ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
freef
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
8
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
26 Aralık 2010 02:34
Son Ziyaret:
03 Temmuz 2023 03:41
Toplam Mesaj:
51 [0.01 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
metin bey
Doğum Tarihi:
12 Şubat 1981
Yaş:
43
İl:
Kayseri
Meslek:
Türkçe Öğretmeni
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

30+ Lepistes, 1 Cüce Vatoz, 2 elma salyangozu,, 3 Nerite Salyangozu, 1 Tavşan Salyangozu, 4 Bronz Çöpçü, 2 panda çöpçü : 80 lt... Özgür METİN

SON 10 MESAJI

Coronavirüs Nedeniyle Piyasada Balık Kalmadı
Akvaryumcuların elinde yerli üretim falan kalmış. Canlıpetshop gibi online satanların ilanlarının çoğu stokta yok ile bitiyor.
İthalat izni ne zaman verilecek belli değil.
İnanmazsınız ama elma hariç salyangoz çeşitleri bile bulunmuyor.
Betta gibi balıklar bile 5 katı fiyatına satılır olmuş.
Facebook veya sahibinden.com'da biriysel kullanıcıların ilanları bile yüzde doksan azalmış ve herkes yokluğun farkında ki fiyatlar uçmuş.
Bazı yerli üreticiler falan demeyin. Bu bir şehir efsanesi. Suriye iç savaşıyla birlikte Suriye Japonu bile bitti. Bir zamanlar milyon karides üreten yerli karidesevi falan vardı. Ne oldu onlara. Biz yerli olarak hobiciler hariç bir karış yol alamadığımız gibi sürekli geriliyoruz da.
Bu dediklerim tüm egzotik pet türleri için geçerli. Sokak kedileri, köpekleri ve kuşçular da olmasa evcil hayvan piyasası bitik olacak, bu virüs günlerinde.
Elbet dış kapılar açılacak; ama dolar kuru vs. ile yüzleşeceğiz. 2 veya 3 yıl sürecek bu virüs günlerinde bu kapı sonbaharda tekrar kapanacak. Aklı olan bu kısıtlı zamanı değerlendirir ve dışarıdan gelen canlı - cansız stokunu yapar.
Demedi demeyin.
Artık Çok Sinirlendim
Hocam bu tip muhabbet artı pazarlık işleri düğün alışverişlerinde pek olur. Kız üst baş almasına gidersin, mağazada çaylar, kahveler, hemşeri çıkmalar, sizin köyü komple tanımalar, övgüler gırla. Tabii o kadar kadın içerisinde reis olan erkeğe yanaşırlar. Pazarlık zamanı adamlar fakirleştikçe fakirleşirler, işin biter, ağzını zor açarsın, sana kilit vurulmuştur gayri. O kadar çaputu sattıktan parayı aldıktan sonra yüzüne bakmazlar, derdini dinlemezler, seni de tanımazlar.
Demek bu tip işler her yerde var.
Türkiye Geneli Siporax ve Su Düzenleyiciler
Ahmet kardeşim,  kargo elime ulaştı. Teşekkür ederim, eline sağlık.
Türkiye Geneli Siporax ve Su Düzenleyiciler
Yer varsa;
Sera bionitrivec: ................ 39 TL. olandan 1 pay,
Sera Aquatan: ................... 20 TL  olandan da 1 pay alabilirim.
hediye lepistes geldi ne yapacağım ?
2 si kız biri erkekmiş
sözüne bittim.
japon çöpçüyü yuttu
Tecrübelerimle mevcuttur.
Japonlar, Elma salyangozunu ağzına almaya çalışıp defalarca cama çarpıp akvaryumun dibine düşürüyorlar. Elma salyanozları, Japon korkusundan antenlerini kaldıramıyor bile.
Japonların Elmalara ve Çöpçülere saldırması düşünülemez; çünkü Japonlar avcı değildirler ama çok obur olmaları, doymak bilmez yapıları, bencillikleri ve unutkanlıkları onları herşeyin tadına bakmaya zorluyor.
İyi dizayn edilmiş bir akvaryumda çöpçüye ihtiyaç olmaz diye düşünüyorum. İnce yapılı kumu koymuşsanız eğer, zeten Japonlar ağzıyla deşip içindeki yemleri yerler bu bir. İkincisi çöpçü, vatoz veya Salyangoz olan akvaryuma ya gece yem atmak lazım ya da pul yem gibi her tarafa dağılan yem atmak lazım. Bu da suyun bir şekilde bozulması demek. Oysa tek Japona çubuk yemlerden ya da 3-5 mm.lik yavaş batan yemlerden bir kaç tane vererek kuma bir tane bile yem düşmemesini sağlayarak akvaryumu pırıl pırıl ve sağlıklı tutabiliriz.
Tek Japon beslenen Akvaryumun tek sorunu yosunlar ve küçük algler olur. Ona da bir iki cüce vatoz çare olabilir. Çünkü cüceler diğer büyük Vatozlar gibi Japona yapışmaya kalkmazlar. Az sayıda Cüce Vatozlara stick yemlerin kırıntısı ve arada bir koyacağınız salatalık parçaları ve camdaki yosunlar çok bile. Bir de Japon akvaryumuna bitki ve aksesuar koymamak lazım. Çöpçü ve salyangoz kullanmayacağımız için yemin girebileceği bir yer olmamalı.
Peki o zaman tek Japonun ne keyfi olacak derseniz, iyi seçilmiş görkemli Japon akvaryumunun Japondan başkasına ihtiyaç duyulmayacak kadar kendini sevdiren Japon balıkları vardır zaten.
Karakter Sahibi Balık Olur mu Sizce?
Tip geneldir, genel özellikler taşır. Her insan bir tipin temsilcisidir:  İyi , kötü , saf, cesur, korkak, v.s... gibi.
Tabii bu insanlar için doğum ve yetişme tarzıyla alakalı olduğu gibi, balıklar içinse direkt ırkıyla alakalıdır. Hemen her balık, türünün / ırkının tipini temsil eder. Coryler ürkek gibi.
Karakter ise eskilerin tabiriyle nevi şahsına münhasır denilen saedece kendisine benzer özelliğe sahip olanlardır. İnsanların her biri bir kararkterdir gibi, balıklar içinse bunu kullanabilir miyiz sizce?
Bu karakter tip meselesi edebiyatta bayağı yer tutar. Eski destanlarda tipler vardır. Korkak, alçak, hain, cesur ve kahraman tipler, hiç değişmez ve genelde aynı soya vs. sahiptirler. Öyle yaşarlar öyle ölürler. Karakterde ise örneğin cimri çok cimridir, ondan ikincisi bulunmaz. Hasta tipi bir tip iken hastalık hastası bir kararkterdir. Kahramanlar bir tip iken oğuz Kağan bir kararkterdir.
İşte bu örneklerden yola çıkarak, türünün özelliklerinden sıyrılarak (kırmaları, hastalık-uyum hallerini ya da davranış bozukluğunu vs. kastetmiyorum) karakter sahibi (insanlar için kullanılan cömert vs. gibi deyimini kastetmiyorum tabii) bir balığınız oldu mu, böyle bir balık olabilir mi?
freef2011-12-28 02:10:36
Bir Akvaryum Neden Patlar
Daha önce buna benzer konular açılmıştı sanırım. Ama hepsi özel konulardı. Ben genelleme yaparsak.. diyorum. Tecrübeler, duyumlar ve haberler... hepsini ya da çoğunu bilmek isterim.
Genelde neden patlar, nasıl patlar, suçlu kimdir, ne yanlış yapılmıştır, işçilik mi, yerleştirme mi, elektrik aksamı mı, yıpranma mı, ısı mı, dekor mu?.. Sorun genelde neden kaynaklanır? Ben tahminleri değil, yaşanmış şeyleri öncelikle merak ediyorum.  Yoksa işçilik, slikonun yanlış kullanılması gibi afaki, cevaplar hemen sıralanabilir.
Ben başlayayım isterseniz.
- Akvaryumun yerleştirilmesinden kaynaklandı, diye okumuştum. Mobilyanın sağından solundan taşan yani dışarıda kalan akvaryum patlamış.
- İlginç ama balığın patlatmasını okumuştum. Çok büyüdüğü için bir ciklet neden olmuştu, diye okumuştum. Bir yerde de "Sazan besliyordum, çok büyümüştü..." bir yerde de "Büyüyen koiler 2 defa akvaryumumu patlattılar" diye okumuştum.
İlk defa böyle bir ölümle karşılaştım :(
Muhtemelen önce karnı şişmiştir. Öldükten sonra da şiş bazen inerse de bu sefer patlamış olabilir. Belki normal bir bağısak paraziti ya da kabızlık bile bu sonuca neden olmuş olabilir.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.