100*40*50h Fırat Başaran Rhom Tankı


leggeraÇevrim Dışı

Kayıt: 23/01/2011
İl: Mugla
Mesaj: 23
leggeraÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 11 Temmuz 2011 12:49
[QUOTE=izzettanju]   Bildiğim kadarı ile rhombeuslar nehir balıkları olduklarından akvaryumda akıntı yaratılması hayvanın sağlıklı olması için kaçınılmazdır. Bir de yetişkinler derinlerde yaşadıklarından akvaryumda karartılma da uygulanmalıdır. Akvaryumun eni de bu türlerde çok önemlidir, balık ilerde dönmede sıkıntı yaşarsa yüzgeçlerinde kırılmalar görülebilir. Bugün için sadece karartma uygulasanız yeter herhalde, ilersi için zaten daha büyük bir akvaryum düşünüyorsunuz.
  Tür değişikliği düşünmemenizi anlıyorum. Sakadan sonra muhabbet kuşu beslenilmeyeceği gibi bu türü besledikten sonra birçok tür size boyalı papağan gibi gelecektir. Uzun zaman piranha besledikten sonra Tayland'dan özel siparişle çok güzel bir fh getirten bir arkadaşım kısa bir süre sonra yarı fiyatına satıp yine piranha almıştı. [/QUOTE]
Evet kesinlikle piranha besledikten sonra başka balık beslemek insanın içinden gelmiyor piranha çok farklı bir balık özellikle de bu tarz nadir ve agresif türleri besledikten sonra başka tür aklınızın ucundan bile geçmiyor.
Karartma konusu aslında gerekli değil karanlık ortamlarda yaşamayı sevdikleri doğru fakat akvaryum ortamında balık karanlığa alıştığı zaman çok korkak olur ve hareket olduğunda oraya buraya çarpar, aşırı derecede strese girer. Işığa alışmaları zor olmuyor ve aydınlık ortamda bütün doğallıklarını ve agresifliklerini sergiliyorlar tecrübeyle sabit.  Akıntı olmazsa olmazlardan biri balığın gelişimi ve yediklerini hazmetmesi açısından çok ama çok önemli bir unsur. Ben bana tür değişimi yap diyenlere ufak bir tavsiyede bulunayım, kesinlikle piranha beslemeyi denesinler ne kadar farklı bir duygu olduğunu anlayacaklar. 

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir