ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
kerkovic
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
7
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
14 Ekim 2010 15:20
Son Ziyaret:
04 Ocak 2019 09:44
Toplam Mesaj:
12 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Alper Yurdakul
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Istanbul
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

60lt paludaryum (semender, bol kabuklu, karides), 250lt bitkili tetra

SON 9 MESAJI

Sumpta Arıtma Cihazı Kullanma Projesi
Onur Bey, Bu konuda bir gelişme elde edebildiniz mi? Aynı sorunu çözmeye çalışan tek kişi olmadığıma sevindim :)

Kayalar Üzerinde Beyaz Canlılar
Çok teşekkürler. Sizin mesajınız üzerine biraz araştırdım. Gerçekten de nerite yumurtası gibi görünüyorlar. Akvaryumda son 1 yıldır sadece 1 tane Nerite var. Demek böyle bir sürpriz yaptı. Çok çok nadir de olsa yumurtadan çıkarabilen 2-3 tane akvarist bilgisi gördüm. Bekleyeceğiz bu durumda. Gerçi çıksa bile Makrakanta ve Helena'lardan kurtulur mu bilemedim ..
Kayalar Üzerinde Beyaz Canlılar
Gördüğümden beri herhangi bir hareket yok. Her gün fotoğraf çekip öncekilerle karşılaştırıyorum.
Yumurta ya da salyangoz olsa Makrakanta affetmezdi. Balıkların vücutlarında yapışık olsa dış parazit diyeceğim ama o da değil.
Hastalık ya da parazit olmadıktan sonra önemli değil, beklerim..
Kayalar Üzerinde Beyaz Canlılar
Merhaba,
5-6 gün önce akvaryumda kayalar üzerinde beyaz benekler oluştuğunu farkettim. Topluiğne topu kadar büyüklükteki bu cisimleri her gün fotoğraflayarak azalıp azalmadığını, ya da hareket edip etmediğini takip etmeye çalıştım. Şimdiye kadar herhangi bir azalma/artma ya da hareket olmadı. Fakat bugün birkaç tanesinin kapağını açtığını gördüm (ikinci foto). Balıklarda herhangi bir olumsuz etkisi yok. Balıklar ya da salyangozlar bu beneklere herhangi bir ilgi de göstermiyor. Ne olduğu hakkında bilgisi ya da tahmini olan var mıdır?

[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/100141/Photo_21.03.2016_09_38_54.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/100141/Photo_20.03.2016_16_30_25.jpg[/IMG][EDIT]kerkovic,2016-03-21 10:52:50[/EDIT]
Akvaryumdaki Canlinin Ne Oldugunu Bilen ?
Ben ne olduğunu anlayana kadar yaklaşık 2-3 hafta içinde 10'un üzerinde kiraz karidesimi yok etmişti. Sonrasında kendiliğinden kayboldu. Muhtemelen Macracanta tarafından yakalandı. Sanırım dere kenarından toplanan bitkilerden üzerindeki yumurtalarla geçiyor akvaryuma...
Tatlı Su Midyesi
Midyeler ani ısı değişimlerinde bazen kusma yapabiliyor. Garantiye almak için ana tankınızdan bir miktar suyu ayrı bir kaba koyup, midyeleri elinizle (torbadaki suyu almadan) bu suya yerleştirip 8-10 saat beklemenizi öneririm (ben genelde 1 gece bekliyorum). Sonrasında midyeleri tekrar elinizle ana tankınıza bırakabilirsiniz (kaptaki suyu almadan). Tankta kum varsa midyeler genelde akıntının olduğu yerlere doğru gezinme ve kendini kuma gömme eğiliminde olurlar. Kum yoksa ve koyduğunuz yerde akıntı varsa, koyduğunuz şekilde yaşamaya devam eder.

Ilan Verme Sorunu

Merhaba,
Son belirtilen hatayı 2 gündür ben de alıyorum. Herhangi bir türden ya da "alıyorum/satıyorum"dan bağımsız olarak beşinci kutu seçimi hep boş olarak çıkıyor (ilan başlığı, alıyorum/satıyorum, telefon no göster, malawi/canlı doğuran/vs kutularında sorun yok).
Denediğim tarayıcılar: Chrome, IE, Safari
İşletim sistemleri: iOS (ipad, iphone), Windows 7 ve 10
Aynı sorunu yaşıyorum.
Genel bir sorun mudur bana özel midir, yardımcı olabilecek varsa çok sevinirim.
36Watt 4 pinli Osram Dulux L - Yer sıkıntısına son
Merhaba,
Uzun zamandır aklımdaydı; nihayet haftasonu fırsat bulup 2x56W OSRAM PLL'i ve yine OSRAM balastı alüminyum plakaya monte ederek ahşap kapağın altına sabitledim. Daha önceki aydınlatma (2xT8), yükseklik 65cm üzeri olduğu için bitkilere yeterli gelmiyordu. PLL'lere geçince 3 günde bile farkı az çok görebiliyorum (yeni filizler, vs). Ancak doğal olarak su ısısında 1 derecelik bir artış meydana getirdi. Isıtıcı ayarını düşürürsem, ışığın yanmadığı saatlerde soğuma olacağını düşünüyorum. 12 saatte bir 1-2 derecelik oynamayı çok tercih etmiyorum. Siz nasıl çözdünüz?

Ek olarak şu soru aklıma takıldı: T5/T8'ler için etanj (contalı) duylar mevcut. Ancak bu sisteme ait contalı duy piyasada bulamadım. Buhar camı var ancak yine de zamanla neme dayalı bozulma olacağını düşünüyorum. Geçen 2 yılda sizde bu sorun çıktı mı?

Son olarak bitkilere süper gelen bu parlak ışık balıklarımda bir çekingenlik yarattı. En arsız makrakantalarım bile artık yüzeydeki yemlere çıkmak istemiyor gibi. Işık seviyesi balıklarda stres yaratıyor olabilir mi? Klasik formüle göre 250lt için 112W aydınlatma anormal değil ama balıklar öyle demiyor sanırım..



İç Sump
Çok yaratıcı bir çözüm. Tebrik ederim. Mesajınızın üzerinden bayağı bir süre geçmiş olmasına rağmen bir soru sormak istiyorum: içindeki malzemelerin temizliğini veya değişimini nasıl yapıyorsunuz? görebildiğim kadarıyla içine el girme şansı yok (en azından benim ellerim girmez :)) bu durumda içindeki kirli malzemeleri çıkarmak için maşa, vs mi kullanıyorsunuz?

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.