ÖZELLİKLER
Kullanıcı Adı:
mercury77
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Son Ziyaret:
26 Eylül 2017 19:14
Toplam Mesaj:
8 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:
BİLGİLER
Ad Soyad:
onur akyol
Doğum Tarihi:
26 Kasım 1977
İl:
Istanbul
Meslek:
ÖĞRETMEN
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:
İMZA
ONUR AKYOL
SON 8 MESAJI
deneme yapıyorum umarım herkese ilaç olacak
arkadaşlar herkese tavsiyedir denedim balık yada herhangi bir canlı kaybı yok deneyiniz
arkadaşlar herkese tavsiyedir denedim balık yada herhangi bir canlı kaybı yok deneyiniz
Suda sarılık
Arkadaşlar suya attığımız yapraklar yada köklerki (bir yanlış anlama yüzünden kaynatmadan attım) sudaki sararmaya yol açıyor.Bunun bir çözümü varmı su değişimi dışında ????
Arkadaşlar suya attığımız yapraklar yada köklerki (bir yanlış anlama yüzünden kaynatmadan attım) sudaki sararmaya yol açıyor.Bunun bir çözümü varmı su değişimi dışında ????
Valla umarım başarılı olur.Bu dış filtre temizliği sadece kadınları ve titiz erkekleri çıldırtır.Çünkü eğer titiz biri iseniz hertarafın değişimlerde su olacağını söyleyeyim hehehee. Sıkıntılı iş bol bol havlu lazım yani.Ama asıl sorun dış filtrede içerisinde hava kalması durumu yada tamamen su doldurayım da öyle çalıştırayım derken etrafa dökülen sular oluyor. Birde bazen saçma sapan yere ötüyor, sonrada zaman içinde susuyor olması. Eğer hava kalırsa tankın içi küçük kabarcıklarla doluyor. Hava bitmeden suda asla dingin bir görüntü alamıyor olmanız. Bunun dışında ise inanılmaz filtre malzemesi kargaşası var. Valla lav taşından kedi kumuna spektrum maşalah yani denemek lazım işte.
Ebubekir ATAR 2014-05-27 20:32:03
Valla umarım başarılı olur.Bu dış filtre temizliği sadece kadınları ve titiz erkekleri çıldırtır.Çünkü eğer titiz biri iseniz hertarafın değişimlerde su olacağını söyleyeyim hehehee. Sıkıntılı iş bol bol havlu lazım yani.Ama asıl sorun dış filtrede içerisinde hava kalması durumu yada tamamen su doldurayım da öyle çalıştırayım derken etrafa dökülen sular oluyor. Birde bazen saçma sapan yere ötüyor, sonrada zaman içinde susuyor olması. Eğer hava kalırsa tankın içi küçük kabarcıklarla doluyor. Hava bitmeden suda asla dingin bir görüntü alamıyor olmanız. Bunun dışında ise inanılmaz filtre malzemesi kargaşası var. Valla lav taşından kedi kumuna spektrum maşalah yani denemek lazım işte.
[QUOTE=batu.gulsah]Onemli degil bende filtre arastirmasina girmistim neye ne yapilabilir die oyle konulari gezip duruyorum isime yarayanlari uyguluyorum eger okudugum birseyse ve yasadigim birsey varsa sorunlu arkadaslarla paylasiyorum sadece. Size iyi deneyler. Tel.dan baglaninca alintiyi basaramiyorum sanirim. Sadece cevapla işe yariyo kusuruma bakmayin.. [/QUOTE]mercury77 2014-05-25 20:19:16
[QUOTE=batu.gulsah]Onemli degil bende filtre arastirmasina girmistim neye ne yapilabilir die oyle konulari gezip duruyorum isime yarayanlari uyguluyorum eger okudugum birseyse ve yasadigim birsey varsa sorunlu arkadaslarla paylasiyorum sadece. Size iyi deneyler. Tel.dan baglaninca alintiyi basaramiyorum sanirim. Sadece cevapla işe yariyo kusuruma bakmayin.. [/QUOTE]
yok önemli değil anlaştık sonuçta. şimdi valla bu filtre işi deli etti beni.benim tankta büyük bir mangrov kök var sanırım o da salınım yaparak suyu sarartıyor. ama en sonunda hem dış hem iç filtereye karar verdim.şimdi youtube da böyle sünger kullananlar var hemen zeloit falan almayayım dedim. su oldukça çabuk süzüldü bunu söyleyebilirim. ama hala partiküller var tamamen duru olmasını beklemiyorum ama tamda aklıma yattı denemez. bir iki gün daha bekleyeceğim çünkü en nihayetinde 3 saat anca oldu hemen bir sonuç beklemiyorum ama şunu söyleyebilirimki sünger elyaftan çok daha hızlı bir şekilde suya müdahale etti. bekleyeceğim 1-2 gün ve sonra iç filtreme ki birkaç raflı herkata zeloit sünger ve birde kedi kumu denen maddeyi kullanacağım. gerçekten enteresan ama herkes oldukça iyi sonuç almış kedi kumundan. kısacası ölmek var dönmek yok heheheh
[QUOTE=batu.gulsah]Ferhat33 nickli arkadaşaydı sitemim. Ama siz yanlış anlamışsınız. Özür dilerim yanlış anlaşıldıysam.
Dipnot olarak düştüğüm belki isinize yarar.
İyi günler.[/QUOTE]
Yok siz alıntı yapmayınca ben öyle anladım sanırım. Bende diyorumki ne oldu yahu kimseye bişey demedim :) anlaşılmıştır.
Ebubekir ATAR 2014-05-27 20:36:44
[QUOTE=batu.gulsah]Ferhat33 nickli arkadaşaydı sitemim. Ama siz yanlış anlamışsınız. Özür dilerim yanlış anlaşıldıysam.
Dipnot olarak düştüğüm belki isinize yarar.
İyi günler.[/QUOTE]
Yok siz alıntı yapmayınca ben öyle anladım sanırım. Bende diyorumki ne oldu yahu kimseye bişey demedim :) anlaşılmıştır.
[QUOTE=batu.gulsah]Ne kadar basit ve pratik yontem onermissiniz hayran kaldım. Acaba imkani var mi die bir an dusundun mu? Ya da elindekileri degerlendirmek istemistir. Yapmayin boyle yaaa inanin cok üzülüyorum kendi cabasiyla birseyler yapmak isteyenlere köstek olmayin. Bende 2 akvaryum2 ic filtre var. Japon besledigim icin yeterlu gelmiyo 70 lt. 380lt.lik yeterli die vermislerdi ilk akvaryum kurarken yalniz baliklarin buyuyecegini ve yem tuketiminin artacagini hesaba katmamis olacaklar. Bende o ic filtreleri degerlendirmek icin sonradan yapilacak ne var die arastirirken hamburg filtre olayini gordum onu sonradan monte edebilmek icin plexi malzemeden bir yuva.yaptiriyorum innsallah sali gun elime gecerde bende bir dertten daha kurtulurum. Belki sizinde isinizr yarar.
Dip not: bu mesaji yazdiktan sonra rastgeldi dis filtrenin icine carli kedi kumu ve elyaf kullaniyorlarmis degerlerde bir degisme olmamis ve suya berrakligi tartisilmaz olmus birde siz arastirin. [/QUOTE]
İnan ne dediğini anlamadım.Senin yaptıklarından ne haberim var nede başına ne geldiğinden. Sana ait bir şey değilse yada beğenmediysen okursun geçersin.Ayrıca ben " ne yapayım ?" ile ilgili bir konu açmadım sadece deneme yapıp paylaşayım dedim ama inan ne dediğini falan anlamadım.Bahsettiğin filtreyi biliyorum yaptırmayıda bilirim o sorun değil. Ben başka biseyden bahsetim anlaşılmamış sanırım.
[QUOTE=batu.gulsah]Ne kadar basit ve pratik yontem onermissiniz hayran kaldım. Acaba imkani var mi die bir an dusundun mu? Ya da elindekileri degerlendirmek istemistir. Yapmayin boyle yaaa inanin cok üzülüyorum kendi cabasiyla birseyler yapmak isteyenlere köstek olmayin. Bende 2 akvaryum2 ic filtre var. Japon besledigim icin yeterlu gelmiyo 70 lt. 380lt.lik yeterli die vermislerdi ilk akvaryum kurarken yalniz baliklarin buyuyecegini ve yem tuketiminin artacagini hesaba katmamis olacaklar. Bende o ic filtreleri degerlendirmek icin sonradan yapilacak ne var die arastirirken hamburg filtre olayini gordum onu sonradan monte edebilmek icin plexi malzemeden bir yuva.yaptiriyorum innsallah sali gun elime gecerde bende bir dertten daha kurtulurum. Belki sizinde isinizr yarar.
Dip not: bu mesaji yazdiktan sonra rastgeldi dis filtrenin icine carli kedi kumu ve elyaf kullaniyorlarmis degerlerde bir degisme olmamis ve suya berrakligi tartisilmaz olmus birde siz arastirin. [/QUOTE]
İnan ne dediğini anlamadım.Senin yaptıklarından ne haberim var nede başına ne geldiğinden. Sana ait bir şey değilse yada beğenmediysen okursun geçersin.Ayrıca ben " ne yapayım ?" ile ilgili bir konu açmadım sadece deneme yapıp paylaşayım dedim ama inan ne dediğini falan anlamadım.Bahsettiğin filtreyi biliyorum yaptırmayıda bilirim o sorun değil. Ben başka biseyden bahsetim anlaşılmamış sanırım.
Evet arkadaşlar 5 sepetli, akvaryum dış filtreme değişen elyafın yanı sıra Scotch-Brite ve sarı bulaşık bezi takviyesi yaptım.Çünkü birçok araştırma ve deneme yapmama rağmen pırıl pırıl bir su elde edemedim.Filtreye zeleoit,karbon eklemeden önce birde şu elyafı incelteyim düşüncesiyle bu yola girdim.Önce deneyeceğim berraklığı göreceğim ardından da ya dış filteye yada 3 katlı bir iç filtreye bu zeloit ve türevi maddeleri ekleyeceğim bakalım ne olacak.
mercury77 2014-05-25 16:37:51
Evet arkadaşlar 5 sepetli, akvaryum dış filtreme değişen elyafın yanı sıra Scotch-Brite ve sarı bulaşık bezi takviyesi yaptım.Çünkü birçok araştırma ve deneme yapmama rağmen pırıl pırıl bir su elde edemedim.Filtreye zeleoit,karbon eklemeden önce birde şu elyafı incelteyim düşüncesiyle bu yola girdim.Önce deneyeceğim berraklığı göreceğim ardından da ya dış filteye yada 3 katlı bir iç filtreye bu zeloit ve türevi maddeleri ekleyeceğim bakalım ne olacak.
Beylikdüzü'lü akvaristler kaynaşalım...
öncelikle herkese selamlar...
öncelikle herkese selamlar...
yıllar sonra yeniden başlayan akvaryumculuk sevdası devam ediyor. 130 lt lik akvaryum kurdum ben. cok balıklı hareketli akvaryum seviyorum. ona uygunda balıklar aldım ama en son isim vermeyeyim bir lepistes aldım tabi balığa dikkat etmedim ama sanırım beyaz benek vardı 40 a yakın balıktan 25 tanesini kaybettim ve salgını çok gayret etmeme rağmen ancak durdurabildim ve ölümleri kesebildim. tabi insan her sabah ölümle karşılaşınca oldukça üzülüyor ama çok şükür 4 -5 gündür sıkıntı yok.işe gittiğimiz için akşam ve sabah dışında vede hafta sonları balıklardan ayrılıyorum.hehehehe bağımlılık böyle zaten. ama ölümler durduğu için ve tanka bir huzur dolduğu için bende daha mutluyum.umarım kimse yaşamaz. burada her türlü deneyimi paylaşabilirim herkese tekrardan selamlar
SON MESAJLAR
- 5tllik Çekvalf Yüzünden Salonu Su Bastı Talha111a, 07:09
Üye Portfolyo - Akvaryum Suyu MCY4, 00:24
Hastalıklar ve İlaçlar - Lepistesler | Bu İç Parazit Mi? keddycik, 00:13
Yeni Üye Forumu - 🧿 En Güzel Fotoğraflarınızı Gösterin pianoƒish, 23:39
Akvaryum ve Su Altı Fotoğrafçılığı - 60x40x40 Walstad Akvaryum Ve Kurulum Süreci syerli, 23:33
Akvaryum Tanıtımı - 22lt Karides pianoƒish, 23:31
Akvaryum Tanıtımı - Orta Amerika'ya Dönüş Frkn, 22:32
Akvaryum Tanıtımı - Palyaço Balığı Nereden Bulunur Tortuga7, 21:53
Yeni Üye Forumu - Mersin'de Turgut Akvaryum İle Yaşadığım Sorun BassBoost, 19:54
Şikayet Var! - Cüce Amerikan Dünyası Neothauma, 14:09
Güney Amerikan Cichlidleri - Elma Salyangozu Yasıyormu Cyber_Scout, 14:06
Hastalıklar ve İlaçlar - Tür Önerisi Zaid, 08:56
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Pamuksu bursa98, 02:33
Hastalıklar ve İlaçlar - Bu Odunun Cinsi Nedir? Akvaryuma Konur Mu? uguraltnsy, 00:21
Yeni Üye Forumu - Akvaryumda Strafor Gizleme Yöntemleri Kınayu, 00:01
Yeni Üye Forumu - Ankara'da Canlı Doğuran Üretimhanesi Açılırmı? Urar, 23:53
Yeni Üye Forumu - Kuyruk Erimesi Urar, 23:44
Labirentliler - Siyah Renkte Malawi Frkn, 23:25
Malawi ve Diğer Afrika Cichlidleri - 8 Yıl Aradan Sonra Hobiye Dönüş.. emrekaya87, 22:57
Akvaryum Tanıtımı - Low-tech Akvaryum İçin Zemin Bitkisi Sfenks111, 21:07
Bitki Türleri ve Bakımı - Betamda Kuyruk Erimesi Mi Var? Urar, 19:48
Yeni Üye Forumu - L144 Köşede Ve Yukarda Durma akvarist10UR, 18:45
Hastalıklar ve İlaçlar - Geophagus Red Head Üreme Süreci Vlog BLGHN, 16:05
Güney Amerikan Cichlidleri Tanıtımı - Ressam Midyesi (unio Pictorum) Nereden Bulurum? Gorge, 15:25
Yeni Üye Forumu - Yeni Bitkili Akvaryumum Eminsalih, 15:05
Akvaryum Tanıtımı - Lepistes Hobime Geri Döndüm Öneriler Enes2611, 15:03
Yeni Üye Forumu - Yıllar Sonra Tekrar - Tavsiyelere Açığım aquaticathearmi, 12:22
Yeni Üye Forumu - Yem Markası Kurmak ugurfb98, 11:53
Akvaryum Dünyasından Haberler - Apistogramma Hongsloi Çiftim Ve Yavruları aquaticathearmi, 11:33
Güney Amerikan Cichlidleri Tanıtımı - Kırmızı Burunlu Tetra Hastalık Roff, 23:28
Yeni Üye Forumu - Lav Kırığı Ve Bulaşık Süngeri Roff, 23:19
Yeni Üye Forumu - Akvaryum Aydınlatması Bitki İçin Yeterli Mi? √olkaπ, 22:53
Işık CO2 ve Ekipmanlar - İceman Ve Saulosi Yavru Büyüme Hızı Kınayu, 17:29
Malawi ve Diğer Afrika Cichlidleri - Monte Carlo Üstünde Beyaz Kılcıklar hakaya0107, 13:25
Yeni Üye Forumu - Güney Amerika Tankında Delikli Kaya Kullanımı Neothauma, 11:23
Güney Amerikan Cichlidleri Tanıtımı - Buda Benden Olsun (: NightWist, 08:26
Akvaryum Tanıtımı - Fanustan Kurtarılan Japon Akvaryumcu_Doru, 08:19
Sazansıgiller - Gübre Fiyatları hakanmorcicek, 23:23
Yeni Üye Forumu - Yeni Üretim Seti - Evde Balık Üretiyorum Serisi ugurfb98, 22:15
Akvaryum Tanıtımı - Kiraz Karides Akvaryumum Ayberk1634, 21:40
Akvaryum Tanıtımı - 220 Litre Akvaryuma Balık Tavsiyesi mahsun315, 20:43
Yeni Üye Forumu - Akvaryum Patladı Cyber_Scout, 19:58
Akvaryum ve Kapak Yapımı - Akvaryum Süngeri Altınbalığı, 19:49
Yeni Üye Forumu - Akvaryum Motor Ve Isıtıcı 22-23 Saat Çalışmadı. Cyber_Scout, 18:31
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Arslan Bettamın Yeni Krallığı MCY4, 18:13
Akvaryum Tanıtımı - Malawi Ve Bitki mutlubaba, 14:32
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Su Piresi Ve Suyu hytgcr, 13:03
Malzemeler ve Yemler Forumu - Walstad Metodu (ternapi) ternapi, 12:31
Bitki Akvaryumları Genel - 120-140lt Akvaryum Kurulumu İçin Tavsiye Sufisu, 11:21
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Akvaryumda Çözemediğim Yeşil Su Sorunu ternapi, 10:44
Filtreleme Seçenekleri
GÜNCEL 100 TANITIM
SON İLANLAR
- Mpanga Ve Sarı Prenses Ercankurt 09:45
- Cyp. Microlepidotus Kiriza Yavru Hiko 09:36
- Apistogramma Abacaxis Çift apistoman 09:32
- 30x30x30 Ultra Clear Kurulu Sistem Akvaryum apistoman 09:32
- Bitkili Akvaryum Balıkları emreemin 09:04
- Bitki Çeşitleri emreemin 09:04
- Bitki Gübre Seti Satış Ve Destek emreemin 09:04
- Armatür Powerled Ölçülerinize Göre Destek Verilir emreemin 09:04
- Osmos Ve Muhtelif Malzemeler Formicasmind 08:56
- Flame Moss , Java Moss gyunda 07:08
- Karides , Salyangoz , Kırma Karides 3tl gyunda 07:08
- Akvaryum , Su Piresi , Balık Yemi gyunda 07:08
- Satılık Malzemeler-akvaryum-full Set 35 Küp Aporetti 03:34
- Biten Hobiden Kalan Malzemeler SJess 02:55
- 4 Lü Akvaryum Seti ( Alüminyum Profil) soliter83 01:50
- Su Üstü Bitkileri Arıyorum Çankaya Bölgesi Bshkk 01:04
- Red Root Floater Su Üstü Bitkisi HakanYeni 00:58
- 3 Adet Yetişkin Erkek Oranda Japon Balığı 7-10 Cm AnatoliaAquatics 23:52
- Yavru Cüce Vatoz 2-4cm AnatoliaAquatics 23:52
- Akvaryum Sump Motoru serkul2007 23:32
- Fullblack Lepistes serkul2007 23:32
- Caridina Serratirostris ( Ninja Karides) dream07 23:22
- Akvaryum Kumu (katışıksız Midye Kırığı Kum) dream07 23:22
- Melek Çifti Yumurta Diziyor dream07 23:22
- Çift Kribensisler Düzenli Yavru Veren 5 Çift dream07 23:22
- Yeşil Kılıçkuyruk (green Swordtail) Arıyorum Aqualung 22:08
- Acil Satılık Akvaryum Ve Muhtelif Malzemeler Legionsgamer 21:03
- Eheim Wifi 5e 350 Dış Filtre Legionsgamer 21:03
- Sıfır Fluval 107 - Fluval 206 Mil Pervane Ve Kapak erimgorgulu 19:13
- L144 Tül Yavrular erimgorgulu 19:13
- Crystal Red Shrimp (crs) M510 18:42
- Blue Acara orimohito 16:36
- Su Üstü Bitki Set+su Piresi+yeşil Su ternapi 16:32
- Medaka Yetiştirme Seti ternapi 16:31
- Yerli Üretim Apistogramma Trifasciata rhn35 16:22
- Sıfır İthal Filtreler ootkn 15:56
- Diy Gübreler Kargo Bedava Bitkiler, Balıklar reano 15:52
- Karides ,vatoz, Bitki Çeşitleri, Gübre reano 15:52
- Exel , Ramshorm , Bitki CevdetSERBEST 15:28
- Su Piresi 200 - 300 Adet 100 Tl CevdetSERBEST 15:28
- Moss Teli CevdetSERBEST 15:28
- Amano Karidesi ( Caridina Multidentata ) MuratOzdemir 15:09
- 🌿 Bitkili Akvaryumlar İçin Akıllı Kapsül Gübre purelyfe 14:36
- Blackline Tetra Jumbo Boy rasporasrc 14:01
- Sarı Ateş Neon Karides (neocaridina) rasporasrc 14:01
- Mikrofex-grindal-mikrokurt-sirkekurdu-izya Tubifex tuncaysargin 13:48
- Eheim, Dophin, Sera Vb. Çeşitli Malzemeler BadgeR 13:26
- Bucephalandra Kedagang Mini Round Grupları BadgeR 13:26
- Chihiros Rgb Vivid 2 Mini Shade Arıyorum BadgeR 13:26
- Anentome Helena (katil Salyangoz) Arıyorum BadgeR 13:26
KULLANICILAR
- 32 Online Kullanıcı, 18 Üye
Online Kullanıcılar
FORUM İSTATİSTİKLERİ
- 3,797,668 Mesaj
- 408,613 Konu
- 91 Forum
- 145,128 Forum Üyesi
- 1,466 Özel Forum Üyesi
- 29 Kıdemli Akvarist
- 1,941 Dün Giriş Yapan Üye
Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.