve yediklerini hazmetmesi açısından çok ama çok önemli bir unsur. Ben bana tür değişimi yap diyenlere ufak bir tavsiyede bulunayım, kesinlikle piranha beslemeyi denesinler ne kadar farklı bir duygu olduğunu anlayacaklar. 
Piranhaya Yaklaşım
[QUOTE=*mehmetcan*]Yer sıkıntınız olabileceği veya maddi durumunuzu bilmedikleri için böyle bir yorum yapmış olabilirler.Amaç sizi farklı yönlendirmek değil de elinizdeki imkanlarla kurabileceğiniz habitatı göstermektir.Tabii ki imkanınız varsa sahip olduğunuz canlıdan vazgeçmeyin.Pirananızla mutluluklar dilerim.
Saygılar.
[/QUOTE]
Mehmet kardeşim şöyle söyleyeyim evim 1+1 çok şükür maddi sıkıntı yok ama evde tek bir yer var tank koyabilmek için ordada ancak bu tankı koyabiliyorum daha büyüğü mümkün değil sığmıyor.Biraz zaman geçsin zaten evi değiştircem o zaman büyük bir tanka geçircem canavarı işallah. 
Piranhaya Yaklaşım
[QUOTE=Ulvi] [QUOTE=leggera]Şöyle bir gerçek varki bu balık ömrünün sonuna kadar bu tankta kalmıcak. Tabkide daha büyük bir tanka geçecek. Ama hepimiz biliyoruzki iyi filtrasyon ve düzenli su değişimi ile balık daha 2 sene sorunsuz bir şekilde bu tankta yaşar. Benim söylemek istediğim tür değişimi yap bu balığı elden çıkart demek yapıcı bir yaklaşım değil bence. Sadece bunun sebebinin ne olduğunu merak ettim. [/QUOTE]

İlk konuda yazmamışsınız bende tankınızı büyüteceğinizi alttaki son mesajınızda anladım bu yüzden olabilir.Ama aslında dediğiniz doğru hacimi büyütmeniz gerekir demek daha yapıcı bir davranış olabilirdi direk başka bir türe geçin demek acımasızca olmuş sonuçta o balıkla bir bağ oluyor aranızda vermeye kıyamıyor insan çoğu zaman.
Saygılar..
[/QUOTE]
 Aynen bende bunu söylemek istedim. Ben yeri geliyor onu saatlerce oturup izliyorum ilgileniyorum bana geldiğinde 4-5 cm di 3 buçuk senedir gözüm gibi bakıyorum. E şimdi birileri gelipte tank küçük rhom u bırak chiclit besle deyince bi şaşırıyor insan. 
100*40*50h Fırat Başaran Rhom Tankı
[QUOTE=Feanor]Dostum tankın sade ve şık tam bir Rhom tankı olmuş tebrik ederim,balığın da bir o kadar güzel maşallah diyelim.20cm.lik bir Rhombeus artık çok çok çok yavaş büyüyecektir ki zaten fazla hareketli bir tür olmadığı için 200Lt. baya uzun bir zaman işini görür balığın rahat eder,tek sıkıntı derinlik,40cm biraz dar.Tankını büyüteceğin zaman derinliği minimum 60cm. tutarsan hem daha güzel dekorlar çıkartır hem de balığını daha mutlu edersin. [/QUOTE]
Yorumun için çok teşekkür ederim. Haklısın valla hislerime tercüman oldun. Birdahaki tankım 120*60*45h olacak. Ben derinliği fazla ama yüksekliği az tankları seviyorum sende benim kafadansın anlaşılan.  
Piranhaya Yaklaşım
Şöyle bir gerçek varki bu balık ömrünün sonuna kadar bu tankta kalmıcak. Tabkide daha büyük bir tanka geçecek. Ama hepimiz biliyoruzki iyi filtrasyon ve düzenli su değişimi ile balık daha 2 sene sorunsuz bir şekilde bu tankta yaşar. Benim söylemek istediğim tür değişimi yap bu balığı elden çıkart demek yapıcı bir yaklaşım değil bence. Sadece bunun sebebinin ne olduğunu merak ettim. 
Piranhaya Yaklaşım
Arkadaşlar herkese selam. Uzun yıllardır piranha besliyorum. Forumda daha yeni paylaşımlar yapmaya başladım. Zamanında p. nattereri besledim ve şuanda 1 adet s.rhombeus a sahibim. 
 Tankları tanıttığımız bölümde bir başlık açtım tankımın ve balığımn resimlerini sizlerle paylaştım. Yorum yapan bütün herkese teşekkürler. Fakat birşey kafamı karıştırdı;
  Yorum yapan arkadaşların çoğu tankı büyütmek yada elindeki balığı güzel bir şekilde besle ve büyüt demek yerine hep tür değişikliğine git demeyi uygun gördüler. Bunun sebebini anlayamadım. Başka türlere geçmek yerine bu nadir canlıyı iyi şekilde büyütmek daha doğru değilmi. Yoksa bu yaklaşımın nedenleri arasındaki en büyük etken bu balığın piranha olmasımı?  Genel anlamda forumda bu konuda ne düşünülüyor merak ettim.  Fikirlerinizi paylaşırsanız sevinirim.
100*40*50h Fırat Başaran Rhom Tankı
[QUOTE=roke]Gayet sade güzel bir tank olmuş başka balık seçilebilir daha hacime uygun olan [/QUOTE]
Teşekkür ederim yorum için. Yok ben bu türle devam edeceğim tür değişikliği yerine tankı büyütcem.
Mystic Forest - ( Adist 2011 )
[QUOTE=serkan_cetinkol]Ben kaynatmadım.Bir bagaj dolusu dal olduğu için mümkün olmadı  Sadece küvette sıcak suda beklettim.Kaynatabilirseniz daha garanti olur.Batma ve salınım sorunları ile pek karşılaşmazsınız.Kabuklarını kasıtlı soymak istemedim.Dalların kabuk dokuları iri ağaç görünümüne çok yakın çünkü.[/QUOTE]
Anladım ben zaten küçük tanka koyacak kadar alıcağım için kaynatmada sıkıntı yaşamıcam çok sağol bilgiler için. 

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.