ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
NumanBeyhan
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
8
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
15 Ocak 2011 00:57
Son Ziyaret:
02 Nisan 2016 11:23
Toplam Mesaj:
71 [0.01 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
numan beyhan
Doğum Tarihi:
29 Mayıs 1989
Yaş:
34
İl:
Istanbul
Meslek:
öğrenci
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Numan Beyhan
Chibimpi
İkola Kaiser
Melek
Tetra
Bitkili
Karides

SON 10 MESAJI

hobi hane yavaş yavaş büyüyor resim syf 2 de
Ticaret risktir,risk rızıktan türemiş bir kelimedir yani rızkınız varsa zaten sıkıntı olmaz,oda denenmeden öğrenilmez.Siz bu yola baş koymuşsunuz,hiç anlamayan biri değilsiniz,niyetinizde var madem YAPIN.Kararı siz vereceksiniz ancak iyi fizibilite yapın,seçtiğiniz canlıların piyasa koşullarını iyi gözetin,her şeyin lüksüne sıfırına kaçmayın başta toplama setlerle başlayın,masrafları minimumda tutun hobici gibi düşünmeyin,dış filtre dalga motoru iç filtre edinmeyin,bir blower ve pipo filtre yeterli olacaktır.Sadece canlı bakımı hususund hobici titizliğini bırakmayın.
Kosgeb hususunda ise teminat bankaya tapulu malınız kadar gösterir o oranda kredi alırsınız,hak edişten sonra kosgeb paranın %40-60'ı size verir(Genç olmanız,kadın olmanız,iş yapacağınız etmenlere göre belirlenir)
Birde leasing vardır,banka sizin yeriinize alır falan ama bunun için geçmişe dönük bilançolarınıza bakılır,sizin durumunuzda bu bir seçenek değil.
Kosgeb ile alakalı yardımcı olurum,alamazsınız değil ama tam parayı alamazsınız kolay alamazsınız.

Fakat cesaretiniz var,işi biliyossunuz,paranızda varsa yapın.
Sonumuz hiç iyi değil
Yalnız güzel kafa yapmış:)
Anadolu Killifish'leri Yok Oluyor!
Soysalli zaten toplandığı yer olan soysallı gölünden almış adını,ben bir kayserili olarak daha geçen yıl öğrendim tabi.
Anadolu Killifish'leri Yok Oluyor!
Geçen sene Kayseri'de bir sulak alanda Aphanius Soysalli, türünü buldum,birkaç adet tpladım ve yaşatmayı başardım,şuan akvaryumumdalar ve üretmeye çalışıyorum.Esas konu ise ben oradayken hollandalı bir çiftte o balıklardan toplamış poşetlemişti,balığı bana o anlattı dişi erkek ayrımından bahsetti,hasılı elmizden giden bir zenginliğimiz daha var ve biz yine sadece bakıyoruz.Bu arada araştırmalarım sırasında balığın 15$'a Yunanistanda bir forumda satıldığını gördüm.Konuyu açtığınız ve farkındalık oluşturduğunuz için teşekkürler.




  Bendeki balığın resmi,resmi bir forumdan buldum,bu erkek olanı.
hayalzamanı2014-04-03 14:09:34
HAKSIZ GERİ BİLDİRİM
Başından sonuna kadar okudum,iki tarafıda ne tanırım nede konuşmuşluğum vardır.Tarafsız bakıyorum ve tarafsız değerlendiriyorum ancak Suat beyin,ben geri bildirimlerimi silmem bu yanlış olur demesi ve baştan sona herşeyi belgeliyor olabilmesi birde kullandığı uslup göz önüne alınırsa Suat beyen 'haksız' demek haksızlık olur kanaatindeyim.Ayrıca olan zaten olmuş Serkan bey zaten ne görüşmek nede konuşmak istiyor Suat bey varsa kabahatim ben tazmin ederim diyor fakat karşılık bulamıyor,ikiinizde başta yetişkin ve hobicisiniz,helalleşin,konuyu kitleyin derim.Çözüm odaklı ilerlemiyor daha fazla tatsızlık çıkacak gibi ben kardeşiniz olarak böyle birşey olsun istemem.
Saygılar.
HELALLEŞİP TATLIYA BAĞLANMIŞTIR.
Geçmiş olsun hayrettin bey,üzüldüm ama mesaj atması hususunda bir beklentiye girmeyin,başka şikayet konularıda olmuştu şahıs hakkında çıkıp tek kelime etmedi.Savunanlarda cabası,birde olayın yanlışı şu zararı tazmin etti diye konu kapatılıyor,geçen zamana bakıyoruz aylar olmuş,ayıp,benim paramı çal ama zamanıma dokunma...Geçmiş olsun tekrardan,konu güncel kalır umarım.
Frontoza Burundiyi 1 Türk Lirasına Satalım mı?
Ercüment bey kendi kendinizin cevabını veriyorsunuz biyerde yaptığınız masraflardan dem vuruyor,büyüme zorluğundan bahsediyor sonrada brundi bir lira moba olmuş şukadar diyorsunuz belliki yanlış ata oynamışsınız bir parça kızgınlık var,olabilir.
Şunu takdir ettim,balıklarınıza sağladığınız ortam bakım şahane,imrendim bunu samimi söylüyorum ama birde kabul etseniz maddi kaygıyı hiç sorun kalmayacak.
Balık fiyatı tüccarların düşüneceği şeydir,herkes 10 adet ilangiye 2000tl verirken onlar ile aynı akvaryum şartlarına sahip olmama rağmen ben chipimbi besledim,aynı kumu koydum aynı kayaları kullandım ve aynı dietin yemlerini verdim,öğrenciyim çok masraf ettim,akabinde onlar ilangi yavruları 30 tlye sattı ben birtane bile satmadım:)Hiç üzülmedimde çünkü ben bu balığı sevdim,he sorsan şimdi bendede ilangi var bir abim takas edelim dedi eyvallah dedim tek kuruş konuşmadan verdim aldım tüm yavrularıda kayseriden bir kardeşime hediye ettim.Ben hobiye bu şekilde bakarım böyle bakana hobici derim.
Bu gün forumda 500 litrelik akvaryumlarda japon besleyen arkadaşlarımız var,ben bitkili tank yaptım cuba,moss taban ışık co2 vs az çok masrafları tahmin edersiniz içinde sizin beğenmediğiniz yerli lepistes var:)
Balık satmıyormuyum sadece balık değil işime yaramayan malzeme bile satıyorum,ama bi iş olarak görmeden,ticari kaygıya dönüştürmeden.
Ben harcamalarımı sermaye altına yazmıyorum,hobi hanesine yazıyorum balığın fiyatı uçmuş inmiş ilgilenmiyor,keyfime bakıyorum,sizde öyle yapar iseniz inanın keyifli hobi bu göreceksiniz.
Saygılar
Yapay göl için tür temini...
Kardeşim,ne bu heycan ne bu acele bekle da ben gelene kadar:) hayalzamanı2013-12-21 02:40:40
TROPHEUS AKVARYUMUNDA MANGROW KÖKÜ
Naim bey,konularınızı bende sıklıkla görüyorum fakat maalesef bu doğru davranış değil,forumda arayıp bulamayacağınız bilgi yok inanın.Sadece biraz zaman ayırmanız kafi.
Saygılar
Estetik tasarımlar - Japon Balığı / Goldfish
  Gazanfer bey,konu isabetli olmuş,tespitiniz için tebrikler.Ancak görsellik açısından zengin olmayan bir akvaryumun nedenleri çok fazla.
  En başta hobi ve ticareti karıştırmaktan kaynaklı,cama cam tanklar tamamiyle üretim odaklı düşünülmüş,edinilmiş tanklardır.Bir çok hobici arkadaşımız balığını alır aldıktan sonra yavru peşine düşer,çünkü ilanlar iştahını kabartmıştır,oda artık üreticidir ve balık satacaktır,balık durumu,ışık sistemi,dekor bunlar önemli değildir.
  Bunu takiben imkanlar gelir,akvaryumunda silis 0 numara beyaz kum kullanmak,bunu simli gnays kayalarla zenginleştirmek ve belki gökkuşağı taşlarla renk katmak isteyen bir hobici arkadaş düşünelim ve 140 cmlik bir akvaryumu olsun az çok herkes kafasından bir maliyet çıkarmıştır.E bunun filtresi,yemi,balığı,kepçe ekipman girdimi birde işe,'neyse ben balıklarla zaruri olanları alayım taş kaya sonra' diyor o hobici ve o dekorasyon yavrular satılsında'ya kadar erteleniyor.
  Biz maalesef halen hobiyi hobi olarak yapamıyoruz veya kimileri yapmıyor!Piyasamızda mangrov köklerinin özel kayaların-ki bir çoğu kemerburgazda var- fahiş fiyatlarını düşünürsek,bu durum öyle sürpriz değil maalesef.Ne zamanki hobiyi hobi için yapar ve ne zamanki istenilen ürünleri uygun fiyata alırız ve istediğimizi buluruz işte ozaman Oliver knott'un bile pabucunu dama atarız:))-Bu mübalağ değil bu forumda az imkanlarla yapılanları gördükten sonra-
(uzun oldu kusuruma bakmayın)

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.